Lauri Tarasti taitaa repiä pelihousunsa.

Jatkuvasti saa lukea sitä valitusta ja voivotusta, kuinka epäoikeudenmukainen tämä meidän vaalijärjestelmämme on suhteellisuuksineen ja kertoimineen, kun joku saattaa mennä heittämällä sisään Arkadianmäelle parilla tuhannella äänellä, niin joku toinen ei mene läpi vaikka keräisi lähes kymmenentuhatta ääntä.

Minä kun olen tällainen yhdestä puusta veistetty niin ajattelin että jospa jaettaisiin suomi vain neljään vaalipiiriin, pohjoinen, etelä, itä sekä länsi ja näistä neljästä vaalipiiristä valittaisiin kustakin viisikymmentä edustajaa ja Ojalan laskuopin mukaan siitä kertyy 200 ”edustus”kansanedustajaa pylvästaloon.

Puolueiden kokonaisäänimäärä ratkaisee kuinka monta edustajaa kukin saa läpi ja läpimenijät määräytyvät puolueen oman listan ehdokkaiden äänimäärän mukaan.

Tämä vaalitapa ei suosi mitään vaalipiiriä väkimäärän perusteella ja esim.Lappilaisia kansanedustajia on sama määrä eduskunnassa kuin on ruuhkasuomellakin.

Tässä vaalitavassa äänestetään  siis ensisijaisesti  puoluetta ja se on oikein.

En kyllä voi ymmärtää, että miksi Pohjoinen vaalipiiri asetetaan tällä nykyisellä vaalitavalla epäedulliseen asemaan väkimääränsä perusteella, sillä jokainen ihminen on laulun arvoinen, jokainen elämä on tärkeää…….

 

7 vastausta artikkeliin “Lauri Tarasti taitaa repiä pelihousunsa.”

  1. Niilo, nukkuvien puolue kuuluu demokratiaan ja ilman heitä olisimme totalitarismissa.

 1. Tarasti on oikeassa. Vaalimatematiikka auttaa suuria vaalipiirejä ja puolueita. Suomessa sen ongelmat näkyvät idässä, pohjoisessa ja vastakkaisena Uudellamaalla.

  Ps. Mutta,vähän huumoria ja puoliksi totta; sellaiset vaalipiirit olisivat hyviä, joissa äänet persuille hylättäisiin tarkistuslaskemissa pilanpäiten.

 2. Heikin ylivertaisuus ja älykkyys lyö kyllä minut ällikällä joka kerta ja olisin sinun kuvitellut lausuvan oman ehdotuksesi aiheeseen, eikä taas tuoda sokeaa pistettäsi tähänkin meistä perussuomalaisista, vaihtaisit nyt jo hyvä mies välillä levyä, ei tuo varmasti enään ketään naurata muita kuin itseäsi.

 3. Ei vaalitavassa ole mitään vikaa toimii se noinkin joskus tulee voittoja joskus tappioita
  Ja nukkuviin en sanoisi juutta enkä jaata koska Suomessa on äänioikeus eikä äänipakkoa
  Ja kelle ne kirkkoveen kuvat menisi siitä tulis varmaan kissatappelu koska tuolla pakolla sen piirtäs moni terv tepivaari

 4. Minä kun olen kiertänyt vain tahkoa, niin ymmärrän jos tämä blogini menee teiden muiden läsnäolijoiden hilseen yli.

 5. Heikin kommentti poistettu, tässä blogissa et suutasi piekse meistä perussuomalaisista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *