Joulukinkun luu hernekeittoon

Kustaa Vaasa määräsi kansan syömään hernekeittoa torstaisin ja sitä perinnettä olen noudattanut.
– Kun ostaa riittävän ison joulukinkun, niin siitä riittää vielä torstain hernekeittoon.
– Viljakkalassa oli perhe jossa oli tapana keittää ruokaa aina iso kattilallinen ja valmistuttua se nostettiin keskelle pöytää, josta sitten kukin nälän tultua söi omalla lusikallaan. Kun kattila aikanaan tyhjeni sama toistui yhä uudelleen. Käytännöllistä eikä tullut tiskiä sillä jokainen nuoli lusikkansa.

3 vastausta artikkeliin “Joulukinkun luu hernekeittoon”

  1. Tuttu juttu !

    Ja Joulun jälkeen savuluusoppaa, jossa luiden kaluaminen oli, on edelleen herkkua !
    … ja sitten uuniluista buljonkia herkkusuille.
    … luista on moneksi !

  2. Haen Tammelan torilta savupotkan ja hernekeitton paljonkin parempi terv tepivaari

  3. Se on ihme juttu se hernesoppa maahanmuuttajien kanssa. Lähes kaikki ajattelevat että hyi, ei se voi olla hyvää. Kun saavat maistaa kunnollista hernesoppaa niin puolet ihastuu siihen siltä paikalta. Maailmalla on erinäisiä myrkkykeitoksia joita hernesopaksi kutsuvat, mutta eivät pärjää minuuttiakaan suomalaiselle.

Kommentoi