Vasemmiston laskuoppi, jos ei ole täytyy lainata, mistään en luovu.

Jos, siis sanon jos Orpon hallitus haluaisi vaikeisiin kysymyksiin löytää helpoimmat vastaukset, niin se jatkaisi edellisen vasemmistolaisen hallituksen linjoilla vailla huolta huomisesta ja pitäisi omat rivit suorina roiskimalla yhä uutta ja uutta velkarahaa taloon, joka on jo palanut kivijalkaa myöden.

Mutta jonkun on vastuu otettava tämän maan nostamiseksi takaisin sille uralle, jossa velka olisi isännän asemasta vain hyvä renki. Vasemmistolta meni ja menee yhä käsitteet sekaisin ja kaikesta ollaan kyllä huolissaan maan ja taivaan väliltä ja pelotellaan lapsemme ja nuoremme ”Pitkänniemen asiakkaiksi” maailmanlopun houreillaan, mutta siitä ei olla huolissaan, että otamme velkaa tulevien sukupolvien piikkiin.

Tottahan sillä rahankylvöllä Gallupitkin nauraisivat pankkiin mentäessä, mutta kun on vastuuta lähdetty kantamaan, niin se kannetaan ja vaikka nyt niskaan sataa tulta ja tulikiveä, niin se on ainakin varmaa, että nykyiset lapsemme ja nuoremme vielä kiittävät Orpon hallitusta siitä rohkeudesta, kun se lopetti heidän piikkiinsä elämisen.

Nyt kun ei meitä uhkaa Iivanat, niin meitä uhkaa vasemmistolaiset politrukit tykkeineen (soppa)

Onhan se tietenkin hyvä että Hurstin lisäksi on muitakin köyhien ruokkijoita, eiköhän siellä AY.ssa liene mehevät puskurit kasvatettu ja tietenkin kaikki niiden kuuluisien köyhien selkänahasta.

Minua huvittaa kun tämä vasemmistolainen primadonna lähti heti kuin jänis makuulta kiertämään mualimaa asiantuntijana, kuinka terve yhteiskunta saatetaan kaaokseen vajaassa neljässä vuodessa.

13 vastausta artikkeliin “Vasemmiston laskuoppi, jos ei ole täytyy lainata, mistään en luovu.”

  1. Kertaus on opintojen äiti, jotta yksinkertaisille yksinkertaisempikin laskuoppi menisi ”kaaliin”.
   On se kumma, että minä joka olen vain tahkoa pyörittänyt yhteen suuntaan, niin opetan moneen suuntaan kiertokouluja käyneille, että köydellä ei voi työntää ja kakku ei kasva vain sitä syömällä.

 1. Toistelu on tuttua, kuinkahan moneen kertaan olen lukenut tai kuullut esimerkiksi nämä
  – köyhät kyykkyyn
  – kylmää kyytiä
  Että eiköhän lienee suunnilleen tasapeli tässä uskossa kertaamisen voimaan

  1. Matti,- Sehän tästä tekee paradoksaalista, että ne jotka ovat näiden sotkujen pääarkkitehdit, huutavat nyt oppositiosta että mitään ei saisi tehdä, vaan jatketaan vaan reippaasti velkahirressä keinumista ja lauletaan kansanvälistä kitapurjeet punaisena.

   1. … ja tämä hallitus kasvattaa valtionvelkaa kaikista edellistä vielä suunnitelmastaan 5 mrd;n säästöllä yli 10 mrd. velkataakaksi. Epäilen, kun hallituksen ennustajaeukkojen laskuopi ei osannut elon laskuopin kertotaulua ja korkojen nousua, niin velka kasvaa yi 15 mrd.
    Eikä sillä ole mitään tekemistä edes yskin entisen hallituksen perintöön.
    Eli helpotetaan vain ökyelämää, kasvatetaan julkisien hankintojen kuluja korkoineen 50->55 mrd:n tasolle/ vuosi tekemättä mitään.
    Panin Arto Satoselle ”hiukan” viestiä tästä.

 2. … puuttui:

  -veroalennukset hyvätuloisille
  – raippaveron kynnyksen nousu lisää edelleen ökyelämää
  – ja minunkin elintasoni nousee että kohisee

  .. ei pitäisi siis valittaa, mutta kun hallituksessa ei ole sosiaalisen oikeudenmukaisuuden laskuoppia, joka oli aikanaan sivistyskokoomuksen yhteiskunnallista ykkösosaamista. Se osaamisen on kaapannut keskusta-vasemmisto.

  1. Voi herra isä, minä en tiedä ainoatakaan yhteiskuntaa, jossa vasemmiston opein olisi tullut muu lopputulos kuin valtio-pankrotti.

 3. Tuo raippavero on varmasti kuin luu jossa loputtomasti riittää kaluamista. Vaikka en ole rikas vähän pitäisin sordiinoa päällä, maassa jos työn verotuksen progressio on maailman huippuluokkaa.

  1. Tehdäänpäs herroille laskuoppiharjoitus:

   1. Paljonko hyvätuloisten veroalennus vaikuttaa valtiontalouden velkoihin ? = saman verran lisää velkaa kuin veronalennus vastaa miljardeina suoraan alijäämään.
   2. Paljonko se vaikuttaa pienituloisille valtionvelkana niin tulojen kuin tukien määrän pienennyksinä ? = Se lisää valtionvelkaa juuri tukien vastaavana lisäyksenä.
   3. Paljonko julkisten menojen 50 mrd/ vuosi säästö, 10 %, vaikuttaisi valtiontalouden tasapainoon ? = 5 mrd säästö / vuosi palvelujen pysyessä jopa ennallaan.

   … nyt tämän hallituksen talousviisaat toimivat juuri vastoin Elon laskuoppia ja lisäävät valtionvelkaa tasolle 15 mrd / v. kuin voisivat säästää 10 mrd.

   Sen sijaan edellisen hallituksen ohjelma olisi toiminut vähintään Elon laskuopin mukaisesti, mutta lisännyt positiivista ilmapiiriä tehdä töitä. Suurtuloisten mm. verohelpotukset sen sijaan eivät lisää yhtään työpaikkaa.

   1. Vain työn tekemisen ja teettämisen kautta yhteiskunta kykenee niistä kuuluisista köyhistäkin huolehtimaan, ei tämä sen monimutkaisempi yhtälö ole.

     1. Jos sosialiturva on sitä luokkaa että työn vastaanottaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa, niin kyllä silloin pitää lähteä purkamaan niitä kannustinloukkuja.Ei se ole työntekijän vaan järjestelmän vika, että hyvinvointivaltio ei palkitse työn tekijää, vaan palkitsee mitä moninaisemmin tuin vapaaehtoisen joutilaisuuden valinneita.

      1. Tämä on kulunut virsi ja täyttä populismia. Sillä voi saada muutaman työpaikan lisää.
       Työpaikat, osaavat tekijät, ikärasismi, alueelliset erot yritysmaailman tavoittiden( keskittäminen ja halpatyö) ovat täysin ristiriidassa keskenään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *