Ukrainalle tulee huomattava aseapu

Ukraine will receive:

– 600 tanks
– 500 artillery systems
– 600 000 shells
– 140 000 anti-tank weapons

Speaking on the final day of the NATO summit, Biden revealed that the U.S.has gathered a coalition of 50+ countries to donate new weapons to Ukraine. https://t.co/76EG7Prb9I

(Lähde: Visegrad 24)

Niin pitkään kuin Ukrainan joukkoja aseistetaan, koulutetaan ja huolletaan, niin pitkään sota jatkuu ja ennemmin tai myöhemmin Venäjä häviää. Tämä on siirtynyt täysin kulutussodaksi tietenkin sillä erotuksella että Venäjä tuhoaa ohjuksilla ja ilma-aseilla edelleen siviilikohteita. Venäjä on hyökännyt viime yönä Odeasaan ja toistakymmentä siviiliä on taas tapettu.

Painotan edelleen että venäläisistä 80% on edelleen sodan (operaatio heillä) kannalla. Eli enemmistö Venäjästä haluaa sotia.

20 vastausta artikkeliin “Ukrainalle tulee huomattava aseapu”

 1. Minusta on hyvin suuri ongelma, että Ukraina saa aseita ja ammuksia hyvin hitaasti ja vähän kerrallaan. Ukrainalaiset kärsivät koko ajan melkoisia tappioita.

 2. ” ..ja ennemmin tai myöhemmin Venäjä häviää. ” – hyvä niin, mitä nopeammin sen parempi

 3. Kyllä ryssät osaavat valehdella.
  .
  ’Isku tehtiin päivä sen jälkeen, kun Venäjä sanoi luovuttaneensa Käärmesaaren Ukrainalle ”hyvän tahdon eleenä”.’

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  .
  YLE Teksti-TV, 1.7.2022

  Venäjä teki ohjusiskun Odessaan

  Ainakin 14 ihmistä on kuollut Venäjän tekemässä ohjusiskussa Odessaan perjantaiyönä.

  Isku osui 9-kerroksiseen kerrostaloon Odessan satamassa. Ohjus ammuttiin lentokoneesta Mustaltamereltä. Myös toinen venäläisohjus osui alueella sijaitsevaan vapaa-ajan keskukseen.

  Ensihoito on auttanut useita loukkaantuneita, joiden joukossa myös lapsia.

  Isku tehtiin päivä sen jälkeen, kun Venäjä sanoi luovuttaneensa Käärmesaaren Ukrainalle ”hyvän tahdon eleenä”.

 4. Enemmän,nopeammin ja järeämpää kalustoa. Venäjä ei saa sotaa voittaa vai uskooko joku, että niin käydessä Venäjä tyytyisi siihen ?

 5. En nää miten Venäjä häviää tämän. Vaikka Venäjä ”häviäisi”, pelkästään jälleenrakennustyö jäisi Ukrainalle, johon menee sukupolvi.

 6. Saksa hävisi toisen maailmansodan. Pari vuosikymmentä sen jälkeen Länsi-Saksa oli mahtava talous. Kävi Ukrainalle miten kävi, he voivat olla mahtava voima.

  1. Saksa nousi Marshall-avulla ja kovalla työllä. Nyt puhutaan jo vastaavasta Marshall-avusta Ukrainalle. Ukrainan pitää kuitenkin ensin voittaa tämä sota.

 7. Avun anto tipottain ja vähän viiveellä saa aikaan paljon tuhoa Ukrainalle.
  Ydiaseuhkaa vastaan ei uskalleta toimia riittävälä voimalla? Näikö ydiaseuhalla voidaan toimia?

 8. Kuinkas kävi aikanaan Suomelle? Eiköhän se talous nostettu sotakorvauksilla.

  1. Niin jotkut väittävät.

   Mutta, mutta – Saksan ja Japanin taloudet nousivat sodan jälkeen nopeasti, vaikka ne eivät maksaneet mitään ryssille.
   *
   Muuten, koskahan ryssät maksavat sotakorvaukset hyökkäyksistä (1939) Suomeen, Viroon, Latviaan , Liettuaan ja Puolaan ( ..Ukrainaan v. 2022)?

  1. Niin, mistähän Saksan pitäisi maksaa?
   Siitäkö, että auttoivat punakapinan rauhoittamisessa?

  2. Ei vain Saksasta toimitetut panssarinyrkit vaan myös ruokaa nälänhädän uhatessa suomalaisia.

   *
   https://www.jyrkinen.fi/historia/elintarviketilanne-1941-1942.html

   Syksyllä 1941 Suomi joutui puristuksiin ruuan ja Saksan väliin. Omilta pelloilta saatiin ainoastaan puolet siitä, mitä rauhan aikana oli kulutettu. Suomi oli tilanteessa, jossa ilman Saksan elintarviketoimituksia maata olisi kohdannut suurimittainen nälänhätä.

   *
   ,, ja tällainen mielipidekirjoitus , faktaa ?

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/11380614/suomen-039torjuntavoitto039-v–44-oli-saksalaisten-ansiota

   Suomen ’torjuntavoitto’ v -44 oli saksalaisten ansiota

   tosiasia on että venäläisten hyökkäys v -44 pystyttiin pysäyttämään saksalaisten avulla. Saksata toimitetut panssarinyrkit eivät olleet se ratkaiseva asia vaan se että saksalaiset lähettivät vähistä resursseistaan syöksypommittajaosaston torjumaan venäläisten panssareita.

   Ilman saksalaisia suomalaisten rintama olisi murtunut venäläisten ensi iskusta. Venäläiset olisivat myös päässeet läpi elleivät olisi keskeyttäneet hyökkäystä ja vetäneet armeijoitaan saksalaisia vastaan etelämmäksi berliiniin hyökkäystä varten. Saksalaisten apu kuitenkin viivästytti etenemistä niin kauan että Moskova päätti olla miehittämättä Suomea. Ja miten suomalaiset palkitsivat Saksan avun, niin sehän tiedetään, puukottamalla selkään ja alkamalla tappamaan saksalaisia aloittamalla sotatoimet näitä vastaan.

 9. Saksaa voidaan pitää Suomen puolustusvoimmien isänä eikä Saksa ole Suomeen hyökännyt koskaan terv tepivaari

 10. Miten suurhyökkäys 1944 pysäytettiin, siihen liittyy monia asioita, Saksan tuki lienee yksi. Toinen on ainakin taitava tykistö käyttö kenraali Nenosen johdolla: tykkituli saatiin keskitettyä tietylle alueelle ja puna-armeijan hyökkäyskiila tuhottua jo ennen kuin se pääsi liikkeelle. Siinä auttoi myös radiotiedustelu joka paikansi hyökkäyskiilan kohdan. Suomen radiotiedustelu muuten auttoi saksalaisiakin löytämään liittoutuneiden saattueita jotka toivat materiaalia Murmanskin kautta Neuvostoliitolle.

  Puna- armeija ei olisi ”päässyt läpi” ilman uusia joukkojen keskityksiä Suomea vastaan sen jälkeen kun se oli pysäytetty Tali-Ihantalassa ja sen voima kulutettu Suomen torjuntataisteluiden ansiosta. Stalin ei uusia joukkoja kuitenkaan antanut ja entisiäkin vedettiin pois: länsiliittoutuneet olivat tehneet maihinnousun Normandiaan jo 6. kesäkuuta ja Stalin halusi ehtiä mahdollisimman pitkälle Eurooppaan ennen kuin Saksa antautuisi ja sota päättyisi. Suomi sivunäyttämönä ei ollut yhtä tärkeä.

  Suomelle tarjoutui tilaisuus jättää uppoava laiva ja tehdä erillisrauha. Sen ehtojen mukaisesti Suomen piti karkottaa saksalaiset Suomesta. Koska saksalaiset olivat jo muutenkin vetäytymässä, homman ajateltiin sujuvan itsestään. Stalin ei kuitenkaan hyväksynyt sitä, Suomea painostettiin aloittamaan sotatoimet Saksaa vastaan, puna-armeija liikehti uhkaavasti muistaakseni rajan yli Suomussalmella. Niinpä Suomen armeijan oli pakko hyökätä saksalaisten kimppuun. Sotatoimet aloitti kenraali Siilasvuon joukkojen maihinnousu Tornioon, muistelen. Saksalaiset suuttuivat entisen aseveljen petoksesta ja polttivat sekä miinoittivat Lapin poistuessaan, siitähän niitä korvausvaatimuksia on joskus esitetty. Suomettumisen aikana oli tietenkin halua korostaa saksalaisten tihutöitä ja unohtaa Neuvostoliiton osuus.aä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *