Jussi Halla-aho hämmästytti upealla virheettömällä kelitaidollaan Urkainan parlamentissa

Voimme olla ylpeitä Jussi Halla-ahon erikoistaidoista, kielitaidosta, jossa hän puhui virheettömällä ukrainalla pitkän puheen Ukrainan parlamentissa saaden valtavat aplodit. Kannattaa kuunnella. Hän on opiskellut Kiovassa ja tuntee kaupungin kuin omat taskunsa.

Halla-ahon laaja kielitaito kattaa parhaimmillaan lähes 10 eri kieltä ukrainan lisäksi venäjä ja kroratia, puola puhumattakaan muista eurooppalaisista kielistä, saksa , englanti ja ranska …

Jussi Halla-aho piti puheen Kiovassa ukrainaksi – Politiikka – Ilta-Sanomat (is.fi)

19 vastausta artikkeliin “Jussi Halla-aho hämmästytti upealla virheettömällä kelitaidollaan Urkainan parlamentissa”

  1. Jussin puhetta jaettiin eilen X-palvelussa ulkomaita myöten. Uskomaton veto ja vielä tärkeänä päivänä Ukrainalle. Muistopäivä ajoilta jolloin Neuvostoliitto aiheutti nälkäkuoleman Ukrainaan jolloin väestöstä kuoli 10% , miettikään, nälkään.

    ”Who among world political leaders can make a speech in so perfect #Ukrainian? May be just a few. Here is the today’s video of the Speaker of the Parliament of #Finland Jussi Halla-aho addressing the #Ukraine’s Parliament in Ukrainian on the 90th anniversary of the Russian crime – the artificial famine that starved millions of the #Ukrainians to death. #Holodomor”

    https://twitter.com/MrKovalenko/status/1728488781009834117?t=zgpt1DKRG7xwbbb8T-UsuA&s=19

    1. Tuossa hyvä video siitä. Porukka taputtaa monta kertaa seisaaltaan, osa on selvästi liikuttunut. Tuon homman Jussi osasi hyvin. Välillä ei kannata miettiä puolueita vaan ihmisen omaa kykyä. Tämä oli varmasti tärkeää juuri nyt Ukrainalle.

      1. Tuolla näkyvät jo persukammoiset sanovat tämä olevan osa Halla-ahon presidentinvaali kampanjaa, vaikka hän sinne osallistuikin kutsusta. Koville se näkyy joillekkin ottavan perussuomalaisten menestys.

        1. Voitaisiinko joskus vain olla kiitollisia että suomalainen oli näin pätevä ulkomailla puheissaan. Jätetään välillä kampanjat ja puolueet pois.

        2. Tässä, Arvi olet kyllä nyt uppoutunut oma poiltiikkasi suohon.
          Tällä jutulla kehutaan vilpittömästi Halla-ahon erikoisosaamista kielitieteilijä taitonsa vuoksi, joka ei jäänyt vakkansa kannen alle.
          Kaikkien, joilla on kykyjä toimia tilanteessa näin, antaa palaa !

          1. Kerroin Heikki vain sen minkä sosiaalinen media osoittaa, vaikka toki näiden tyhjäntoimittajien ulostulot eivät nyt valtavirtaa olekkaan.

            1. Heikki nyt kirjoitti Jussista sen miten hyvin Jussi puheen hoiti. Tässä ei kukaan mollannut puoluetta, hakenut presidentin vaaliin irtopisteitä.

              Se on vain hyvä että Jussi osasi näin upeasti ukrainaksi puhua heille tärkeänä päivänä.

              1. Hatunnosto Heikille, että kerrankin oli positiivinen perussuomalaisiin ja Jussiin nähden.
                Jos jostakin aikaisemmasta jonkin myönteisen kirjoituksen Heikilä löydät Halla-ahosta, niin silloin kyllä olet löytänyt neulan heinäsuovasta.

  2. Hienosti vedetty, ilman muuta. Näkyy Halla-ahon muukin kielitaito olevan laaja. Kielellinen osaaminen näkyy myös kyvyssä argumentoida loogisesti ja terävästi. Joskus vaan vastapuoli sitten leikkii / on tyhmä eikä ymmärrä kaikkia hienouksia kuten silloin kun Halla-aho sarkastisesti ehdotti panssarivaunuja Kreikan kaduille.

    Silloin kun joku tekee jotain hyvin niin vastustajienkin se kannattaisi tunnustaa, omaa kuvaa ei paranna jos ei osaa antaa koskaan muille kunniaa.

  3. Katsoin tuon puheen kolme kertaa. Kaksi kertaa Googlen automaattiteksteillä ja kerran suomeksi jälkikäteen tekstitettynä. Juuri nyt, kun ulkopolitiikkamme kovat ytimet ovat Nato puolellamme, Ukraina sydämissämme ja venäjä tähtäimessämme, on Jussilla juuri ne taidot mitä tarvitsemme.

    Tätä ei voi korostaa tarpeeksi: kukaan länsimainen johtava poliitikko ei pysty tuohon. Ei kukaan.

    Mitä tulee perusteisiin valita presidenttiä, tuo on niitä maailman asioita joka korottaa pistesaldoa.

  4. No onkos se nyt suuri ihme jos osaa ukrainaa asuttuaan siellä useita vuosia
    Mutta hyvä näin terv tepivaari

  5. Tästä ei kannata tehdä mitään presidenttikampanjaa. Halla-aho teki hyvin minkä osasi.
    Haavisto taas on ylivoimaisin ja
    pahimmssa konflikteissa koeteltu rauhansovittelija.
    Stubb kokenein ministeri jne…
    Urpilainen….

  6. Sanokoot kansa mitä haluaa minusta ketään ns ehdokkaista ei ole sopiva Suomen presidentiksi

    Ehdokas valinta uusiksi terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *