Tulihan se sieltä – Greta Thunberg haluaa nyt syrjäyttää kapitalismin.

Greta Thunberg osallistui ilmastonmuutosta käsittelevän esseekokoelman julkaisutilaisuuteen ja esitti ilmastokriisin ratkaisuksi kapitalistisen järjestelmän kumoamista. Woke-hengessä hän myös syytti kapitalismia rasismista, kolonialismista ja kansanmurhista. (Suomen uutiset 3.11.2022)

 

O´Sullivanin laki: Kaikki organisaatiot, jotka eivät ole oikeistolaisia, muuttuvat ajan mittaan vasemmistolaisiksi.

 

 

24 vastausta artikkeliin “Tulihan se sieltä – Greta Thunberg haluaa nyt syrjäyttää kapitalismin.”

  1. Kapitalismi voi itse asiassa olla paljolti ratkaisu. USA:ssa Trump ei kiinnittänyt ilmastonmuutokseen huomiota ja irrotti amerikkalaiset Pariisin ilmastosopimuksesta, mutta silti USA:n päästöt laskivat. Siirtyminen vähäpäästöiseen energiaan nyt vain yksi megatrendi, sijoittajat ja raha hakeutuvat kapitalismissa siihen.

    Toisenlainen systeemi taas on esimerkiksi Kiinassa. Kiinan diktatuurihallinto kylää lupaa vähentää päästöjä, mutta kun kansan kurissapito vaatii halpaa hiilivoimaa niin lupaukset saavat jäädä.

    En sitten tiedä, mikä on Thunbergin utopia jos hän on kapitalismin oikeasti tuominnut. Ahneus ja tuhlaaminen eivät toki ole hyvä asia mutta eivät ne mitenkään erityisesti kapitalismiin liity. Teollista vallankumousta ei voi perua.

    1. Hyvä huomio.

      Trumpin energiamyönteinen politiikka johti edullisen energian aikaan, jossa yrityksillä oli varaa käyttää energian uuden teknologian kehittämiseen, ja sitä kautta mahdollistaa siirtyminen puhtaampaan maailmaan.

      Bidenin enerigavastainen politiikka johtamassa tilanteeseen, jossa saatavilla oleva energia kuluu välttämättömään toimintaan. Esimerkiksi ruokatuotannon ja kaiken logistiikan kannalta merkittävästä dieselistä on USA:ssa tulossa mahdollisesti jopa pula tulevan talven aikana. Mikäli näin käy, kaikki saatavilla oleva diesel tultaneen käyttämään välttämättömään, jolloin mm. puhtaampaan energiantuotantoon siirtymisen mahdollistavien raaka-aineiden tuotantoa (kaivostoimintaa ja materiiaalien rikastamista) joudutaan rajoittamaan. Tämä ei ainakaan nopeuta tavoitellun hiilineutraalin maailman syntyä.

        1. Jos nykyisen yhteiskunnan ylläpitämisen kannalta välttämätöntä energiamuotoa ajetaan tietoisesti alas ilman realistista korvaavaa energiaa, niin kusessa ollaan. Ja mikäli tämän esille tuominen on Trumpismia, niin kenties Trumpismissa on jotain järkeä.

      1. Päästöt laskivat Trumpista huolimatta koska uusiutuva energia on talouden megatrendi.

  2. https://www.suomenuutiset.fi/media-kirkko-ja-yliopistot-politisoituvat-vauhdilla-osullivanin-laki-ennusti-jo-30-vuotta-sitten-etta-kaikki-organisaatiot-jotka-ei

    Pääministeri Margaret Thatcerin kabinetissa poliittisena suunnittelijana toiminut konservatiivinen journalisti John O´Sullivan kirjoitti vuonna 1989 National Rewiew- lehteen artikkelin nimeltä ”O´Sullivan`s First Law”.

    O´Sullivan näki ennustuksen toteutuneen aikaisemmin jo mm. American Civil Liberties Unionin, Fordin säätiön ja Episkopaalisen kirkon kohdalla.

    Artikkelissaan hän kritisoi erityisesti ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin silloista vasemmistopoliittisesti värittynyttä mainontaa. Järjestö oli aikaisemmin ansainnut arvostusta tasapuolisen ihmisoikeustyönsä ansiosta poliittisten jakolinjojen molemmilla puolilla.
    Amnestyn kampanjoihin oli kuitenkin alkanut hivuttautua ideologista kieltä ja oletuksia, jotka eivät nauttineet yhtälailla suosiota länsimaisten poliittisten leirien keskuudessa.

    O´Sullivanin lain vaikutusmekanismia on myöhemmin selitetty sillä, että vaikka muut poliittiset ryhmittymät sietäisivät vasemmistoa, eivät kiihkeät vasemmistoaktiivit siedä lähellään muiden ryhmien edustajia. Ajan kuluessa hyljeksintä ja syrjintä kiihtyy ja vasemmistolaiset savustavat toisinajattelijat keskuudestaan pois.

  3. 27.11.2021.”Näin woke-hulluus tunkeutui yliopistoihin – kyttäämistä, ilmiantoja ja pelkääviä opettajia

    Poliittinen woke-aktivismi on lipunut akatemiaan – ja joissain oppilaitoksissa se on jo vyörynyt osaksi kaikkea toimintaa.

    …….
    Eräs tutkija kuvaa pelon ilmapiiriä yliopistoilla ja kertoo, kuinka työntekijöistä saatetaan tehtailla kanteluita esimerkiksi mielipiteen ilmaisusta työajan ulkopuolella.

    “Vuonna 2022 yliopistolla on ihmisiä, jotka kyttäävät kollegoiden julkisia kommentaareja ja tekevät siitä DDR-henkisiä ilmiantoja. Kuvottavaa. En vieläkään tahdo uskoa sitä todeksi.”

    Eräs opettaja kertoo, kuinka jotkut oppilaat pitävät “ongelmallisena” sitä, että hän on valkoinen, keski-ikäinen cis-heteromies.

    “Lisäksi opiskelijoiden puheissa on täysin automatisoituna termit etuoikeutettu, valkoinen, heteronormatiivinen, eurosentrinen; ja rasismia, eri fobioita, naisvihaa ja raiskauskulttuuria etsitään käytännössä jokaisella kurssilla”, hän kuvaa.
    …….
    Sisältövaroitukset ovat jo niin vakiintunut käytäntö, että jopa esitysten “maiskutuksista” saatetaan varoittaa, koska maiskuttaminen saattaa kuulostaa jonkun mielestä ahdistavalta.

    “Tämä on mielestäni nöyryyttävää pelleilyä: yli kaksikymppiset opiskelijat eivät muka kestä ilman ennakkovaroitusta elokuvia, jotka ovat laillisesti saatavilla ja vaikkapa K-16.”
    ……
    Eräässä oppilaitoksessa valkoihoinen opettaja joutui jättämään ohjauksen oppilastyössä, jossa oli vain tummaihoisia oppilaita – valkoinen opettaja olisi tehnyt tilasta “turvattoman”. Esityksen kutsussa luki erikseen, että valkoiset eivät ole tervetulleita.

    “Meidän laitoksella on parhaillaan käynnissä antirasistinen koulutus, joka on täyttä hölynpölyä, mutta josta kaikki muut tuntuvat olevan kovin innoissaan. Meille jaettiin tietopaketti siitä, mutta en pystynyt lukemaan sitä kovin pitkälle, aivan sairasta kamaa”, yliopistotutkija kuvaa.
    …..
    Poliittinen woke-aktivismi on lipunut akatemiaan – ja joissain oppilaitoksissa se on jo vyörynyt osaksi kaikkea toimintaa. Jos et laula kaanonin mukana, sinusta tehdään kanteluja, saatat joutua tutkintaan työpaikallasi, sinut pelotellaan hiljaiseksi.

    Suuntaus on äärimmäisen huolestuttava, sillä ylisuojelun kulttuuri ja uhkien näkeminen vähän joka puolella lisää monen asiantuntijan mukaan nuorten mielenterveyshäiriöitä.
    “Koulutusohjelmani on erittäin naisvaltainen ja feministinen. Siksi miesopiskelijat ovat ratkaisseet asemansa niin, että he ovat alkaneet haukkua miehiä ja vähätellä miehiä kiinnostavia aiheita. Naisten ulkonäköpaineet ja syömishäiriöt ovat yhteiskunnallisesti kiinnostavia, miehiä koskevat ongelmat eivät.” – Murhainfo.

    Edellä olevan lisäksi: Kulttuurin omiminen, homolobbaus, orwellilainen uuskieli jne. kaikki nämä tähtäävät perhearvojen ja perheyhteisön tuhoamiseen, internationalismin nimessä ja hengessä.
    Tuskinpa Frankfurtin koulukunta osasi edes aavistaa minkälaisen hirviön he loisivat kulttuurimarxismillaan. Hirviön, jota ei hallitse kukaan ja joka ilman vastavoimaa tuhoaa koko sivilisaatiomme.
    Vastavoiman nimi on tervehenkinen konservatiivisuus.

  4. Minun on ollut kovin vaikea ymmärtää miksi tämä Greta kiinnostaa yhtään ketään?

      1. Luulenpa että Heikki Karjainen aiheuttaa kutakuinkin saman verran tuhoa kuin hänen kutsumansa täystuholaiset. Nimittely voimaannuttaa joitakuita.

        Greta on erinomainen säälin herättäjä.

  5. Haluaisin lisäksi syyttää kapitalismia tulehtuneesta vasemmasta isovarpaastani, sekä ajoittaisesta alaselän kivusta.

    Ai joo ja siitä että yön aikana joskus peitto menee ihan sekasin.

  6. ”Viherkommunistinen reissuhenkilö jää hyllyyn” – Fazerin kampanja ymmärrettiin väärin.

    Fazerin kampanja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi herätti kummallisen keskustelun, jossa moni ymmärsi kannanoton kohteen väärin.”

    Lainaus on otsikko ja artikkelin ingressi, tämän päivän Iltalehti.
    Veikkaan että Fazerin ”kampanja” on ymmärretty täysin oikein – transantlanttinen kulttuurimarxismi on pistänyt ison vaihteen päälle.

  7. ”Arkirealismi” on äärimmäisen huono synonyymi globalismille/internationalismille.
    Orwellin dystopiaa pukkaa.

  8. Vaikka raamattu kannustaakin ihmisiä täyttämään tämän Maan, voivat sedät varmaan kumminkin sallia myös toisenlaisten todellisuuskäsitysten olemassaolon, uskoisin.

  9. Kulttuurimarxismi ja siihen liittyvä (väitetty) ihmisen aiheuttama ”ilmastokriisi” aiheuttaa nuorilla mielenterveysongelmia eikä paranna niitä.
    Fazerin ”kampanja” ei hämää ketään, koska vaihtoehtomediat, some ja internet.

  10. https://www.suomenuutiset.fi/greta-thunberg-haluaa-nyt-syrjayttaa-kapitalismin-syyttaa-sita-woken-hengessa-myos-rasismista-ja-kolonialismista/

    Greta Thunberg ei peittele poliittista radikalisoitumistaan. Hän osallistui ilmastonmuutosta käsittelevän esseekokoelman julkaisutilaisuuteen ja esitti ilmastokriisin ratkaisuksi kapitalistisen järjestelmän kumoamista.
    Woke-hengessä hän myös syytti kapitalismia rasismista, kolonialismista ja kansanmurhista. Aiemmin maailmanlaajuisissa huippukokouksissa viihtynyt nuorisoidoli arvostelee nyt YK:n ilmastokokousta huiputukseksi ja viherpesuksi. Thunberg mukailee tuoreen esseekokoelman laitavasemmistolaisten kirjoittajien maailmankuvaa, jossa kapitalismi nähdään kaiken pahan juurisyynä.
    Puoluerajoja ylittävien ilmastopoliittisten ratkaisujen puolesta puhumisen sijaan ilmastoaktivisti pyrkii nyt ajamaan entistä laajemmin uusvasemmiston agendoja.

  11. https://www.suomenuutiset.fi/tasta-syysta-sinulle-jatkuvasti-vaitetaan-etta-woke-ilmiota-ei-ole-olemassakaan/

    Sosiaalisessa mediassa on tällä viikolla kommentoitu runsaasti woke-ilmiötä, joka nousi puheenaiheeksi erityisesti Helsingin Sanomien julkaiseman leikkimielisen testin ”kuinka woke olet” jälkimainingeissa. Kirjoittelu on sujunut pitkälti filosofi Ludwig Wittensgeinin hengessä ”mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava. Tiedostavat sosiaalisen median kommentaattorit pyrkivät kiistämään woken olemassaolon. Luettuasi tämän jutun saat tietää miksi.

  12. Kyllä tämä palsta oli enemmänkin Suomen Uutisten propagandapalsta omalle ”uskomuskunnalle” kuin Gretan aiheuttamam herätysliikkeen positiivien vaikutus koko ihmiskunnalle.

    1. Eipä tuota kimulia juurikaan ole aihetta arvostaa muussa kuin, että pysyy sokeassa ideologiassaan tosiasoista välittämättä.

  13. ”Kyllä tämä palsta oli enemmänkin Suomen Uutisten propagandapalsta omalle ”uskomuskunnalle” kuin Gretan aiheuttaman herätysliikkeen positiivien vaikutus koko ihmiskunnalle.”

    Kyuu Eturautti 6.11.2022 21:24:
    ”Heikki, olet siteerannut lähes sanasta sanaan persujen parin viikon takaista kannanottoa. Vaikea olla vetämättä tästä aasinsiltaa.

    Eikä se kiellettyä toki ole. Puolestani ihminen saa olla niin kokoomusnuorten kuin persujenkin kannalla.”

    Näin sanoo Kyuu Eturautti Karjalaisen omassa ”pilven veikot” blogissa🧟‍♂️.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *