Laki ei ole se kuinka sitä luetaan, vaan kuinka sitä tulkitaan.

Anteeksi nyt heti alkuunsa, kun joka-aamuisilla jorinoillani teiltä palstatilaa vien ja aiheutan sydämen  tahdistimillenne rytmihäiriöitä  persuiluillani,  mutta kerran  persu aina  persu.

Jos nyt vielä palaan tapaus Rydmaniin, vaikka johan se luu taitaa olla loppuun kaluttu joulukinkun tapaan, ellei sitten possua ostanut potkatta.

Tämä minua vähän ihmetyttää……tai ei sittenkään, kun kaikki ovat Rydmanista tehneet syyllisen tai syyttömän hänen poliittisen vakaumuksensa johdosta.

Ja tämä sama ilmiö on vallitsevana myös maamme korkeimmassa lakeja säätävässä elimessämme eli eduskunnassakin, kun lakialoitteet ja esitykset ovat niin pitkään toteutettavissa ja hyviä, ennen kuin paljastuu että ne ovat jonkun persun tekemiä, niin samalla silmänräpäyksellä ne punakynällä ruksataan mappi ööhön.   Useasti ne jotka ovat valveutuneita ja seuraavat eduskunnan työskentelyä tarkemmin niin  havaitsevat, että pian sama aloite tulee jonkin muun puolueen edustajan tekemänä, niin johan alkoi Lyyti kirjoittamaan hurraa huutojen saattelemana aloitetta puhtaaksi.

Ja nyt kun Rydman julkesi vielä siirtyä persuihin, niin hänen syyllisyytensä vain vahvistui ”hyvien ihmisten” populaatiossa.

En tiedä olenko paljonkaan väärässä kun sanon, että maamme syyttäjäviranomaisetkaan eivät toteuta lain kirjainta  kun sanotaan, että ihmiset ovat tasavertaisia lain edessä.  Sillä onhan se nähty, että persut saavat kovennettua, kun muilta riittää joko julkinen anteeksipyyntö ja katumus tekemisistään.

En tässä nyt uhriudu enkä itke hihaani, mutta jos nyt joku väittää, että hän teki arvionsa Rydmanista neutraalisti, ilman poliittista ohjausta, niin hän puhuu kyllä muunneltua totuutta.

Tälläkin hetkellä hallituksemme suosituin ministeri on saanut vankilatuomion , mutta se ei ole ollut este hänen uralleen, mutta jos olisi persu, niin tuskin istuisi ministerin aitiossa.  Esim. Halla-ahon saama sakkotuomio on seurannut häntä jo 20 vuotta ja aina se nostetaan esiin.  Saas nähdä kun persut seuraavaa hallitusta lähtee kokoamaan, että voiko Halla-ahon sakkotuomio hänet edelleen sivuuttaa ministerinpestistä. ( todennäköisesti )

 

 

21 vastausta artikkeliin “Laki ei ole se kuinka sitä luetaan, vaan kuinka sitä tulkitaan.”

 1. Itsehän olette haalineet lain kirjaimen rajolla toikkaroivia repuuseja sankoin kasoin joukkoihinne. Pääasia on julkisuus, muulla nyt niin väliä.

  1. Mitähän hyvää demarit on nähnyt aivan turhassa Asell´issa, joka ei ole eduskunnassa suutansa avannut? Ainoa saavutus tietääkseni painimitali, mutta sekään ei tullut eduskunnasta. Nokialla hän oli pallokentän hoitajana ennen edustajuuttansa. Silloin satuin oleen paikalla, kun Parkkalin Seppo Markolle kertoi, kuinka helppoa on eduskunnassa edustaa ja kuinka helppoa sinne on päästä, jos osaa painia!

   1. Veikko,- Mitä mieltä oot, onko Pirkka-Pekka Petelius nyt kaltaistensa 199 seurassa, kun Arkadianmäen sanotaan olevan maamme suurin esittävän taiteen tyyssija ja sirkus Finlandia.

    1. Pirkka-Pekasta en oikein osaa sanoa, koska olen vielä vähän vihreä, vaikka en vihreä olekaan, mutta Pirkka-Pekka on.
     Olen havainnut, että kaikentietävä kansa, joka vaaleissa aina valitsee oikein, tietää, että mitään oikeaa työtä osaamattomien säilytyspaikka on suuri kivitalo.
     Sitä en ymmärrä, muun muassa, että miksi kaikki maan tärkeät asiat annetaan noiden pöljien päätettäväksi.

 2. Mukavasti Arvi kirjottelee etiikan vai moraalinko ja poliittisten vakaumusten ja intohimojen suhteista. Kyllähän se puolettomasta ja periaatteellisesta tarkkailijasta ikävältä tuntuu jos poliittinen usko voittaa moraalin, mistä tämä Rydman tapaus on tosiaan oiva esimerkki, puoluekanta edellä otetaan kantaa.

  Mutta ei sikäli synkkyyteen pidä vaipua etteikö maamme oikeuslaitokset olisi maailman huippua puolueettomuudessaan.
  Mutta me tavikset ja media, ensimmäisen kiven heittäminen on herkässä itse kunkin mielikuvien pohjalta.

  1. 👍 Matille.
   Mutta syyllistyiköhän tässä nyt maamme johtava mediatalo ( HS ) poliittiseen ajojahtiin ideologisista syistä.

   1. Persuja on syytä jahdata, oikeastaan pitäisi löytää jahtipäällikkö, palkkiojahtaaja, joka nappasi heti niskasta kiinni, kun pupun puhuja pajastuu. Mutta sellaista armeijaa ei pysty mitenkään perustamaan. Se olisi puolustusvoimien kokoinen.

    1. Olen antanut itselleni kertoa, että Heikin katkeruus ja kauna persuja kohtaan juontaa juurensa jo lapsuudesta, kun eräs lapsi, joka on nykyään persu, niin söi hänen eväänsä koulumatkalla ja pesi vielä naamankin samaan laskuun.

 3. Orpo on ihastunut Purraan, mutta kolmas pyörä Rydman Purran kainalossa? Politiikka on…

 4. Orpo puhuu taas löysiä. Kyllä peri kokoomuslaisilta karvat, vähät leikattavatkin nousivat pystyyn.
  Nyt ne joutuisivat kilpailemaan kumpi leikkaa eniten kansalaisten hyvinvoinnista ja peruspalveluista.
  Se jälkeen Suomi pannan pörssiin.

 5. ”En tiedä olenko paljonkaan väärässä kun sanon, että maamme syyttäjäviranomaisetkaan eivät toteuta lain kirjainta kun sanotaan, että ihmiset ovat tasavertaisia lain edessä.”

  Sanotaan, että maailma muuttuu, mutta tämä näköjään pysyy!
  Niin se oli jo yli 60v. sitten, jos olit tuhma, tai vaikka et olisikaan ollut, mutta kun toi sanoi, niin persu sai piiskaa!

 6. No on toki tasavertaisia lain edessä mutta siihen se sitten jääkin
  Kun omistat tarpeeksi paksun lompsan olet aina edellä muita
  Siinä näkee kuinka meitä johdetaan harhakuvitelmiin terv tepivaari

  1. Lain edessä käräjähuoneistossa tasavertaisia ovat varattomat ja rikkaat, heillä on mahdollisuus asianajajien kanssa puolustaa asiaansa

   1. Eivät ole. Lompakolla tai firma voi ostaa huippujuristin, joka osaa pitää huolen siitä, että juttu voitetaan vrt. yhteiskunnan asianajopalvelut, joita joutuisit rukoilemaan tusinatuomaria, jos tuloraja ei ylity.
    Väliinputoajat ovat tavallisia palkansaajia, jotka joutuvat itse maksumiehiksi.

    1. Tavallisella pienempipalkkaisella ei usein ole varaa palkata sitä tusinatuomaria, ei minkäänlaista tuomaria

 7. Eikös se asianajaja kuulu valtion pussista varattomalle terv tepivaari

 8. Joku tässä tapaus Rydmanissa on ihmeellistä. Yleensä jos puran ajatuksiani videolle, sen katsoo pari tusinaa ihmistä. Kun puhuin Rydmanista, katsojia oli satamäärin.

  Kyllä minä sanon että arvi osuu tässä johonkin oikeaan. Törkeän luokan talousrikollinen on rakastettu ministeri, kun taas journalismin kaksinaismoralismille pilaa tehnyt on (ikuinen?) persona non grata.

  On meillä ollut valta-asemissa ihmisiä jotka ovat toisia tappaneet, rattijuoppoilleet – talousrikoksista puhumattakaan.

  Selvästikään meillä ei ole standardeja. Ehkäpä ainoa standardi on se, ketä kansa äänestää?

 9. Degeneroitut Jörni kelpasi useisiinkin puolueisiin. Persuihin ei olisi kelvannut, koska oli kielifasisti ja asenteensa fennoja kohtaan turhan ylimielinen, vaikka olikin saanut lähinnä suomalais-saksalaista sukuperintöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *