Suomen olisi aika liittyä Natoon heti eikä viidestoista päivä.

”EX-PÄÄMINISTERI, professori Alexander Stubbilta kysyttiin yhdysvaltalaisen CNBC-uutiskanavan uutislähetyksessä Suomen liittymisestä Natoon.

– Nyt ei ole aika liittyä Natoon. Palovakuutusta ei kannata ostaa, kun palo on jo syttynyt, Stubb sanoo.” – Ilta-Sanomat 7.3.2022.

Tämä on kuultu ennenkin. Kun meneillään on rauhallisempi kausi ryssän kanssa, Suomella ei ole tarvetta littyä Natoon. Kun sitten on meneillään hankalampi kausi ryssän kanssa, päällä on kriisitilanne ja silloin ei voi liittyä Natoon.

Ryssän kumartelu riittää. Juuri nyt on Suomella oikea aika liittyä Natoon.
Ei idän barbaarivaltio muuksi muutu. Jos yksi diktaattori kaatuu, toinen astuu tilalle.

On esitetty arvioita, että Venäjä voi olla uhka Suomelle muutaman vuoden sisällä. Väärin. Putinin johtama Venäjä voi olla uhka Suomelle ja Ruotsille seuraavan puolen vuoden aikana. Stalin kakkonen mikä Stalin kakkonen.

Ruotsi voi lusmuilla geopoliittisen aemansa turvin kuten se on tehnyt tähänkin asti (ja myydä Boforsin tehtaan tuotteita välikäsien kautta sotaa käyviin maihin). Suomen tilanne on paljon hankalampi.
Vaikka Ruotsi ei hakisi Naton jäsenyyttä, Suomen pitäisi hakea (siitäkin huolimatta että Ruotsin lusmuilu veetuttaa.)
Jos Venäjän hyökkäys suvereeniseen Ukrainaan ei avaa suomalaisten silmiä, että ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi, silloin niitä, silmiä, ei avaa mikään.

 

 

17 vastausta artikkeliin “Suomen olisi aika liittyä Natoon heti eikä viidestoista päivä.”

 1. Stubb kannatti myös viisumivapautta Venäjälle ja oli Rosatom ydinvoimalaa ajamassa Suomeen…ppprrkele

  1. Jos ryssä voittaa sodan, Stubbi lienee ensimmäisten onnittelijoiden joukossa.

 2. https://www.suomenuutiset.fi/staffanstorpin-kunta-toivottaa-ukrainan-pakolaiset-tervetulleiksi-ruotsin-yle-paheksuu

  Ruotsin televisio on tehnyt jutun siitä, että Staffanstorpin pikkukunta toivottaa ukrainlaiset pakolaiset tervetulleiksi. Kunnanhallituksen puheenjohtaja kehtaa jopa sanoa, että tulijoilla on eroa. Nyt on kyseessä aidosti turvaa tarvitsevat naiset ja lapset.

  Skånessa sijaitseva Staffanstorp on 26 000 asukkaan pikkukunta, jonka tapahtumat eivät yleensä uutiskynnystä ylitä.
  Mutta viime viikolla Ruotsin Yleisraradio, SVT, päätti tehdä uutisraportin siitä, että Staffanstorp toivottaa ukrainalaiset pakolaiset tervetulleiksi.

  Toimittajan tavoitteena oli ihan selvästi paheksua kunnan toimintaa. Staffanstorp on nimittäin Ruotsin kunnista se, jossa asuu kaikista v ä h i t e n vuonna 2015 Lähi-idästä tulleita turvapaikanhakijoita.
  ————————————————-
  Miksi Ruotsin yleisradio, SVT, paheksuu kyseisen kunnan esimerkillistä ja humaania toimintaa?
  No hyvänen aika sentään – kyseisen kunnan humaani esimerkki vaarantaa EU-eliitin suunnitteleman väestönvaihdon, kun Ruotsiin voi tulla pakolaisiksi läntiseen kulttuuriin kuuluvia valkoisia ja kristittyjä naisia ja lapsia, potentiaalisten pomminheittäjien ja kurkunleikkaajien kastiin kuuluvien islaminuskoisten miesten, joiden keski-ikä on about kolmekymmentä vuotta, sijasta.
  Repikäämme tästä.

 3. Tässä kohtaa toivon lähinnä, että valtionjohto oikeasti tekee asioita poissa parrasvaloista ja ajaa Suomea parempaa päin.

  Olisi typerää huutaa Natoa julkisuudessa ennen kuin kaikki valmistelevat toimet on tehty hiljaisuudessa.

  1. ämä on totta, mutta lutan siihen, että nämä osaavat asiansa.
   Stubbi sen sijaan on tavalliseen tapaansa pihalla.
   Suomi ei ole nyt ”tulessa” ja päätökset on tehtävä ennekuin siihen tilanteeseen joudumme.
   Vielä on mahdollisuus, mutta sitten, jos joudumme ”tuleen”, se mahdollisuus on ohi.

 4. Kun tulipalo riehuu naapurissa ja uhkaa levitä niin vakuutusta ei kannata ottaa vaikka saisi?

 5. Ellen väärin muista, niin Stubbi puolusti myös venäläisten kiinteistöostoja.

 6. Stubb on entinen koulukiusaaja, joka pääsi pälkähästä koska oli rikas perhe. Sitten hänestä tuli työpaikkakiusaaja, joka pääsi pälkähästä koska oli rikkaat kaverit.

  Sen paskiaisen mielipiteillä ei ole painomusteensa verran arvoa.

 7. Kansanedustaja Jani Mäkelä: Turvallisuusympäristömme on muuttunut : ”Suomen on otettava käyttöön kaikki tarvittavat keinot”.

  Vaikeat ajat jatkuvat ja pahenevat. Kun vuosien piina koronan kanssa näytti taittuvan, Venäjä käynnisti hyökkäyssodan Euroopassa. – – Me Suomessa tiesimme tämän mahdolliseksi; idän vaino on ollut osamme vuoisatojen ajan.
  Näin sanoo perusuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä.

  – Olemme osa läntisiä sivistysmaita, tuemme Ukrainan kansan puolustustaistelua ja autamme sotaa paenneita. Meidän jos kenen pitäisi tietää millaista on taistella yksin ylivoimaista hyökkääjää vastaan, Toteaa Mäkelä.

  https://www.suomenuutiset.fi/makela-turvallisuusymparistomme-on-muuttunut-suomen-on-otettava-kayttoon-kaikki-tarvittavat-keinot/

 8. ”SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja, valtiopäiväneuvos Mikko Elo on herättänyt laajaa hämmennystä Ukrainan sotaa, Ukrainaa ja Venäjää käsittelevillä Facebook-kirjoituksillaan.

  Sunnuntaina Elo kertoi laajalle FB-ystäväpiirilleen, että Kiova näyttää nyt lopullisesti vallatulta. Elon mukaan koko kansainvälisen yhteisön ja erityisesti Ukrainan kansan kannalta olisi parasta, että Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi luopuisi vallasta ja Ukraina antautuisi.

  – Presidentti ja hallitus vaihdettaisiin ja taattaisiin Ukrainan säilyminen itsenäisenä ja puolueettomana valtiona. Mitä pikemmin, sitä parempi. Näin voitaisiin säästää ihmishenkiä ja pakolaistulvaa, Elo kirjoitti.

  Viime perjantaina Elo totesi, että mitä kauemman länsi ja erityisesti USA tukee Zelenskyiä ja nykyhallintoa, sitä enemmän Ukrainan kansa kärsii.

  – Venäjä vie joka tapauksessa tavoitteensa loppuun muutamassa päivässä. Venäjä ei halua valloittaa Ukrainaa, minkä Putin on sanonut alusta alkaen. Se haluaa Ukrainasta puolueettoman maan, uuden presidentin ja hallinnon ilman natseja.” – Iltalehti 9.3.2022.
  ————————————————————–
  Tämä samainen Mikko Elo sanoo edelleen kannattavansa sosiaalidemokratiaa.
  Eikä kannata vaan totalitarismia ja kommunismia.
  Näille kommunisteille ja piilokommunisteille Venäjä ja sen diktaattori Vladimir Putin symboloivat nähtävästi sitä suurta ja mahtavaa, joka kaatui omaan mahdottomuuteensa.

 9. ”Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin mukaan Ruotsin hakeminen Naton jäseneksi horjuttaisi Euroopan turvallisuustilannetta. Maassa ei juuri nyt käydä keskustelua Nato-jäsenyydestä. Suomessa keskustelua on Marinin mukaan tarpeen käydä muun muassa siksi, että Suomi jakaa Venäjän kanssa pitkän yhteisen rajan.” – Ilta-Sanomat 9.3.2022.

  Onko joku yllättynyt?
  Voihan Bofors sentään.

  1. Pään pistäminen pensaaseen ja taisteleminen viimeiseen suomalaiseen kuuluvat ruotsalaisten perinteisiin periaatteisiin – ja sen lisäksi Boforsin tykkien myyminen sota-alueille.

  2. Hiukan pidempi tuolla Ukrainalla on sinne rajaa n 30 km pidempi kun Suomella terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *