25 vastausta artikkeliin “Valehteleminen”

 1. Se valehtelu on joskus paikkallaan
  Itse valehtelen aina kun joku ääliö kysyy ketä äänestin niitäkin pösilöitä kun on terv tepivaari

 2. Minä en valehtele, tosin lähellä ollaan kun joskus saatan jättää jotain kertomatta. Niin saatan tehdä esimerkiksi täällä tai jollakin palstalla ihan omasta päästäni kerron tarinan mikä kokonaan tai osin on fiktiota enkä kertoessani tuo sitä julki jolloin kuulijalle saattaa syntyä mielikuva että juttelen omia kokemuksiani. Mutta ne ovat tarinoita jotka ovat harmittomia, enkä niillä pyri saamaan mitään hyötyä, lämpimikseni kirjoitan tai torjuakseni elämisen yksitoikkoisuutta.

 3. Mullakin on vain yksi asia jossa en kerro totuutta jos joku sitten uskoo kun sanon että ketä äänestin olkoot hänen huolensa
  On vaan totuus ettei fiksu ihminen edes kysy moista asiaa se on oma asiani terv tepivaari

  1. TM:
   Ketäs muuten äänestit?

   Itse äänestin naisoletettua, kuusi lastakin. Ei tullut valituksi.

   1. No eipä tuo minun äänestys asia kuulu Markulle se on ihan oma henk asia terv tepivaari

     1. Se nyt vaan on niin ettei se Markku kuulu sinulle lainkaan terv tepivaari

      1. Sano nyt vaan. Ehkä minäkin äänestin Gina Lollobrigidaa.

       1. No Markku jos äänestit se on kuitenkin sun oma juttus terv tepivaari

 4. ”vuoden 1552 Raamatunkäännöksen mukaan: ”Ei sinun pidhe wäre Todhistost puhuman sinun Lehimeistes Wastan.”

  Eero Huovisen mukaan meidän on puhuttava lähimmäisistämme samalla tavalla kuin tahdomme heidän puhuvan meistä. Jos muut kertovat lähimmäisestämme pahaa, rakkaus vaatii meitä tukemaan ja auttamaan häntä. Toisen mainetta on varjeltava sekä yksityisesti että julkisesti. Julkisuuteen kuuluu oikeuden ja totuuden vaatimus ja siihen liittyvä avoimuus. Emme kuitenkaan saa paljastaa lähimmäisen rikkomuksia ilman varmaa tietoa ja painavaa syytä. Rikkomusten arvioiminen on uskottu oikeuslaitokselle, joka toteaa syylliset ja asettaa heidät vastuuseen teoistaan. Yksityiselämässä meidän ei tule syyttää toisia eikä paljastaa heidän heikkouksiaan. Tehtävämme on rohkaista heitä vapautumaan menneestä ja etsimään uutta suuntaa elämälleen.”

  (Wikipedia)

 5. Miten määritellä ”lähimmäinen” maailmassa, jossa ihmiset tekevät kaikkensa, jotta keskinäinen ihmisten välinen läheisyys sekä aitous ja jopa oma nimi korvautuvat etäännyttämisellä sekä erilaisin sukupuolisuuksia kuvaavin pronominein, joiden käytöstä tehdään massiivinen sirkus?

  1. Mediakin tekee parhaansa etäännyttääkseen ihmiset toisistaan toisiaan arvioiviin ja lynkkaaviin katsomoihin, ja virtuaalitodellisuus sekä pornoteollisuus korvaa aidot ihmiskohtaamiset ja aidon tunne-yhteyden sekä läsnäolon.

   1. Juuri näin siis iltapäivälehdet varsinkin otsikoillaan ja jutuillaan jakavat ihmisiä kahteen leiriin, mustiin ja valkoisiin lampaisiin. Ja motiivinaan on raha, tietävät millainen lähestymistapa vetoaa lehden ostajaan

    1. Laillistettu media ei saa valehdella (jsn).
     Se voi tehdä kuitenkin houkuttelevia otsikoita, jutun ingressin ja itse juttukin voi olla vajaa ja kevyt, mutta ei todistettavasti valetta. Moni pettyy ip-lehtien jutun liian vajaaseen sisältöön otsikon perusteella, mikä juttu taas on jo jossakin muualla käsitelty laajasti. Mutta edelleenkään se ei voi jäädä kiinni valehtelusta.

     1. No eivät iltapäivälehdet tietysti valehtele, sanoin että tekevät otsikoita jotka aiheuttavat asiaan voimakasta myötämieltä tai ankaraa vastakarvaa

   2. Ennen kännyköitä läheiset ja ystävykset kävivät useammin kylässä toistensa luona.

  2. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin Halla-ahon Jussi on ihmetellyt, että miksikähän vihreille on tullut lähimmäisen rakastamisen sijaan kauimmaisenrakkaus.

 6. Valehteleminen on tietoista puhua asiasta silkkaa paskaa, minkä tietää, ettei se ole varmasti totta.
  Tietoiset tarinat ja fiktiot eivät ole valehtelua.
  Jos näit jonkun omin silmin kompastuvan tai kaatuvan, mutta sanot tietoisesti, ettei se kuin hiukan horjahteli, se on valetta.
  Voi jättää kertomatta jotain. Se ei ole valetta.
  Hätävalhe pahassa tilanteessa voi joskus pelastaa hengen.

 7. Tuttu mies valehteli vaikenemalla niistä asioista, jotka olisivat auttaneet saamaan selvän totuudesta.

  1. Mulla oli sama kun olin kerran todistajana Kouvolan hovioikeudessa.

 8. Valehtelu on taiteen laji.
  Eräs valehtelun muoto on luvata sellaista mitä ei voi toteuttaa esim politiikassa.

  1. No siinä persut ovat mestareita.
   Nytkin hallitusneuvotteluissa kaatuu yksi sun toinen persujen tavoite, jonka varmaan tiesivät mahdottomiksi.
   Mutta kansalle luvattiin maat ja mannut ja joku pönttöpää vielä uskoi niihin.

   1. Älyä omaavina persut kyllä ymmärtävät, ettei PS ole diktaattorin asemassa. Entäs miten on Hessun laita?

 9. Tuli nukuttua yö huonosti niin tunnustin kaverille että tuli eilen puhuttua puuta heinää.

  Ystävyys säilyy.

 10. ”Agendajournalismi

  joitakin poliittisia linjoja myötäilevä ja tosiasioita vääristelevä journalismi, jossa on luovuttu objektiivisesta journalismista ts. objektiivisesta tiedonvälityksestä
  Agendajournalismia on esimerkiksi se kun Yle vuonna 2018 kertoi, että “Ruotsissa on vuosittain muutama ammuskelu”. Ruotsin poliisin tilastossa ampumatapausten lukumäärä oli 300. (mukailtu Vapaat mediat -Facebook-ryhmän päivityksestä)” – Wikisanakirja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *