AY on työ,-ja yhteiskuntarauhan vihollinen no: I

Olen tässä viime aikoina esittänyt itselleni kysymyksen, että mikä on se yhteiskunnan instanssi, joka meillä määrittelee ja päättää vallitsevasta lainsäädännöstä pykälineen ja momentteineen, niin aina olen saanut vastaukseksi että eduskunta.   Toki EU.n lainsäädäntä on vielä omaakin eduskuntaamme valvova ylin elin, mutta se ei nyt ole se pointti jota tavoittelen.

Nimittäin nyt on käynyt varsin selväksi, että AY on ulkoparlamentaarinen korporaatio, johon ei näytä eduskunnan laki,-ja toimeenpanovallan pitkä koura ulottuvan ja jos ulottuukin, niin sillä valkokaulus sosialistit pyyhkivät ”taustapelinsä” ja uhkaamalla ja kiristämällä vaativat demokraattisesti valittua valtioneuvostoa muuttamaan lakialoitteensa heidän mieleisekseen ja jos eivät siihen suostu, niin Suomessa laitetaan verhot ikkunoihin ja ovat sisäpuolelta säppiin, ettei vaan iso paha susi tule AY.n ”isoäitiä” napsimaan poskeensa.

On aivan turhaa hallituksen haaveilla maahamme ulkomaisia investointeja, kun työrauha on ulkoparlamentaarisen korporaatin sanelemaa.  Ja ne Suomalaiset yritykset jotka kaavailevat laajentavansa yritystoimintaansa, niin takuu varmasti suuntaavat katseensa sellaisiin maihin, jossa yrittäjät ja työntekijät istuvat jalat samalla puolella pöytää.  Siinä voittavat kaikki, kun terve talous pitää ne köyhätkin pois kyykystä kasvavine verotuloineen ja sitä kautta hyvinvointipalveluineen.

Jos tämä AY.n toiminta ei ole kiihottamista laillista hallitusta vastaan niin mitä se sitten on.

Minä rinnastaisin sen rikolliseen toimintaan ja jos yksityinen  kansalainen toimisi ja esittäisi tällaisia uhkailuja laillista esivaltaa kohtaan, niin hyvin nopeasti vietäisiin ensiksi Niuvanniemeen, josta matka jatkuisi Huittisten avovankilan suljetulle osastolle yhteiskunnalle vaarallisena.

Sen neuvon nyt annan Orpolle, että jos sinun askeleesi meinaa  huojua ja horjua korporaation kiljunnasta, niin mene Purran selän taakse piiloon ja anna hänen asettaa ulkoparlamentaariselle rikollisjärjestölle suitset ja kuolaimet suuhun, sillä jos sitä nyt ei tehdä, niin se jatkaa mekastustaan jatkossakin hallituksesta saadun selkävoittonsa jälkeen entistäkin kiivaammin.

Kun vasemmisto ei saanut hallitusta nurin rasistisilla olkiukoillaan, niin nyt se turvaa taas kerran soppatykistönsä voimaan.  Mutta minä sanon nyt, että erotkaa kaikki työn raskaan raatajat kiireesti AY.n jäsenyydestä, jos vielä haluatte jatkossa saada leipänne päälle muutakin lihaa kuin ylähuulenne.

Tää on viimeinen taisto, rintamaamme yhtykää, nimittäin siihen rintamaan joka Suomessa takaa työ,-ja yhteiskuntarauhan, ei mafia.

64 vastausta artikkeliin “AY on työ,-ja yhteiskuntarauhan vihollinen no: I”

 1. Suomessa ylintä valtaa käyttää eduskunta, asia on täysin yksiselitteinen.

  SAK:n toiminta on räikeän läpinäkyvää, koska hallituksen uudistus esityksissä on erityisesti yksi kohta, jota vasemmistovetoinen ay-liike ei voi hyväksyä ja se on se, että työntekijöitä voisi tietyissä yrityksissä edustaa ei ammattiliittoon kuuluva luottamushenkilö.

  Vasemmistolle moinen ”yksilönvapaus” vailla vasemmiston valvovss silmää on mahdotonta, sehän on nähty esim. Ylioppilaskuntien pakkojäsenyydessä, jota muutoin myöskin hallitus esittää poistettavaksi.

  1. Kyllä AY on nyt laitettava sellaiseen pilttuuseen, jossa se saa ihan yksikseen ja rauhassa potkia vain omia, itse kaluttuja seiniään, yhteiskuntarauhaa ja sen kehitystä vaarantamatta.

   1. Siinähän yritätte, kun järjestäytyneiden SAK:n ja YTY:n jäsenmäärät ovat lähelle 2 milj. jäsentä. + Akavan lähes 700 000:sta pientuloiset päälle.

    1. ”Siinähän yritätte, kun järjestäytyneiden SAK:n ja YTY:n jäsenmäärät ovat lähelle 2 milj. jäsentä. + Akavan lähes 700 000:sta pientuloiset päälle.”

     SAK liittojen jäsenmäärä on 812 534.
     https://www.sak.fi/ammattiliitot/jasenliitot/jasenmaarat

     Eli sinun mukaasi YTY: n jäsenmäärä on runsas miljoona. 👍

     YTY muutoin kuuluu Akavaan, eikä Akava ainakaan eilen ollut innostunut SAK ”yleislakko” kapinasta.

       1. Järjestäytyneitä työntekijöitä, jotka eivät halua maksaa palkkaan sidottua jäsemaksua. Pääasuassa toimihenklöitä.

       2. ”Järjestäytyneitä työntekijöitä, jotka eivät halua maksaa palkkaan sidottua jäsemaksua. Pääasuassa toimihenklöitä.”

        Aha.

        YTK on työttömyyskassa heille, jotka eivät kuulu ammattiliittojen työttömyyskassoihin ja YTK:n jäsenistö koostuu ihan kaikenlaisista palkansaajista.

        YTK: n jäsenet eivät ole muutoin järjestäytyneitä kuin, että kuuluvat samaan työttömyyskassa.

        YTK : n ja sen jäsenten puolesta ei neuvottele SAK, eikä YTK ole ilmaissut tukeaan poliittisille lakoille. Itse asiassa en tiedä voiko se edes sellaista tehdä, pitää selvittää.

   2. Arvi, viime hallituskaudella medioissa ihasteltiin kun pääministeri ravisutteli instituutioita kännivideoilla ja Kesärannan gaysaunoilla, nyt medioissa kauhitellaan kun ihan oikeasti ravistellaan instituutioita.

  1. Sitä Heikki mieluummin lukisi ihan omia itse kirjoittamia ajatuksiasi kun näitä linkkien takana olevien ajattelijoiden hengentuotteita. Anteeksi nyt että näin pahasti sanon, sama koskee kaikkia muitakin. Tämä nyt on vaan oma tapani, laiskuuttakin varmaan.

    1. No luin nyt sen läpi, maan perusteellisen persuvastainen todella oli. Tämän luettuani vahvistui uskoni että blogikeskustelut ovat parhaimmillaan kun kukin puhuu omalla äänellään. Luin kommentitkin, poimin tähän yhden joka oli vahvasti omaa mieltään artikkelista.

     ”Te viherstalinistitaistolaiset olette vakavin uhka suomalaisille kansandemokratiapyrkimyksinenne.
     Vihetotalitarismi on länsimaisen demokratian tuhoaja”

 2. … no tässä siteeraus itse jutusta:

  ”Äärioikeisto pyrkii kaatamaan demokratian sisältäpäin
  Kuten ”kommunistit” aikanaan, äärioikeisto pyrkii pääsemään valtaan ja sieltä käsin rapauttamaan demokratian sekä hiljentämään toisinajattelijat. Sananvapautta rajataan, instituutioiden maine liataan ja yksilönvapauksia heikennetään ryhmä kerrallaan.
  “Nykyajan kommunisteja” ovatkin sanan hyvin epävarsinaisessa merkityksessä äärioikeistolaiset, joiden ylin vallankäyttäjä ovat Perussuomalaiset.

  Perussuomalaiset ovat hivuttautuneet hallitukseen ja ovat ajamassa selviä heikennyksiä maahanmuuttajien oikeuksiin. Puolue on täynnä avoimen rasistisia toimijoita ja ihmisarvoa halventavia ulostuloja tulee päivittäin enemmän, kuin yksi ihminen pystyy laskemaan. Televisiopuheet ja Twitter laulavat jatkuvasti ja tuntuu, kuin puolue suorastaan kilpailisi siitä, kuka pääsee eniten riisumaan vähemmistöjen ihmisarvoa. Tämä siitä huolimatta, että hallitus on tehnyt upean tiedonannon ja ilmoittanut, ettei rasismia ole.”

  1. Että sellasta, eipä kuulosta taas juuri yhtään puheenvuoron syvänpään höyrypäältä.

   No kukin tavallaan, koira koiran…jne.

  2. Toivottavasti päivääsi kirkastaa YLEn tuore gallup, demarit ylös ja taantumusvoimat pakkasella, hallitukseen hivuttautuneet persutkin

 3. On se niin ”järkytyävää”, kun vain Hjallis ja demarit rökittivät oikein kunnolla kokoomuksen ja muut jonossa. Hallituspuolueiden kannatus on painunut historiallisen alas 45 %. Ja alamäki jatkuu kun järjestöt panevat ison jyrän liikkeelle.
  En olisi kuuna päivänä uskonut Lindmanista, mutta taustajyrä AY ilmeisesti uskoo.

  1. Seuraava todellinen Gallup nähdään vasta vuonna 2027, kun äänestäjien antamat äänet lasketaan.
   Se on nyt vaan pakko vasemmistonkin litkiä itse keittämäänsä myrkkyä peläten, että tämä nykyinen hallituspohja mitä suuremmalla todennäköisyydellä istuu valtioneuvostossa myös seuraavat neljä vuotta.
   ”Hyvin menee…..mutta menköön”.

   1. Gallupit ovat niin kauan väärässä ja propagandaa kunnes vasemmistolaiset nousee kärkeen, silloin gallupeista tulee ehdottoman luotettavia 🤣🤣🤣

 4. Demokratialle valta takaisin.

  Raija Orasen kirjassa Manu emerituspresidentti Mauno Koivisto käsittelee työmarkkinajärjestöjen valtaa Suomessa seuraavasti (teksti löytyy kirjan sivuilta 91-92):

  ”Otti kyllä jonkin verran aikaa ennen kuin käsitin, ettei kolmikanta ja tulopolitiikka minun johdossani ollut, ei yleensäkään hallituksen eikä sitä mukaa myöskään eduskunnan. Se meni sananmukaisesti niin, että työnantajien ja työntekijöiden järjestöt, toisin sanoen niiden isopalkkaiset pomot, sopivat keskenään paljonko maksetaan, paljonko tehdään töitä ja mitä etuja hallituksen pitää eduskunnassa ajaa läpi. Rahaa, rahaa, rahaa. Liitoista tuli ahneita, ei riittänyt se että sovittiin, ne alkoivat vaatia, ettei hallitus saa tehdä yhtään mitään ellei ollut sovittu niiden kanssa, itse asiassa niiltä piti kysyä lupa, ennen kuin maan perustuslailliset päättäjät tohtivat tehdä mitään, ja aina vain vaadittiin lisää asioita tuon pyhän yhteyden toimintapiiriin, lopulta sieltä ei puuttunut juuri muuta kuin maanteiden nopeusrajoitukset, sitä minä hoen koska sellaisena tilanne minun silmissäni hahmottui. Sitä voisi oikeastaan nimittää vallankaappaukseksi, demokratian vaihtumiseksi korporaatioiden valtaan.”

  Ammattiliitoille on suomalaisessa yhteiskunnassa kuitenkin siunaantunut kaksoisrooli. Valvoessaan työntekijöiden oikeuksien toteutumista ne ovat samalla nousseet vallankäyttäjäksi tavalla, jota Suomen perustuslaki ei tunne. Ne käyttävät päätösvaltaa talouspolitiikassa ja valtiontaloudessa. Muodollisesti tämä on institutionalisoitu kolmikannan kautta. Demokraattisesti valittu eduskunta on kuitenkin joutunut kumileimasimen asemaan. SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen on todennut kolmikannalle kuuluvan kaiken muun paitsi ulkopolitiikan. Ihalaisen lausuma on kirjattu Iiro Viinasen ja Esko Seppäsen kirjaan ”Vasen oikea, oikea vasen” vuodelta 2012.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/vesa-kanniainen/mauno-koivisto-jarjestojen-valta-tyomarkkinoilla-on-vallankaappaus-demokratian-vaihtuminen-korp

 5. En saanut linkitettyä tuota sivustoa tänne (ufot kaapanneet?).
  Kyseessä on Uuden Suomen blogi 12.2.2020 ”Mauno Koivisto: Järjestöjen valta työmarkkinoilla on vallankaappaus, demokratian vaihtuminen korporaatioiden valtaan”. Kirjoittaja Vesa Kanniainen, mm. kansantaloustieteen emeritusprofessori.

 6. Miksei Suomen kaltaisessa demokratiassa oikeistohallitus puolustaisi työläistä? Kapitalisti tarvitsee työläistä ja työläinen tarvitsee kapitalistia. Eri juttu antaako Suomen ay-mafia jutun luistaa sanoin kuin muissa pohjoismaissa.😐

  1. Juuri näin, elämä ihmisille jotka eivät ymmärrä että hyvinvoipa yhteiskunta muodostuu työläisistä ja kapitalisteista on varmaan turhauttavaa.
   Ja AYn todella soisi ottavan mallia muista Pohjoismaista niin saataisiin Suomi nousuun oli sitten vallassa kulloinkin Kokoomus, Persu tai SDP

    1. Kaikista niistä miksi siellä vähemmän pitää lakkoilla, paikallinen sopiminen onnistuu paremmin ja maat voivat hyvin kun työnteko luistaa

   1. Matti, olet aivan oikeassa.

    Ruotsissa ja Tanskassa on vastaavanlaisia uudistuksia tehty jo vuosia, osin vuosikymmeniä sitten demarien ja ay-liikkeen toimesta/ hyväksynnällä ja tulokset näkyy taloudessa.

 7. Että tälläsiä motiiveja yleislakolle.

  ” Lisäksi SAK:n jäsenliitot toivovat, että vastarinta saisi perussuomalaisten kannatuksen roimaan laskuun. Se voisi saada hallituksen epäröimään päätöksissään, liitoissa uskotaan.

  Sdp:n ja vasemmistoliiton perinteisesti hallitsemissa jäsenliitoissa ei ylipäätään pidetä siitä, että perussuomalaisten kannatus liiton jäsenten keskuudessa on kasvanut.”

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009962295.html

 8. SAK:lla on kaikki syyt olla vihaisia hallitukselle. Hallitus on toiminut tavalla, joka oikeuttaa SAK:lta vihanpidon.

  Se, että SAK ei tee mitään toimia hallitusta vastaan on niin vastenmielinen, raukkamainen, typerä, halveksittava, lisää adjektiiveja tähän valinta, että ei pysty tajuamaan. Kuinka (sensuroitu) saamattomia (sensuroitu) ne oikein ovat siellä, että ainoa keino mihin pystyvät on kiusata tahoja jotka eivät ole hallitusta valinneet, kannattaneet ja joilla ei ole mitään mahdollisuutta hallitukseen vaikuttaa?

  En kysy mitä heillä päässä liikkuu koska en oikeasti halua tietää. Selkärangattomalla Putinilla on enemmän selkärankaa kuin Elorannalla.

 9. Miksiköhän AY uhkailee lakoillaan ? Ihan varmaan huvikseen.
  Helpoin tie välttää se on, että koko Suomen historian typerin ja valheisiin perustuva hallitus eroaa.

 10. ”Miksiköhän AY uhkailee lakoillaan ? Ihan varmaan huvikseen.”

  Eikös tämä nyt jo käynyt selville Hesarin linkistä ja parista aiemmasta kommentista.

  ”Suomen historian typerin ja valheisiin perustuva hallitus eroaa.”

  Tämä erosi jo viime vaalikauden päätyttyä.

  1. Lakot eivät ole AYyn itseisarvo mutta kun ajetaan jäsenten etuja niin sekin on mahdollista

   Ei AYy mitään uhkaile lakoilla ne myös toteutuu jos kelkan suunta ei muutu terv tepivaari

 11. AY uhkailee koska se ei halua, uskalla, kykene, pysty, osaa tai jaksa lähteä toimiin hallitusta vastaan – tai jokin kolmas osapuoli on lahjonut heidät aiheuttamaan vahinkoa liiketoiminnoille, jotka eivät asiaan liity.

  1. Kukaan ei lakkoja halua, vähiten hallitus, koska se tulee kaatumaan ison kansalaisvoiman alla.
   Parempi istua neuvottelupöytään ja löytää maltillinen kehityspolku yhteisesti sovittuun tavoitteeseen.
   Persuja ei pidä kuunnella, vaan kokoomuksen pitää lähteä omille teilleen, lähtekööt persut vaikka honoluluun, niitä ei tarvita sotkemaan Suomen asioita.

 12. Taitaa olla niin että hallitus haluaa lakkoja kukaan muu kansasta ei lakkoja kaipaa
  Mutta ensin pitää hallituksen neuvotella vaikka suurinta valtaa käyttääkin Suomessa terv tepivaari

 13. Huonompi homma, että ay-mafia kiristää hallitusta jatkamaan valtion velkaannuttamista.
  Valtion velka on pakko pitää aisoissa, jotta luottoluokitus säilyy ja jotta sijoittajat eivät eivät siirrä rahojaan muualle. Esimerkiksi.

  PerusS. on maan suurin työväenpuolue, joten sitä on viisasta kuunnella.
  Eliitin edusmiehet ja korvikeneuvostoliiton (potentiaalinen EU- liittovaltio) puuhamiehet puhuvat mitä puhuvat. Se ja sama kumpi pää heillä puhuu.

 14. Lasse ei se AYY ole vaatimassa velkaantumista jospa kaikki maksaisi veronsa sellasta velkaa ei sitten tarvita
  Mutta kun ei niin ole vaan kierretään veroja kuka millakkin tavalla terv tepivaari

  1. Kuis ois, jos se ay alkaisi painostamaan demuja siihen, että pääomatuloista otettaisiin samat verot kuin palkasta – mukaan lukien verovapaat ay-liikkeen osingot…

 15. Ja lisää puheenvuoron syvänpään hörhöjä, sopii kyllä kuvaan🤣🤣🤣

 16. Hallituksen työmarkkinauudistukset eivät ole ay-liikkeen mieleen. Valtiovarainministeri Riikka Purra kuitenkin painottaa, että toimilla hallituksen tarkoituksena on saada Suomeen lisää työpaikkoja.

  – Työmarkkinoilla on liikaa jäykkyyksiä, kasvu on kituliasta ja talous on rapakunnossa. Toimia on siis tehtävä, Riikka Purra sanoo.

  Hallituksen työmarkkinauudistuksiin tyytymätön ay-liike on ilmoituksensa mukaan aloittamassa ensi viikolla järeät työtaistelutoimet.

  SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan ja muiden liittojohtajien puheissa on ollut uhkaava sävy, sillä tiistain tiedotustilaisuudessa luonnehdittiin ensi viikolla alkavia lakkoja ”viimeiseksi varoitukseksi”. Eloranta on myös suoraan väläytellyt toimista aiheutuvan vahinkoa kansantaloudelle.

  ps://www.suomenuutiset.fi/ay-liike-uhittelee-tyotaistelutoimilla-jatkossa-tyollistyminen-on-helpompaa-ja-palkasta-jaa-enemman-kateen-tyont
  —————————————————-
  Lue enemmän, luulet vähemmän.

   1. Heh…onko tämä taas vastuullisen media-ammattilaisen roolissa esitetty analyysi 🤣🤣🤣

 17. Lääkintöneuvos Mikko Paunio, tuo älykäs ja kunnollinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, on kertonut ettei ole luottanut Hesariin yli kymmeneen vuoteen – koska agendajournalismi.

 18. Heh, luottoa kuitenkin löytyy puheenvuoron kaikkein höyrypäisimpiin hörhöihin, mutta se sopii kyllä sekin kuvaan.

 19. ”Mikko Paunio (s. 4. helmikuuta 1961) on suomalainen terveydenhuollon erikoislääkäri ja epidemiologi.

  Paunio valmistui Helsingin yliopistosta ja täydensi opintojaan Brysselin vapaassa yliopistossa sekä Johns Hopkins Bloomberg School of Public Healthissa. Hänellä on lääketieteen tohtorin ja Master of Health Sciencen oppiarvot.[ Hän sai Helsingin yliopiston epidemiologian dosentuurin vuonna 2000. Paunio on työskennellyt muun muassa tutkijana Kansanterveyslaitoksessa ja Helsingin yliopistossa sekä lääkintöneuvoksena Suomen sosiaali- ja terveysministeriössä (STM). Hän on ollut tekijänä lukuisissa lääketieteellisissä julkaisuissa.

  Paunio on myös esittänyt julkisuudessa yhteiskunnallisia näkemyksiään. Hän oli sosialidemokraattien jäsen vuodesta 1977, kunnes ilmoitti helmikuussa 2021 siirtyneensä perussuomalaisiin. Paunio osallistui vuonna 2018 panelistina kiistanalaiseen Portsmouthissa järjestettyyn ilmastonmuutostoimiin liittyneeseen konferenssiin, jolta vedettiin Portsmouthin kaupungin ja New Hampshiren yliopiston tuki. Hän on laatinut kirjoituksia ilmastonmuutoksen vastaiset toimet haastavalle brittiläiselle ajatuspaja Global Warming Policy Foundationille. Paunio on julkaissut kirjat Vihreä valhe (Weilin+Göös, 1991, Vihreä valhe – Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Kustannusosakeyhtiö Auditorium, 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (omakustanne, 2019).

  Paunio kertoi toukokuussa 2020 pitävänsä koronaviruspandemiaa tuhoisuudeltaan liioiteltuna ja ilmaisi kannatuksensa sen johdosta asetettujen rajoitusten nopeammalle purkamiselle.”- Wikipedia.

  Komea on Mikko Paunion meriittilista. Julkaistessaan humanismia tukevat ja edistävät kirjansa ”Vihreä valhe” (1991), ”Vihreä valhe – Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (2015) ja ”Hourulan väen ilmastovallankumous” (2019) Paunio on ollut SDP:n jäsen. Tätä (muun muassa) demokratiaa vihaavien ja totalitarismia kannattavien örkki-ihmisten on työlästä niellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *