Ylevero

Veroista puheenollen en alkuunkaan ymmärrä Yleveroa? Miksi elätämme mammuttia joka tuottaa ala-arvoisia ohjelmia uusintojen kanssa.
Ylen osaksi riittäisi pelkästään puolueettomien uutisten tuottaminen ja niihin ruotsinkielinen tekstitys.
Ylevero on kerätty jopa liikaa.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nain-on-kaymassa-ylen-rahoitukselle-yle-veroa-on-keratty-hieman-liikaa-aiempina-vuosina/269f311b-84b3-4c5a-bf52-fdf35d6759c1

9 vastausta artikkeliin “Ylevero”

 1. Onhan näitä uutisia mullekkin kielille kun Ruotsi ne muut vois lopettaa vaikka minkä syyn vuoksi
  Kukin voi itse miettiä millä keinolla mulla on näkemys siitä kun toimivat Suomessa terv tepivaari

 2. Pitäisi päättää, mitä ohjelmistoa YLEn pitää tuottaa ja karsia kaikenlaisen kalliit ulkomaiset hupiohjelmat pois.
  Sen jälkeen voisi potkia joukon tarpeetonta ”toimittajaa” ja muuta pihalle ja määritellä rahoitus sen mukaan.
  Automaattinen korotus pois ja arvuointi joka vuosi erikseen.

 3. Se on totta, että uusinnat tulevat jo silmistä ja korvista ulos. Samoin kaikenlaiset kotimaiset ja ulkomaiset uusintaformaatit.
  Omaa laadukasta uutta asiaohjelmaa alueilta lisää. Hesakeskeisyys silmiin pistävää.
  Normaali budjetointimenettely suunnitelmien perustaksi kuten muuallakin.
  Sen perusteella voidaan periä maksu kansalaisilta, ei automaatilla.
  Toimittajien ja johdon pitää olla parasta, mitä Suomesta voi saada.
  Parlamentaarinen valvonta edelleen.

 4. Toinen toisensa jälkeen ovat Yleisradion pääjohtajat korostaneet että Yleisradion ohjelmat, ohjelmapolitiikka, ei ole lainkaan heidän keskeistä toimialaansa – ei edes kuulu heille – vaan ylijohdon alaisten ohjelmayksiköiden johtajille. Pääjohtajat ovat Ylen hallintoneuvoston tukemina tähdentäneet Yleisradion, ja sen ylimmän johdon, keskeisimpänä tehtävänä yhteiskunnassa olevan muut julkishallinnon tehtävät kuten viranomaisviestintä ja sen valmiusteknologia ja esim. väestönsuojeluun liittyvät tiedotus- ja valmiustehtävät.

  Jos ja kun näin on, kun Yleisradion päätehtävät ovat nämä eikä ohjelmat, putoaa perustelu YLE-veron perimiseltä. Ajatus erillisen korvamerkityn pisteveron, jollainen YLE-vero on, perimisestä yleisestä viranomaistoiminnasta, jollaiseksi Yleisradio tehtävänsä katsoo ja määrittelee, on absurdi eikä voi olla legitiimi. Samalla logiikalla pitäisi valtion periä erillistä pisteveroa esim. väestösuojien ylläpidosta – väestösuojaveroa. Ne kuitenkin rahoitetaan yleisestä verokertymästä kuten luonnollista on ja olisi luonnollista myös Yleisradion kohdalla.

  Pistevero soveltuisi Yleisradiolle, mutta vain siinä tapauksessa että se ottaisi ehdottomaksi päätehtäväkseen yleisölle lähettämänsä ohjelmiston, panostaisi siihen kaikki voimansa ja hoitaisi sen toisin kuin nyt jolloin se tapahtuu vain vasemmalla kädellä huitaisten. Ohjelmiston päävastaavana tulisi olla Yleisradion pääjohtaja, minkä tulisi olla hänen ehdoton päätehtävänsä, Taloutta ja tekniikkaa varten Yleisradion palkkalistoilla on kamreerit ja insinöörit.

 5. Kieltämättä tuntuu pahalta olo kun maksan melkein tonnin vuodessa – ja mitä saan? Miljoonien lähettämistä qatariin ja ties mille muille umpikorruptoituneille urheilulobbareille. Toiset sadat miljoonat RIAA:lle ja muille umpikorruptoituneille TO-lobbareille.

  Minä pidän Ylen journalismista todella paljon, annan sille kouluarvosanan 8+ (SK saa ysin, hesari vitosen). Yle on hyvä tekemään asiallista sisältöä, vaikka toki virheitäkin voisi vähän vältellä.

  Yle on sen sijaan surkea ostamaan sisältöä ja lisenssejä maailmalta. Raha menee kaivoon.

 6. ”melkein tonnin vuodessa” Miten?

  Kyllä minä katselen mieluummin Yleä, kuin mainoskanavia, vaikka en niitä juurikaan katsele.

  Kaiken lisäksi Yle antaa kymmen kertaa enämmän, kuin lehtitalot, lisäksi ne kymmenkunta ilmaista kanavaa.

  On niissä ohjelmaa, kun viitsii käyttää kapulaa.

 7. Ylen sisältö on kyllä parasta mitä kanavilta löytyy. Mielellään maksan Yle -veron. Katsokaa Areenasta niin ei tarvitse valittaa uusinnoista.
  Siitä olen kyllä samaa mieltä ettei Qatariin olisi tarvinnut laittaa rahaa, paljonkohan mahtoi mennä? Sinänsä kyllä Yle onnistuu urheilulähetyksissäänkin parhaiten. Esimerkiksi jääkiekon mm- kisat ovat nykyisin laimeammat kun ne tulevat kaupalliselta kanavalta.

  1. Hmm…
   Eikös avauksen tarkoitus ole pohtia YLE:n toimintaa verorahoitteisena toimijana ja näin ollen mikä oikeasti on tärkeää ja mikä ei?

 8. Melkein tonni vuodessa on siitä että minulla on noita yrityksiä. Eli ensin maksan omista tuloista, sitten omistamani yritykset maksavat nekin yleveroa.

  Sitten yle maksaa kymmeniä miljoonia vuodessa amerikkalaisiin musiikkilupiin.

  Ja silti minä en saisi edes tonnilla vuodessa maksaen soittaa työhuoneessani ylen radiokanavaa, jos pykäliä tarkkaan katsottaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *