Kerrankin turistinähtävyyteen saisi luvalla lorottaa.

Olen kuunnellut eduskunnassa käytävää keskustelua Itä-suomen osalta ja varsinkin tämän alueen taloudellisesta ahdingosta, jossa oppositio ja varsinkin sen edustajat jotka ovat sen vaalipiireistä valittuja, niin valitusvirsi on ankaraa Orpon hallituksen suuntaan, että miksi ette tee mitään, vaan istutte käsienne päällä.

Näen sen päivittäin täällä päin liikkuvana ”kesäasukkaana,” kuinka yhä useammat  yritykset ja liikkeenharjoittajat ovat niin sanoakseni laittaneet lapun luukulle ja naulanneet laudat ikkunoihinsa asiakkaiden ja tilausten hävittyä kuin pieru saharaan.

Mutta kyllä tästä tilanteesta on turhaa Orpon hallitusta syyttää, sillä se on seurausta Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja sen ovat kaikki puolueet eduskunnassa tuominneet.

Se rahamäärä jonka Venäläiset Itä-suomeen toivat vuositasolla ennen näitä sotatoimiaan, niin lasketaan sadoissa miljoonissa ja kun se rahavirta loppui, niin ei sitä millään korvamerkityllä rahalla miksikään  muuteta, se on vähän sama kuin housuihisi kusisit pakkasella, hetken se lämmittää.

Itse en lähtisi tekohengittämään Itä-suomea, kyllä markkinatalous hoitaa ja jos ei hoida, niin sitten eletään……tai kuollaan niillä väkimäärillä ja resursseilla mitä on.

Nyt kun raja on saatu vihdoinkin pysyvästi kiinni, niin varmasti miljoonat turistit maailmalta haluaisivat saapua rajavyöhykkeelle tulla  kusaisemaan aitaan,  joka meidät totalitarismista erottaa ja siihen voitaisiin jännityksen lisäämiseksi vielä kytkeä ”paimenpoika”, se olisi sitä elämysmatkailua parhaimmillaan.  Kyllä turisti elättää meidät kusemalla paimenpoikaan ja siihen aitaan voisivat kaikki vielä kiinnittää  ikuisen vihan osoitukseksi lukon samaan malliin kuin muualle rakkauden osoituksia kiinnitellään.

Joten antaa Itä-suomi elää tavallaan ja vieraat käyvät….jos käyvät ajallaan.

Hyvin menee mutta menköön.

7 vastausta artikkeliin “Kerrankin turistinähtävyyteen saisi luvalla lorottaa.”

 1. Minua nauratti eilen kun yhdelle matkailuyrittäjälle ideaani tässä rajanpinnassa esittelin, niin sanoi ottavansa sen vakavaan harkintaan.

  1. Ajatelkaahan kun pitkälle rajalle rakennetulle aidalle kymmenet miljoonat turistit kävisivät kiinnittämässä vihan munalukkonsa, niin johan silläkin sitä rautaa rajalle saataisiin ja jos ja kun yksi turisti tuo kusaisustaan kassaamme vaikka satasen, niin siitä on helppo laskea mitä kymmenen miljoonaa turistia tuo ja tietenkin kaikki muut ylläpitonsa palvelut päälle, taidetaan liikkua jo miljardeissa.

 2. Oltiin syvällä naapuriystävyydessä ja myytiin heille jopa maita ja mantuja. Suurin virhe oli että unohdimme kenraalin sanat ”älä koskaan luota”!
  Toinen syy oli lisänä Natoon liittyminen. Nytkö olisi haettava oppia Unkarilta?

  1. Nykyisistä presidenttiehdokkaistamme lienevät Halla-aho ja Essayja ainoat, joilla ei ole ollut siniset silmät naapuriin nähden, kaikki muut ovat eläneet YYA.n hengessä, näkemättä nenäänsä pidemmälle.
   Vaarallista on tällaisia päästää Mäntyniemeen, sillä mihinkäs se seeprakaan raidoistaan pääsee.

  2. On se vaan kumma, kun jotkut jaksavat jauhaa potaskaa siitä, että natoon liittyminen olisi syynä tilanteeseen.
   Jotainnsuhteellisuudentajuaolisisyytähankkia,mjottaymmärtäisi, että ei Suomi olisi natoonliittynyt ilman ryssän aloittamaa rikollista sotaa.

 3. On aivan päivän selvää, että Itä-Suomi ottaa kovaa iskua, kun venäläinen raha ei enää virtaa mutta millään tekohengityksellä ei ongelmaa ratkaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *