”Wittusen” hyvä kuvaus persujen agendan pohjapaperista

”Voisiko joku tehdä jotain: perinteitä ei enää kunnioiteta – Kaikki on pilalla, mikään ei ole enää ennallaan

Maailma ei ole enää ennallaan, kirjoittaa Aamulehden toimittaja Juho Korpela.”

https://www.aamulehti.fi/kolumnit/art-2000009615940.html

”LÄÄKÄRILLE ei enää pääse. Passia ei saa. Posti ei enää kulje. Kynällä ei kirjoiteta. Kirjoja ei enää lueta. Ajokorttia ei ajeta. Autoa ei enää omisteta. Kouluun ei hiihdetä. Mäkeä ei enää hypätä. Poliiseja ei ole tarpeeksi. Sairaanhoitajia ei ole tarpeeksi. Opettajia ei ole tarpeeksi. Tarjoilijoita ei ole tarpeeksi. Yrittäjiä ei ole tarpeeksi…………………………………………………………..”

On sentään vielä ”tutkivia journalisteja”, jotka löytävät asioiden syvintä olemusta Suomen ”persulandiasta”, jossa mikään ei ole hyvin.

Olen suorastaan ylpeä, että Aamulehdessä osataan yhdistää tärkeät asiat poliittiseksi huumoriksi ja vielä siten, että se paljasti yhden Suomen junttipuolueen agendan perusteet:

Mutta tämä on se Suomen edistynyt viesti maailmalle:

”Marinin hallitusviisikon taustoista tulossa pian dokumentti – ohjaaja pitää merkittävänä, ettei kukaan kasvanut perinteisessä ydinperheessä

Ensi viikolla julkaistava dokumentti on jo herättänyt suurta kiinnostusta kansainvälisesti.

”He ovat olleet todella hyvä kombo. Mitä he ovat saaneet jossakin vaiheessa irti toisistaan ja esiin toisistaan”, kuvaa ohjaaja Mia Halme hallitusviisikkodokumentin esiin nostamia huomioita.

”He ovat olleet todella hyvä kombo. Mitä he ovat saaneet jossakin vaiheessa irti toisistaan ja esiin toisistaan”, kuvaa ohjaaja Mia Halme hallitusviisikkodokumentin esiin nostamia huomioita. 

31.5. 19:55

SANNA Marinin (sd.) hallituksen johtoviisikosta ensi viikolla julkaistavassa dokumenttisarjassa on luvattu kertoa naisista julkikuvan takana. Kolmiosainen Viisi Valittua -sarja on suoratoistopalvelu HBO Maxin ensimmäinen suomalaisdokumentti.

Ohjaaja Mia Halme sanoo olleensa työstä harvinaisen innostunut ja odottaa, että nyt sen pääsevät näkevät muutkin. Erityisesti hän haluaa yleisön näkevän monia feminismiin ja naisjohtajiin liittyviä repliikkejä sekä koskettavia hetkiä.

Yhtenä tällaisena hän mainitsee tilanteen, jossa pääministeri Marin uskalsi heittäytyä puhuessaan Ukrainan tapahtumista. Silloin alkoi itkettää sekä ohjaajaa että Marinia. ”Vaikka sitä ennen oli ollut ne hirveän typerät uutiset, saako poliitikko näyttää tunteensa. Joka kertoo kyllä suomalaisesta mediasta todella paljon”, Halme sanoo.

Toisena esimerkkinä hän nostaa esiin tilanteen, jossa Natosta puhuttaessa valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) puhui siitä lastensa kautta. ”Miten hänen lapsensa leikkivät Putinia ja Zelenskyä.”

Viisikkoon kuuluivat Marinin ja Saarikon lisäksi myös opetusministeri Li Andersson (vas.), ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo (vihr.) sekä oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.).

Ei ydinperheestä

Halme kertoo halunneensa tehdä dokumenttisarjan Marinin hallituksen johtoviisikosta, koska pitää hallitusta poikkeuksellisena. Hän korostaa, ettei kyseessä ole poliittinen sarja, vaan kyse on enemmänkin siitä, millä tavalla viisikko toimi ja tarttui asioihin. Tästä syystä dokumentissa nähdään esimerkiksi lapsille korona-aikana järjestetty tiedotustilaisuus, jota Halme piti poikkeuksellisena.

Halme pitää isona asiana myös sitä, että sarjassa kerrotaan viisikon taustoista. Hänelle itselleen selittää monia asioita se, ettei kukaan naisista ole kasvanut perinteisessä ydinperheessä.

”Koen, että heillä on arvoja ja he ovat jotenkin aika oikeudentuntoisia ihmisiä. He eivät ehkä kukaan ole saaneet asioita ihan itsestäänselvyytenä. On joutunut katsomaan ehkä myös hiukan marginaalista joitakin asioita jo hyvin nuorina”, hän pohtii.

”Pidän sitä tietyllä lailla etuna. Että he ovat saaneet löytää oman polkunsa ja he ovat sitä kautta saaneet olla vahvoja. Minusta siinä on jotakin merkittävää, että se todellakin koskee koko sitä viisikkoa.”

Halme huomauttaa, että viisikon taustat kertovat jotakin myös Suomesta, jossa ilmainen koulutusjärjestelmä, asumistuki ja opintotuki ovat antaneet nuorille mahdollisuuksia.

Anna-Maja Henriksson (vas.), Li Andersson, Sanna Marin, Maria Ohisalo ja Annika Saarikko kertoivat hallituksen talousarvioneuvotteluista Säätytalon edustalla Helsingissä syyskuussa 2020.

Anna-Maja Henriksson (vas.), Li Andersson, Sanna Marin, Maria Ohisalo ja Annika Saarikko kertoivat hallituksen talousarvioneuvotteluista Säätytalon edustalla Helsingissä syyskuussa 2020. Kiinnostus suurta

Viisikko on herättänyt kiinnostusta erityisesti kansainvälisesti myös siksi, että he ovat kaikki naisia. Halme sanoo, että tätäkin teemaa käsitellään paljon myös dokumentissa. Hän kuitenkin painottaa, ettei kaikkea voi typistää kysymykseen sukupuolesta. Viisikossa olisi hyvin voinut olla myös viisi hyvin erilaista naista, jolloin lopputulos olisi ollut toinen. ”He ovat olleet todella hyvä kombo. Mitä he ovat saaneet jossakin vaiheessa irti toisistaan ja esiin toisistaan. Ja pystyneet luomaan tiettyä luottamuksen ilmapiiriä.”

Dokumenttisarja on menossa myös kansainväliseen levitykseen, ja siksi sitä on koko ajan tehty sekä kansainvälistä että suomalaista yleisöä silmällä pitäen. Halme kertoo, että kansainvälinen kiinnostus sarjaa kohtaan onkin ollut suurta.

 

18 vastausta artikkeliin “”Wittusen” hyvä kuvaus persujen agendan pohjapaperista”

 1. Ja Vanhuksia ei ulkoiluteta niin että joutaisko sotevaltuutetut kokouksensa lomassa tekemään edes yhden hyvän työn sillä heidän on vastuu!

 2. … paperirahaa ei saa enää vaihdettua ohrapirtelöön kaikissa kuppiloissa.

 3. Jos Suomen ”Viisikko” kiinnostaa kansainvälistä mediaa, niin korkeintaan siinä merkityksessä että ”Viisikko” todisti että marxilaisjuurinen feminismi on auringonlaskun aate.
  Kysykää vaikka Tanskan ja Italian rautanaisilta Mette Fredekriksonilta ja Georgia Melonilta😃.

  1. En tietenkään tarkoita, etteikö feminismiä tarvittaisi nykyään. Sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan, mutta sen (feminismin) pitää ensin luopua marxilaisista juuristaan, niin että länsimaiset femakot rupeaisivat tukemaan feminismiä siellä missä sitä eniten tarvitaan eli pääasiassa islaminuskoisissa maissa.
   Kuten olen usein todennut, länsimainen feminismi on kulttuurimarxismin lippulaiva, jolla naisten etujen ajaminen on keppihevonen, jonka avulla länsimaat saadaan kaaoksen jotta ihanan tappava kommunismi voisi tulla.

   1. Olen eri mieltä. Islaminuskoisissa maissa heidän omaa kulttuuria ei tule länsimaistaa, vaan soisin heidän itse uudistavan omaa maailmankuvaansa omannäköiseksi.

    1. Elämme globalisoituneessa maailmassa, jossa on mahdotonta sulkea kulttuureita saamasta vaikutteita toisistaan, mahdotonta sammuuttaa kansainvälistä mediaa tai tuhota wolrd wide webiä.

     Mutta siinä missä Lassea ehkäpä komppaan, on se, että olisi itsellenikin mielenkiintoista käydä enemmä keskustelua tästä. Muutenkin kuin länsimaisten naissukupuolisten dissaamisen tai kulttuurimarxismin politisoinnin kautta.

   1. Jos Lasse hekumoi meloneita, niin antaa hänen hekumoida, jokaisella omat mieltymyksensä ja meillä täällä länsimaissa kauneusihanteemme, joita minun ei tarvitse omilta osin alleviivata, koska minulla on silmää 🙂

 4. ”Ra eli Re on yksi vanhimmista muinaisessa Egyptissä palvotuista jumalista. Ra oli auringonjumala, mutta Rata palvottiin alun perin luojajumalana Heliopoliissa (muinaisegyptinkieliseltä nimeltään Iunu).

  Ra kuvattiin yleensä egyptiläisessä taiteessa haukkapäisenä ihmisenä, jonka pään yläpuolella oli auringonkehrä ja sitä ympäröivä käärme. Hänet kuvattiin usein kantamassa was-sauvaa.
  Ralla oli myös muita esiintymismuotoja mm. oinaspäinen auringon kehrää kantava ihminen ja skarabeen (sontiainen) pyörittämä auringon kehrä. Ihmiskunnan tuhoamisen myytissä Ra kuvataan jo vanhana miehenä, mutta jonka luut ovat hopeaa, liha kultaa ja hiukset jalokiviä.

  Muinaisegyptiläisillä oli monia eri myyttejä siitä, kuinka aurinko matkasi taivaan halki. Yleisin näistä oli kuitenkin ns. Aurinkolaiva-myytti. Tässä myytissä aurinko nähdään laivana, jolla monet eri jumalat purjehtivat vuorokauden 24 portin läpi. Päivällä Aurinkolaiva purjehtii taivaan halki ja illan koittaessa se joutuu kulkemaan tuonpuoleisen läpi, jossa aurinkolaivan jäsenet taistelevat pimeyden voimia vastaan. Pahimpana Ran vihollisena nähtiin Apep-käärme, joka yritti nielaista auringon, näin saattaen voimaan ikuisen pimeyden maan päällä. Mikäli Aurinkolaivan miehistö kuitenkin selviytyi taistelusta voitokkaana, pääsi Aurinkolaiva poistumaan tuonpuoleisesta kuljettuaan yön 12 portin läpi ja nousemaan taas aamulla taivaalle. Mikäli taistelu pimeyden voimia vastaan kesti tavallista pidempään (auringonpimennys tai pilvinen päivä), saattoi Aurinkolaiva jäädä manalaan koko päiväksi, jolloin aurinko ei paistanut. Kuitenkin lopulta pimeyden voimat voitettiin ja Aurinkolaiva pääsi taas nousemaan taivaalle.

  Ihmiskunnan tuhon myytin kerrotaan sijoittuvaan aikaan, jolloin Ra oli sekä jumalten että ihmisten maan kuninkaana. Koska Ra oli maan päällä ihmisen muodossa, hänen kehonsa oli myös vanheneva. Hallittuaan tuhansia vuosia maan päällä hän tuli vanhaksi, ja ihmiset alkoivat nauraa hänelle. He pilkkasivat ja solvasivat Rata ja vaativat uutta hallitsijaa, joka olisi ollut Ran suurin vihollinen käärmemäinen jumala Apep. Kuultuaan ihmiskunnan suunnittelevan kapinaa häntä vastaan Ran ensimmäinen ajatus oli tuhota kaikki ihmiset, mutta hän päätti kuitenkin kysyä ensin neuvoa. Ra kutsui koolle muita jumaluuksia, joiden joukossa tuli olla Shu, Tefnut, Geb, Nut, Nun ja etenkin jumalatar, jota hän kutsui silmäkseen (jumalatar Hathor lempeässä muodossaan tai Sekhmet raivoisassa muodossaan).”

  (Wikipedia)

 5. On se vaan kumma, kun nykytilanne on persujen syytä, vaikka sen on saanut aikaan hysteerisesti hypetetty huulipunaviisikko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *