Kepu kaivaa omaa hautaansa…… tietämättään.

Kun urheilussa joukkue rypee alennustilassa ja tappiot seuraavat toisiaan, niin eihän silloin laiteta koko joukkuetta vaihtoon, vaan annetaan valmentajalle kenkää.

Joskus tämä valmentajan vaihdos saattaa tuottaakkin toivotun tuloksen, mutta harvemmin.

Se on vähän sama myös politiikassa, kun puolue mataa, niin se tarkoittaa myös melko nopeasti puheenjohtajalle lähtölaskennan alkamista.

Nyt kun katsotaan nykyisiä eduskunnassa toimivia puolueensa puheenjohtajia, niin ainoastaan yhden kohdalla pidän ihmeenä, että häntä ei puolueväki ja jäsenistö ole vielä laittanut ”maatakiertävälle radalle”. ( Saarikko )

Vaikka sitä sanotaan, että puheenjohtaja ei ole syyllinen vaalitappiohin, niin Saarikon kohdalla voidaan kyllä sanoa, että hän on niin luotaantyöntävä ja imelä, joka puhetulvassaan muistuttaa tyhjää tynnyriä joka mäessä kolisee.  Kaikkonenhan siellä jo vihjaili halukkuuttaan puheenjohtajaksi, mutta hänen rasitteenaan lienee oikeudessa saatu vankilatuomio.  Vaikka eihän se vankilatuomio estänyt kuitenkaan hänen ministeriyttäänkään, niin tuskin tässäkään tapauksessa.

Mutta varmasti Saarikko olisi voinut valita toisin puheenjohtajana ja kaataa vasemmistohallitus kun näytti, että he ovat vain kynnysmattona, johon toverit voivat korkokenkänsä pyyhkiä.  Ja varmasti Saarikko olisi voinut ottaa Orpon hallituskutsunkin vastaan, eikä valita entistä viiteryhmäänsä oppositiossa.  Joten Saarikko on jos ei ainut, niin kuitenkin se jota voidaan syyttää kepun syöksykierteen jatkumosta, joka tosin jo Sipilän loppukaudella alkoi, mutta hän sentään ymmärsi erota toisin kuin Saarikko.   Ja kannatuksen pysymisen nykyisissä lukemissa kepu takasi myös sillä, kun valitsivat Kauhavan ruman vallesmannin eduskuntaryhmänsä puheenjohtajaksi, joten hyvin on vakka kantensa valinnut tässäkin.

Muut puheenjohtajat näyttävät nuijansa säilyttävän ja kuka olisi sitten se joka Saarikon jälkeen lähtee tai lähetetään vaihtoon, niin luulempa että Virran virta ei riitä kuin yhdeksi kaksivuotiskaudeksi.

Ja en varmasti suuresti erehdy sanoessani, että Harkimo ja puolueensa istuu viimeistä kauttaa Arkadianmäellä……… ja hyvä niin.

Yksi vastaus artikkeliin “Kepu kaivaa omaa hautaansa…… tietämättään.”

  1. En tiedä paljonko Kepun kannatus kasvaa muut haukkumalla, mutta muukin tavallaan.

    Saarikko vahingossa puheessaan paljasti sen minkä jo tiedettiin. Kepulle viime hallituksen läpirunnomat hsllintohimmelit betonoivat Kepun valtaa maakunnissa, ihmisten palvelut ovat aivan toissijainen asia.

    Satakunnan hyvinvointialueesta uhkaa tulla tuon ensimmäinen todellinen uhri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *