Työvoimapula

Työvoimapula helpottuu Tuula Haatainen matkustaa Intiaan.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ministeri-tuula-haatainen-lahtee-intiaan-hakemaan-apua-tyovoimapulaan-siella-on-valtavasti-osaamista-yli-260-miljoonaa-tyoikaista-jotka-eivat-tyollisty-sinne/8590150?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0cjsHfx7r-HOKqe_rZ5KqWyAB9bjX-qla_GGLr2iQ-fIlZy5h-Bqptzww#Echobox=1670862059
Talouskasvumme jarruna työvoimapula. Jos ja kun talouskasvu lähtee nousuun niin miten saadaan sähkö riittämäään, kun toitotetaan kaikenlaisia säästökeinoja ja silti pelätään tulevia sähkökatkoja. Sähkön hintakin on pilvissä joten sitä pakkosästöä joutunee ainakin varaton tekemään.
– Omat työllistettävät kai sitten jätetään kitumaan ja avustusten leikkauksetkin luvassa.
– Vanhaan hyvään aikaan oli kunnia-asia työllistää omia työttömiä.
– Nyt pitää saada nuoria valmiiksi koulutettuja osaajia joten Haataisella on 260 miljoonaa henkilöä mistä valita.

5 vastausta artikkeliin “Työvoimapula”

 1. Kokoomus ja SDP hamuaa lisää halpatyövoimaa Suomeen vaikka työttömyys Suomessa on vaikea omilla kansalaisilla, mutta kun suomalaiselle pitäisi maksaa sitä palkkaakin.

 2. Ehkäpä Intialaiselle riittää muutama rupia kuten Marko edellä.
  Mutta jos tänne kylmään pohjolaan, niin jonkun pitää kustantaa lämpö ym.

 3. Intiasta haetaan korkean tason tieto- ym. työntekijöitä, ei tavallisia tallaajia.
  Suomen nuorissa on iso porukka, jotka eivät osaa edes yksinkertaisia työn sääntöjä tai edes lukea ja laskea. Ja vahemmat voivat tulla työpaikalle poliisiksi kyttäämään, ettei meidän nuppua vaan käsketä…
  Eilen oli jossakin valtamedisssa juttu.

 4. Joskus vaikuttaa ihan siltä,että kukaan ei tiedä Suomen kuuluvan runsaan 200 miljoonan ihmisen työvoima-alueeseen, jossa vapaa liikkuvuus on perusoikeus, eikä esim.erillisiä työlupia tarvita.

 5. En moittisi omia, mutta edellinen hallitus vei koulutukselta pohjan jota nyt korjaillaan ja se sitten kestää ennenkuin tuutista tulee koulutettuja osaajia.

Kommentoi