Marin lähtee nopeammin kuin ehditään kissaa sanoa.

Minä kun seuraan poliittisten puolueiden lähihistoriaa johtajineen, niin aika harva on poistunut näyttämöltä voittajana, vaan on joko omasta tai muiden halusta siirtynyt/siirretty laulukuoroon.

Kepusta nyt ainakin Jäätteenmäki, Vanhanen, Sipilä ja Kulmuni tulee mieleen, kun toiset kärsivät huonoista polvista ja jotkut huonomuistisuudesta sekä luullen uskovaisille olevan kaikki yhteistä.  Luulenpa että Saarikko liittyy mukaan tähän johtajien( harhaan ) jonon jatkoksi, kun oli punamullasta unohtanut sen mullan.  Kepu politiikallaan tyhjensi maaseudun ja samalla myös äänilaarinsa, sillä mikäs tulevaisuus on puolueella, jolla ei pääkaupungistamme ei ole yhtään kansanedustajaa ja suurista kaupungeistakin vain muutama.  Se on nyt enään turhaa vaatia koko suomea asuttavaksi, kun viimeiset jo sammuttelevat valoja ja useammissa taloissa ja pytyngeissa lyödään tuppeensahattuja lautoja ikkunaan.

Kokoomus taas palkitsee siirtyvät/siirretyt puheenjohtajansa Brysselin vihreällä oksalla ja kun kansalaisten poliittinen muisti on tunnetusti  lyhyt, niin he tulevat sieltä takaisin kotimaan kamaralle pestyinä, puhtaina sankareina.  Eikös se nykyinen presidenttimmekin markan tuhonneena siirtynyt Euroopan investointipankiin johtajaksi, josta sitten tultuaan palkittiin unilukkarin nuijalla.

Demareissa Urpilainen huseeraa nyt Afrikassa jakamassa rahaa pohjattomaan kaivoon ja Rinne nousi valtakunnan hierarkiassa kakkos pallille sen jälkeen, kun oli suhmuroinut itselleen potkut lakkokenraalina.  En varmasti ole väärässä kun ennakoin, että Marin lähtee hävittyjen  eduskuntavaalien jälkeen kiertämään mualimaa Naton hyvän tahdon lähettiläänä.

Perussuomalaisten historia ei montaa johtajaa vielä tunne ja puolueen yksi sen perustajista yrittikin tuhota koko puolueen, mutta tuhosikin vain itsensä ja perässähiihtelijänsä.  Jussi Halla-ahon nousu puheenjohtajaksi tekikin puolueesta minän jälkeen me ja kun oli puolueen niinsanoaksi nostanut tuhkasta kirkkauteen, niin antoi viestikapulan Riikka Purralle, joka mitä todennäköisemmin puheenjohtajana  johtaa myös tulevaa valtioneuvostoa.  Hetken aikaa ne Soinin vitsit kansaa naurattivat, mutta nyt onkin sitten koomikon kyyneleet nähtävissä katkeruutena nykyisten persujen menestyksessä.  Perussuomalaiset menestyvät Hangosta Nuorgamiin ja Vaasasta Valtimoon ja niin työntekijät kuin työnantajatkin herroineen ja narreineen istuvat jalat samalla puolella pöytää, jossa yhteiskuntaa laitetaan tolkun tilaan nykyisestä tolkuttomuudesta.

Ei voi muuta sanoa kuin että, hyvin menee mutta menköön.

23 vastausta artikkeliin “Marin lähtee nopeammin kuin ehditään kissaa sanoa.”

 1. On sekin mahdollista että Purra johtaa seuraavaa eduskuntaa mutta se hallitus ei ole kovin pitkä ikäinen

  Purra kun joutuu ohjastamaan vähemmistö hallitusta koska hän joutuu tilanteeseen ettei saa hallituskumppaneita

  Mutta ensin vaalit sitten voidaankin sanoa mikä hallitusmuoto sitten tulee

  Sitä ennen on turhaa vielä spekuloida hallituksesta oikeasti mitään terv tepivaari

  1. tepi,- En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta sen mukaan mitä Gallupit povaavat vaalituloksesta, niin eikös se PerusS, KOK ja kepu jo yksistään riitä enemmistöön, kristillisillä ryyditettynä.

   1. Kyllä ne riittää enemmistöksi on vaan eri juttu se lähteekö sinne mukaan
    Mutta vaalithan asian ratkaisee terv tepivaari

  2. Tepi:
   Täälläkin voisi kokeilla vähemmistöhallitusta yleiseen pohjoismaiseen tapaan.

   Jos keskustalainen PS olisi vähemmistöhallituksen runko, niin voi olla, etteivät laitapuolueet löytäisi yksimielisyyttä luottamuslauseäänestyksissä.

   1. Onhan tuokin mahdollista mutta vaikka perusuomalaiset sais 30 % äänistä sen pitää hallitus sitten rakentaa yksin
    Kukaan muu ei edes pyri sellaseen jossa jossa hallitusta komentaisi joku persu
    Ja en usko että kepu tulisi sellaseen mukaan elämä vaan on niin terv tepivaari

 2. … joista kokoomus, KD ja kepu ovat kieltäytyneet yhteistyöstä ps:n kanssa. Se on siinä se uumoilu.
  Sen sijaan kok + KD + dem + rkp+ vihr. mahtuvat samaan joukkoon.
  Ps on oppositiossa huolimatta äänimäärästään.

  1. Heikki,- En ole kyllä havainnut mainitsemiltasi puolueilta kieltäytymistä perussuomalaisten suuntaan, päin vastoin, mm. kokoomuksen piirit jäsenineen liputtavat perusporvari hallituksen puolesta.
   Mutta jos olen väärässä, niin sen myöskin vaalien jälkeen tunnustan täällä julkisesti, onko teistä samaan omien arvailujenne puitteissa.

   1. Arvi, en minäkään kyllä ole tuollaisia kieltäytymisiä havainnut, mutta josko Hesarissa ollaan vaikka moista kirjoiteltu, siihen aviisiin kun ei aina niin kannata uskoa

  2. Heikki ei lähde demarit kokoomuksen kelkkaan muista en ihan varma ole mutta mutta katsotaan nyt vaalit eiköhän se selviä kuka sitä hallitustakin rakentaa terv tepivaari

    1. Heikki demarit ei tule vastaan yhtään kokoomus taas ei taida tulla sekään elikkä patti tilanne terv tepivaari

 3. Marinille on monta ottajaa aina eurooppaa myöden, mutta jos huonosti menee menetämme hänet kotimaan politiikasta.
  Kateus häntä kohtaan nostaa päätään.

  1. Minä luulen Niilo, että pitkässä juoksussa Marinin siirtyminen ulkomaille on myös voitto demareille, sillä kaikki munat on asetettu nyt Marinin koriin ja ”työväenpuolueen” on Marinin loikan jälkeen kyettävä tekemään sisäinen puhdistautumisriitti ja tehdä puolueesta jälleen moniääninen.

    1. Väärinymmärrys, tahallinen tai tahaton loistaa kirkkaana Heikin kommentissa.

    2. Naisilla ei ole munia, se on biologinen fakta, mutta teillehän asiat ovat eri tavalla, ilmoituksella sedästä tulee täti ja päinvastoin.

     1. Älä valehtele !
      Tytöiltä on löytynyt ”piilomunat”, kivekset kupeen alta. Yksitapaus oli Jyks:ssa, jossa lääkärituttuni ihmetteli ensin poikkeavaa kromosomiesiintymää.
      Sen seurauksena löytyi piilokivekset tytöltä.

      1. Naisilla ei ole munia, se on fakta.
       Lääketiede tuntee intersukupuolisuuden joita syntyy Suomessa alle 10 vuodessa.

       Teille taasen sukupuoli on ilmoitus asia, kuten jo totesin.

   1. Marin edustaa demareilla äärilaitaa. Ei tykätä muualla kuin Pirkanmaalla.

    Marin vierastaa maan suurinta työväenpuoluetta (PS). Kommunistit lähempänä.

 4. Kyllä sillä on kannatusta myös muualla
  En allekirjoita ruota väittämääsi äärilaidasta mistään kohtaa
  Ja perusuomalaiset muka työväenpuolue älä Markku unta näe terv tepivaari

Kommentoi