Enemmistö päättää, vaikka sitä ei kaikki näytä hyväksyvän.

Nyt ei pidä jäädä tuleen makaamaan, eli oppositio tekee nyt kaikkensa hallituksen lakiesityksien hidastamiseksi valiokunnissa.  Joten turhat vasemmistolaisten ”asiantuntijakuulemiset” joiden tarkoitus on vain jarruttaa ja sabotoida sekä pitkittää välttämättömien lakien eteenpäin vientiä ei tule sallia, vaan hallituspuolueiden enemmistöllä saattaa lakiesitykset mahdollisimman nopeasti suuren salin päätettäväksi.

Valiokuntien puheenjohtajia on oppositiolla 8 ja ainakin näissä valiokunnissa puheenjohtajat ovat lyömässä kapuloita yhteiskunnan rattaisiin ja tätä ei tule sallia määräänsä pidemmälle ja kuten jo mainitsin, että mitä nopeammin lakialoitteet etenevät eduskunnassa, niin sitä nopeammin tämä edellisen vasemmistohallituksen koomapotilas herää/herätetään henkiin.

Ja työministeri Satosellekkin sanon/sanoin, että älä nyt enään kovin pitkään kuuntele ja katsele näiden korporaatioiden hallituksen kaatamistalkoita lakkoineen, vaan vihellä peli poikki, jotta työaikalaki säädöksineen hallitusohjelmaa noudattaen viedään nopeasti maaliin. Neljä vuotta on lyhyt aika, kun kaksi viimeistä vuotta eduskuntakaudesta valmistaudutaan jo uusiin eduskuntavaaleihin.

Hallituksella on parlamentaarinen enemmistö, antakaa karavaanin kulkea vaikka koirat haukkuvatkin, ei haukku haavaa tee.

30 vastausta artikkeliin “Enemmistö päättää, vaikka sitä ei kaikki näytä hyväksyvän.”

 1. En havainnut, että Heikki oli jo edellä tehnyt samansuuntaisen blogin, joten anteeksi päällekkäisyys.

 2. Kun nyt on joutunut/saanut seurata tätä yhteiskuntapoliittista keskustelua, niin jotenkin tuntuu ja näyttää siltä, että epädemokraattinen, ulkoparlamentaarinen korruptio-korporaatio on ottanut pääosanäyttelijän roolin hallituksemme kaatamistalkoissa.
  Onhan tämä ennen kuulumatonta, että AY uhkailee, poliittisesti lakkoilee, kiristää, vaatii ja sanelee mitä hallituksen tulee tehdä ja toimia jotta se heidän savijaloillaan seisovaa norsunluutorniaan vahvistaisi.
  Olen varma, että AY on vaarallisimmillaan silloin, kun se odottaa väistämättömän olevan edessä, eli savijalkojen lopullista sortumista, joten ei pitkitetä tätä näytelmää, vaan annetaan nopeasti se viimeinen armonlaukaus raajarikolle.

  1. Ay on yhtä oikeutettu pitämään huolta jäsenistään kuin puoluetuilla ja lahjoitusrahoillla elävät puoluekorporaatiot.
   Ay on demokraattisempi kuin puolue, koska sinne voi liityä ilman puoluetta.
   AY:n palkkaan liittyvä jäsenmaksu on ollut monille huonoista palkoista johtuen liian korkea, joten he ovat liittyneet ”Loimaan kassaan” saadakseen työttömyysturvan. Molemmat järjestöt kattavat lähes koko työelämän miljoonat ihmiset.

   1. Heikki,- Nyt sinä kyllä löit kirveesi kiveen, ei ne jäsenet Loimaan kassaan siksi liity, että AY-jäsenmaksut olisivat liian korkeita.
    Ne eroavat AY-liikkeestä siksi, koska he kokevat että se on pakkopaitana heidän yllään neuvoteltaessa työnantajan kanssa palkoista ja muista työaikaa ja joustoa koskevista pykälistä.
    AY on itseasiassa se suurin jarru yhteiskuntamme jälkeenjääneisyydessä verrokkimaihimme nähden yleissitovuuksineen ja tuki,-ja poliittisine lakkoineen joita ei esim.Ruotsissa sallita ja jos onkin, niin niiden hinta on niin korkea, että ammattiliitoilla ei siihen ole varaa.

    1. ……tälläkin hetkellä on suuri joukko AY.n jäseniä, jotka eivät hyväksi eivätkä olisi valmiita lakkoilemaan hallitusta vastaan ja siksipä monet lähtevätkin Loimaan kassaan.

    2. Nyt sinä vasta kirveen kiveesi löit. YTYt, YTKt, Loimaan kassat tarjoavat lähes samat edut kuin AY, mutta hyvin pienellä vuosimaksulla. Se asia on tutkimuksin selvitetty. Tunnen asian. Asiat sinänsä eivät riitele AY:n kanssa ja osallistuvat yhteisiin toimiinkin.

     1. Kuten jo kirjoitin, niin jäsenmaksun suuruus tai pienuus ei ole pointimena siirtyä ”Loimaan kassaan”, siihen vaikuttavat AY.n valta yksilöön nähden työpaikoilla.

      1. Miten niin ?
       Pääluottamusmiehet ovat yleensä kaikkien ryhmien edustajia ja yhteisen edun vahtijoita, mutta myös hyvä pääluottamusmies on yrityksen äänitorvi työntekijöille.
       En tuota valtasuhdetta kyllä käsitä, mikä siinä ongelma on.
       Lehtimaailmassa on hyvin vahva journalistliitto, ja kaikki muut ay:n osajärjestöt koneistossa mukana, kun liitetään vielä siihen painotalot mukaan.
       Kyllä ay:n järjestäytyminen on kullan kallis etu myös firmoille.

       1. ”En tuota valtasuhdetta kyllä käsitä, mikä siinä ongelma on.”

        Ay-liike sen ongelmaksi kokee, vai miksi luottamushenkilö ei voi olla ay-liikkeeseen kuulumaton henkilö?

        Se, että luottamushenkilö kuuluu ay-liikkeeseen ei kyllä tuo valtaosalle yrityksistä yhtään mitään lisäarvoa, eikä sillä ole muuta merkitystä kuin ay-liikkeen valta suhteessa yrityksiin.

        Kannattaa myös joskys hieman vilkaista millaisia työnantaja yrityksiä Suomessa on.

     2. ”Nyt sinä vasta kirveen kiveesi löit. YTYt, YTKt, Loimaan kassat tarjoavat lähes samat edut kuin AY, mutta hyvin pienellä vuosimaksulla. Se asia on tutkimuksin selvitetty. Tunnen asian. Asiat sinänsä eivät riitele AY:n kanssa ja osallistuvat yhteisiin toimiinkin.”

      Mitähän tutkimuksia tuohon tarvitaan kun tiedot ovat nähtävissä niin liittojen kuin myös työttömyyskassojen sivuilta?

 3. ”Neljä vuotta on lyhyt aika, kun kaksi viimeistä vuotta eduskuntakaudesta valmistaudutaan jo uusiin eduskuntavaaleihin.”

  Arvi, vaikuttaa siltä., että ensimmäiset pari vuotta kuluu Marinin katastrofihallituksen sotkujen selvittelyyn.

  Koko ajan enemmän sontaa tulee eteen kun aika kuluu.

 4. ”Lehtimaailmassa on hyvin vahva journalistliitto, ja kaikki muut ay:n osajärjestöt koneistossa mukana, kun liitetään vielä siihen painotalot mukaan.”

  Onko tuo se sama Journalistiliitto, jonka ammattilehden Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson jäi nolosti kiinni plagioinnista ja joka tästä huolimatta sai liittonsa hallitukselta täyden tuen?

  1. Juha U, sama seuraan se.

   Taannoin Journalistiliitto suuttui kun medioissa vääriä väitteitä ja jopa suoranaisia valheita esittäviä toimittajia arvosteltiin toiminnastaan.

   Journalisti liitto ei suinkaan kokenut ongelmaksi väärien väitteiden ja suoranaisten valheiden esittämistä.

 5. En tiedä millä mandaatilla ja kokemuksella asiaa komnentoitte kuin vain hatusta persupolitiikan silmälaseilla.
  Olen ollut pitkään neuvotteleva osapuoli ay:n kanssa työnantajan edustajana osapuolina useampi liitto.
  Junailin myös suurimman liiton pääluottamusmiehen yrityksen johtorymään. Ja alakoivathan homma sujumaan ja mutkat oikenemaan työaikasopimuksin ym.ym.
  Vain hyviä kokemuksia, paitsi aina jonnekin joku änkyräkin mahtuu, ihan hyvä.

  1. Juu, eihän tästäkään asiasta, kuten ei mistään muustakaan sinun lisäksesi kukaan mitään tiedä.

  2. Ei voi kuin ihailla Heikki sinun ylivertaisuuttasi. Ei sellaista alaa eikä tehtävää, jossa et olisi huseerannut.

   Toivoisin kuitenkin, että älysi riittäisi ymmärtämään myös sen, että muutkin ihmiset ovat saattaneet elämänsä varrella kokea ja tehdä monen moista sitä sen enempää joka käänteessä korostamatta.

   1. Juha U, jotenkin tuollainen pitäisi olla ihan itsestään selvää,mutta ei se vaan ole.

 6. En minä sille mitään voi, että olen monenlaisissa tehtävissä ja sopissa keitetty. Onko siinä joku vika, jos siltä pohjalta on kertynyt laajahkosti näkemyksiä ?
  En minä myöskään siitä kateellinen ole kenellekään, jos näkemykset perustuvat omiin kokemuksiin ja havaintoihin.
  Puoluepolitiikka ei ole mikään kokemus saati näkemys, se on ideologinen ”sairaus.
  Kateus taas on suomalainen kaunainen pääateria.
  Kertokaa ihmeessä mihin omiin työ- ym. kokemuksiin ajatuksenne perustuvat.

 7. Kuten Juha U, sanoi ” että muutkin ihmiset ovat saattaneet elämänsä varrella kokea ja tehdä monen moista sitä sen enempää joka käänteessä korostamatta.”

  1. … vai niin !
   On sitä tullut paskahuussejakin tyhjennettyä. Lapiolla veto- ojia kaivettua ja perunapeltoja käännettyä.
   Apumiehenä tehtaan haalausporukoissa.
   Hitsattua kaasulla, puikoilla, migillä. Sorvattua, hiottua.
   Korjattua autoja. Muurattu, rapattu, timpuroitu, sirklattu. Metsurina, kalastajana kesät talvet. Sieniasiantuntija, kokki, hovimestari, viiniasiantuntija……….

   Olkoon rupean nyt maistelemaan kalasoppaa…ja niin sitten. . ja….
   Riittääkö näin aluksi ?
   Emmää mitään kehu, mutta…

   1. Ethän sinä koskaan itseäsi kehu……………………………………………………..

 8. Olen ollut AY.n jäsen yli 55 vuotta ja nyt jo vapaa jäsenä eläkkeelle siirryttyäni ja työvuosinakin olen ollut paikallisosaston hallituksessa monta vuotta sihteerinä.
  Mutta se mikä AY on tänä päivänä, niin en siihen enään liittyisi.

 9. No eipä tarvii Arvin enää AYyhyn liittyä koska on a vapaa kuten olen minäkin terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *