Hamekankaan tarvitsisitte.

Sen verran vilkaisin Pirkan blogin tarjontaa näin vapaaehtoisen vaalikaranteenini puitteissa äänestäjänä ja voi pyhä jyssäys mitä ylemmyydentuntuisia lauseita ja kommentointeja saankaan lukea Pirkan blogiin kirjoittajilta ”norsunluutorneistaan”.

Nimittäin eileniltainen vaalitentti Ylellä oli järjestetty eduskunnan ulkopuolisille puolueille, jotka olivat osallistumisoikeutensa lunastaneet kerättyjen 5000 kannattajakorttien muodossa.

Minä nostan heille hattua, kun ovat pienin resurssein toteuttamassa kansanvaltaisen demokratiamme toteutumista ja ei tulisi mieleenikään, olivatpa heidän tavoitteensa ja ideologiansa kuinka jalat irti maasta olevia, että heitä pilkkaisin.

Teidän on helppoa nauraa sohviltanne näille pienpuolueille ja heidän ajamilleen asioille. mutta muistakaa se, että joka itsensä ylentää se alennetaan.

He toteuttavat demokratiaa, mutta heidän arvostelijansa ja pilkkaajansa saavat elinvoimansa oman napansa nöyhdästä ja olisiko se sitten teidän mielestänne parempi, että he veisivät asiaansa eteenpäin astaloiden ja anarkian voimalla.

Hävetkää.

12 vastausta artikkeliin “Hamekankaan tarvitsisitte.”

 1. Itselläni ei ole ollut pilkkaamis-tarkoitusta, vaan aivan puhtaasta älyllisestä uteliaisuudesta olen ehdokkaisiin perehtynyt laajasti, kun täällä blogeilla moiseen kannustettiin, mitä pidin itse asiassa lopulta kiinnostavana henkilökohtaisesti. Ja olen omalta osalta noihin perehtymisen jälkeen ihan vapaa sanomaan, että sikäli kun yhteiskunnassamme on rikoksen uusijoita, jotka eduskuntavaaleissa asettuvat ehdolle, niin minun on vaikea nähdä, että demokratia tai vaaliehdokkuus heidän kohdalla poistaisi rikollisuuden potentiaalin.

  Toki psykopaatti esimerkiksi voi olla rintamalla hyödyksi toisin kuin siviilissä, jossa kanssaihmisten tappaminen ja vahingoittaminen ei ole toivottavaa.

  Auringonpaistetta Arville ranskalaisen sipulikeittolautasellisen lomasta!

  1. Tietääkseni kaikki ovat vaalikelpoisia suomen kansalaisia ja en kyllä itse lähde tuomarina enkä lääkärinä heidän kelpoisuuttaan kyseenalaistamaan, olipa heidän henkilöhistoriansa mikä hyvänsä.

   1. En kenenkään vaalikelpoisuutta kiellä, päin vaston mielestäni on kiinnostavaa seurata millaiset ihmistyypit hakeutuvat edustustehtäviin.

    Myöskään kiinnostukseni ihmisyyttä ja ihmisen psykologiaa kohtaan ei henkilöidy tähän vaaliteemaan eikä myöskään yksilöidy keheenkään ehdokkaaseen, vaan monipuolisesti olen heidän juttujaan lukenut tässä aikani kuluksi flunssaa parannellessa. Aiemmin ihan Suomeen edes liittymättä olen perehtynyt mm. amerikkalaisiin vankiloihin sekä siellä oleviin vankeihin, kirjeenvaihtoon rikollisten kanssa jne. mikä on ollut itselleni puhtaan älyllisesti kiinnostava teema jo ihan nuoresta lähtien. Ei siis liity suomalaisiin, vaan sattui tuo ehdokkaiden rikostaustoista uutisointi osumaan omiin erityismielenkiinnonkohteisiini.

    1. Joskus nuorena vähän haaveilin, että minusta olisi tullut psykologi johonkin vankilaan, mutta enpä sitten sille tielle päätynyt. Mutta aihe kiinnostaa edelleen, ja olen seurustellut myös ihmisen kanssa, joka tehnyt töitä lääkärinä vankilassa.

     1. Eli suutarit pysyköön lestissään, toisin sanoen, rikolliset pysyköön jatkossakin rikoksen poluilla, mitäs sitä muuttamaan eduskuntavaali ehdokkuudellakaan.
      Kerran rikollinen, aina rikollinen.

      1. En tässä ole puolustamassa ehdokkaiden rikollista menneisyyttä ja minulla ei ole kosketuspintaa rikollisuuteen sen paremmin tekijänä kuin näkijänäkään.
       Enkä voi sanoa olevani asiantuntia, vaikka olen nuorena ollut Konnunsuon vankilassa työntekijänä.

 2. Toki nämä ovat vaalikelpoisia ja heitä saa äänestää se, joka haluaa.
  Kuitenkin tilaisuutta jonkin aikaa seuranneena totesin, että kovin yksiputkisia ovat näiden ajamat asiat ja aika utopistisia olivat perustelutkin.

  1. ”Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heille on taivasten valtakunta”.

 3. Itse tuolla toisaalla totesin sen, että pienpuolueet saavat puheenvuoron olevan hyvä asia, mutta sille en mitään mahda, että jonkun kerran kyllä alkoi naurattamaan se hengen palo.

 4. Kahta pienpuoluetta on ollut perustamassa ja pyörittämässä. Yhä niitä kunnioituksella katsoo mutta ei siihen ruljanssiin nyt enää haluaisi kun muistaa mitä se oli.

 5. Pienpuolue ja pienpuolue. Eiköhän sielläkin ole jyviä ja akanoita. Eikä pölhöys saa olla arvostelulta suojattua vaikka se esiintyisi pienpuolueessa.
  Kyllähän sekin jotain kertoo jos puolueessa on paljon rikoksista tuomittuja.

 6. Kaikissa niitä kumpaakin on, vain yhdessä ovat kaikki niitä akanoita terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *