Venäläiset joutumassa mottiin!

Ukrainan armeija on tehnyt motin Lymanin alueella. Suuri määrä venäläisiä sotilaita on jäämässä mottiin. Tietojen mukaan huolto venäläisille ei enää toimia ja a-tarvikkeet on vähissä. Seurataan tilannetta, tässä kartta ja linjat alueelta:

11 vastausta artikkeliin “Venäläiset joutumassa mottiin!”

 1. Toivottavasti pian. Putlerin suunnitelmat tulevat vaikeammiksi kun Ukrainan armeija etenee. Pelkillä julistuksilla on vaikea alueita pitää.

 2. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009104478.html

  HS:n Ukrainassa oleva toimittaja kuvailee paikkaa, jossa Venäjän ohjusisku tappoi yli 20 ihmistä: ”Tuntuu järjenvastaiselta”

  HS:n toimittajan Sami Sillanpään mukaan sodassa vaikuttaa nyt olevan käynnissä vaihe, jossa Venäjä iskee yhä kauemmas rintamalinjalta.
  [ Kyllä tämä vaihe on ryssillä olut käytössä koko sodan ajan.]

 3. ”Miten tällaista voi tapahtua?” – kysyy ryssä

  Varmaan sama kysymys on ukrainalaisilla ollut mielessä viimeisten seitsemän kuukauden ajan.

  Ehkä tavallisten rysien on aika alkaa ihmetellä mitä Putin on aikaansaanut.

  ***

  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009104775.html

  Venäläinen Artjom yritti viedä poikansa sotakomennusta pakoon, mutta matka tyssäsi Suomen rajalle: ”Miten tällaista voi tapahtua?”

  ”Suomi oli meille ainoa avoin ovi Eurooppaan.” Moskovalaisperhe pyrki Suomeen, sillä poika ei halua rintamalle tappamaan ukrainalaisia.

 4. Luhanskin oblastin vapauttaminen ryssien miehityksestä on varmaankin houkuttelevaa – minusta tärkeämpää olisi kuitenkin Dneprin länsipuolella olevan alueen vapauttaminen, sieltä vapautuisi sitten joukkoja muualle kun Dnepr olisi luonnollisena esteenä.

 5. Tänään kun Putin julistaa näitä alueita osaksi Venäjää sota muuttaa luonnetta.

 6. ”Venäläisjoukot ovat Lymanin kaupungissa ”pahassa paikassa”, sanoo Ukrainan sodan tilannekarttaa ylläpitävä Emil Kastehelmi MTV Uutisille.

  Ukrainan sodan kartoilla katseet ovat kääntyneet kohti Lymanin kaupunkia, jota Venäjä on miehittänyt toukokuussa lähtien.

  Ukrainalaisjoukoilla on noin viikon ajan ollut käynnissä hyökkäys, joka näyttäisi pyrkivän Lymanin kaupungin piiritykseen. ”(MTV)

 7. Tekniikka ja Talous:

  ”Suomalaisen Iceyen kehittämä tutkasatelliitti kerää kiitosta Ukrainassa. Ukrainan puolustusministeriö on paljastanut, että satelliitin avulla on onnistuttu ensimmäisten kahden käyttöpäivän aikana löytämään 60 piilotettua Venäjän sotilaskalustokohdetta.”

 8. Siellä tulee venäläisille murskatappio!

  ”Venäjän tappio Lymanissa näyttää entistä todennäköisemmältä. Lauantaiaamuna Ukrainan asevoimat ilmoitti saartaneensa Venäjän joukot, mutta taistelut ovat yhä käynnissä.

  Yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) arvioi perjantai-iltana, että Ukraina todennäköisesti onnistuu vapauttamaan tai piirittämään Lymanin seuraavien 72 tunnin sisällä.” (MTV)

 9. Nyt nämä venäläiset joukot (5000-5500 taistelijaa) pitää tuhota olemasta. Sieltä saa myös sotasaaliiksi kalustoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *