Persut sekaisin kuin seinäkello

Aamulehden tutkiva journalismi selvitti, mikä mättää Pirkanmaan persuissa – kaikki !

Jotta  en panisi omiani, otan otteita jutusta, joka on vain tilaajille. Juttu on pitkä kuin nälkävuosi ja paljastaa kuinka sekalainen seurakunta tämä sakki on. Ei ihme, että Suomikin on sekaisin, kun tämä sekalainen seurakunta on päässyt hallitukseen saakka sokean ja vallanhimoisen kokoomuksen Orpon kanssa,

———–

”Perussuomalaiset on jakautunut kahteen leiriin Pirkanmaalla. Osa tukee piirin puheenjohtajaa Sami Kymäläistä, osa syyttää häntä karkeasta käytöksestä. Kyse ei kuitenkaan ole vain yhdestä miehestä. On varoituksia, erottamisaikeita, riitaa luottamuspaikoista sekä erikoinen moitekirje. Aamulehti selvitti, mistä on kyse.

YHDESTÄ asiasta vallitsee laaja yksimielisyys: Pirkanmaan perussuomalaiset on jakautunut. On hyvät vastaan pahat. On vehkeilyä, vallanhimoa ja oman edun tavoittelua.

Esimerkiksi Pirkanmaan piirin puheenjohtajan Sami Kymäläisen arvostellaan kahmineen itselleen kaksi keskeistä tehtävää, piirin puheenjohtajuuden ja Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston valtuustoryhmän puheenjohtajuuden, ja jakavan luottamuspaikkoja omalle lähipiirilleen.

Ylöjärvellä erimielisyydet etenivät keväällä niin pitkälle, että neljä valtuutettua ja neljä varavaltuutettua erosi perussuomalaisista ja perusti oman Suomen Kataja -valtuustoryhmän. Perussuomalaisten valtuustoryhmän nykyinen puheenjohtaja Hannu Ruuska arvioi, että valtuutetut olisi todennäköisesti erotettu, elleivät he olisi itse lähteneet.

Nokialla valtuuston puheenjohtaja Maria Asunta sai puolueelta keväällä varoituksen, minkä jälkeen hän elokuussa erosi puolueesta ja sääntöjen edellyttämänä paikallisyhdistyksestä.

Nokialaisvaltuutettu Tuomo Isokangas puolestaan oli tulla huhtikuussa erotetuksi perussuomalaisesta valtuustoryhmästään, mutta ryhmä tyytyi varoituksen antamiseen.

Varavaltuutettu Pia Laaksonen sai Nokialla tarpeekseen paikallisyhdistyksen toimintatavoista ja erosi maaliskuussa puolueesta ja paikallisyhdistyksestä.

Tampereella kaupunginvaltuutettu Joonas Kiviranta jätti elokuussa eronpyynnön Tampereen perussuomalaisten valtuustoryhmän ensimmäisen varapuheenjohtajan tehtävästä.

Aamulehden tietojen mukaan perussuomalaisten valtuustoryhmässä Tampereella Veikko Vallinin ja Lassi Kalevan välit ovat jännitteiset.

Lisäksi Ylöjärven perussuomalaisten yhdistyksen hallituksen silloinen puheenjohtaja Tomi Saaristo ja valtuustoryhmän silloinen puheenjohtaja Inga-Mari Lehti ottivat kriittiseen sävyyn julkisesti kantaa valtuutettu Erja Pelkosen (ps.) yksityiselämää koskevaan kiistaan paikallislehti Ylöjärven Uutisissa 8.5.2023 ennen kuin olivat kuulleet Pelkosta asiasta. Näin siitä huolimatta, että perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää, järjestösihteeri Kai Karhukorpi sekä Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Sami Kymäläinen olivat kieltäneet heitä puuttumasta ”

Ristiriidat repivät perussuomalaisia Pirkanmaalla – Pirkanmaa – Aamulehti

16 vastausta artikkeliin “Persut sekaisin kuin seinäkello”

 1. … ja tähän on tultu, kun persut johtaa ja Orpo on kuin seinäruusu:

  ”Teppo Viljanen / US on seurannut syvemmältä koko asiaa:

  ”Sote-valiokunnan asiantuntijat: 13 vastusti hallituksen esitystä ja 1 lausunnon antaja ”ei nähnyt mitään huomautettavaa”

  Olen seurannut taas eilen 14.00 alkanutta eduskunnan täysistuntoa. Vihdoin klo 1.10 tämän päivän puolella sote-valiokunnan pj Krista Kiuru pääsi kertomaan asiantuntijalausunnoista. Eli siis valiokunta kuuli yhteensä neljäätoista (14) asiantuntijaa, 13 heistä tyrmäsi hallituksen esityksen täysin ja vain yksi (EK:n asiantuntija) ”ei nähnyt mitään huomautettavaa”. Eli siis edes EK:n asiantuntija ei tuon vahvempaa puoltoa antanut. Ja tietenkin äänin 9-8 hallituksen esitys hyväksyttiin! Nyt opposition edustajat joutuvat pitämään puheenvuoroja keskellä yötä saadakseen äänensä kuulluksi. Sote-valiokunta äänesti kaikki järkyttävät päätökset äänin 9-8 väkisin läpi. Kello 2.02 puhemies Tarja Filatov joutui lopulta lopettamaan täysistunnon kesken. 13 lakiesitystä olisi ollut vielä jäljellä ja niihin oli varattu vielä 40 puheenvuoroa. Ja tähän siis on syynä vain ja ainoastaan hallituksen into leikata niiltä kaikkein heikko-osaisimmilta. Tämä hallitus on kyllä todellinen heikompiosaisten kyykyttäjä!

  Onko tässä mitään järkeä?

  Tämä hallitus toteuttaa tätä surullisenkuuluisaa ”hyvää hallitusohjelmaa” vaikka väkisin. Ei mitään väliä mitä asiantuntijat sanovat.

  Persujen nettisivuilla on kohta ”Arvomaailmamme – Our Values”. Otsikon ”Ihmisen puolella” alla on seuraava lause ensimmäisenä: ”Isänmaalliseen ja oikeudenmukaiseen politiikkaan kuuluu vähäosaisten, huono-onnisten ja syrjäytyneiden suomalaisten auttaminen.” Olisikohan syytä päivittää ne kotisivut? Jotenkin tuo lause on kyllä niin totaalisen väärin. En tähän hätään kyllä keksi irvokkampaa tapaa pilkata noita vähäosaisia, huono-onnisia ja syrjäytyneitä.

  Tätä hallituskautta on vielä 3½ vuotta jäljellä ja Riikka Purraa lainatakseni: ”Haluan huomauttaa, että me teemme 800 miljoonan säästöt vain ensi vuonna. Ja uskokaa tai älkää, lisääkin pesee.” Ja arvatkaapa kenen selkänahasta nekin säästöt revitään. Voin kertoa, ettei ainakaan hyvätuloisilta. ”

  1. Hyvää itsenäisyyspäivää Heikille kaikesta erimielisyyksistämme huolimatta, asiat riitelevät, eivät miehet.

  2. Demareita eivät hallitushommat kiinnostaneet. Mieluummin piereskelivät köyhiä päin naamaa.
   Kallonmittaajapuolue olisi joutanut oppositioon.

 2. Vasemmistovetoiset liberaalit ovat peloissaan. Orpon hallitus, perussuomalaiset tukenaan, aikoo oikeasti murtaa korporaatiot pois häiritsemästä parlamentarismia. Parlamentarismi on ainoa tie jakaa oikeudenmukaisimmin yhteistä hyvää. Pahin jarru tälle on etujärjestöt, varsinkin ahneuden riivaama AY. Tuo sinänsä tarpeellinen järjestö, joka nykyisellään sylkee köyhiä silmille.

  1. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on parlametarismia korkeampi ja moraalisempi voima.
   Vaalit voitti edellisen hallituksen puolueet äänin laskettuna. Vaalimatematiikka valitsi tämän epäoikeudenmukaisen äärihallituksen.

 3. Voi vain todeta, että ihan sama, mistä asiasta on kyse, niin hklta tulee tuutista persu,persu,persu…

 4. Aiheeseen liittyen lisätieto esim kokoomuksen asiatietämyksestä päätöksiä tehtäessä esim Laiho jonka tietämys edustanee kokoomuslaista tietopohjaa :
  https://www.hs.fi/talous/art-2000010038957.html
  Halpoja vuokrattavia asuntoja Hesa-Espoo
  10 000 Laihon mukaan ja todellinen määrä on vain 694!
  Miltä pohjalta päätöksiä tehdään kun ei vaivauduta edes tutustumaan ko tilanteeseen ennen valiokuntakokousta?

 5. Edustuksellisessa demokratiassa politiikka on mitä melkoista shakkia, ja ehkä juuri siinä.
  Viisaat tai sellaisiksi tekeytyvät sanovat, että kokonaisveroaste pitää olla tarpeeksi korkea, jotta hyvinvointiyhteiskunta olisi totta (esimerkkinä Suomi ja muut pohjoismaat). Vaikkapa että kaikilla pitää olla mahdollisuus koulutukseen, terveydenhuoltoon, sosiaaliseen turvallisuuteen – – Lisäksi valtion velka pitäisi pitää kurissa, jotta luottokelpoisuus säilyisi ja jotta sijoittajat eivät säikähtyisi ja siirtäisi rahojaan muualle, etc.
  Pohjoismaissa tämä puoli on melko hyvässä järjestyksessä.

  Pitäisikö sitten näiden maiden pönkätä esim. Italian ja Espanjan talousjärjestelmiä, joissa kotitaloudet ovat varakkaita, mutta valtio on velassa kuin tervanvetäjä? Tarkoitanko myös Kreikkaa? Tarkoitan. Jos maat/valtiot ovat hoitaneet omat asiansa niin hyvin, että ne kelpuutetaan pönkittämään Ranskan ja Saksan pankkeja, jotka ovat luotottaneet Kreikan, Italian, Espanjan manjana-manjana politiikkaa, ne joutavatkin Euroopan ongelmamaiden rahoittajiksi, jos kansalaiset ovat niin helvetin tyhmiä vaaliuurnilla – jatkossakin.

  1. Tätä ääliömäisyyttähän punavirheet ovat ajaneet pressaehdokas Urpilainen mukana julkisesti.

   1. Kallon ja juhak:n kommentit menivät taas kerran alkeelliseen EU- historian populismiin.
    Välimeren maiden omien talouksien varallisuudella hoidetaan perheen sosiaaliturvaa, joka sotu siellä on onneton meidän Pohjoismaiseen yleiseen sotuun nähden.
    Mutta persut haluaakin palata menneeseen oman lompakon koon mukaiseen luokkayhteiskuntaan.

 6. Oikeistopopulistinen ratkaisu kaikkeen vaikuttaa olevan menneisyyteen palaaminen ja kaiken rikkominen sen sijaan, että nähtäisiin Euroopan unioni omana talousalueenamme, johon liittyviä ongelmia tulisi korjata sekä hyödyntää Euroopassa asuvien ihmismäärien potentiaali.
  Lisäksi itse näen EU:n ja eurooppalaisuuden jonakin historiallisena jatkumona, johon samastun mieluummin kuin läntiseen NATOiluun tai johonkin itämaisiin kulttuureihin. Olen eurooppalainen ihminen, en jenkki ja EU tulisi nähdä laajemmassa merkityksessä myös rauhanprojektina, satsaten ja investoiden EU:n kehittämiseen ennemmin kuin nojautuen yksinään NATO:n avustamiseen, ajattelen.

 7. Samaa oli joskus muinoin SMPssä. Särmikäs porukka haastoi toisensa käräjille. Sillä tavalla saadaan oma puolue tuhottua mutta mitä väliä, tärkeämpää on olla ehdottomasti oikeassa tai kostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *