Suomen Yleisradio…Porilaisten marssi.

Tänään kun uusi pääministeri ja hallitus nimitetään virkaansa, niin taidan kuulua niihin jotka sanovat että vihdoinkin.  En nyt tarkoita viimeistä seitsemää viikkoa mitä säätytalolla neuvottelivat mutkia suoriksi, vaan kulunutta neljää vuotta, jossa sokeat ovat taluttaneet kuuroja ja päin vastoin noin niinkuin kuvainnollisesti ilmaisten.

Marinin hallitus sai yhteiskuntamme ei yksin taloudelliseen vaan ennen kaikkea moraaliseen rappioon ja tappioon, jossa kaikki suomalaisuuteen viitttaava ja kotimaisuutta korostava on leimattu vihapuheeksi ja rasisteiksi joutuvat kaikki jotka eivät sateenkaarilipun edessä paljasta päätään ja mene polviasentoon.  Mutta en minä silti ymmärrä tätä yletöntä Ukrainan lipunkaan palvontaa, vaikka muuten hyväksynkin kaikki toimet heidän auttamisekseen.

Jos jollekin nyt antaisin kuvainnollisesti rauhanajan Mannerheim- mitalin rohkeudesta, niin asettaisin sen Petteri Orpon rintapieleen, joka siitä huolimatta vaikka vasen korva joutui jatkuvan kiljunnan kohteeksi, niin antoi sen kiljumisen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos ja kun isänmaa vaati, niin valitsi perussuomalaiset hallitukseensa suomineitoa suosta ylös nostamaan.

Ja varmasti Petteri Orpo valinnan tehneenä tiesi, että tulevat neljä vuotta kiljuminen jatkuu ja ei ainakaan vaimene, kun jo nyt ollaan äänivalli murtamassa opposition orsien kaakatessa.

Nyt kun presidentinvaaleihin vielä oikeistopuolueet tekevät ”kassakaappisopimuksen” sitä silmällä pitäen, että jos Haavisto pääsee toiselle kierrokselle, että silloin pitää löytyä samaa rohkeutta kuin mitä Orpo on esittänyt ja asettaa isänmaallisen oikeistoehdokkaan taakse kaikki paukut, vain siten mailmanparantajan kuoleman suudelma estetään.

Näkyi tuolla olevan jo tuorreita mansikoitakin tarjolla ja emäntä sanoi täytekakun tekevänsä ja hyvin siihen kakunsyöntiin liitän Orpon onnistumisen jo nyt, jatkosta puhumattakaan.

23 vastausta artikkeliin “Suomen Yleisradio…Porilaisten marssi.”

 1. Arvilla taitaa olla valikoiva muisti.Ketkäs ne kiljuivat edellisen hallituksen aikana ja tehtailivat välikysymyksiä solkenaan. Joskus jopa asiasta. Ja sehän toki on opposition tehtävä. Haastaa hallitus.

  1. Idealistin miete: saataisiinpa joskus niin hyvä hallitus että sitä ei tarvitse kovin paljon haastaa. Ja vielä enemmän utopiaa: hallitus ja oppositio edes pyrkisivät yhteistyöhön. Meinasin kirjoittaa että AY myös mukana mutta kohtuus kaikessa.

  2. Iivo:

   Aina kannattaa kysellä, sillä kysyvä ei tieltä öksy.

 2. Yleensä väistyvät sukupolvet pyrkivät ja haluavat jättää seuraajilleen talon, maat ja nyt tässätapauksessa yhteiskunnankin paremmassa kunnossa kuin se oli heidän aikanaan.
  Mutta Marin jättikin seuraajalleen maan, joka on lähes selvitystilassa, eli pankrotissa ja nyt kun Orpon hallitusohjelma muuttaa suuntaa pelkästä kakunsyönnistä ensin sen leipomiseen, niin valtava poru ja parku kuuluu vasemmiston leiristä, että pitäisi vain jatkaa entiseen malliin, kyllä valtio kyydin ( piikin ) maksaa. Mutta kun valtio olemme me, niin ……

  1. Olet kyllä lukenut Suomen taloustillanteen jostain muualta kuin siitä, mikä se on vrt muihin eu -maihin siis vähintäänkin kohtuullisen hyvässä kunnossa tulevine haasteineen. Ne haasteetkin sataisiin selvitettyä huomattavasti kohtuullisemmin teollisuudelle, yrityksille kuin kansalsisillekin ex- hallituksen lääkkein.
   Nyt kaikki tahot ovat takajaloillaan. Voit uskoa Joulupukkiin yhtä hyvin kuin tähän hallitukseen !

   1. Eeuu onkin sieltä jostain, nimittäin pepusta ja kulkee vakaasti kohti vaikeita aikoja.

    Ehkäpä erkaantuisimme jo nyt, kun sää on vielä puolihyvä seurataksemme rytinöitä sivusta.

 3. ”Pojat, kansan urhokkaan,
  Mi Puolan, Lützin, Leipzigin
  Ja Narvan mailla vertaan vuoti,
  Viel’ on Suomi voimissaan,
  Voi vainolaisten hurmehella peittää maan.
  Pois, pois rauhan toimi jää,
  Jo tulta kohta kalpa lyö
  Ja vinkuen taas lentää luoti.
  Joukkoon kaikki yhtykää,
  Meit’ entisajan sankarhenget tervehtää.
  Kauniina välkkyy muisto urhojemme,
  Kuolossa mekin vasta kalpenemme.
  Eespäin rohkeasti vaan,
  Ei kunniaansa myö
  Sun poikas milloinkaan!
  Kauniina välkkyy muisto urhojemme,
  Kuolossa mekin vasta kalpenemme.
  Eespäin rohkeasti vaan,
  Ei kunniaansa myö
  Sun poikas milloinkaan!
  Uljaana taistolippu liehu,
  Voitosta voittohon
  Sä vielä meitä viet!
  Eespäin nyt kaikki, taisto alkakaa,
  Saa sankareita vielä nähdä Suomenmaa!
  Uljaana taistolippu liehu,
  Voitosta voittohon
  Sä vielä meitä viet!
  Eespäin nyt kaikki, taisto alkakaa,
  Saa sankareita vielä nähdä Suomenmaa!”

 4. Paremmin sopisi moni muukin kun joku Porilaisten marssi noinkin juhlavaan tilaisuuteen

  Vaikkapa maamme laulu finlandia taikka jääkärin marssi joka on noista marssilauluista komein terv tepivaari

 5. Ei tähän tilanteeseen kuulu Porilaistenmarssi, eikä mikään muukaan juhlatilanteissa käytetty marssi.

  Enemmän minua huolestuttaa parin uuden ministerin osaaminen.Melkoisen rumputulen kävivät puolustusministeri ja ukoministeri läpi. En ollenkaan epäile etteivätkö Valtonen ja Häkkänen ole sopivia tuleviin virkoiheinsa. Kyllä ovat sieltä ihan parhaasta päästä, joita ennakoitiinkin. Maailma vaan on niin kamalasti muuttunut ja Suomen on ollut ihan pakko siinä mukan. Se vaan, että onko sitä aikaa.

  Tekee vielä mieleni sanoa, että paljon vartijana tulee olemaan uusi presidenttimme. Suuet saappaat ovat ainakin odottamassa, varsinkin kun Niinistö hivuttautui hiukan ylemmäksi ohjevirkaansa.

  Sananen vielä liikenneministeristä, taas kokeillaan naisministeriä, vaikka edellinen ajoikin aika pahasti karille uuden taksilakinsa kanssa. Ei voi muuta kuin toivottaa onnea ja menestystä Lulu Ranteelle.

  1. Pentti, ainakin Bernerin ja Ranteen taustat tehtävään ovat hyvin erilaiset ja mielestäni nimenomaan Ranteen eduksi.

  2. Itse en olisi kovin huolissani myöskään ulkoministerin tahi puolustusministerin osalta, Suomessa kun virkamies kunta ei vaihdu, toisin kuin USA:ssä.

   Eli sama perusosaaminen säilyy vaikka ministerit vaihtuvat. Josko tämä uusi ulkoministeri noudattaisi paremmin lakia kuin edellinen.

  1. Valtonen pärjää aivan varmasti erittäin hyvin. Mikään ei puhu sitä vastaan, ei kerta kaikkiaan yhtään mikään.

    1. Ihan varmasti pärjää,miksi ei pärjäisi?

     Aivan tyhjän päällä oleva väite taas kerran, eikä se Haavisto mikään Jumala ole, kaikkea muuta.

      1. Joopa joo, tyhjääkin tyhjempää jälleen kerran. No ehkä vaan ei enempään riitä.

      2. Eikös ”pikkutyttö” ole hyvin pärjännyt jopa pääministerinä

 6. Kuitenkin ne tutut ja hyvin luodut valtiomiessuhteet ovat ulkomaisten yhteyksien saatavilla.

  Tätä minäkin juuri hiukan pelkään samaten on sen puolustusministerin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *