Työ on jotenkin tutun tuntuinen sana, mahdoin kuulla sen taannoin Kuopion torilla.

Sitä olen vähän tykönäni aina joskus aika ajoin miettinyt, että kuinkahan pitkään ne yhä pienemmät kansanryhmät suostuvat vielä otsansa hiessä elättämään yhä suurempaa joukkoa niitä, joiden palkanmaksajana toimii  Kela.

Onhan tässä nyt jokin paradoksi, kun suomessa on työvoimapula, vaikka täällä työttömiä laskutavasta riippuen on siinä 3-450000  ja silti eräät tahot haluavat vielä heidänkin päälle raijata tänne sadoin tuhansin lisää matalapalkkaisia, joiden palkasta puolet on Kelan kontolla.

Nyt kun valtion rahakirstu huutaa ei oota ja Orpo puhuu ja myöskin presidentti siitä, että ei suomi voi olla oleskelu yhteiskunta, niin johan vasemmalta alkoi kuulua älä mölöä, kuinka köyhiä laitetaan kyykkyyn.

Suomalainen hyvinvointivaltio on tullut tiensä päähän, kun meillä  ihmisten toimeentulo ei ole riippuvainen siitä, onko hän työssä tai työvoiman ulkopuolella.  Toki osa ihmisistä jotka haluaisivat työtä tehdä ja jotka syystä tai toisesta ei siihen kykene, niin heitä tulee auttaa.

Nyt suuri osa työttömistä kokee, että ei kannata itseään rasittaa työllä, kun saman elintason, paremmankin saa Kelan luukulta tikkuakaan ristiin laittamatta.

En sitten tiedä, mutta kokeiltaisiinko välillä keppiä porkkanan asemasta, sillä eihän työnteon tulisi olla vaihtoehto vaan oikeus ja jos kansanterveydestä ollaan huolissaan, niin  parasta sosiaaliturvaa on kuitenkin työ, joka  ennalta ehkäisee monelta, oleskeluyhteiskunnan henkiseltä elintaso sairaudelta.

Jos työ ei mene työttömän luo, niin työttömän pitää lähteä työn luo, ei tämä ole mitään tähtitiedettä.  Tietenkin jos halutaan jatkaa oleskeluyhteiskuntana, niin valmistautukaa jatkossakin tekemään yhä kovemmin työtä, sillä oleskelijoiden joukko kasvaa lainsäätäjien hellässä suojeluksessa, joten lopettakaa ruikutus.

 

 

14 vastausta artikkeliin “Työ on jotenkin tutun tuntuinen sana, mahdoin kuulla sen taannoin Kuopion torilla.”

 1. Kun suomalainen on niin tyhmä, että hän on kiinnittynyt vain yhteen paikkaan Suomessa, ostanut tai rakentanut kämpän, lujittanut perhesiteensä sinne, rakentanut mökkinsä lähelle, perinyt isovanhempiensa tai vaimon suvun tilat, niin hän ei lähde ennen kuin kuolema erottaa- saati sitten töihin muualle.
  Ja meidän tehdaskapitalistimme ei sitä katso, vaan potkii pihalle ”tuotannollis-taloudellista” syistä väkensä olipa itse rakentanut sinne tehtaansa ja herrojensa ja työntekijöittensä asuintalot kuten Mänttä, Valkeakoski, Tampere, Vilppula, Kuusankoski, Tervakoski, Ruukit rannikolla, Raahe, jne. Ja työntekijä prr..le on syyllinen kun ei ole töissä ?
  Toista on tuo ruotsinkielinen rannikko, jossa he pysyvät kuin tatit merenrantatiloillaan itsenäisinä yrittäjinä.
  No, minua tuo liikkuminen ei koske. Olen muuttanut työn perässä lukemattomat kerrat maassa ja muuallakin omaisuudesta ja suvuista tai mökeistä viis veisaamatta.

  … kyllä työ ja työnantaja puhumattakaan, yhdenosaamisen työtekijästä on pahis kaikkeen. Mitä vit…a työllä tekee, kun se on kaiken pahan alku ja juuri ? !

 2. Ei kotini ovi ees narahtanut, eikä liioin taattoni neuvojaan tarjonnut, puhumattakaan että äiti olisi evästä laittanut ja ei ollut tyttönikään huiviaan heluttamassa, kun poika nyt maailmalle lähti……

 3. .. ajatelkaahan nyt, kuinka sairasta työ on ! Siitä sairastuu fyysisesti ja henkisesti ennemmin tai myöhemmin. Joko selkäkipuun tai kateuden rahasairauteen jne..
  … toista se on tuolla, vähän ”tahkoa kiertäneenä”, Bahamalla ja Cayman saarilla palmun lehvien alla. Heräät ihanaan merituulen viriin ja loiskeeseen. Käyt taittamassa aamiaiseksi kypsän ja maukkaan banaanin ja appelsiinin tai kiivin puusta suoraa suuhusi. Kalastaja on tuonut hummerit tai tonnikalat rantaan. Siitä vaan parilla tipsikillingillä ostat nuotiolle herkut kepin päähän. Siemailet siinä bambumajassa käyneen ”sampanjan”. Loikoilet auringossa ja katselet hula-hulatyttöjen keinuvia lanteita.
  .. mikä helvetin työ täällä pakkasessa ja kylmässä kuusien ja katajien kylmettämässä kylmien ihmisten maassa ?
  .. nuo tulla kaukana ovat oivaltaneet elämästä jotain perimmäistä.

  1. Meillä olisi kyllä varallisuutta asua missä maailman kolkassa hyvänsä, mutta olemme mieluimmin kotimaan tuulissa ja tuiskuissa kuin myös lyhyen kesän helteissä, ennenkuin suuntaisimme sinne minne ei sielujemme sympatiat halua, ei vaikka ilmaiseksi pääsisimme.
   Nytkin olemme vaimon kanssa taas lähdössä järvirantaan paistamaan tikunnokassa juuripyydettyä
   nuotioaffenta ja juomaan nokipannukahveet päälle käen kuksiessa kuusikossa ja lokkien availlessa kurkkujaan runoudelleen. Iltasella rantasaunaan ja huomenissa jos Jumala suo, niin samaa herkkua.
   Mieluimmin siis kotimaan kamaralla yhtä tahkoa kiertäen, kun viisaana maailman nenästävedettävänä.

 4. Saksan puheilla autettiin Orpon ajatusta maahanmuutosta PSää vastaa. Tulijoista on kuulemma kova kilpailu, mutta miksi välimereen uppoaa tulijoita ja Turkille maksetaan etteivät päästäisi heitä Eurooppaan?

 5. Kyllä oikea työ on se, mitä itse osaa: taidetta, maalausta, kirjallisuutta, näyttelijä, muusiikko, puuseppä, seppä, muurari, timpuri, maalari, puutarhuri, maanviljelijä, kalastaja, viininpanija, maistaja, vaatesuunnittelija, ompelija, marjanpoimija, oman onnensa seppä.
  Sitten on se orjatyö: teollisuuden rattaana oleminen ja piiskurin hiostaessa.
  Sitten joku maksaa, jos on hyvää tai huonoa. Orja saa orjan palkan ja ”remmiä selkäänsä” ja hiekanmuruja palkaksi pankin lattialta.

 6. Niin Saksalainen sanoi ettei tulijoita voida valita ja olisko se oikein valita rusinat pullasta?

 7. Joo saman sanan olen kuullut Kuopion torilla kun sikäläinen poliisi kysyi mitä työ kuppootte
  Mutta kun vaaditaan esim 3000 eken palkka silloin tiedetään mit’ä varten työperäistä maahan muuttoa ajetaan läpi
  Syyksi silloin tulee matalapalkka jolla sitten ei tule edes toimeen terv tepivaari

  1. Suomessa on ”miljoona” alle 3 000 € / kk tienaavaa suomalaista, mamua tms. He vaan tekevät 2-3 työtä ja tuntipalkka jää orjatasolle. Näin on ollut aina.

 8. Niin on siksi meillä on mm ns köyhiä ihan omankin kansan keskuudessa
  Ja tekemällä kahta kolmea työtä myös kuolevatkin nuorina monasti jopa alta viiskymppisinä
  Ennen ne ne olivatkin Suomalaisten vanhempien lapsia terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *