On takinkääntäjiä ja ”takinkääntäjiä”.

Hallituksen ministereitä ja heidän tekemisiään tai tekemättä jättämisiään on arvioitu numereeniseen järjestykseen, niin ei kai kenellekkään tullut  yllätyksenä se, että parhaimmat arvosanat saavat ne ministerit, joiden toimenkuvasta ja työkentästä vallitsee eduskunnassa lähes täydellinen poliittinen konsensus (Häkkänen, Rantanen, Valtonen)

Mutta sitten itse otan arvioitavaksi sen, että kuka on se suurin takinkääntäjä, joka on nuttunsa nurin kääntänyt sen jälkeen, kun kevään vaalit oli käyty.

Ja vaikka takinkäännöllä on huono kaikupohja ja se koetaan aina negatiivisena ilmiönä, niin nyt tämä henkilö ansaitsee kyllä hatunnoston rohkeudestaan takinkääntäjänä ja vaikka hän jotuikin sen tekemään osin pakon sanelemana ja ottamaan niin sanoakseni lusikan kauniiseen käteensä, niin se ei hänen takinkääntöään suinkaa himmennä.

Tämä takinkäätäjä näki miten maa makaa ja mihin se on vajoamassa, jos  yhä jatketaan entiseen malliin hyvinvointivaltion alasajoa.

Varmasti hän joutui käymään kovaa Jaakobin painia itsensä kanssa, mutta nyt arvioden hän voi kiittää itseään takinkäännöstään, kun otti   rinnalleen sellaisen/sellaiset henkilöt ja puolueen, jotka hän oli ennen ennakkoluulojensa vankina hylännyt.

Joten täysi kymppi Orpolle.

Hallitus on puoli vuotta ollut virassaan, niin ei taida löytyä yhtään tämän maan ja taivaan väliltä mistä ei heitä syytettäisi.  Jopa kasvavat leipäjonotkin katsotaan Orpon hallituksen aikaansaannoksiksi, vaikka yhtään lakiesitystä ei ole vielä edes pantu käytäntöön.

En ole koskaan nähnyt niin nopeasti tapahtunut elintasokuilua kuin tapahtui vasemmiston vaihduttua oikeistoon, sillä siitä hetkestä kun Orpo valitsi hallitukseensa perussuomalaiset, niin köyhien ja heikompiosaisten määrät nousivat sfääreihin ja koetettiin saada hallitus nurin vaikka minkälaisten olkiukkojen kaivelulla haudoistaan, että voitaisiin palata entiseen jossa ”rahaa on”.

Olen ajatellut, että mikähän seuraavaksi löytyy vasemmiston työkalupakista hallituksen kaatamiseksi, kun rasismi haukkasi paskaa ja ulkoparlamentaarinen korporaattikin näkyy olevan itsensä pahin vihollinen.

Kun sanotaan että kaikkien menestyneiden miesten takana seisoo nainen, niin nyt se seisookin rinnalla tai lievästi edessä, ottaen vastaan kaikki iskut ja herjat mitä katkerat ja katkeroituneet seinäruusut osoittavat  poliittisesti ”rakastuneiden” suuntaan Orpo/Purra.

Viherhumppa ei enään kaiu valtioneuvoston äimyreistä, sieltä kuuluu nykyään Jukka Kuoppamäen sininen ja valkoinen ja Kari Tapion olen Suomalainen sekä Dannyn tämä taivas tämä maa, sillä arvoa on pysyvää, tätä kansaa ei vastukset voita, sukupolvelta toiselle jää……

Sanon vasemmistolle, että leukaa vaan rohkeasti rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, kylä se siitä…

 

 

64 vastausta artikkeliin “On takinkääntäjiä ja ”takinkääntäjiä”.”

  1. Luulin Purran sanoneen , ettei köyhiltä leikkaaminen meille (puolueelle) käy.

   Ei varmaan kaikille käy ja lopuillakin joutui vetelemään käynnistysnarusta, kun tuppaa sammahtelemaan. Purralle käynee paremmin. Toivotaan kuitenkin, ettei kone leikkaa kiinni.

   ..

 1. … eli hallitus on pettureiden puolueita täynnä.

  Lisätään vielä RKP ja Henriksson, joka lupasi olla lähtemättä hallitukseen, joka tekee persujen politiikkaa.

  1. Heikki,- Ei hallitusohjelma ole perussuomalaisten sanelema, se on neljän puolueen yhdessä sopima kompromissi paperi, jossa annetaan ja saadaan.
   Mutta sen nyt varmasti kaikki näkevät, että perussuomalaisille tärkeä ellei tärkein haittamaahanmuutto on pitkälti perussuomalaisten sanottama ja jotta tähän on päästy, niin silloin on jouduttu menemään vastaan muissa kysymyksissä.
   Kyllä se yleensä vaalilupauksien osalta on sanottava joka puolueen kohdalla, että harvoin jos koskaan ne lupaukset sellaisenaan ohjautuvat suoraan hallituspaperiin toteutettavaksi.

   1. Hallitusohjelma on persujen ja kokoomuksen käsialaa, jotka molemmat pettivät vaalilupauksensa oleellisimmat edellytykset olemaan yhteisessä hallituksessa ml rkp. Mikään selitys ei kumoa tätä.

  2. Ennen HK moitti puuttuvaa yhteistyökykyä ja haluttomuutta kompromisseihin. Nyt moittii kompromissien tekemisestä.

   Noilla ansioilla kelpaa silti rivipersuksi
   Siitä vaan, paperit vetämään!

  3. HK:
   ”Lisätään vielä RKP ja Henriksson, joka lupasi olla lähtemättä hallitukseen, joka tekee persujen politiikkaa.”

   Pakkohan tuossa tilanteessa oli tinkiä persahtavista tavoitteista.

   ——

   Ruotsista pitäisi saada sinne Pälkäneeltä viedyt esivanhempien kallot tai vaihtoehtoisesti Birger-jaarlin kallo Kansallismuseoon.

   Birger murhasi ne kalevalaisen kulttuurin taitajat, jotka eivät kerinneet pakenemaan Venäjälle 1200 -luvulla. Siitä alkoi puolen vuosituhannen pituinen sortokausi.
   Venäjän autonomian aikana saatiin kalevalaista kulttuuria pelastettua.
   Ruotsinkieliset yrittivät tappaa pelastetun kulttuurin mm. sensuurin ja rotuoppien avulla.

   RKP on svekomaanipuolue, joka harrastaa etnonstionalistista politiikkaansa. Puolueen kannattajakunta koostuu finländareista (Suomessa asuvista ruotsalaisista). Hufvudstadsbladet on svekomaanien äänenkannattaja.

   Ruotsinkielinen sivistyneistömme koostuu finneistä, ei finländareista.

   On siinä PS-puolueella kestämistä. Keskusta ilman Saarikkoa olisi ollut parempi hallituskumppani.
   .

 2. rkp ja henriksson eli ruotsalainen kielirasistinen puolue, joka pyrkii tuhoamaan suomenkielisten lasten ja kaikkien oppijoiden oikeudet pakkoruotsittamisella. Ja eduskunta siunaa tämän. Suomi ei ole oikeusvaltio. Kansanedustajat ovat kaikki rkp:n ikeen alla, koska saavat pari tonnia riihikuivaa Stiftelsen för det tvåspråkiga Finlandilta. Halvalla menee ns. oikeusvaltiossa lasten oikeudet polkumyyntiin. Olen lähettänyt kansanedustajille kyselyjä asiasta ja he vastaavat vaikenemalla. Miksi? Koska heidät aina voidellaan rkp:n toimesta. Ja tätä toimintaa kutsutaan demokratiaksi.

   1. ”Miten tuo liittyy mitenkään hallitusohjelmaan ?
    Persut petti siinäkin, että suostui tinkimään kielivaateistaan rkp:lle.”

    Mahtoi käydä hirveä parku HK :n lapsuudenkodissa, kun Joulupukki ei täyttänytkään kaikkia Heikin toiveita.

    Olisikohan ollut vaikeata jouluna nytkin?

  1. RKP on enemmän etnonationalistinen svekomaanipuolue kuin kielipuolue. Hufvudstadsbladet on svekomaanien pää-äänenkannattaja, vaikka Hesariakin on epäilty.

   Svekomaani käyttää itsestään nimikettä finländare (Suomessa asuva ruotsalainen). Muut, suomalaisiksi tunnustautuneet ruotsinkieliset, ovat ruotsiksi finnejä.

   Esimerkiksi syntyperältään saksalais-suomalainen kielitaituri Jörn Donner kiisti jyrkästi olevansa suomenruotsalainen tai finländare.

 3. Tänne blogeille tullessani kirjoitti Arvi kiinnostavia ”poliittisia satiireja” kuten hän itse kirjoituksiaan kuvasi — nyt tuntuu että jokainen bloggaus on perussuomalaisen puolueen mainos/ lobbausta, mitä en kirjoita ilkeilläkseni. Lähinnä ontoksi menee kommentointi-into kun jo etukäteen tietää mitä tulossa, ja itselläni on lisäksi muutenkin nihkeä suhde mainontaan, tarjouksiin, kaupusteluun jne.

  1. Arvattavia ovat täällä monen muunkin tarinat. Poliittinen vakaumus tuppaa olemaan itse kullakin niin vahva että sillä mennään ja pois tieltä risut ja männynkävyt.

   1. Tokihan, enkä kommentoinut kettuillakseni Arville, kunhan mietin vaan, että ennen pidin hänen kirjoituksista, toisin kuin ehkä monien muiden. 🤷🏽‍♀️

 4. Takinkäännön isä taisi olla Veikko Vennamo ja hänen aikanaa puolue kasvoi kunnea hajosi kahtia sekä sama Timo Soinin aikana jolloin tuli iso jytky ja homma lipes puolue jakaantui taas kahtia. Ei kahta ilman kolmatta sanoo vanha sananlasku…

  1. Sellainenkin sanonta on Niilo, että kahden kauppa ( Orpo/Purra ) ja kolmannen ( Marin ) korvapuusti.

 5. Suomella on paras hallitus pitkään aikaan ja erittäin hyvä hallitusohjelma, mutta ymmärrän hyvin, että eräille tahoille se on vaikeasti ymmärrettävissä.

  Paljon tekstiä ja vähän kuvia.

  1. Punademu ei kykene myöntämään, että Marinin sakin jättämä katastrofi oli jo tarpeeksi kova paikka kaiken kaikkiaan, mutta sen päälle tämä kansainvälinen lama sotki asioita pahasti eikä se todellakaan ole istuvan hallituksen vika.
   Punademut ilmeisesti ottaisivat surutta lisää velkaa jälkipolville maksettavaksi.

 6. Mutta jos politiikkoon uskoo jos he sanovat hyvää päivää puolet siitä on silkkaa sitä

  Mitä tulee takin kääntöön sitä on ollut aina joskus hyvään useimmiten päin naapurin virsua terv tepivaari

 7. Jos kääntää takkia pienestä tuulenvireestä, se on ikävää. Jos kääntää takkia kun seisoo tukevalla maalla ja huomaa säätilan muuttuvan, se on perustellumpaa.

  Ja jos huomaa kesän muuttuvan talveksi mutta uppiniskaisesti vain pitää shortsit jalassa lumimyrskyn iskien, ei kannata ihmetellä miksi poliittinen kannatus (ja ruumiinlämpö) laskee.

 8. Suomi on dekadenssin ihannoinnin äitimaa: ketäpä kiinnostaisi Purrankaan jutut, ellei hän tarmokkaasti kehystäisi niillä todellista tai näyteltyä uhrikokemustaan sekä siitä kumpuavaa itsekiihotettua tarttuvaa vihaa ja katkeruutta, jossa sorretut ja elämälle katkeroituneet vihaiset miehet löytävät samastuttavuutta nostaen vihan kuningattarensa omaksi sankarittarekseen sekä ”voimanaiseksi”.

  Minulle ei tuota vaikeuksia uskoa siihen, että konservatiivisen korjausliikkeen nimiin vannovat varmaan toivovat parempaa huomista ja oikeutettua kostoa ”sortajilleen” — mutta siinä kohden astutaan absurdiin, kun sitten pitäisi tosielämässä tulla sanojensa mitoille, jolloin kuitenkin valitettavan usein olenkin törmännyt siihen, että kun perussuomalaiseen parannukseen ja parempaan elämään uskova kohtaa ihmisen, joka vaikka tykkää itsestään tai on elämänmyönteinen, lakkaakin persu sillä silmänräpäyksellä uskomasta omaan asiaansa ja kohtaakin toisen katkeralla halulla mitätöidä, lytätä, trollata sekä kieltää toista ”kehumasta” saavutuksiaan tai jopa kuten tällä alustalla yhdessä joukossa moderaattorin tukemana hyökätään ”demokratian nimissä” lyttäämään vähääkään iloiset tai myönteiset ihmiset, koska heidät nähdään vain ja pelkästään suurina uhkina ja vastustajina, jotka täytyy painaa yhtä huonoon oloon ja ”vaatimattomuuteen” mistä itse ei uskalla eikä lopulta kykene nousemaan/ erottautumaan itse.

  Näin ristiriitaiseksi ja epäuskottavaksi jää sen realismin toteutuminen, jossa sorretut ja raskautetut aikuisten oikeasti arvostaisivat hyvinvointia, hyviä saavutuksia, iloa tai elämänmyönteisyyttä.

  Siksi parin vuoden kokemuksella Pirkan blogialustan persuilijoista voin vain todeta puolueen kannattajien dominoivan perusnegatiivisen tarpeen lytätä, latistaa, vihata, vastustaa sekä kiusata kaikkia, joilla heidän mielestään ei saa mennä niin mukavasti, että he pitäisivät elämästään tai herra varjele toisi hyvinvointiaan ilmi persuille, jotka tosiasiallisesti suurista puheistaan huolimatta kokevat hyvinvoinnin ja myönteisyyden heidän omille silmille hyppimisenä, mielistelynä sekä valtavana vihaa ja heidän omaa sisäistä kostonhalua herättävänä uhkana, joka täytyy murskata ja mitätöidä kaikin keinoin.

  Näyttäkää minulle yksikin aidosti mukava, toisia kannustava ja ystävällinen perussuomalainen joka ihailee menestystä sekä suhtautuu ihaillen ja kannustavasti nuoriin menestyjiin tai huippuosaajiin tai lahjakkuuksiin oman karsinan ulkopuolelta — sitten ehkä voin uskoa siihen, että perussuomalaiset ja heidän muusansa ovat rakentamassa kaikille parempaa huomista.

   1. Koen lähinnä kroonisen tyytymättömyyden, populismin sekä nihilistisen kyynisyyden epäseksikkäänä sekä jonakin, mikä ei auta todellisuudessa ketään, vaan velloo omassa itsessään ja tartuttaa huonon ilmapiirin muihinkin.

    Olli Rehnin tai Urpilaisen kaltaiset hahmot näen aitoina ”voimamiehinä” tai ”voimanaisina” jos tällaisia termejä on pakko käyttää kuvaamaan sitä, että ihmisellä voisi olla jotakin myönteistä annettavaa toisille sekä tae siitä, etteivät tällaiset tahdo tuhota tai satuttaa ketään, koska eivät katso maailmaa minkäänlaisten viholliskuvien läpi.

    1. Liisalla aina seksi mielessä.
     Eivät miehet aina jaksa – kuulemma.

     ”Koen lähinnä kroonisen tyytymättömyyden, populismin sekä nihilistisen kyynisyyden epäseksikkäänä”

      1. Toivon, että moderaattorit sallivat minun pukea ns. mielikuvitus-parran niissä tilanteissa, joissa koen jonkin käyttäjän minuun henkilökohtaisesti kohdistaman kommentin seksuaalisesti häiritsevänä.

       Markku on täällä aiemmin roikkunut perässäni paljon ja kommentoinut minua mm. söpöksi, vaikken ole julkaissut kuvaani.

       1. ”Markku on täällä aiemmin roikkunut perässäni paljon ja kommentoinut minua mm. söpöksi, vaikken ole julkaissut kuvaani.”

        Ehkä monikin täällä on kokenut purkauksesi söpöiksi tai peräti ihaniksi.

       2. ”Markku on täällä aiemmin roikkunut perässäni paljon ja kommentoinut minua mm. söpöksi, vaikken ole julkaissut kuvaani.”

        Vaihdoin jouluna lahjoja erään söpöyden kanssa. Et ollut luultavasti kuitenkaan hän. Vaikka hän onkin vuolas, niin ei kuitenkaan ehkä niin vuolas kuin sinä. Joten ehkä eri henkilö.

        No, sain hältä rukkaset tai oikeastaan ne eivät olleet rukkaset vaan lämpimät hansikkaat. Olin valitellut kävelyretkillämme käsieni palvelevan. Minäkin annoin hänelle sen lämpimän lahjan, mitä hän oli toivonut.

        Kysynkin suoraan, että olenko antanut sinulle lämpimän lahjan?
        Toki voin kysyä tänään söpöydeltä, että onko tullut kirjoiteltua viime aikoina.

  1. Tarkoitat siis, että jatkuva persujen mollaaminen on asiallista käyttäytymistä ja rakentavaa toimintaa?
   Sinänsä omassa pienessä kuplassa elämällä ei todennäköisesti tapaa näitä aidosti mukavia, toisia kannusavia ja ystävälllisiä perussuomalaisi – tuskin tosin muidenkaan puolueiden samanlaisia kannattajia.

   1. Juhak:n esitietoisuus on paljon kertovaa. Mitäpä jos muiden ”kollegoidesi” tavoin kirjoittaisit rohkeasti vaan henkilöön menevän blogin minusta sen pohjalta, mitä olet saanut faktantarkasteltua.

    1. Liisa,- sinä houkutat kuin hunaja kärpäsiä provosoimalla meitä perussuomalaisia.
     Itse olen niin yksinkertainen yhden suunnan tahkonkääntäjä, että en yllä sinun ajatusvirtojesi tasolle.

     1. Mitäpä me mesimäyrät itsellemme mahtaisimme.
      Lisäksi tunnustan, että vaikka olen Arvin kanssa monessa samaa mieltä, pelkään kirjoittaa asiallisia tai älykkäämpiä kommentteja, joiden pelkään aiheuttavan kanssaihmisissä kilpailuviettejä, katkeruutta tai halua haastaa minua johonkin ajateemiseen väittelyyn, jossa lopulta todetaan olevansa argumentointiini ”pettyneitä”.

      1. Poliittisessa katsannossa tämä Pirkan blogi on kuin 1/1 eduskunnan hallitus oppositio linjasta.
       Opposition mielestä kaikki mitä hallitus tekee on helvetistä ja hallituksen mielestä saatana voitettiin vaaleissa.

       1. Voipi olla, tosin näkökulmastani tähän myös liittyy se outous, etten itse ole sitoutunut mihinkään poliittisesti enkä myöskään äänestä. Olen elämässäni äänestänyt yhden kerran nuorena sinä vuonna, jolloin sain äänioikeuden. Enkä sen jälkeen kertaakaan.
        Lisäksi tänne tupsahdettuani lukuisia kertoja olen alleviivannut myös sitä, että olen ns. poliittisesti blondi enkä seurannut kotimaan mediaa juuri lainkaan.

        Ja kuitenkin minuun on suhtauduttu maalitauluna.
        Mutta arvostan Arvi sinua siinä, että avoimesti myönnät esimerkiksi minun olevan kuin hunajaa, etkä roiku perässäni täällä kuten muu lammaslauma yhdessä trollaten ”älyä omaavuudestaan” trollaten biisien sanoja joita laitteillani olen kuunnellut tai muuta paskaa kuin kioskilla salaa karkkeja varasteleva lapsilauma — sillä erotuksella, että aikuisen luulisi kykenevän erottamaan oikean ja väärän toiminnan sekä voisi olettaa kunnioittavan suomen lakia sekä toisen yksityisyyden rajoja.

        Mutta ilmeisesti kansanomaisuuteen ja rahvauteen kuuluu toisen yli poljenta kuin sonnilauma, joka tuntee itsensä vahvaksi lytättyään jonkun ei niin tärkeän omaan ammoniakkiseen lantavelliinsä. Semmoista se.

   2. Minusta Olli Rehnin kaltaiset ehdokkaat ovat älykkäitä ja seksikkäitä lämpimällä ja myönteisellä tavalla, kehun siis heitä avoimesti, koska haluan kultivoida hiljaisesti kauniiseen kanssakäymiseen perustuvaa vuorovaikutusta sekä muun kuin paskuuden ja murtuneiden ”oikeuden” ja ”totuuden” palauttajien nihilismin ihannoimista.

    Olli Rehn on kulturelli, kansainvälisesti maineikkaista instituutioista valmistunut filosofian tohtori ja ihmisenä kiinnostava, toisin kuin Halla-Aho, joka muistuttaa ihmisenä kylmästä kalasta, jolla on älykkäitä, joskin pelottavia mielipiteitä.

   3. Minä myönnän eläneeni ns. kuplassa ja olleeni naivin luottavainen pyytäessäni eksäpaskani jälkeen apua tietoteknisiin asioihin ihmiseltä, joka sai minut vastoin omaa parempaa ymmärrystä lataamaan chattisovelluksen laitteelleni, jonka lataaminen oli avunsaannin edellytys ja johti dialogiin, jossa minut kutsuttiin tälle blogialustalle, josta en tiennyt yhtään mikä juttu tai mitä ihmisiä.
    Olin naiivin luottavainen ja luulin että minut kutsuttiin luotettavan ja vastuullisen ihmisen taholta johonkin turvalliselle forumille, jossa on hänen jotakin ystäviä tms.

    Tyhmyyttähän se minulta oli ja havahduttavaa karsean rikkovan ihmissuhteen jälkeen päätyä vielä tällaiselle forumille nettiväen trollattavaksi ja pilkattavaksi. Tyhmä olin kun luotin kuten olin aiemmin voinut luottaa tuntemiini ihmisiin, joilla eksääni lukuunottamatta muilla oli ollut halu toivoa minulle hyvää, ei rikkoa.

    Mutta alustasta täytyy myös sanoa, että jos olisin tiennyt mitä tämä täällä tulee olemaan ja miten turvattomaksi ja vammaiseksi tällainen konsepti on luotu, en tietenkään olisi kirjoittanut sanaakaan tänne.
    Olin vaan ollut turvallisessa somessa, jossa on mahdollista vuorovaikuttaa ilman että itse altistuu alimpien trollien maalitettavaksi.

    Mutta ymmärrän, että olemassaoloni on palvellut sorrettujen ja raskautettujen voimaannuttamisena, jossa minun yksityisyyteni rikkominen laumassa on ikään kuin antanut ihmisille mahdollisuuden ottaa tuo oikeutettu kosto sillä perusteella, että olen kehdannut käyttää sananvapauttani. Ettäs olen kehdannut, minä julkea, paha, väärämielinen nainen ja epäihminenkin vielä.

    Sellaista se.

   4. Niin ja Juhak, kun haukut pientä kuplaani, aiheutat lähinnä mietintää oletko itse yleensäkään kuinka älykäs, kun et ensinkään tajua yhtään tilannettani, etkä edes pysty päättelemään järkevästi itse syytä sille, miksiköhän kuplani on niin pieni kokemani paskan jälkeen, jossa yli puoli vuotta viranomaiset ja juristit yrittivät jeesiä minua irti ihmisestä, joka oli porautunut elämääni kuin iilimato ja jonka ruokottoman narsismin/ psykopatian vuoksi jouduin poistamaan kaikki sometilini sekä viranomaisten ohjeiden mukaan tekemään itsestäni mahdollisimman tylsän, jotta toinen kyllästyisi ja keksisi uuden kiusattavan ja vainottavan.

    Jos Juhak:lla on vaikeuksia hahmottaa tilannetta, jossa ei voi edes perheensä tai ystäviensä kanssa kommunikoida koska haluaa suojella heitä ja minimoida lisäpaskan sen jälkeen, kun oma tapailukumppani on jo ennen seurustelusuhteen alkamista ryhtynyt vainoamaan perhettäni kaikkien tietämättä ja omaa mielisairauttaan, jossa oletti että se on aivan hyväksyttävää valvoa kaikkea tekemistäni sekä lukea kaikki yksityiset keskusteluni/ puheluni perheeni sekä muiden läheisteni kanssa — niin sehän on Juhakn oma probleema, jos hän on itse kroonisesti vielä pahemmassa olossa/ tilassa kuin mitä itse elämäni paskimmasta ihmissuhteesta toipuessani.
    Se on aika valitettava tilanne sitten kyllä.

    1. Se on liisa niin, etytä en tiedä elämästäsi, sen historiasta tai jostain kokemastasi mitään – enkä todellakaan ole siitä kiinnostunut.
     Kommentoin vain kirjoituksiasi, mitkä toki kuvastavat sinun tapaasi ajatella ja lokeroida toisia – myös täysin tietämättä heidän elämäänsä ja maailmaansa.

     1. Ymmärrän. En kuitenkaan kannata puoluetta ja ihmisiä, jotka lokeroivat toisia ”ryssiksi”, ”hurreiksi”, ”neekereiksi”, ”wokettajiksi”, ”femakoiksi”, ”mustiksi säkeiksi” jne.

      Lokeroimme kaikki eri tavoin, enkä koe velvollisuudekseni vastata yhteiskunnan asettamiin sukupuoli-olettamiin sen suhteen, miten minun tulisi naissukupuolisena standardina puhua, ajatella tai mitä asioita haluta.

      1. Joidenkin kutsuminen tietyllä ”nimellä” perustuu pääosin heidän käyttäytymiseensä tai aiempaan tekemiseensä.
       Esimerkiksi termiä ryssä katson oikeudekseni käyttää itänaapurin sakista siihen asti, kunnes he palauttavat varastamansa sukuomaisuudet tai maksavat niistä riittävän korvauksen.

       1. Ja aivan kuten sinä et koe tarpeelliseksi kunnioittaa rikollista, joka on anastanut suvultasi, en minä myöskään kykene kunnioittamaan mielisairasta tyrannia, jolta puuttuu täysin kaikki suhteellisuudentaju, joka terrorisoi ja pelottelee minulle läheisiä sekä perhettäni — ja joka sairaasti kokee asiakseen hyväksikäyttää, rikkoa lakia sekä leikkiä sadistista tyrannisoivaa jeesusta ja jumalaa sen varjolla, että yhteiskunta on tehnyt mielenterveysongelmista hyveitä sekä ongelmaisista pyhiä ja koskemattomia (jota koskemattomuuttaan taitavasti osaavat käyttää verukkeena, jolla voi oikeuttaa mitä karseutta hyvänsä ilman, että siitä koituu heille itselleen seuraamuksia).

        Minäkin uskon joutuvani odottamaan anteeksipyyntöä melko pitkään ja melko turhaan, etenkin siksi, etten halua enää kohdata ihmistä, jota ei voi oikeasti kohdata, koska näennäisen hyväihmisyyden maskin takaa paljastuu kylmä tyhjyys täynnä pakkas-tuulessa pöliseviä, teräviä lasinsirpaleita.

        Pystyn kuitenkin myöntämään sen virheen, että annoin älykkyyden sekä suuruuskuvitelmien vietellä itseni.

     2. Pidän itselleni rimaa kuitenkin sen verran korkealla, että vaikken tietäisikään toisen elämästä tai maailmasta, kykenen tutustumaan rehellisesti ihan näin kasvotusten/ kirjoittamalla — ja hyväksymään sekä kunnioittamaan sitä, ettei minun tarvitse kaikkea tietää.

 9. En nyt haluaisi näin jouluna olla ilkeä, mutta valta osa, siis suuri enemmistö ruokaa jonottavista ovat siellä säästääkseen, eli säästävät ruokarahansa käytettäväksi johonkin muuhun ja vaihtoehtoja piisaa.
  Jos lähdettäisiin tutkimaan kunkin taustoja jotka leipäjonossa ovat, niin heidän leipäjonossa oloonsa ei ole yhteiskunta syyllinen, vaan he itse ovat sinnen joutuneet omien valintojensa seurauksena ja ne valinnat ovat usein johtaneet monisairauksien kierteeseen.
  Avioerot, työttömyys ja konkurssit ovat usein ainakin miehillä syy tarttua pulloon.

  1. …..kyllä yhteiskunnan turvaverkot kannattelevat, mutta ei niiden ole tarkoitus kannatella minkäsortin elämäntilanteen valinneita hyvänsä ja sellaisilla joilla repussa hölskyy, ja se ei ole vatupassi, niin ei pidäkkään kannatella.

  1. ’Tuolla yhteiskuntaopinkappaleella ei pääse nykyään edes esikouluun. Se on natsismin oppikirjasta.”

   Jälleen osoitus laaja-alaisesta sivistyksestä tai ehkä sen täydellisestä puuttumisesta.

   Natsismin oppikirja, mikähän se mahtaa olla ?

  2. HK

   ”Tuolla yhteiskuntaopinkappaleella ei pääse nykyään edes esikouluun. Se on natsismin oppikirjasta.”

   Vaikea sanoa, mitä kommenttia HK tarkoittaa.

   Kansallissosialismi on yksi sosialismin laji. Sille on tunnusomaista, että vaikka se kiistääkin täysin vapaan markkinatalouden oikeuden, se kuitenkin tunnustaa yksityisen yritteliäisyyden arvon yhteiskunnalle, mitä stalinismi eikä maolaisuus ei tunnustanut.

   Toinen eroavaisuus muuhun sosialismiin on se, ettei kansallissosialismi ei pyri internationalistiseksi järjestelmäksi. Se ei edellytä maailmanvalloitusta.

   Kansallissosialismi on nimenomaan kansallista ja koska yksityinen yritteliäisyys sallitaan, se antaa korporaatioille valtaa.

   Lakot eivät käy sosialismissa yleensä, mutta kansallissosialismissa korporaatioilla kuten ay:lla on valtaa.

   SAK natsahtaa nyt pahemman kerran, kun se lakkoilee valtiovaltaa vastaan.

   —-
   Analyysien tekoon tarvitaan älyä, jota vasuristolla ei valitettavasti ole käytettävissä.

   1. Kolmikankantaneuvottelut ovat kansallissosialistinen menetelmä. Siinä korporaatiot eli työnantaja- ja työntekijäjärjestöt käyttävät valtaa.

    Se johtaa seurauksiin, joka valtion täytyy ottaa huomioon myös kansainvälisissä yhteyksissä. Valtion tulee turvata nykyisen kansallissosialistisen järjestelmämme tulevaisuus.

    Nyt ay yrittää nuijia kolmikannan toisen ja kolmannen jäsenen eli valtion ja työnantajat maanrakoon lakkoilullaan.

    Eli onko ay sittenkään kansallissosialistinen, vaan se lienee pikemminkin diktatuuria havitteleva kommunistiliike.

    Kommunistien voitettua lakkoilijat ehkä teloitetaan.

    1. Jos meidän systeemiämme luonnehtii, niin se ei ole parlamentaristinen, jos kolmikannan kahdella muulla jäsenellä on merkittävästi valtaa.

     Ehkä voisimme kutsua systeemiämme maltilliseksi kansallissosialismiksi

     Kiina ei ole enää totalitaristinen kommunistivaltio, koska yksityisyritteliäisyys ja kansainväliset suuryritykset toimivat. Kiina muistuttaa aika paljon Hitlerin kansallissosialismia, jossa työläiset ja yritykset olivat totalitaristisen puolueen ja valtion valvonnassa.

     Kiinassa ne yritysjohtajat, jotka eivät toteuta valtion tavoitteita ja etua syrjäytetään tai pannaan vankilaan tai teloitetaan ja sisäelimet myydään eniten tarjoavalle.
     Kommunismin kannattajille käy samoin, koska kommunismi ei ole valtion menestystä edistävä aate.
     Kiinassa ne vähemmistökansallisuudet, jotka eivät edistä valtion etua joutuvat vainon kohteeksi. Valtio valvoo Tiibetin ja Uiguriankin uskonnollisia piirejä, jotka mielivät separatismia.

     Kristittyjä taitaa Kiinassa olla enemmän kuin missään toisessa valtiossa. Ehkä he ovat ymmärtäneet ”antaa keisarille, mikä keisarin on ja Jumalalle sen, mikä Jumalan on”. Kristityt, buddhalaiset, konfutselaiset eivät tavoitelle maallista valtaa.

     Kiinalainen kansallissosialismi tunnustaa siis työläisten ja yritysten johtajien arvon, mutta ei anna noille poliittista valtaa. Kiina on diktatuuri, jossa viisaus on ”kommunistisen” puolueen johdolla eikä kommunisteilla.

     Jos Pohjois-Korean paksu poikakin vaihtaisi totalitaristisesta leninismistä totalitaristiseen kansallissosialismiin, niin rahaa alkaisi virrata ovista ja ikkunoista Kiinan tapaan ja jatkuva nälänhätä helpottuisi.

 10. Olkoon mistä oppikirjasta hyvänsä, mutta minä en ainakaan halua olla ketään nostamasta kuiville, jos hän ei sitä itse halua.

  1. Tämän ahneiden yhteiskunnan tuloksen näkee kaduilla, huumeporukoiden kasvassa määrässä, korvaushoitopiikeillä käyvissä Hatanpään kulmilla, örveltäjien määrässä Hämeenkadulla, köyhyyden kovassa kasvussa ruokajonoissa Aleksaterin puistossa, Hursti, jota tämä hallitus oikein olan takaa edistää. Leikataan ne vähätkin tukiverkot.

   1. Ei niin tiheää tukiverkkoa olekkaan eikä sellaista rahamäärää, jolla estettäisiin pudokkaat, jotka sitä itse haluavat.

 11. Ja seuraavaksi vasemmistopropagandan suoratoistopalvelussa esiintyy katkeroitunut Tampereelta.

   1. Että sellasta sitten tällä kertaa, ymmärrän, että kun on teelusikalla annettu niin ei voi sitte kyllä yhtään enempää odottaa.

    1. Ihmettelen, kuinka katkeraa on tuo punademun elämä, kun edes jouluna ei pysty olemaan ruikkimatta katkeruuttaan joka blogissa.

 12. Meillä on ihmisiä tässä maassa, jotka kannattavat kansanmurhaa. On uusnatseja, jotka haluavat tappaa kaikki tummaihoiset. On pro-hamaslaisia, jotka haluavat tappaa kaikki israelilaiset. He ovat äärimmäisen pahoja ihmisiä, joiden vaarallisuudesta on syytä käyttää voimakkaita termejä.

  Vaan jos jokainen demareista oikealle on natsi ja jokainen kokoomuksesta vasemmalle on ryssä, mistä erotamme he, joilla on eri mielipide heistä, jotka ovat hengenvaarallisia?

  Rauha tarvitsee moniäänisyyttä. Me tarvitsemme demareita, persuja, kokkareita, vassareita, vihreitä sun muita. Toki myös vihaamme heitä. Ei se mitään, niin kauan kun viha pysyy politiikan haukkumisessa.

 13. Olen about samalla kannalla, joskin on hyvä kaikkien tiedostaa, että kaikki aikuiset yhteen kokoontuvat eivät tule joukkoon yksin, vaan kantavat mukanaan joukon ”haamuja” menneisyydestään, joiden pohjalta koemme toiset ihmiset myönteisesti ja kielteisesti sen pohjalta, keistä uudet ihmiset ihmiset meitä tiedostamattamme muistuttavat.

  On siis äärimmäisen vaikeaa kohdata toiset aidosti sellaisina kuin he itse ovat meidän omista tulkinnoista ja tunteista/ peloista riippumatta.

  Minä kannan kohtaamani päivittäisen rasismin, surun ja kroonisten kipujen lisäksi irvikuvia miehistä sekä ihmisten heikkouksista, johtuen mm. tällaisesta minuun läheisen kohdistamasta sananvapaudesta:

  ”Pystyn halutessani rikkomaan perheenjäseneni uran sekä parisuhteen”, ”läheiseni on maalaisnauta”, ”äitisi uskoo keijupölyyn, mutta synnyttää vammaisia ja kasvattaa mielisairaita”, ”tunnekylmä isäsi…”, ”näytin kuvaasi tälle kaverille, jonka mielestä näytät tältä ja tältä, mikä sai minut häpeämään seurustelua kanssasi”, ”ruumistasi tulisi vetää lava-auton perässä kunnes siitä kuluvat irti kätesi ja jalkasi” jne.

  Kaikki nämä kauniit toiveet ja täyslaidallisen muuta olen ottanut vastaan ja tutkiskellut sitä sydämessäni.

  Päästänyt irti.

  Nytpä ovatkin vuorossa kaikki näkymättömät vauriot, jotka eivät korjaannukaan aivan yhtä nopeasti kuin orvaskesi. En tiedä, korjaantuvatko ollenkaan — ja kun katsoo entisiä koulukiusattuja aikuisia tai vihastaan politiikkaa tekeviä oikeistopopulisteja, vähenee toivo entisestään sen suhteen, että normaalisoitumista voisi tapahtua.

  On ihmisiä ja asioita, jotka muuttavat meitä pysyvästi. Hyvään ja huonoon.

  Olen myös itse rikkovassa suhteessa oppinut käyttämään kovempaa kieltä ja turtunut ihmisyydelle; kas kun tyrannisoiva, kontrolloiva ja toista muuttamaan pyrkivä mies ei tehnytkään minusta parempaa ihmistä. Yllätys ehkä joillekin, ettei väkivalta mitään ratkaise.

  Onneksi minulla on sydämelläni hyvin kauniitakin muistoja. Kiitollisuutta ja siitä nousevia kyyneliä.

  1. Jospa politiikkaa ei tarvitsisi tehdä vihasta ja katkeruudesta käsin, vaan halu parantaa (huom. parantaa) maailmaa voisikin kummuta kiitollisuudesta sekä siitä juontuvasta viisaudesta, jolla haluamme rakentaa, emme tuhota?

  2. Vasuristo tuntuu olevan sitä mieltä, että Halla-aho ei saisi tuntea vihaa seksuaalisia ahdistelijoita kohtaan, eikä niitä poliitikkoja kohtaan, jotka viittaavat kintaalla naisten, lasten ja miestenkin turvallisuudelle. Ei myöskään saisi vihata niitä, jotka uhkaavat kansakuntaamme.

   Tunteiden piilottaminen saattaa johtaa psykosomaattisiin vaivoihin, kuulemma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *