Ei Ukrainaa EU jäseneksi

 

Eu jäseneksi muutama maa ehdottaa Ukrainaa  Euroopassa. Ranska, Romania, Saksa ja Italia ovat sitä mieltä että Eu jäsenuyys voidaan myöntää ihan myötätunnosta ohi kaikkien voimassa olevien hakusääntäjen.

Eu:ssa on monta muuta jäsenmaata ja kaikkien pitäisi olla samaa mieltä. Tällä hetkellä ehdokasmaita on kuusi kappaaletta, eikä siihen kuulu Ukraina eikä edes  Turkki.

Jäsenyyttä ei pitäisi myöntää pelkästä myötätunnosta, vaikka sitä myötätuntoisesti  ovatkin ajamassa isot ja rikkaat Euroopan maat.

En väitä, etteikö Ukrainan tilanne ole todella onneton ja sitä pitää auttaa kaikilla mahdollisilla tavolilla. Sitä on myös autettu, mutta tietystikään ei riittävästi, niin mahdottoman vahva Venäjä sillä on vastassa.

Kaikesta huolimatta väitän, että sitä ei pitäisi hyväksyä EU jäseneksi ohi kakkien sääntöjen. Ei se ole mielestäni mikään avustusmuoto. Tavallaan voi verrata Siuomen tinnetta Natohakemuksen kanssa, vaikka emme olekaan sodassa mihinkään suuntaan. Vastassamme on Turkki, joka ei ole edes EU maa.

4 vastausta artikkeliin “Ei Ukrainaa EU jäseneksi”

  1. Ei se mitään muuttaisi nykyisestä, on Ukraina jäsen tai ei, sillä ei ole sodan kulkuun mitään merkitystä.
    Ja itseasiassa jäsenyydestä päättää Saksa ja Ranska kuten kaikesta muustakin EU.ssa, sanokoot yksimielisyyskirjaukset mitä hyvänsä.

  2. Tietääkseni yksikään mainitsemasi maista ei esitä Ukrainan ottamista EUn jäseneksi – esittävät että Ukraina nimitettäisiin jäsenehdokkaaksi. Se jäsenehdokkaan asema tarkoittaisi, että Ukrainaa alettaisiin vähitellen tekemään kelvolliseksi EUn jäsenyyteen.

  3. IHan oikein, minä sanoin väärin, siis esitetään ehdokkaaksi. Sitä varten laitoin tuon linkin, josta selviää ehdokkaat.

    Minulle oli pieni yllätys, että Turkki on vasta ehdokas, silti räpeltää kuin parempikin. Sekös se sitten on esteenä Suomen liittymisestä Natoon.

Kommentoi