Suursodan eskalaatio lähenee

Kazakstan on jo nostanut puolustusbudjettiaan sen vaaran takia että Venäjä yrittäisi vallata maan sekä Kazakstan tekee jo nyt yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa eikä heidän presidentti ole ollut samaa mieltä kuin moni muu IVY-maa että Venäjän hallinnoimat alueet Ukrainassa olisi itsenäisiä. Sodan tuulet nousee.

Puola on lisännyt joukkojensa määrää ja tilannut lisää sotakalustoa sen uhan takia jonka Venäjä on sanonut ääneen,,,,”kun Ukraina on käsitelty, valtaamme Puolan”.

Baltian maat on nostaneet valmiuttaan ja sinne on siirretty lisää NATO joukkoja koska Venäjä on uhannut heitäkin suoraan.

Kalingradin  läheisyydessä oleva Gotlanti on miehitetty ruotsalaisten omien joukkojen toimesta sekä on harjoituksia mm yhdysvaltalaisten kanssa. Sotalaivojen liikenne sekä ilmaliikenne on alueella iso, mahdollisuus konfliktiin on suuri ja sen aiheuttaa silloin taas Venäjä.

Norjan alueella pohjoisessa on venäläisiä sota-aluksia sekä lentotoimintaa runsaasti. On mahdollisuus että sattuu virheitä…venäläisten puolelta.

Suomessa mm Yhdysvaltojen ja Englannin joukkoja on jatkuvassa ”harjoituksessa” omien joukkojemme kanssa. Eli ovat vahvistamassa joukkojemme suorituskykyä sekä osoittamassa Venäjälle että hyökkäys tänne olisi isomman sodan alku…

Jossakin kohtaa pelimerkit leviää pelilaudalla ja suurempi sota voi eskaloitua Euroopan alueelle, ei tarvita kuin yksi virhe liike pelilaudalla Venäjältä.

Tässä näin lyhyesti mietittynä…

2 vastausta artikkeliin “Suursodan eskalaatio lähenee”

 1. Jos Putin todella on vakavasti sairas ja tietää loppunsa lähestyvän niin onko pelättävissä, että hän haluaa järjestää näyttävän lähtöilotulituksen atomiaseilla.

  *
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/24708bf7-4d4f-4c42-89d6-fea184619a2a
  .
  Väite Telegramissa: Putin tarvitsi viikonloppuna ”kiireellistä lääkärinhoitoa” – presidenttiä saattaa lähiviikkoina tuurata virtuaalikopio
  .
  Lähteen mukaan 69-vuotiaan presidentin olotilan kohennukseen ei kuitenkaan riittänyt ensihoitajaryhmän läsnäolo, vaan paikalle oli lisäksi kutsuttava useita lääkäreitä.
  .
  – Putin valitti vakavasta pahoinvoinnista. Kahdenkymmenen minuutin kuluttua paikalle kutsuttiin ylimääräinen lääkäreiden ryhmä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *