Perutuslakivaliokunta sekaisin, sotevaliokunta sekaisin, Eduskunta sekaisin, kaikki sekaisin !

Sekametelisopan kokki Orpon resepti Eduskunnassa, jota ei ennen ole kuultu:  ”Suomi elää velaksi ! Parasta sosiaaliturvaa on työ ” ! Suorastaan Nobel-palkinnon ansaitseva uusi poliittinen innovaatio !

Miten voi olla mahdollista, että parlamentaarinen perustuslakivaliokunta, jonka pitäisi olla ns. puolueeton, jyrää laillisuusvaatimukset nurin poliittisella enemmistöpäätöksellä eli Unkarin malliin: poliittiset ”tuomarit” ohjaavat laillisuusvaatimuksia ?

Miten voi olla mahdollista, että sotevaliokunnassa toteutuu sama asia, samasta asiasta ? Laillisuusvaatimukset eivät toteudu politiikan alla.

Miten voi olla mahdollista, että perustuslakiasiantuntijat ja Eduskunta ryöpyttää laillisuusvaatimuksista hallitusta ennenkuulumattomalla tavalla ? Opposition syytä !

ASIA: kaikkien leikkausten yhteisvaikutusta kansan heikompiin ei ole tehty, eikä kestä laillisuusarviointia hallituksen näkemysten vuoksi nyt ja juuri tilanteessa, jossa asioista pitäisi päättää.

Hallitus toistaa, että vaikutusarvioita virkavastuulla on tehty. Valitettavasti niitä on tehty, mutta ei lakiin  perustuvia kokonaisvaikutuksia nyt-päätösten kokonaisuudesta, huolimatta siitä, että perutuslakituomarit ja asiantuntijat ovat sitä ehdottomasti vaatineet.

Miksiköhän AY:kin lakkoilee ? Miksi Suomi on sekaisin ? Kuka nauraa olemattomaan partaansa, kun samalla Eduskunnan näköisteatteri ”näyttelijöineen” rajojen sulkemisesta ulkopuolisilta tulijoilta oli yksimielinen, mutta yksimielisyyttä vaativasta oman kansan asiasta ei …?

Vain asialliset perustelut tähän blogiin kelpaavat. Ne eivät, jossa solvataan laillisuusvalvojia ellei ole laillisuuskohtaa mihin hallituksen erimielisyys voi pohjautua. Eikä myöskään ne, jossa blogisti on joku mulk…, tai punavihreä kus.., tai, että edellisen hallituksen syytä. Epäilen etukäteen, että kommentteja on vähän.

 

9 vastausta artikkeliin “Perutuslakivaliokunta sekaisin, sotevaliokunta sekaisin, Eduskunta sekaisin, kaikki sekaisin !”

 1. Uutisoitiin myös: Oikeuskansleri ohjasi kädestä pitäen hallitusta?
  Niin ja soteleikkauksia ei käsitellä yhteisvaikutusten osalta joten?

  1. Ei riitä, että oppositio vastustaa. Nyt on vielä suurempi oppositio, jolla ei ole enemmistöä Eduskunnassa; AY, jolla on työntekijöiden enemmistö koko Suomessa.
   AY hyvässä mielessä pystyy tukemaan yritystä monin tavoin. Sen tavoite ei suinkaan ole yritysvastainen, vaan päinvastoin, kaikkien etu yrityksessä:

   Pääluottamusmiehet ovat yleensä kaikkien ryhmien edustajia ja yhteisen edun vahtijoita, mutta myös hyvä pääluottamusmies on yrityksen äänitorvi työntekijöille.
   En tuota valtasuhdetta kyllä käsitä, mikä siinä ongelma on.
   Lehtimaailmassa on hyvin vahva journalistliitto, ja kaikki muut ay:n osajärjestöt koneistossa mukana, kun liitetään vielä siihen painotalot mukaan.
   Kyllä ay:n järjestäytyminen on kullan kallis etu myös firmoille.

   1. AY väki puree sitä kättä joka leivän antaa ( työnantajat ) eli sahaa omaa oksaansa.

    1. ….poliittiset laittomat lakot osuvat työnantajiin, eivätkä saa hallituksessa aikaan muuta kuin naurun remakkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *