Ota eväät jos Acutaan

Terveydenhoito on ykkösasia.

Sote on valmiina sillä johtajat on valittu.

Henkilöstöä palkataessa löytyy johtajat mutta mistä kiikastaa kun ei saada hoitajia.

Juuri hoitajakoulusta valmistunut irtisanoutuu ja hakee töitä eri alalta?

AL toimittaja meni Acutapäivystykseen ja kirjoitti odottaessaan kolumnin:

https://www.aamulehti.fi/kolumnit/art-2000008937971.html

Kun johtaja on valittu ja tehtävän on vastaanottanut, niin eikö siitä seuraa vastuu tehtävän hoitamisesta?

6 vastausta artikkeliin “Ota eväät jos Acutaan”

  1. Minun on ihan pakko sanoa kokemuksesta, että toiminta Acutassa oli todella hyvä. Tietysti odotusaika on kovin suhteellinen käsite ja sen venyminen tietysti riippuu pitkälti hoitajapulasta. Kyllä siellä Acutan odotussalissa on melkoinen kaaos ja vaikea löytää istumapaikkaa. Minulla mitään ongelmaa ei ollut, kun olin rittävän sairas ja maailma sekaisin keuhkokuumeesta johtuen. Esimerkiksi päivystykset on lopetettu Valkeakoskella ja kuntien terveyskeskuksissa.

  2. Ydinasia on se, että akuutit, onnettomuuksissa ja tapaturmissa olleet tapaukset ajavat aina ei-kiireellisten ohi, useastikin. Niin kävi jo vuosia sitten minullekin hankalassa murtumassa, jossa jouduin palaamaan kotiin muutaman kerran.
    Mutta, eräs TAYSin kirurgi juuri kommentoi ruuhkien yhtä merkittävää lisäsyytä kuin henkilökuntapula oli viinan ja skuuttien aiheuttamat tapaturmat.

    1. Niinpä, se känninen skuuttipelle ohittaa naarmu naamassaan vakavasti sairaat.

  3. Kieltämättä se odottaminen siellä huolettaa. Olen itse ollut pari kertaa odottamassa, pari kertaa saattajana. Yhden kerran päästiin nopeasti, sekin oli klassinen ”ota reseptivapaita lääkkeitä ja pärjäile”.

  4. Onko ihme jos sairaanhoitajat eivät pysy alalla jonka palkalla ei tule toimeen silloin vaihdetaan alaa jossa saa toimeen tulonsa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *