Taas punainen haikailee YYA aikaa

Ei voi kuin ihmetellä kuinka näitä dinosauruksia vielä tekohengitellään politiikan saralla. Nämä voisi luennoida jossain Lenin museossa hapankaalin käryssä mahorkka kädessä. Ei tälläiset kuulu enää median eteen näinä päivinä…

Tuomioja haukkuu Nato-kannattajat disinformaation levittämisestä https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/66086475-5abc-4b05-97f6-e250d002b588

Puna-Erkki se vaan kaipaa sinne 60 ja 70-luvun punaiseen maailmaan.

37 vastausta artikkeliin “Taas punainen haikailee YYA aikaa”

 1. Se on sanottava Tuomiojan puolesta että ainakin mies pysyy linjassaan ja aina perustelee nostamatta äänenpainoa.

  En ole samaa mieltä, mutta hemmetisti osaan arvostaa kaveria josta tietää aina mitä ajaa ja jos ei ole varma, vastaa kun kysytään.

 2. Erinomainen analyysi tilanteesta silloin ja nyt. Olen samaa mieltä. Eikä Tuomioja ole edes sotilasasiantuntijoiden mielestä väärässä, vaan oikeassa. Ainoastaan Natoon intoilijat kulkevat laput sotaratsunsa silmillä.

 3. En kyllä huomaa mistään, että Tuomioja haikailisi 60-70 -luvulle Mielestäni hän vaan haluaa säilyttää nykyisen tilanteen esim. Naton suhteen. Ja USA:N suhteen hän kertoo täysin oikeita asioita.

  1. Tulipa luettua, vaikka ei oli kyllä kannattanut
   .
   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/66086475-5abc-4b05-97f6-e250d002b588
   .
   Tuomioja : ”On turvallisuudellemme tärkeätä, ettei maassa ole sellaisia jakolinjoja, joista voisi syntyä sisäisiä turvallisuusongelmia tai joita ulkopuoliset tahot voisivat käyttää hyväkseen ulkoisen turvallisuutemme heikentämiseksi, ”
   .
   Nii’i Olkaa kaikki samaa mieltä kuin minä, niin ei synny jakolinjoja.

   *
   ”Tuomioja katsoo, että keskustelu ei ole aina pysynyt asiallisena eduskunnan ulkopuolella. Lisäksi hän arvioi, että Venäjään suhtaudutaan varsin epäanalyyttisesti.”
   .
   Nii’i Olkaa ihmiset asiallisia ja suhtautukaa Venäjään analyyttisesti.
   .
   Onko Tuomioaja valmis antamaa tämän neuvon myös ukrainalaisille?

   *
   Tuomioja: ”Nato-kannattajat ovat Suomessa vähemmistössä. Tuomiojan mukaan kannattajat ovat sen vuoksi pyrkineet hivuttamaan Suomen roolia Naton kumppanimaana siihen suuntaan, että se muistuttaisi Nato-jäsenyyttä mahdollisimman paljon.”
   .
   Tuomioja ei ole valmis hyväksymään Venäjä (Putinin) valloituspolitikan olleen merkittävin tekijä NATO-kannatuksen nousuun niin Suomessa kuin Ruotsissa.
   .
   Ruotsissa jopa siirretään joukkoja ja kalustoa Venäjän mahdollisen hyökkäyksen varalta.

 4. Kyllä minäkin arvostan Ekiä enemmän kuin Lipponen, joka älykkökirjassaan vuodelta 2008 listasi Ekin Suomen johtaviin anti-intellektuelleihin.
  EEC -sopimus oli hyvä. Riittäisi tänäänkin, mutta mitä mieltä Eki mahtoi olla siitä?
  Shaahin suhteen Eki oli oikeassa, vaikka häkkiin joutuukin.
  SA käytti shaahia kalunaan kansanvallan kumoamiseksi Iranissa. Siitä oli seurauksena ajatolla Khomeinin hirmuvalta ja lukuiset sodat. Nykypäivän kriisit voidaan nähdä uolloisen USA sähläyksen jatkumona.

 5. No, vaikka olen nato-jäsenyyden kannattaja, niin pisteet Tuomiojalle kun on aina sanonut kantansa kiertelemättä ja kaartelematta.

  1. Lähetin aikoinaan Tuomiojalle kirjani Imperialistinen Roistovaltio – piste hänelle, että vastasi minulle. Hän oli valitettavasti silloin Suomen ulkoministeri.

 6. Tuomioja on nähdäkseni aina toiminut imperialistisen roistovaltion Venäjän puolesta ja demokraattisia länsivaltoja (kuten Suomi) vastaan. Kuin myös taistelijaparinsa Halonen.

  Hyvä on, eivät ole ainoita, vaan myös esimerkiksi Heinäluoma kuuluu samaan joukkoon.

  1. Jos demareita katsotaan vähän laajemmin, niin esimerkiksi Saksasta vaikkapa entinen liittokansleri Schröder ja nykyinen Saksan liittopresidentti Steinmeier ovat vanäjämielisiä ja toimivat demokraattisia länsimaita vastaan. Nykyinen Saksan liittokansleri (demari) näyttää olevan samaa Venäjän hyväksi toimivaa porukkaa.

 7. Jos taas kokoomusta katsotaan, siellä ei ole Paasikiven ja Rihtniemen jälkeen ollut yhtään länsimielistä poliitikkoa paitsi Suominen. Muut tuliviirejä.

 8. Tämä on varmaan Tuomiojan mielestä epäasiallisia suhtautumista Venäjään kohtaan.

  .. ja niin , se on tietysti myös epäanalyyttista.

  ********************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/025de598-9c0d-42a9-a3b8-1ed02d0a0f32

  7.2.2022

  Reserviläisliiton jäsenmäärä kasvanut räjähdysmäisesti – Varusteleka myy nyt taisteluvarusteita ennätystahtiin

  Maanpuolustusinto on kasvanut reserviläisten keskuudessa. Reserviläisliiton mukaan Venäjän aiheuttamalla kriisillä on selkeä vaikutus ilmiöön.

  1. Niin, että miten tämä on ristiriidassa Tuomiojan näkemysten kanssa, jossa hän kertoo Suomella olevan Euroopan vahvin armeija reserveineen kokoonsa nähden pitäen sitä erinomaisena asiana.

   1. Jaa, että Tuomiojan mielestä Suomella on Euroopan vahvin armeija.

    Ei asia näin ole – Venäjällä on monikymmenkertainen armeija, mikä juuri huolestuttaa Venäjän naapurimaita. Venäjän epästabiili diktaattori Putin on oikeastaan huolestumisen perimmäisin syy.

 9. Tuo Ekin mainitsema oligarkkiasia on mielenkiintoinen. Reaganistit painostivat Venäjää nopeaan yhteiskunnalliseen muutoksiin. Venäjällä kuoli miljoonittain väkeä ennenaikaisesti. Miesten elinajan odote aleni yli kymmenen vuotta.

  Arvelen, että Venäjä haluttiin alistaa oligarkkien saalistuskohteeksi.
  Saaliinjaossa olivatkin ulkomaisella rahalla oproivat oligarkit, jotka asuivat rajojen ulkopuolella. Ja poliittisia keinoja käyttäneet oligarkit, jotka asuivat Venäjällä.
  Käsitykseni on sellainen, että valtion omaisuutta yksityistettiin yhtiöiksi ja osakkeet jaettiin kansalaisosakkeina kansalaisille, jotka joutuivat myymään niitä nälissään oligarkeille ja niiden bulvaaneille. Suhteellisen pienellä rahalla pystyttiin kaappaamaan valta yrityksessä, koska pienosakkaat eivät käyttäneet äänioikeuttaan.
  Venäläiset oligarkit pyrkivät kaappaamaan samalla taktiikalla Elisamme islantilaista bulvaania hyväksi käyttäen. Kriisikokous sai tarpeeksi osakkaita koolle estämään kaappauksen.

 10. Oletan, että Putin on toimittanut Venäjälle haitallisia oligarkkeja telkien taakse jaon saattanut surmauttaakin ulkomaille paenneita. Putinin suosio on saattanut perustua siihen, että tämä on saanut puristettua rahaa eläkkeisiin ja muuhun elämänmenoon. Jos systeemi taas kerran romahtaa, niin pakolaisuutta tulee esiintymään.

 11. Tällä hetkellä somessa (mm Twitter, Facebook) on paljon ilmestynyt ”henkilöitä” joiden nimet on tekaistu, sivu historia viikkojen verran…nämä paukuttaa koko ajan ei Suomea Natoon ja malliin lisätään yhteistyötä Venäjän kanssa sekä NATO keskusteluissa yrittävät siirtää puheet vallan toisiin asioihin ….trolliarmeija vaikuttamassa kirjoitusvirheineen päivineen, ihan Google kääntäjä tekstiä joukossa.

  Hybridisodankäyntiä ….🤔

 12. Samaan aikaan kun maassamme ääripunaiset tahot ajavat sitä tietä missä Suomi jäisi yksin Venäjän painostuksen alle niin poliittisesti kuin sotilaallisesti niin Ranskan prsidentti on tätä mieltä:

  ”Macron mainitsi Suomen
  Macronin mukaan puolustusliitto Naton avoimien ovien politiikka otettiin keskusteluissa huomioon ja Naton laajenemismahdollisuudesta pidetään kiinni. Macronin mukaan kysymys on erityisen tärkeä sellaisille maille kuin Ruotsi ja Suomi.” (US)

   1. Oletko muuten tajunnut tämän!

    ”Kansanedustajan mukaan Suomi olisi puolustusliiton jäsenenä etulinjassa sodan syttyessä.”

    Vihollinen siis tulee Tuomiojankin maailmassa idästä?

    Mitenkäs se on mahdollista jos itä ei ole vihollinen vaan mukava toveri…😅

 13. Ei ulkoministeriksi tätä herraa. Tuomioja parempi. HS ja loput siellä=Ulko­asiain­valiokuntaa johtava Mika Niikko Twitterissä: Macronin tai jonkun muun pitäisi ilmoittaa, että Ukraina ei liity Natoon – nopeasti poistettu twiitti ehti herättää ihmetystä ja arvostelua

  Puolustusvaliokunnan jäsen Joonas Könttä (kesk) kuvasi Niikon twiittiä ”käsittämättömän ajattelemattomaksi ja varomattomaksi

 14. Niikko vetää ihan omaa ulkopoliittista linjaansa.
  .
  ”Ukrainalla ei ole todellista mahdollisuutta hakea Naton jäsenyyttä ja läntisten johtajien pitäisi sanoa se julkisesti, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko.”

 15. Miksi Putin ei halua Ukrainan hakevan NATO-jäsenyyttä? – Ukrainan NATO-jäsenyys estäisi Putinin toimimassa vielä vapaana olevalla Ukrainan osalla kuten hän teki Krimillä.
  .
  Turvallisuustakuiden vaatiminen on vain tekosyy aseelliseen rehentelyyn – Puola ja Baltian maat ovat olleet jo parikymmentä vuotta NATO’n jäseniä aiheuttamatta mitään ongelmaa Venäjälle – niin, jos ei lasketa vihreiden miesten torjumista.

 16. NATO on demokraattisten maiden puolustusliitto, joka toimii periaatteella yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. Hyökkäys yhden NATO-maan kimppuun merkistsee sotaa kaikkia NATO-maita vastaan.

 17. Jaa, mutta ikuisessa USA-vastaisuudessaan pelaa vaikka ryssän pussiin.

  1. Tuomioja on taistelijaparinsa Halosen kanssa tehnyt Suomelle jo suunnatonta vahinkoa – osaisipa jo pitää tästä lähtien suunsa kiinni. Tietenkin ihan turha toivo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *