Vaikeita aikoja

He joille presidentti Niinistö ja NATO ovat punainen vaate ja nälvimisen kohde elävät nyt vaikeita aikoja. Pitää ihan tosissaan laittaa aivonystyrät koville että pystyy nakertamaan pohjaa siltä mitä näinä aikoina tapahtuu, harvassa saattavat olla heillä selkääntaputtajat ja ymmärtäjät. Ja sitten tämä pirullinen hellekin vielä kiusana ja bensan hintakinn.

Mahtaakohan Putin nyt sitten ihan tosissaan miettiä miten tämän kamalan NATO vastoinkäymisen Suomelle ja Ruotsille kostaa.

Olisihan tämän tietysti voinut jättää kirjoittamattakin mutta kun nyt koen vähän ikään kuin vahingoniloa, niin ottavat nämä Venäjä fanit ja NATO vihamieliset hermoilla.

 

42 vastausta artikkeliin “Vaikeita aikoja”

 1. Vahingonilon sanotaankin olevan sitä parasta iloa, joten ilo pintaan vaikka sydän märkänis.

  1. Älä yritä heittää leikiksi, kyllä sinua harmittaa ja koko ajan pohdit miten muuttaa musta valkoiseksi tai päinvastoin vai olisiko parempi sinun välillä kirjoitella vaikka kansantanhuista ja virkkausmalleista

      1. Yritän olla hillitty, olethan kuitenkin todellinen väriläiskä näillä harmaiden, jäkättävien ukkojen areenalla.

       Sitäpaitsi kun ei itsellä ole mitään sanottavaa mutta pirusti kirjoituttaa niin monia mielipiteitäsi vastaan on mukava tsempata vaikka ymmärtää että se on taistelua tuulimyllyjä vastaan.

       1. ….pyydän anteeksi jos loukkasin sanavalinnoillani, kun tuo minun kynäni juoksee usein nopeammin kuin tolkku.

       2. Ei ole mitään ongelmaa Arvi, jatka valitsemallasi tiellä. On minulla usein niin myös että kirjoitan ensin ja sitten pohdin. Joskus kaduttaa, joskus harmittaa että miksi noin sievistelin.

  2. arvi: ” Vahingonilon sanotaankin olevan sitä parasta iloa,..”
   .
   Nii’i , alla olevassa taitaa paistaa pienoinen vahingonilo – siitäs saitte suomalaiset
   .
   https://www.pirkanblogit.fi/2022/arvi/katse-eteeen-pain-lepo/
   .
   4.6.2022 KIRJOITTANUT ARVI.

   Nyt näyttää siltä, että nuolaistiin ennen kuin tipahti, nimittäin Nato jäsenyys on jumittunut nyt Erdoganin pöytälaatikkoon..

 2. Jerusalemissa on sellainen itkumuuri, tiedättehän.
  Varmaan Putinin fanittajat voisivat käyttää Kremlin muuria samanlaiseen tarkoitukseen. Siis, jos Vladimir Verinen antaisi luvan. ja miksei antaisi.
  Sinne vain takomaan päätä Kremlin muuriin ja valittamaan isoon ääneen. Kiihkeimmät reväisköön vaatteensa.

  1. Tai sitten se, ettei itsemurha aiheuta Schadenfreudea voi myös olla ihan kaunis ja paatumaton ominaisuus ilman että narsismi- feminismi-vastakkainasettelua on aivan pakko tilkitä jokaisen kommenttiketjun rivien rauhasväleihin, vaikka Säde Vallarén olisikin joskus horjutellut miehistä egoa nisiensä nupukoilla.

   Päätä hakatakseen ei tarvitse matkata itkumuurille, kun voi mielensä tunne-aavalla seilata vaikka Pol Potin agraariutopiaan tahi Idi Aminin rinkiin, jossa istuvat ihmis-uhrit laitettiin vuorotellen hakkaamaan vasaroilla toistensa päitä. Henkisellä tasolla vähän saman suuntaista mitä te herrat täällä toisillene… no, ei sentään.

   Mutta kysymys: millaisia tunteita sellainen ehkä herättäisi, jos sodasta hengissä kotiin rantautunut raajansa menettänyt nuori kävelisi kadulla jonkun teistä tuskanhiestä läpinäkyvissä kesävaatteissa kompastuen kainalokeppeihinsä? Kenties joku femakko jossakin tyttökerhossa voisi laskea montako hevosvoimaa tuo sodassa raadeltu käyttäisi päästäkseen maasta takaisin pystyyn. Ja sitten vasta ehkä kiirehtisi toista jeesimään. Ensin tehopainosuhde.

   1. ”Lenin-setä asuu Venäjällä” (?). Lenin-setä, joka teki mahdolliseksi Stalinin tekemät rikokset ihmisyyttä vastaan (omien rikostensa ihmisyyttä vastaan lisäksi).

    1. Hyvä on, saat vapaasti hieroa jo kenties ylipaisunutta omahyväisyyttäsi sellaisen netti-entiteetin naamaa sinusta eristävään omaan valotauluusi, joka on ainoastaan mahdollistamassa oppimista täällä päässä; ihmiselle, joka on tehnyt lähinnä uuden oppimisen riemun syntiä.

     1. ”On myös suoranaisen kieroa mieltää kulttuuri miesten luomukseksi. Kulttuuri on symbolisesti, arkkityyppisesti, myyttisesti miehinen. Tämä on osasyy siihen, miksi ”patriarkaalisen kulttuurin” ajatus niellään niin siekailematta. Kulttuuri on kuitenkin ilman muuta ihmiskunnan eikä miesten luomus. – –
      Ja jos olisikin niin, että naiset eivät ole antaneet taiteeseen, kirjallisuuteen ja tieteeseen merkittävää panosta ennen 1960-lukua (mihin en itse usko), niin heidän asemansa lasten kasvattajina ja maatilojen työläisinä oli ensiarvoisen tärkeä, jotta poikia voitaisiin kasvattaa ja miehiä (todella harvoja miehiä) vapauttaa siinä määrin, että ihmiskunta saattoi kehittyä ja pyrkiä eteenpäin. – -”

      Lainaus on Jordan B. Petersenin megasuosion saaneesta kirjasta ”12 elämänohjetta, Käsikirja kaaosta vastaan (julkaistu suomeksi 2018), sivut 363-364.
      ”Jordan Bernt Peterson on kanadalainen kliininen psykologi, jungilainen teoreetikko, kirjailija ja Toronton yliopiston psykologian professori. Hänen tutkimusalueitaan ovat olleet psykologiset poikkeavuudet sekä sosiaali- ja persoonallisuuspsykologia. Wikipedia.”

      1. No niin, anteeksi ja kiitosta vaan näistä vinkeistä. Laitan lukulistalle, jossa jo mm. Volter Kilpeä sekä Raamattu. Ilman vitsiä. 🙂
       se on varjojen kohtaamisiin sano fem-don quixote

 3. Olisi luonnollisesti ollut toivottavaa ettei tilanne olisi koskaan ajautunut tälläiseksi kuin se nyt on, mutta liittyminen Natoon on suorastaan välttämätöntä ja syy löytyy itänaapurista.

  Erityisen ilahduttavaa on ollut presidentti Niinistön ottama rooli kun uskottavaa johtajuutta on tarvittu.

 4. Kyllä joku luova luonne kohta keksii uuden syyn räksyttää Niinistöstä.
  Ei siihen tarvita syytä – pelkkä viha tai jokin perusteeton katkeruus riittää.
  Sinänsä jollekin kalahtaa kipeästi seuraava Bidenin kommenttikin:
  ”Biden sanoi, että Putin odotti Euroopan suomettumista, mutta hän saikin Euroopan ”natoittumisen.”
  Jonkun mielestä olisi vaan pitänyt Suomessa pistää pää pensaaseen ja luottaa putinaan.

 5. Hallitus ja pres hyvä tiimi ja nyt ei puhuta mitä maksaa, kuten oli korona vaikka siinäkin oli kysymys hengestä.
  Viel käydään monia pitkiä neuvotteluja eli vasta 2 askelta joten tulevia kierroksia odotellessa…

 6. Kutsu Suomelle ja Ruotsille Naton jäseneksi tuli juuri 29.6. 2022 klo 15.
  Kyllä Ruotsikin on kiitollinen Suomelle, erityisesti presidentti Niinistölle & team.

 7. Kyllä Suomen ja Venäjän raja tullaan varustamaan melkoisella varmuudella mutta sehän asiassa olikin selviö
  Mitä niihin varuskuntiin sitten aseina tulee siitä ei tiedä kun Putini terv tepivaari

 8. Noinhan se emme hyökkää minnekkään sehän on päivän selvä juttu en liioin usko että sitä tekisi Natokaan terv tepivaari

 9. Rauhaa edistävä liitto – miksi Putin sitä niin vieroksuu toki lausui ettei se ole heille onglma Suomi ja Ruotsi Natojäsenenä.

  1. Putin ja hänen apinansa Medvedev lausuvat mitä kuloinkin sattuu. Jollakin kertaa on Suomen ja Ruotsin (tai Ukrainan) liittymine NATO’on on suuri uhka Venäjälle, toiselle kertaa ei ole mikään uhka.

   *

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008911377.html

   Medvedevin mukaan Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon merkitsisi Venäjältä vastatoimia.

 10. Putin -rassukka -ajattele mitä te ryssät olette tehneet ja sanoneet.

  Kun sinä Putin ilmaisit halusi laajentaa maasi rajat tsaarien aikaisiksi, niin sinä vaiheessa suhteesi moniin suomalisin heikkeni varsin merkittävästi.

  Lopullinen isku suhteisiin tuli, kun , Putin, lähetit armeijasi valtaamaan Ukrainaa. Suomi olisi siinä vaiheessa valmis liittymään NATO’on, samoin Ruotsi.

  *

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ed930c58-0f05-4efd-93dc-c5896f611f23

  Putin: Venäjän suhteet Suomeen ja Ruotsiin ”murenevat väistämättä” Nato-jäsenyyksien myötä – tämä sodasta tiedetään

  Putin syyttää Natoa imperialismista ja kiistää Venäjän iskun ostoskeskukseen.

  *
  Ukrainalaiset pakenevat

  https://www.youtube.com/watch?v=mTX-DTxdvKo
  *
  Ryssät – seli, seli ..

 11. Putinin valheet eivät tunne rajoja.

  *
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008916232.html

  *
  PUTIN myös kommentoi maanantaista ostoskeskusiskua. Venäjä teki ohjusiskun maanantaina Krementšukin kaupungissa sijaitsevaan ostoskeskukseen. 18 ihmistä kuoli iskussa ja useita kymmeniä loukkaantui.
  .
  Putin kiistää Venäjän olleen iskun takana.
  .
  – Armeijamme ei iske lainkaan siviilikohteisiin. Me tiedämme, missä mikäkin paikka sijaitsee, hän sanoo.

  – Kukaan meistä ei ammu sattumanvaraisesti.

  **************************************************************************
  Putin – Mariupolissa kuoli kymmeniä tuhansia siviilejä -niin, että mitä?

  *
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008678707.html

  Kuvat paljastavat Mariupolin tuhon – katso, miltä kaupunki näytti ennen ja millainen näky on nyt

  Ankarasti pommitettu ja kovia tuhoja kärsinyt Mariupol on aiemmin tunnettu yli 400 000 asukkaan teollisuus- ja satamakaupunkina.

 12. ”Taustalla ovat länsimaisten johtajien Neuvostoliiton viimeiselle johtajalle Mihail Gorbatšoville tekemät suulliset lupaukset siitä, ettei Nato laajenisi itään.”

  ’länsimaisten johtajien’ – ketkä nämä ovat? – ovatko kaikki lupauksen antaneet vielä elossa?

  Miksi jotkut ’länsimaisten johtajat’ olisivat antaneet lupaukset (NATO’n puolesta?), että NATO ei ottaisi jäsenikseen Venäjän naapurimaita?

  .
  Muuten, antoihan Putin vielä helmikuun alussa lupauksen, ettei Venäjä hyökkää Ukrainaan – hyökkäsipä kuitenkin

  ******************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ad1e4a4f-8872-40ba-b418-cc91020c0e90

  Venäläispoliitikko: Turkki voi joutua petetyksi kuten Gorbatšov aikanaan
  .
  Venäjän duuman ulkoasiainkomitean varapuheenjohtaja ja LDPR-puolueen puheenjohtaja Leonid Slutski sanoo uskovansa, että Turkki voi joutua petetyksi. Asiasta kertoo Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass.
  .
  Taustalla ovat länsimaisten johtajien Neuvostoliiton viimeiselle johtajalle Mihail Gorbatšoville tekemät suulliset lupaukset siitä, ettei Nato laajenisi itään.
  Venäjän eliitti ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat pitkään pitäneet yllä ajatusta, että Venäjä tuli petetyksi. Lupauksia ei kuitenkaan koskaan kirjattu paperille, kertoo brittilehti Guardian.

 13. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008863168.html

  30.6.2022

  Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, että Venäjä on valmis keskustelemaan strategisesta vakaudesta ja ydinsulkusopimuksesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

  [ Valitettavasti ryssien kansa tehdyillä sopimuksilla ei ole mitään arvoa.]

  *
  Putin puhui Pietarissa Venäjän oikeusministeriön järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Hän syytti puheessaan Ukrainaa rikoksista ihmisyyttä vastaan ja toisti väitteensä, että Venäjä suojelee Kaakkois-Ukrainan Donbasissa etnisiä venäläisiä ja venäjän kielen puhujia.

  *******************************************************************************

  Ukrainassa tuhansiin sotarikoksiin syyllistyneen maan johtaja Putin syyttää ukrainalaisia.

 14. Nii’i , Eiköhän formulasirkus olisi aika lopettaa – muutoinkin ..

  Bernie Ecclestonen : ”Ottaisin edelleen luodin hänen[Putinin] puolestaan. Hän on ihmisenä ykkösluokkaa.

  *************************************************************************
  https://www.is.fi/formula1/art-2000008917002.html

  30.6.2022

  Bernie Ecclestone latasi tyrmistyttäviä kommentteja Vladimir Putinista suorassa tv-lähetyksessä

  Bernie Ecclestonen puheet ovat saaneet päät pyörimään.
  Ecclestonelta kysyttiin haastattelussa, pitääkö hän edelleen Putinia ystävänään.

  – Ottaisin edelleen luodin hänen puolestaan. Hän on ihmisenä ykkösluokkaa. Hän uskoi, että se mitä hän teki, on oikea päätös Venäjän hyväksi. Valitettavasti hän, aivan kuten muutkin bisnesmiehet, itseni mukaan lukien, tekevät virheitä. Virheen jälkeen on tehtävä parhaansa korjatakseen virheen, Ecclestone muotoili.

  1. No mutta, toisenmoista vapaaehtoisista haudankaivajista:

   https://www.aljazeera.com/features/2022/6/30/an-unexpected-friendship-the-gravediggers-of-bucha

   ”The three men also look the part – in the green Ukrainian military T-shirts made famous by the country’s president, Volodymyr Zelenskyy, during his many television addresses. They are the only gravediggers assigned to the Bucha cemetery and by the time the sun starts to set, they are all alone.”

 15. Mitä tämä IS:n otsikko kertoo?

  Se kertoo varmasti, että Venäjä on pettynyt Turkin päätöksestä.

  Mielestä otsikko antaa ymmärtää, että Venäjä on yrittänyt taivuttaa Turkkia torpedoimaan Suomen ja Ruotsin pääsyn NATO:on.

  ****
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008914881.html

  Venäjä pettyi Turkin päätökseen päästää Suomi Natoon: ”Erdogan repesi – tämä oli odotettavissa”

  Venäjän mediassa epäillään, että Yhdysvallat painosti Turkkia hyväksymään Suomen ja Ruotsin Nato-kutsun ja kulissien takana saatettiin sopia jopa jostain lisämyönnytyksistä Turkille.

  1. Se on varmaan tosi tyhmää sanoa näin, mutta kun luen täällä ihmisten mietintöjä, herää itselläni paikoin sympatian/ empatian tunteita, ja toivoisin että voisin, tai että ihmiset myös tukisivat ja auttaisivat toisiaan ymmärtämään/ diilaamaan ympäröivää kaaosta/ epätietoisuutta/ informaatiotulvaa/ whatever. Mitä varmaan monet pyrkivätkin tekemään omin tavoin.
   Vaikka väittelytkin ovat ihan hauskoja, ja.. noh, erästä runoilijaa lainaten: ”were an epitaph to be my story I’d have a short one ready for my own. I would have written of me on my stone: I had a lover’s quarrel with the world”. Sitäkin rataa.

 16. Vaikeudet vain jatkuvat, niin Ukrainassa kuin Erdoğan’n sooloilussa.

  *******************************************************************************
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008917653.html

  Yhdysvaltojen tiedustelutietojen mukaan Putinin tavoitteet eivät ole muuttuneet Ukrainan suhteen.

  ****************************************************************************
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008918482.html
  .
  Nato-helpotus kesti vain hetken, Turkin pompotus jatkuu yhä
  .
  Suomi otti historiallisia askelia kohti Nato-jäsenyyttä Madridin huippukokouksessa. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan osoitti kuitenkin heti torstaina, että hän jatkaa Suomen ja Ruotsin käyttämistä omiin tarkoituksiinsa, kirjoittaa HS:n Nato-kirjeenvaihtaja Elina Kervinen.

 17. Vaikeudet jatkuvat riippumatta siitä menemmekö eteenpäin vai emme.

  Kuten Liisa tuossa muistutti, voidaan hyvin pysähtyä ymmärtämään ja näkemään asiaa toisten silmin.

  Mutta lopulta ainoa suunta on eteenpäin. Ei pidä jäädä tuleen makaamaan.

 18. ”Ei pidä jäädä tuleen makaamaan.”

  Tämä on varmasti hyvä neuvo ukrainalaisille.

 19. No ainakin sillä lailla voi auttaa, että sallii itsensä levähtää, uni on aivan tärkeää aivoille ja kaikelle palautumiselle, jotta sitten voi taas miettiä ehkä paremmin mielin jotakin keinoja, joilla itse voisi myötävaikuttaa siihen, että jonkun elämä jossain olisi helpompaa. Varmasti jotain hyvää voi tehdä.
  Nyt unet.

  1. 🙂 Minä vielä täällä vähän yritän päästä yli ärräpäistä, mutta onhan se tämäkin (vaikka ei pidä liikaa hermostua, ettei itse sitten vahingossa perkelöidy) :

   https://www.dw.com/en/turkey-blocks-deutsche-welle-over-licensing-issues/a-62323124

   ”The Turkish Radio and Television Supreme Council (RTUK) has blocked the websites of German public broadcaster Deutsche Welle over licensing issues.

   DW’s websites in all its program languages, along with those of international broadcaster Voice Of America, were no longer accessible in Turkey late Thursday.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *