Päivi Räsänen sanoi itseäänkin poikkeavaksi pervertiksi jo 1996

Eilen perjantain Yle ykköseltä tullut uusi ajankohtaisohjelma ”Viimeinen sana” toi mielenkiintoisen lisän Päivi Räsäsen väitettyyn homojen halventamiseen ja ”kiihottamiseen kansanryhmää vastaan”. Ohjelmassa esitetettiin nauhoite vuodelta 1996 jolloin Räsänen oli ollut myös Ylen ohjelmassa keskustelemassa homoseksuaalisuudesta.

Räsänen sanoi tuolloin suunnilleen näin:” Näen, että me kaikki olemme jollain tapaa poikkeavia, perverttejä, myös minä, homoseksuaalisuus on vain yksi tapa olla rikkinäinen”.  Tuo ei ole sanatarkka lainaus kokonaan, mutta hän kyllä todellakin kutsui kaikkia ihmisiä itsensä mukaan lukien, seksuaalisesti poikkeavaksi perverteiksi. Ohjelma näyttää löytyvän Ylen arkistosta yhä, kiinnostuneet voivat tarkistaa.

Paljonko tämän jälkeen jää todistusarvoa syyttäjän todistelulle jonka mukaan Räsänen pitää homoja muita ihmisiä huonompina tai ettei hän muka pidä heitä edes Jumalan luomina? Räsäsen argumentit, olkoonkin terävästi ja provosoivasti esitettyjä, perustuvat uskonnolliseen näkemykseen siitä että olemme syntisiä. Kun Räsänen siis väittää, ”ettei Jumala luonut ihmisiä homoseksuaaleiksi” hän ei tarkoita homoseksuaalien olevan ”ali-ihmisiä” vaan syntiin langenneita joihin hän laskee myös itsensä. Kysymys on siis puhtaasti siitä, mitä saa sanoa synniksi kristillisessä mielessä. Ja sen pitäisi kuulua uskonnonvapauden piiriin.  Synniksihän luetellaan milloin mitäkin tekoja, miksi sen ylipäänsä pitäisi vaivata niitä jotka eivät ole samaa mieltä?

Taitaa valtakunnansyyttäjän syyte tyhjentyä kuin ilmapallo. Ellei sitten syytteeseen lisätä ”kiihottamista kaikia ihmisiä ja itseä vastaan”.

 

5 vastausta artikkeliin “Päivi Räsänen sanoi itseäänkin poikkeavaksi pervertiksi jo 1996”

  1. Päivi on vähän kuin Jari Tervo, molemmat ovat herjanneet lähestulkoon jokaista mahdollista vähemmistöä, olleet mahdollisimman ilkeitä ja kiihottaneet hullun seuraajajoukon täysiä idiootteja peräänsä. Kumpikaan ei myönnä herkästi omia virheitään vaan aina siirtää keskustelun ja syyn muualle.

    Toisin sanoen, täysi paskiainen. Vaan kuten olen usein sanonut, vapauksia mitataan vasta sitten kun tarkistetaan kuuluvatko ne myös täysille paskiaisille.

    1. Matteus:7.1
      ”Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi; 2
      sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan. 3
      Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi? 4Taikka kuinka saatat sanoa veljellesi: ’Annas, minä otan rikan silmästäsi’, ja katso, malka on omassa silmässäsi? 5Sinä ulkokullattu, ota ensin malka omasta silmästäsi, ja sitten sinä näet ottaa rikan veljesi silmästä.

      Malka on hirsi!

  2. Päivi sanoo asioita omasta suustaan ja vetoaa joka kerta best seller kirja Raamattuun. Kyllä se itse puhuu omia ajatuksiaan…

  3. Maallinen laki kumoaa vuosituhansia kestäneen oletan laiksi tarkoitetun raamatun.
    Päiville vaaditaan korkeampaa sakkoa kuin Tytille, oli jossain lööpissä. Valtion rahaa saa törsätä ylimpänä valvojana kunhan ei kiihota? En nyt tiedä onko toteaminen kiihottamista?

  4. Hmm, kun Räsänen kerran sanoo kaikkia ihmisiä syntisiksi ja perverteiksi, myös itseään, niin en näe miten se kohdistuisi vain vähemmistöihin. Paitsi siinä mielessä että hän erittelee mikä on se vähemmistön ”synti” mutta ei omaansa.
    Mielestäni tässä näkyy sama ajatus kuin paavi Fransiskuksella jolta kysyttiin mielipidettä homoseksuaaleista. Paavi sanoi ” Mikä minä olen heitä tuomitsemaan?” Hänen sanojaan pidettiin nöyrinä ja edistyksellisinä ja homoseksuaalien lehti valitsi paavin ”vuoden henkilöksi”. Kuitenkaan paavi ei sanonut juuri mitään, ei ovatko homoseksuaaliset teot hänestä synnillisiä tai pitäisikö homoseksuaalien asemaa katolisessa kirkossa parantaa. Paavin sanoista voi ehkä lukea sen minkä Räsänenkin sanoo: olemme kaikki syntisiä. Räsänen vain joutuu ottamaan asiaan enemmän kantaa koska luterilainen kirkko muuttuu ja hän on niitä joiden mielestä se ei saisi muuttua.

    Kaikessa elämässä on hieman samanlaista: otamme usein jyrkästi kantaa asioihin miettimättä miltä se tuntuu ihmisistä joita asia koskee. Esimerkiksi kun pelkäämme Suomen joutuvan maahanmuutosta ”Ruotsin tielle” saatamme puhua ”haittamaahanmuutosta” tms. ajattelematta niitä ihmisiä joiden elämäntilanne voi olla hankala ja jotka näkevät.toivonsa siinä että voisivat jäädä. Eurooppaan. Politiikka loukkaa usein aina jotain. Saatamme myös puhua ay-liikkeen tai yrittäjien ”ahneudesta” ajattelematta niitä työntekijöitä tai yrittäjiä jotka yrittävät mielestään vain pitää oikeuksistaan kiinni. Jos tunnemme jonkun ihmisen, emme yleensä kehtaa hänelle päin naamaa sanoa sitä mitä yleisellä tasolla sanomme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *