Ukraina kärsii, kun länsi pesee käsiään

Kaikki varmasti toivovat,  että Venäjän brutaali hyökkäys Ukrainaan pari vuotta sitten päätyisi mahdollisimman pian hyökkääjän murskaamiseen valloittamiltaan alueilta, Krim mukaanluettuna.

EU maat Suomi mukaanluettuna ja myös Yhdysvallat sanovat, että niin kauan autetaan kaikin mahdollisin keinoin Ukrainaa kuin se on välttämätöntä.

Mutta minä sanon, että sitä voittoa ei tulla saavuttamaan Ukrainalaisten omin miesvahvuuksin ja aseavuin, tämä on tosiasia ja ymmärrän kyllä että tätä ei ääneen poliittinen johto Euroopassa lausu, se antaisi vain Putinille lisää aihetta riemuun.

Näyttää siis siltä, että sota jatkuu nykyisillä sijoillaan hamaan tappiin ja Venäjän  annetaan  jatkaa kaupunkien ja siviilien pommittamista koko Ukrainan aluella ja kun Venjä on siirtynyt sotatalouteen, niin sen seurauksena sieltä ei ammessiooni lopu eikä miehet ja siellä ei ruumiita lasketa.

Ja sitä nyt toistellaan ja toitotetaan ja elätellään toivetta, että Venäjä häviää sodan sisäiseen hajaannukseensa ja että kunhan ruumiskasat tarpeeksi kasvavat, niin kansa nousee kapinaan.  Mutta minä sanon uneksijoille että älä unta nää, sitä ei tule tapahtumaan, että Venäjä muuttaisi tuhatvuotista käytösmalliaan jonkin Ukrainan ”konfliktin” seurauksena.

Ainoa mikä tämän muuttaisi, olisi kansainväliset  joukot lähetettäväksi Ukrainaan, ajamaan ryssä omalle puolelleen, sillä Ukrainan omin miesvoimin se ei onnistu.

Se riski siinä on, että Putin käyttää ydinasettaan, mutta se riski on otettava, muuten Ukrainalaisten tappamisen ja Ukrainan tuhoamisen annetaan jatkua määräämättömäksi ajaksi.

Jos ei nyt koota demokraattisten valtioiden massiivista yhteisrintamaa Ukrainaan lähetettäksi aseineen, niin Ukrainassa annetaan tapahtua ja on jo osin tapahtunutkin kansanmurha.

Ei Venäjää millään pakotteilla eikä aseavulla eikä myöskään kauniilla puheilla voiteta, nytkin Venäjällä kansalaiset elävät normaalia elämää samaan aikaan, kun täällä toistellaan samaa virttä siitä kuinka Ukrainalaiset taistelevat ja kuolevat koko Euroopan puolesta, minä sanon että voiko enään suurempaa käsienpesua olla Euroopan valtioilta.

 

4 vastausta artikkeliin “Ukraina kärsii, kun länsi pesee käsiään”

  1. Ukrainalla ei ole ilmaherruutta mikä vaikeuttaa sekä oman maan puolustusta että Venäjän miehittämien alueiden takaisin valtaus. EU:n ja NATOn olisi pitänyt heti sodan alussa sopia Ukrainan kanssa sen maan ilmapuolustuksesta yhdessä.

    1. Marko,- Voin olla väärässäkin, mutta vaikka suurin osa EU.n jäsenmaista kuuluukin Natoon, niin kai Nato itsessään voidaan pitää sodan ”ulkopuolella” paperilla ja sopimuksissa, vaikka se sitä käytännössä aseineen tekisikin.

  2. Nykytaktiikalla ei sotaa voiteta sillä ainoastaan kulutetaan voimavarat.

  3. Itse olen sitä mieltä, että EU:n tulisi hävetä syvästi kuin myös Eurooppalaisten NATO-maiden, Ukrainan apu on ollut aivan liian paljon Yhdysvaltojen harteilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *