Aurinko nousee idästä ja laskee länteen, huomennakin.

Jos kansalainen, joka on huolesta sekaisin liittyen Ukrainan sotaan ja venäjään ja venäjän tulevaisuuteen meihin peilaten, niin yhden neuvon heille annan  heidän huoliaan helpottamaan, eli……

Lopettakaa sellaisten ohjelmien katselu ja kuuntelu medioista, jossa kaikensortin sotatieteilijät ja venäjäasiantuntija suoltavat omia ennustuksiaan tulevasta totuutena ja jättäkää lukematta kaikki sellainen mitä lehdistö sodan ja venäjän tapahtumista kirjoittavat, sillä he eivät tiedä tulevasta sen enempää kuin sinäkään, jopa vähemmän.

Tämä on ensi askel terveyteen, jos sotapsykoosi on vaivannut.

Tässä voidaan hyvin vetää rinnastus koronaan, jossa silloinkin riitti monensortin politiikan olkiukkoa ja akkaa ja konitohtoria medioihin 24/7 jossa terveysviranomaiset ja politikot puolustivat reviireitään seurauksena, että kansalaiset olivat entistäkin huolestuneimpia omasta tulevaisuudestaan koronaan liittyen.

En tiedä omasta mielenterveydestäni, että millä tasolla lienee, mutta sen jälkeen kun lopetin seuraamisen kaikkeen mikä liittyy Ukrainan sotaan, venäjään ja venäjän tulevaisuuteen, niin pipakin tuntuu löysemmältä.

Jos joku nyt väittää tietävänsä mitä tapahtuu sodassa ja venäjällä lähi tai pitkässä juoksussa, niin neuvon häntä menemään Viinikan ratapihalle selittämään.

Nukumme hyvin yömme muutaman kilometrin päässä itä rajasta, sillä entinen rauhan raja on entistäkin rauhallisempi.

Itse pitäydyn kotimaan kähinöissä, sillä punainen vaara uhkaa kun seuraa sitä valmistautumista, millä 18 revanssia hoetaan.

 

 

62 vastausta artikkeliin “Aurinko nousee idästä ja laskee länteen, huomennakin.”

 1. Ja nyt, kun maassamme on edellistä hallitusta isänmaallisemmat voimat vallassa, niin ei ole pelkoa, että yöllä näkisin painajaisia turvallisuuspolitiikastamme, uni on sitävastoin rauhaisaa ja syvää.

 2. Pidä Arvi pipa kireänä.
  Kaverini Suomussalmelta ja Savonlinnasta kertoivat, ettei heidän maansa ja talonsa kelpaa enää kuin metsitettäviksi ja viljelymaaksi myytäviksi pilkkahintaan jobbareille.
  Varkauden tehdas kiikkulaudalla.
  Suomussalmella vielä mansikoiksi.
  Kesälahti on kuollut.
  Savonlinnassa vain oopperalinna ja kesätori. Kuollut kaupunki.
  Vain vanhukset jäivät.
  … ja kaikkien kauneus, puhdas vesi, kun luonto ottaa vallan ellei ”outokummut” kaiva maatkin kaiken alta.
  Joku suomalainen oligarkki voisi ostaa koko Itä-Suomen.

  1. Heikki nyt pompsahti blogin aiheen ulkokehälle mutta se sallitaan, kun teko ei ollut niin paha kuin tarkoitus.

  2. Suomussalmen mansikkatilat kärsivät, jos rajan takaa ei saa poimijoita. Itä-Suomen talous kärsii, jos Venäjältä ei saa puuta.

   Putin on ennätysmäinen luonnon tärvelijä. Myös maamme talous kärsii merkittävästi häiskän takia. Venäjälle häiskä on tietenkin monin verroin vahingollisempi, vaan hyvinpä tuo tuntuu porskuttavan.

 3. Sini-musta tulevaisuus on Suomen kamalin uhka, joka jo kansan mielestä ja tutkimusten mukaan kuopataan ennen kuin alkusoitto on säkeensä soittanut.

  1. Älä Heikki vaivu synkkyyteen, kyllä se aurinko vielä sinunkin risukasaasi paistaa, kunhan tämä Orpo I.nen saa vasemmistolaisen kaaoksen oikaistua, matkalla Orpo II.seen.

   1. Mikä kaaos ??? Ei mikään ennekuin tämä sählä-mählä- vastuuton-kamreerioporukka saa kirjapitonsa auki.
    Eipä Orpoa edes päästy kuulemaan vierailullaan, kun hänellä oli sama mitään sanomaton virsikirja mukana.
    Valtonen silmät puoliummessa valvottuine mustine silmän alustoineen, hapsutukkineen ei ollut herättyään edustuskunnossa saati sanomaan mitään uutta.
    Kyllä osaaminen, tilanneäly ja ilmaisukyky on romahtanut Suomen korkean maineen tieltä, mitä Haavisto ja Marin ylläpitivät.
    Hyi häpeä !

    1. Missä pumpulissa sinä Heikki oikein elät, kun maassa on katastrofaalinen taloustaantuma ja sosiali ja terveyspalvelut ovat Marinin poppoon jäljeltä kaoottisessa tilassa, sekä yhteiskunnallinen moraali on tässä kaiken sallivassa ja kaiken hyväksymisessä valunut housuihin, jotka ovat edestä keltaiset ja takaa ruskeat.
     Työn tekemisestä ja työn teettämisestä on tullut vasemmiston opetuksin rikos ja oleskeluyhteiskunnan kaduillakin saa pelätä henkensä edestä, ettei vääräuskoiset menetä henkikultaansa Allahin käyräteräiseen sapeliin.
     Nyt kuuluu kauhea parku vasemmiston suunnalta, kun joidenkin krapulapäivistä ei jatkossa enään makseta ja sohvalla makaamisesta ei palkita.
     Ulkomaan heikompiosaisille ja nälkää näkeville Marinin hallitus vei kyselemättä leivän suomalaisen tarvitsijan suusta ja tuhkatkin olisi vienyt pesästä, mutta onneksi Orpo kasasi ympärilleen joukkueen, jotka eivät enään potki palloa omaan maaliinsa.
     Tämä isänmaallinen hallitus kyllä istuu koko virkakautensa loppuun ja kansalaisten suuri enemmistö tekee poikkeuslain, että se jatkaisi myös seuraavankin neljä vuotta suomineitoa palvellen.
     Jossain se raja tulee vastaan ja se tuli Marinille vastaan siinä vaiheessa, kun lähti kansaa jakamaan hyviin ja pahoihin ja oletti olevansa Jumala.

     1. Ihan täyttä soopaa, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Sote on aluillaan ja toimii usealla alueella jo.
      Osaavia työntekjiöitä ei yksinkertaisesti ole ja nekin irtisanotaan. Ja ryyppäävät turhuuteen ja nyt suureen hätään.

      1. Sote ei toimi ja lääkäriin ei pääse kuin akuutissa tilanteessa.
       Muuten on kuukausien jonottaminen ensin terkkarille ja sitten sama lääkärille.
       Massiivinen määrä rahaa käytettiin ja käytetään jatkuvasti tarpeettomaan maakuntahimmeliin ja suurelle määrälle johtajia, kun se olisi tarvittu hoitajien palkkoihin.

  2. HK:

   Hallituspuolueiden tunnuksien värit:

   Kokoomus: sateenkaari
   PS: sininen, keltainen, valkoinen
   KD: sininen, kulta/oranssi, valkoinen
   RKP: punainen, musta, valkoinen

   Etnonationalistisen RKP:n leppäkertussa samat värit kuin kansallissosialistisen Saksan lipussa.

   Myös kuviosymboliikka yhtäläinen: onnensymboli svastika ja onnenkuoriainen.
   Lukusymboliikka sama eli neljä.

   RKP:n logoon kätkeytyy myös tau-kirjain, jonka symboliikkaa en nyt muista.

   https://anna.fi/hyvinvointi/itsetuntemus/variterapia-lue-mitka-varit-sopivat-elamantilanteesi-parhaiten-juuri-nyt

   1. viite: Apu/vapaamuurarit

    RKP:sa on puolueista suhteellisesti eniten vapaamuurareita. Voi olla että heidän rituaaleissaan käytetään karoliinien Pälkäneen hautausmaalta rotututkimuksiin viemiä esi-isieni kalloja, koska karoliinit eivät ole kyenneet Ruotsista niitä palauttamaan uudelleen haudattaviksi.

    Leppäkertun neljä pistettä luultavasti symboloivat neljää muurarin tavoittelemaa hyvettä.

    viite: Apu/vapaamuurarit

    ”Vapaamuurariuden ytimessä on henkinen kasvu. Sitä tavoitellaan opettelemalla neljää päähyvettä, joita ovat rohkeus, harkitsevuus, kohtuullisuus ja oikeudenmukaisuus.”

 4. Jänis pistää päänsä pensaaseen ja on turvassa?
  Sodasta puhumisesta tuomitaan…
  Kapinaan ryhtyneet vapautetaan?

 5. Venäjän suhteen Suomen on syytä olla a i n a varpaillaan, vaikka minulla on ”tutina” (vai olisiko se toive), että Putin tullaan syrjäyttämään piakkoin. Ja että Venäjä orientoituu poispäin roistovaltion roolista.

  Mitä tulee muuhun päivänpolitiikkaan, uudella halliuksella on kädet täynnä töitä. Esimerkiksi kuulemma koululaitos on melkoisessa mahalaskussa ellei peräti lähellä kaaosta. Joka seitsemäs peruskoulun käynyt ei osaa lukea, ja muutkin työelämässä tarvittavat valmiudet ovat monilla heikot. Tämmöistä on kuulunut jo useamman vuoden ajan.

  1. Se on totta, että lapset ja nuoret vanhempineen, kouluineen ovat hukassa, mutta ei entisen hallituksen syystä, vaan koko kasvatusjärjestelmän pitkältä aikaväliltä kännyköineen helppoine elämisineen jne..Lukeminen eikä käsin kirjoittaminen, laskeminen eikä liikuntakaan onninstu ilman rahaa. Jne. Hitossa ollaan.

   1. Junnila sen itse on itselleen hankkinut.
    On minulla omin silmin nähty eräs teidän porukkanne tunnettu jäsen Saksan Mannheimissa oudot merkit oudossa asussaan.

  1. On hallituksissa ollut uuskommareitakin.
   Opposition hysteria saattaa olla terapoitavissa, taikka sitten ei.

   Tuomioja seniilinä horisee jo äärioikeistosta. Koska henkilö on ollut merkittävässä asemassa, niin pitäisi yrittää skarpata loppuun asti eikä sekoilla somessa, missä standardit ovat väljemmät.

   Väyrysen äly sen sijaan riittää vielä jopa presidenttikisaan asti.

 6. Tässä sotapsykoosin imuun joutumisessa komppaan Arvia. Itselläni ei ole mitään antipatiaa venäläisiä ikätovereitani kohtaan, ja on itselleni lähinnä surullista se, miten vanhusten omat traumat (Putin mukaan lukien) on johtanut terapiassa käyntien sijasta politiikan valjastamiseen omien pulppuavien henkisten haavojen fyysiseksi peilikuvaksi sekä teurastamoksi.

  1. Läntisessä johtotähdessäkin USA:ssa on varsin konkreettisesti nähtävillä se, miten taidokkaasti eräs vanhus saa imaistua kansalaisia omaan narsistiseen haavaansa, josta käsin trumpauttelee sitten kannalleen lietsomienkin suilla.

   1. Mietin, että voisiko jopa olla niinkin, että Euroopassakin valloilleen noussut populismi saisi voimaa pehmenneiden arvojen sekä inhimillisen herkkyyden noustua valtaan, jolloin tällainen rauhanomainen ja maltillinen kollektiivinen ilmapiiri tarjoaa mitä hedelmällisimmät maaperät erilaisille tuhovoimaisuuttaan kylväville ”karismaattisille” johtajille, jotka käyttävät toisten ihmisten ystävällisyyttä sekä myötämielisyyttä alustanaan sille, että saavat itse lietsottua omat traumansa sekä sotansa todeksi.
    Näin he saavat valtaa muovata todellisuudesta heidän omia tuhovoimaisia maailmankatsomuksia vaastaavan kaaoksen ja sotatantereen, jossa he itse osaavat navigoida sekä ohjailla ”johtajina” sokissa ja hämmennyksessä olevia ihmisiä, jotka eivät näe ligiikkaa narsistien toiminnassa. Näin ”karismaattiset johtajat” saavat rakennettua aivan oman pelikentän, jossa he itse määräävät tahdin ja jota kukaan muu ei pystyisikään johtamaan saati käsittämään.

    1. Et sitten liisa ole huomannut, että Euroopassa hävitettiin asevoimia suuressa uskossa tuohon rauhaan ryssänkin suhteen?

   1. Sallikaa minun nauraa, vasemmistolaisilta on hukkunut se vähäinenkin järki, mikä vielä joskus joitakin heitä kannatteli.

   2. Punanatsit vastustavat ”äärioikeistolaista”.
    Ei voine olla enempää naurettavaa.

 7. Kun kerran natseja etsitään – –
  https://oikeamedia.com/o1-156700

  Saksan Di Grun Partei (Vihreä) pestetttiin Offenbachissa vuonna 1979. Sen perustivat karkeasti ottaen kaksi poliittista ryhmää: 1) marxismiin pettyneet äärivasemmistolaiset ja 2) vanhat natsit.

  Heillä oli runsaasti yhteisiä tavoitteita: antiamerikkalaisuus, ydinvoiman vastaisuus, antikonsumerismi, auringon palvonta, vaihtoehtoinen lääketiede, vaihtoehtoinen ”tiede”, kemikaali- ja säteilyhysterian lietsonta ym. ym.

  Oheisessa kuvassa on Saksan vihreiden ensimmäinen puheenjohtajisto: Norbert Mann, Petra Kelly ja August Haussleiter. Haussleiter kumppaneineen (useat heistä olivat antroposofiaan eli Rudolph Steinerin mystiikkaan vihkiytyneitä entisiä SS-miehiä ja Hitlerin sijaisen Rudolph Hessin suojatteja) olivat edellisenä vuonna itse asiassa perustaneet jo ensimmäisen vihreän puolueen Saksaan.

  1. Kuinka monta kertaa nämä samat kelat pakkotoistetaan? Eikö ihminen jo kyllästy itseensä Aimo Paunioista ja toisen maailmansodan murusista ammentaessaan??

    1. Kun kaukaa hakemisesta sekä tosiasioiden nurin kääntämisestä tulee ajettava agenda, ei Liisa-tätikään tohdi pysäyttää, viiton vaan käsillä suuntaa ”ohi”, ”ohi”!

  1. Suomen virheiden perustajissa oli puolestaan joukko punanatseja eli taistolaisia ja muita vastaavia.

   1. Varmaan jo haudoissaan tai vanhusten vaipoissa nämä teikäläisten ikätoverit.

   2. Tiesin kyllä että vihersosialisteja vituttaa tolkun hallitusohjelma, mutta en uskonut niin suureen vitutukseen, kuin he nyt natsiorgioissaan osoittavat.

   3. Nuorille puhtaampi luonto, eläinten hyvinvointi sekä ylikulutusta vastaan ponnistelu on tärkeää — ja tämän pilkkaaminen on katkeroitunutta nihilismiä sekä puhdasta ilkeyttä.

    Nuoret: blokatkaa vanhempanne sekä opettakaa heitä ymmärtämään, että sikäli jos tahtovat kuulla lapsistaan, vaatii se kunnioittavaa ja kuuntelevaa suhtautumista vanhuksilta, joiden tulisi oppia hyväksymään ikääntyminen osana elämiään.

   4. ”Entinen ministeri (kesk.), kansanedustaja ja Miss Suomi Tanja Karpela etsii nykyisin liito-oravia.

    Iltasanomat kertoo, että eläinrakas Karpela pestautui puolisonsa Janne Erjolan ja koiransa Kainuuseen Metsähallituksen LIFE-hankkeeseen, jossa etsitään liito-oravien asuinalueita läheltä kaupunkeja ja syvemmältä erämaista.

    Soittokierros tutkijoille ja Varsinais-Suomen elykeskukseen oli saanut ylitarkastaja Iiro Ikosen syttymään.”

    (Maaseudun tulevaisuus)

 8. Nyt eletään vuotta 2023 ja kuitenkin vielä elossa olevat vanhat miehet onnistuvat järjestämään sotia sekä Suomeenkin oikeistopopulistisen hallituksen, jonka edustajissa on uusnatseja juntteja, jotka juntteutensa vuoksi ovat juuri uusnatseja. Toinen selitys uusnatseudelle toki voi olla psykopatia.

  1. Yksi selitys on se, että punavirheet kutsuvat natseiksi jokaista enemmän oikealla olevaa, josta eivät pidä ja unohtavat, että sosialistit ja kommunistit ovat punanatseja eli lähisukulaisia.

 9. Pidän itseäni onnekkaana, kun minun ei toivottavasti edes sattumalta tarvitse törmätä koko elämäni aikana tähän Vilhelm Junnilaan & cohon.

  1. Jonkun kutsuminen natsiksiilman pitäviä todisteita on kunnianloukkaus hK.
   Sellainen ei toki ole sinun toiminnassasi uutta…

 10. ”Kesäkuu 27, 202321:23
  Mitä ihmettä? Yksi Yle-koomikko uhkailee ampu­mi­sella, toinen Yle-koomikko hehkuttaa uhkai­lijaa, kolmas Yle-koomikko puolus­telee: ”valheel­linen drama­ti­sointi”” –Suomen Uutisten otsikko.
  ———————————————————
  Punafasistit pelkäävät kuollakseen, että mm. väestönvaihto ja moraalin turmeleminen jäävät haaveksi kuin myös näiden päätarkoitus – marxilainen totalitarismi (lue orwellilainen dystopia).

 11. Ei voi kuin todeta, että punademut ja punafasistit huutavat natsia hysteerisesti, kun kansa äänesti heidän edustamansa sakin pihalle.
  Punafasistit/-natsit ovat suuri uhka demokratialle eikä niiden jäljiltä yhtään demokraattista yhteiskuntaa ole syntynyt.
  Se, että punademut näitä kannattavat ja puolustelevat, ei yllätä.

 12. ”Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra antaa täyden tukensa Vilhelm Junnilalle.

  Vihreät, vasemmistoliitto ja SDP esittivät tänään epäluottamusta eduskunnassa Elinkeinoministeri Junnilalle. Purra tulkitsee tämän twiitissään hallitusvastuussa olevien perussuomalaisten savustamiseksi ja sanoo Junnilan toimineen tehtävissään moitteettomasti.

  – Hänen huumorinsa on ollut huonoa ja sopimatonta, mutta se ei ole virallinen ministerin savustamisperuste, edes woken kulta-aikaan vuonna 2023, Purra kirjoittaa.

  – Ministeri Junnilalla on sekä minun että eduskuntaryhmän täysi tuki.

  Purra myös lisää, ettei perussuomalaiset eikä hallitus kannata minkäänlaisia ääriliikkeitä ja tuomitsee totalitaristiset ideologiat, väkivaltaisen toiminnan ja syrjinnän.” – Iltalehti 27.6.2023.

  Eiköhän se ole tässä.

  1. ”Tanja Karpelan elämä oli ensin huikea tuhkimotarina missiksi ja ministeriksi, mutta sitten hän katosi julkisuudesta kuin Greta Garbo aikanaan. – –

   Tanja Karpela oli äijäpuolueena tunnetulle keskustalle kuin lottovoitto. Nuori nainen, jolla oli valtava julkisuusarvo. Kiinnostus toisen kauden kansanedustajaa kohtaan oli suurta ja harvinaista.

   Missistä oli tullut poliitikko!

   Kun tapasimme kesäkuussa 2003, uusi kulttuuriministeri Karpela oli kutsuttu Aikakauslehtien liiton tilaisuuteen pitämään puhe.

   En enää muista, mistä hän puhui, mutta muistan, että ravintola Töölönranta oli tupaten täynnä. Tilaisuuteen oli jonotuslista. Kaikki halusivat nähdä uuden kulttuuriministerin, sen missin.”

   (Joku roskalehti)

   — voih niitä aikoja, kun vanhoille kersanteille ja sotapampuillekin oli vielä kunnon naisia ja nais-poliitikkoja: https://www.pinterest.de/pin/315463148883430883/

   1. Tämä missi vaati pitkän sopeutumisajan arkeen eduskunnan jätettyään, kun parikymmentä vuotta nosti sopeutumisrahaa.

  2. Upein fantasia koskaan:

   https://www.usmilitariaforum.com/forums/index.php?/topic/166920-too-many-medals-for-todays-troopers-lookie-here/

   Minulle aika sama mitä maata puolustaa tai mihin hyökkää, kunhan on aivan uskomattoman jylhä komentaja, jonka militaarinen univormu painaa ainakin 20kg kaikista kunniamerkeistä johtuen — siinäpä unelma jota konservatiivisella korjausliikkellä kurkottaa! Siis miesten ja naisten roolien palautus wanhaan kunnon loistoon 🏅🥇🎖🎗🏵🥉🎖🎖🏆 🍉🍉 🌞👑

   1. Tietysti aseharrastus kaiken kruunaa, ettei ammuskelu rajoitu vain työ-ajalle, vaan kaikki vapaa-aikakin puistoissa sekä metiköissä ylväästi räiskien kaikkea mikä liikkuu! Uh, mikä urhojen Urho! Pam! Pum!

    1. Elähtänyt, miestä korkkareissa päätä pidempi, harteikas mutta takapuoleton, miehisen suoravartaloinen F-kupein varusteltu etupainotteinen missivaimo käy sitten vihreissä maastovaatteissa keräilemässä Alfa Romeonsa alas räiskimät elukan raadot, jotka oma poika kellarissa täyttää.

     Unelmat todeksi nyt, Suomi!

  3. Vaimo hyräilee sitten miehelleen:
   ”Minua ei haittaa, vaikka meillä on huonoa seksiä; minua ei haittaa vaikka mieheni ei pysty muodostamaan tunnesidettä tai käymään keskusteluita kanssani, ei se ei haittaa vaikka hän onkin zombi”

   Trala-lala-laa…

  4. Minua ei kiinnosta Vilhelm Junnila, joka ylipäätänsäkin saa väistyä niiden fantasioiden tieltä, joissa maa tärisee kuin biisonilauma olisi jyräämässä päälle, kun minä ja kerran missi-nykyään-vaimoni astelimme korkkareissa ja kunniamerkeissä lavalle antamaan käskyjä alamaisillemme! Uh, rummut pärisevät rinnassa, joka on ylvään kupera kuin tammitynnyri! Uh, kotiin palatessamme tahdon katsella vaimoni kirnusvan voita rauhasvälissään!!

   1. Ja yöllä salaa kellarissa, poikani vetäydyttyä nukkumaan, katson täytettyä majavaa suoraa sen sumeisiin silmiin ja haukahtelen kumeasti kuin tanskandoggi!

    1. Yksikseni minä yössä haukuin köynnöskuusaman päästellessä maagista aromiaan kiertyen kellarin ikkunan kaltereiden ympärille, jotka poikaani varten asensin.
     Importoidulla kotiapulaisellamme on myöskin omansa komerossaan, jonka omin kourin nikkaroin!

 13. Minä olen kokoomusporvari ja persfeodaalinen pamppuherra pamputtaja — ja kaikki sen vielä saavat tietää, että minulla on kotona erivärisiä lutkia useissa eri siivouskomeroissa!

  Uh!

  1. Eikä yksikään Liisa; ei hyvä eikä paha Liisa pysty vapauttamaan yhtäkään erivärisistä siivousapulaisistani — muttei varsinkaan, eikä vuoren varmasti uljasta poikaani, josta minä yksin koulin oman elämänsä kommodorin; pojan omien tunteiden hiekka-aavikoiden keskellä törröttävän ajopuun, joka ei koskaan edes saanut elää.

   1. Ja tuosta valemuistojen sekä sepitettyjen historiallisten kertomusten tahrimasta punaisesta maasta törröttävässä kuivuneessa puunrangassa aavikkotuuli helisyttää poikani omilla oksilla riippuvia kunniamerkkejä.

    Niin uljas ja urhea pamppuherran kloonipuu, jonka ontossa rungossa aavikon kitiinikuoriset kuuntelivat tuulen konserttia paahtavan auringonsädepiikkien porautuessa entisistä oksankohdista rungon suojiin, tanssittaen kuivuuteen nääntyneen mesimäyrän raadon turkista ilmaan irronneita pölykoiria.

    1. Ja jostakin halkeamasta yksi armoitettu pisara tippuu kuin hidastetussa kuvassa ylhäältä koko onton rungon mitan läiskähtäen kitiinikuorelle, joka sihahtaa kuin kiuas.

     Tapahtuma saa niveljalkaisen kipittämään rungon suojiin aikanaan raahatun ihmisen kallon sisään, jossa otuksen liike rapisee, hivellen edesmenneitä suomalaisten kesäsaunojen muistoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *