Kokoomus ei saa värisuoraa.

Nyt kun eduskuntavaalit on käyty ja Orpo on saanut hallitusohjelmansa sen mukaiseksi mitä vaalien tuloskin antoi ymmärtää, eli voittajat sanelevat marssijärjestyksen ( kok-perus.) ja marginaalit saavat muruset pöydältä.  Joten se toimii kuin junan vessa ja vaikka oppositio ja media poteekin vaalienjälkeistä krapulaa, kun vasemmistolta on viety tikkunekku suusta ja ilmaiset toverilounaat  laitetaan verolle ja kun vasemmiston kosteat päiväunet natseista ja rasisteista tulevat olemaan neljän vuoden painajainen  heidän omien vällyjensä alla.

Hyvin menee mutta menköön ja vaikka nyt media ja vasemmisto yritää huutoäänestyksin ja toverimarssein saada kansan kiihotettua puolelleen hallituksen kaatamiseksi, niin ei kai nyt kansalaiset sentään niin tyhmiä ole, että haluaisivat samanlaisen sirkuksen ja velkahelvetin takaisin.

Tuntuu että Suomessa ei paljon muita enään olekkaan kuin köyhiä, kipeitä  ja rasisteja, kun tätä sosialistien populismia kuuntelee ja katselee, mutta kiljukoon nyt oppositiossa tuskaansa sielujensa kyllyydestä  kunhan eivät liiveihin ui ja noudattavat hallituksen tavoin perustuslakimme  pykäliä ja henkeä, eikä lähde sitä vasemmistolaista parempaa väkivaltaa kylvämään kaduillemme.

Mutta kun maahan on saatu hallitus ja vasemmisto sinne minne kansa heidät halusikin, niin nyt voinkin sitten paneutua tuleviin presidentin vaaleihin ja paljastaa teille arvon ”pirkkalaiset” lopputuloksen.

Niin ikävältä kun se kuulostaakin, niin Suomen seuraava presidentti tulee olemaan demari.

Sillä vaalien toisella kierroksella vastakkain ovat Jussi Halla-aho ja demari ( Urpilainen )

Koska vaalien ensimmäinen kierros kuitenkin noudattelee suurelta osin ja ratkaisevasti puolueiden voimasuhteita kun omaa ehdokasta äänestetään, niin tämäkin jo rajaa ainakin Haaviston pois toiselta kierrokselta.

Kokoomus taas on sen verran sisäisesti hajallaan, että Halla-aho tulee etenemään toiselle kierrokselle demari Urpilaista vastaan.

Joten Suomen seuraava presidentti on Urpilainen ja vaikka demarit eivät itsessäni hurraa huutoja saa aikaiseksi, niin pareet sekin kuin Pekka ja Antonio itsenäisyyspäivän tanssimassa poskivalssia Mäntyniemen kynttelillä kiillotetulla parketilla.

Anteeksi nyt kun teiltä vein jännityksen, mutta eiköhän se Juttakin pärjää Saulin saappaissa.

Mutta ensivuonna käydäänkin presidentin vaalit myös Yhdysvalloissa ja Venäjällä ja kun Putin jatkaa ja Trump nousee takaisin Valkoiseen taloon, niin ei siinä opettaja Urpilainen pääse kynttiläänsä piilottamaan vakan alle, kiirusta piisaa.

 

 

19 vastausta artikkeliin “Kokoomus ei saa värisuoraa.”

 1. Itselleni ei kovin kapealestiset popot mahdu jalkoihin koska minulla on aika leveä jalkapöytä. Haltit on kesäkenkinä ja talveksi Leviksen varsikengät sekä merrelin varsikengät.

   1. Tein pikakatssuksen googlettamalla:

    Ruotsin paras kunkku Suomelle lienee ollut Kustaa III. Vähensi aatelin valtaa, suosi talonpoikia, perusti kaupunkeja, mutta aatelisto tappoi hänet parhaassa iässä. Nero olii luultavasti homo. Lienee perinyt homogeenin äitinsä Ulrika Eleonooran kautta, joka oli Preussin Wilhelm -kuninkaan tytär. Ulrikalla oli mm. kaksi veljeä jotka olivat homoja. Oli vähällä, ettei toista valittu Yhdysvaltain kuninkaaksi ja toinen homoveli oli taas legendaarinen Fredrik Suuri, Preussin kuningas.

    Kurikassa on taas legendaarinen Kusikivi Mieto -nimisen talon pellolla (olen nähnyt) Perimätieto ja kiven kyljessä oleva lappu kertoo, että em. Ulrika Eleonoora olisi käynyt kiven takana pissalla. Ruotsin Fredrik -kuningas oli kai läpikulkumatkalla Kurikassa. Ruotsin kuningashuone kuitenkin väittää, että kuningatar oli ollut tuolloin linnassa – omassaan. Että olisikohan ollut kyseessä jokin toinen seurueen nainen. Oma esi-isäni oli kanssa joskus isännöimässä Mietoa, mutta poikansa oli lähtenyt muihin maisemiin jo ennen tuota merkittävää tapausta.
    Ennen kuntaliitoksia oli Kurikassa maailman tihein mensalaiskanta. Olisikohan eri kuninkaiden seurueilla ollut vaikutuksensa tuohon tiheyteen. Kustaa II Adolf’kin oli pistäytynyt.

    Ai niin joo. Ei se hirveän kummallista olisi jos Haavistosta kunkku – eikun pressa tulisi. En vain kestäisi katsella hänen puolisonsa virnuilua.

 2. Pekka Haavisto on seuraava presidentti ja ainoa Suomessa, joka siihen virkaan voi astua ellei Marin käännä kelkkaansa.
  Muut siinä roolissa ovat huutolaisia.

 3. Urpilainen olisi ylivoimainen suosikkini jos hän ehdolle asettuisi. Hänen haukkuminen huutolaiseksi on mielestäni aika törkeästi sanottu. Hän on osaava diplomaatti, kompromissinhaluinen mutta jämpti, joka on oppinut virheistään ja tehnyt niistä tiliä.

  1. Urpilainen ei ole suosikkini, mutta Ojalan laskuoppi näyttää Jutalle Mäntyniemeä.

 4. En pidä Urpilaista erityisen hyvänä, koska kuuluu edelleen kaikenlaisten maailmanparantajien sakkiin eivätkä nämä sadut ”me tienataan tällä (kreikan velalla)” ole mihinkään kadonneet.
  Valitettavasti silti vaihtoehdot ova pääosin karseita.

 5. Halla-aho ei toiselle kierrokselle pääse, tuskin Urpilainenkaan. Tenteistä kyllä tulossa varsin viihdyttävät jos koko hörhökerho saa kortit kasaan.

 6. Aaltola on vähän siinä asemassa että voi yllättää joko positiivisesti tai negatiivisesti, mutta ei voi olla vain nykyasemansa turvin kuten Haavisto.

 7. YLE 2014: Jutta Urpilaisen poliittinen ura koki haaksirikon toukokuussa 2014, kun Antti Rinne syrjäytti hänet SDP:n puheenjohtajan paikalta

  Paljon on pitänyt Urpilaisen tosiaan kehittyä ajoista jolloin Rinnekin hänet päihitti. Mutta kyllä minäkin arvelen että olisi hyvä ehdokas demareiden kannalta

  1. Enemmänkin uskon siihen, että todellisia ehdokkaita ei ole vasta kuin Stubb ja Haavisto. Muut ehdokkaat ovat lähinnä ”vitsejä” kuten Häkkänen ja Aaltola puhumattakaan Halla-ahosta ja pois näiden presidentiksi sopivien äänimääristä ja hajottavina ehdokkaina.
   Jos demarit haluaisivat presidentin hän olisi Marin, mutta tuskin hänellä kiinnostusta riittää taas kerran poliittisiin sähläyksiin kotimaassa, kuka syö milläkin ”lautasella” etenkin, jos Lindman olisi pääministeri saman aikaan.
   Jos kepu vetäisi Sipilän ehdolle, alkaisi tapahtumaan.

   1. Voittehan sitten Tammikuussa vilaasta kuinka oikeassa olinkaan blogini veikkauksissa.

 8. Musta tamma, arjalainen Henu Henriksson saattaa yllättää, sillä pakka on nyt niin sekaisin kuin vain voi olla. Euro likoon!

  Pakkoruotsivapaa Nils Torvalds olisi kenties saanut ääneni taannoin, mutta mielestäni Nato-liityntä ei ollut vielä tuolloin mahdollinen.

  https://youtu.be/8icC4Qp8trI

 9. Ei ole vielä tullut sitä minun ehdokastani ja äänstämättä jääkin näillä ehdokkailla. Urpilainen tosin on lähellä minunkin äänestämistä, jos nyt yleensä tulee ehdolle.

  Aaltola on pelkkä vitsi presidentiksi, muuten ihan kunnioitettavan viisas mies.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *