Onko Ruotsi vielä ilman natojäsenyyttä?

Ei ole vähäänaikaan kuulunut siitä asiasta mitään  ja hiukan huonosti on tullut sitä asiaa seurattua. Eikä kai sillä suurta merkitystä ole kenellekään.

Viimeksi kun asiasta jostain luin, sanottiin Turkin presidentin vaalien olevan yksi kiintopiste siinä asiassa. Turkissa onkin esivaalit huomenna ja siitä tulikin koko juttu mieleeni.

Jostain luin siitäkin , että Ruotsia ei niin kovasti koko Nato enään edes kiinnosta. Ruotsalaiset laskevat, että Suomi on tietty turva tästä suunnasta ja Norja toisesta suunnasta. Tanska turvaa etelän, kaikki maat Ruotsin ympärillä natomaita ja velvollisia auttamaan.

Ruotsi on myöskin aloittanut huomattavan asevarustelun ja tekee paljon omalla aseteollisuudella. Ruotsi on myös mukana kaikissa niin Naton, kuin muidenkin sotaharjoutuksissa. Aika sen sitten näyttää.

11 vastausta artikkeliin “Onko Ruotsi vielä ilman natojäsenyyttä?”

 1. Eihän siitä Ruotsin Nato jäsenyydetä ole paljonkaan julki tuotu mutta eiköhän se ole vielä avoin asia terv tepivaari

 2. Eikä Ruotsin pidä siihen turvata että naapurit ovat Natossa se viides artikla koskee myös Ruotsia terv tepivaari

  1. Mitenkä se viides artikla on eri Ruotsille kun se ei ole vielä Nato maa tuleeko sille Natolta apua
   Ei pitäisi tulla niinhän se meni Suomella terv tepivaari

 3. Ruotsilla ei ole hätää, mutta Natolle on aika ikävä kun pitää tehdä joka asiassa parin tuhannen kilometrin turha lenkki.

  Turkin tilanne selviää vaalien jälkeen, mutta Unkarin tilanne tuskin.

  1. Veikkauksei on, että Unkari seuraa samantien perässä, jos Turkki päättää hyväksyä Ruotsin.
   Se todella saattaa riippua valituloksest tai sitten ei.
   En ole mitenkään huomannut tämän vastaehdokkaan kommentteja Ruotsin jäsenyyteen, joten se on ”ilmassa” tai vaalisyistä piilossa.

 4. Tavoite on että Ruotsi olisi ratifioitu ennen NATOn huippukokousta, mutta nyt sen asian päälle on keräytynyt pessimistisiä pilviä.

 5. Turkissa on vaalissa aika tiukka tilanne, päivällä kun katsoin, niin sen ensimmäisen ja sen toisen kannatuskäyrät ovat melkein päällekkäin vähän alle 50%. (nimet saa kukin keksiä itse, liian vaikeita minulle)

 6. Turkin pressanvaalien 1. kierros tuskin tuo tulosta.

  Toinen kierros kertoo opposition voittaneen.

  Kolmas kierros on se, jossa diktaattori tuo sotilaat kaduille ja tuhoaa opposition sekä viimeiset rippeet demokratiasta. Se alkaa muutama tunti toisen kierroksen tulosten julkistamisen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *