Halliuksen muodostamisneuvottelut etenevät

VM auttoi kokoomuksen johtoon
ja nyt Orpo tukeutuu heidän viisauteensa,
mutta onko VM-talousviisaat viisaita vai harhaoppisia
sillä kansa ei välttämättä toimi heidän nuottiensa mukaan?
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009621921.html
– Pieni sivuhuomio: Poistetaan AY-maksun veronvähennysoikeus ja annetaan ansiotuloveron huojennus. Maallikkona päättelen että tulos on plus miinus nolla!
– Amerikka nostaa velkakattoa – eivätkö kuuntele Suomen VMän oppeja?

16 vastausta artikkeliin “Halliuksen muodostamisneuvottelut etenevät”

 1. Ay:n jäsenmaksun vähennys on suoraan kulutuksesta ja ostovoimasta pois saati paljon muuta. Vaikutus + – 0 , vain mielikuvallista kosmetiikkaa.

  Tukitaan mieluummin isot pääomaverojen porsaanreiät palkkaverotuksessa ja rahojen siirrot ulkomaille verottajan ulottumattomiin. Nostetaan yli 7 000 kk/ ansaitsevien progressiota muutamalla prosentilla.
  Kas kun kokoomus ei uskalla käydä omiensa taskulla edes pennin vertaa. Ei kun köyhät kyykkyyn !

  1. Mitä pentelettä hyökkäät palkansaajien kimppuun?
   Mikset vaahtoa pääomatulojen kohtuuttomasta veronkiertotilanteesta?
   Kaikki tulot samalle viivalle ja samalle tuloverotukselle palkka- ja eläketulojen jo nykyisin törkeän verotuksen kiristämisen sijaan.

 2. Kirjasuositus Orvolle: Nassim Taleb, Satunnaisuuden hämäämä.

  ”Sattuman salattu vaikutus elämässä ja markkinoilla on Nassim Nicholas Talebin vuonna 2001 julkaisema teos. Se käsittelee ihmistiedon erehtyväisyyttä ja finanssimarkkinoita.”
  (Wikipedia)

 3. Yksi nyt neuvottelijoiden moraalisista älypäistä, Anna-Maja Henriksson, roikkuu siellä mukana edustamassa entistä naisviisikko- hallitusta, ettei kaikkea kusipäistä kokoomus-persut pysty touhuamaan.

  1. Moraali tarkoittaa käsittääkseni luonteen lujuutta. Henun luonne on luja, mutta kielifasismin etiikkansa kyseenalainen.

 4. On vaikea olla huvittumatta siitä miten toimittaja Hurri tuomittiin syvimpään helvettiin hänen arvotellessa Marinin hallituksen talousoppeja ja nyt hänen esittämänsä on Jumalan sanaa.

  Eräs seikka on kuitenkin hyvä huomata, eli se, että valtionvarainministeriön virkamiehet tekevät työtään virkavastuulla, Hurri toimittajana kaupallisessa mediassa.

  1. Onko tuo nyt ihme, kun hän huomaa todellisten kusipäiden päässeen talouden naruihin kiinni.
   Virkavastuulla voi esittää mitä vaan, kun se on totta, mutta se ei ole politiikkaa, vaan luokitellaan avustavaksi tiedoksi.

 5. Kaikki verovähennysoikeudet ovat lähtökohtaisesti puutaheinää. AY-jäsenmaksut ehdottomasti pois, säätiöiden kikkailut pois, työnantajien jäsenmaksut, kaikki. Tämä on paras paikka säästää, koska se ei ole pois keneltäkään elämän välttämättömyyksistä, kansantaloudesta tai -terveydestä, eikä sivistyksestä tai turvallisuudesta.

 6. Heikki on oikeilla jäljillä tuossa – mutta ongelma on että on säätiöitä ja on säätiöitä. Syy, miksi RKP on joka kerta vastustanut säätiöverotusten korjauksia, pieniäkin, on toki perinteinen oma raha. Heille säätiöt ovat rahanpesulaitoksia, eivät mitään hyväntekeväisyystoimijoita.

  VTV:n asiantuntijat ovat tarjonneet tähän lukuisia ratkaisuja jotka rajoittaisivat liiketoiminnan verojen kiertoa säätiökikkailulla, rajoittamatta kuitenkaan säätiötoimintaa joka pyrkii jakamaan varojaan hyväntekeväisyyteen.

  Ratkaisu on. Tahtoa ei. Ei ollut Marinilla, ei ollut Sipilällä eikä tule olemaan Orpolla.

 7. Kun ihminen puhuu AY-maksujen verovähennysoikeuden poistosta yhden motiivi on puhtaasti raha ja toisen AYn vallan kaventaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *