Hiihtourheilu

Hiihdossa ja yhdistetyssä on nyt sellainen ajatus päättäjien taholta että sääntöjä ja pistelaskentoja muutetaan suuntaan että vaikeutetaan sitä että paras voittaisi yksittäisiä kisoja ja maailmancuppeja. Onko tämä oikein ja miksi näin tehdään?

Esimerkiksi kaikki Suomen yhdistetyn miehet telkkarin haastattelussa tuomitsivat jyrkästi nämä yhteislähdöt.

No lajien houkuttelevuutta mikä taas liittyy rahan liikkeisiin sitähän nämä johtajat tavoittelevat, en muuta selitystä keksi. Itseäni kehityksen suunta harmittaa ja seurauksena saattaa olla että entistä vähemmän annan arvoa kisoille ja esimerkiksi cup voittajalle joka voittaa siksi että on jaksanut kiertää eniten kisoja.

Kaikessa ylläkirjoitetussa saatan edustaa vähemmistöä mutta tuli nyt sanottua, purettua harmitusta.

5 vastausta artikkeliin “Hiihtourheilu”

  1. Se vielä piti sanomani että toivoisin enemmän 30 ja 50 kilometrin kilpailuja ja että suren sitä alennuksen tilaa missä suomalainen hiihtourheilu naishiihtäjiä lukuun ottamatta tarpoo.
    Mistähän lie johtunee, sitä ihmettelen, vähän arvailenkin mutta en viitsi todistusaineiston puuttuessa sanoa.

  2. Minä olen sen sortin vanhan liiton mies ja kaavoihini kangistunut, että ainoa oikea hiihtotapa on perinteinen hiihto väliaikalähdöin.
    Pitäisi mennä siihen kun oli meillä armeijankin hiihtokisoissa, että kaikille annettiin samanlaiset sukset siteineen ja voiteineen, siinä ei välinevalmistajat ja voitelutehtaat päässeet määrittämään lopputulosta, jos hävisi niin syyllinen oli pipan ja monon välissä.

    1. Samoilla linjoilla, en vaan viitsinyt sanoa etten pahoita vapaasta tyylistä jostain syystä pitävien iloa. Jos saisin päättää kieltäisin myös mäkihypyssä v-tyylin. Myös mäkihyppyyn puvut samasta tehtaasta tai ihonmyötäiset asut kuten on hiihtäjillä ja tuulihyvityksen lisäksi painohyvitys käyttöön että saataisiin kisoihin ruipeloiden lisäksi myös raavaampia miehiä.

    2. Oletko Matti pannut merkille, kun suomalaiset ovat maailman huipulla vielä nuorissa hiihtäjissä, mutta kun yleiseen sarjaan siirrytään, niin kehitys jää junnaamaan paikalleen tai jopa taantuu entisestään.
      Tarkoititkohan D kirjaimella alkavaa sanaa ?

  3. Doppinki on aina mukana siitä ei ole vapaita oikeasti mikään maa ei Suomikaan
    Mitä taas tulee mm luistelu hiihtoon sekin on vanha tapa liikkua nopeesti metsissä
    Jo -70- 80 luvun taitteessa sitä oli mm Pirkan hiihdossa
    Se vaan on hiihdossakkin otettava huomioon nyt osaa hiihtää muutkin
    Ja hiihdon harrastajien lukumäärätkin ovat nousseet lähes kaikkialla missä luntakin on terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *