”Kyllä kansa tietää”.

Meillä kun on tapana kylän miesten kanssa säännöllisen epäsäännöllisesti kokoonutua ”Esson baariin”  kaffeekupin ääreen parantelemaan mualimaa, niin eilenkin.

Hyvin vapaasti otamme kantaa monen sortin kysymyksiin niin meiltä kuin muualtakin ja vaikka jokaisen puoluekannat tiedämme, niin sivistyneesti kykynemme silti ilman riitasointuja sanomaan sanottavamme.

Politiikka se yleensä näyttelee pääosaa ja nyt parhaillaan käytävät hallitusneuvottelut saavat meidän kaikkien huomion.

Asko, joka demariksi tiedetään niin sanoi, että miksi Marin eroilmoituksensa  jälkeen vielä halusi olla demareiden pääneuvottelija hallitustunnustelijan  ( Orpo ) ja puolueen välisissä neuvonpidoissa, että Marin ikäänkuin sitoi puolueensa kädet mahdollisuudesta saada maahamme kolmen suuren koalitio.  Marinhan sanoi että perussuomalaisten kanssa ei hallitukseen, mutta Asko oli sitä mieltä, että se olisi ollut mahdollista, jos Marin olisi vetäytynyt syrjään neuvotteluvastuusta ja mainitsi vielä Lindtmanin olevan yhteistyö haluisempi ja kykyisempi myös perussuomalaisten suuntaan.

Kaikki olimme kuitenkin pyöreässä pöydässä sitä mieltä, että kyllä Orpo tästä nyt säätytalolla olevista puolueista hallituksen kasaan leipoo ja kukaan ei uskonut sen kaatuvan ennen virkakautensa päättymistä, vaikka nyt Ruotsalaiset näkyvät oksentelevankin pahaa oloaan omille kengilleen.

Tulevista presidentinvaaleistakin muutama sana vaihdettiin ja liekkö ollut syynä siihen se, kun kukaan meistä ei vihreäksi tunnustaudu, niin kaikki olivat siitä yksimielisiä, että Haavistosta ei ainakaan tule Saulin seuraajaa ja se tuli kaikkien suusta niin vakuuttavasti ilmoille, että kyllä kansa tietää.

10 vastausta artikkeliin “”Kyllä kansa tietää”.”

 1. Yksi parhaista kavereistani on julkidemari. Poikkeaa esimerkiksi tällä palstalla demariuden ystävistä sikäli että näkee aatteessaan myös ongelmia jopa virheitä. Ei kiihdy vaikka välillä yritän oikein kärjistää ja vedättää puolustelee vain rauhallisesti kantojaan esittäen välillä teräviä vastakysymyksiä. Siitäkin on erikoinen demari että näkee jopa kokoomuksessa puolia joista demarit vähän soveltaen voisivat ottaa oppia.
  Jos tällaisia olisi enemmän olisi Suomi paljon parempi paikka.

 2. Minä taas tunnen kokoomuksen ja ruotsalaisen puolueen julkiedustajaa kuten Porvoon ”Röllin” Jarmo Grönmanin ( kok.) ja hänen vaimonsa Mikaela Nylanderin ( rkp).
  Sitten Tunhamissa kesää viettävän NiIs Torvaldsin( rkp) ( fb-kaverini) sekä Timi Rajakaltion( rkp). Nils muuten kiipesi eilen mökkinsä katolle kymmenet kerrat tikkailla olkapäällään säkki multaa.
  Sitten niitä talkkareita ( rkp) bussikuskeja ja opettaja-sairaanhoitajan ja laituri/ ruoppausurakoitsijan ( olin merellä apulaisena).
  Ja ruotsinkieliset naapurini, joka on erikoishammaslääkäri ja miehensä Nesteen pääkemisti. Ja kalastajan ja naapurini kartanonherran.
  Kaikki pirun käytännön läheisiä ihmisiä, joilla pysyy arkirealismi hanskassaan ja traktori vaossaan.
  Sitten demareita ja persu Pirkko Ruohonen Lernerinkin.
  Yksi umpikommari asui kerran samassa talossa. Hemmetin mukava mies, joka oli operaattorina Nesteellä.

  Kyllä nuo ”ruotsalaiset” ovat ihan jalat irti maasta ja laskevat vaan säätiöittensä rahoja. Ei ne puoluepotiikasta mitään ymmärrä.

 3. Marin ja Lindtman ovat demareissa kuin yö ja päivä.

  Marin on tulenpunainen sosialisti, joka menee vasemmistoliittolaisista vasemmalta ohi niin, että heilahtaa ja Lindtman on hyvin lähellä keskusta-oikeistoa.

  Itse tunnen politiikan penkkiurheilijoita kuin myös muutaman ihan ammattilaisen vasemmalta oikealle ja kaikkien kanssa juttuun tullaan ilman mitään ongelmia

 4. Kyllä kansa tosiaankin tietää ja ymmärtää mutta politiikot ei ymmärrä oikeasti mitään terv tepivaari

 5. Jollakin on taas noita ”kuuluisia kavereita” pilvin pimein………..

 6. Täytyy nyt mainita että häissäni Haapavedellä oli vieraana ministeri Ahti Pekkala. Mies oli minulle vieras ja paikalla koska asui morsioni lähinaapurina. Juurikaan julkisesti tunnettua henkilöitä ei kuulu tuttavapiiriini. Mutta Helsingissä makkaratalossa kerran juuttui hissi, pimeässä oltiin viisi minuuttia ja yhtenä siinä oli Katri Helena, kerran taas Kosmoksen vessassa Arto Paasilinnan kanssa vieretysten lorottelimme. Aika pöhnäinen kirjailija tuijotti minua synkästi, naamani ei kai miellyttänyt kun loihe kysymään että tahdotkos tapella. Puhumalla selvisin ilman käsirtsyä.

  1. Aikoinaan nuorempana tuli oltua Laukkasen Haran (Turo,s hevi gee -yhtyeen laulaja) kanssa baarikierroksella, mutta osoittautui että Haralla oli porttikielto melkein kaikkiin Lahden baareihin, kun hänellä oli silloin tapana juovuspäissään laittaa paikkoja remonttiin. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *