Orpo on jo hylännyt SDP:n

Kokoomus lienee jo hylännyt SDP-yhteistyön, vaikka hallitustunnustelut eivät ole vielä alkaneetkaan, mikä vain osoittaa miten keinotekoista teatteria tuollaiset hallitusneuvottelut lopulta ovat. Tunneperäiset luokkavaistot jyräävät. Ratkaisuksi tulee joko PS:n kanssa enemmistöhallitus (Sipilä II tosin ilman Berneriä) tai vähemmistöhallitus pienempien porvarillisten puolueiden kanssa (Kivimäki II, joka oli vv 1932 – 1936 maan pitkäikäisin hallitus aina 70-luvulle saakka). Kivimäen vähemmistöhallitus oli keskiryhmistä kokoonpantu ja saattoi istua ilman enemmistöasemaa koska sai aina oikeistosta tukea politiikalleen joka oli riittävän oikeistolaista. Saman varaan – PS:n hiljainen tuki – laskiksi myös Orpon mahdollinen vähemmistöhallitus. Itse asiassa vähemmistöhallitus olisi kokoomukselle siisti ratkaisu jossa sen ei tarvitsisi tahria käsiään hallitusyhteistyöhön PS:n kanssa. PS antaisi tarvittaessa parlamentaarista tukea kunhan saisi joitakin tavoitteitaan läpi.

Orpon ratkaistavaksi tulevia kysymyksiä on vain yksi suuri. Uskaltaako kokoomus muodostaa hallituksen PS:n kanssa? Mieli tekisi ja luokkatunne houkuttaisi kun parlamentaarinen tilanne on otollinen. Vastaan puhuisi se että kokoomus haluaa profiloitua modernina Eurooppa-myönteisenä dynaamisena puolueena ja PS olisi kaikelle tälle suuri kansainvälinen rasite. Oivaltavat kokoomuslaiset eivät myöskään aliarvioi kotimaisen ammattiyhdistysliikkeen voimaa mitä tulee talouspolitiikkaan. Suomen poliittisen elämän toimijoissa on myös älymystöä (vaikka. Pallen riimein, ei sitä tyhmempi heti huomaa) joka ei perussuomalaisuutta sulata. Myös kokoomuksessa on.

15 vastausta artikkeliin “Orpo on jo hylännyt SDP:n”

 1. PS on ollut jo Soinin ajoista alkaen eeuun paras ystävä. Sitä ei vain tyhmempi heti huomaa.

  Liittovaltiopyrkimys ajaa unionia kohden hajaantumista ja sisällissotia.

  Yhteisvaluutta on ollut haitallinen keskenään erilaisille kansantalouksille, joiden suhdanteet ovat kulkeneet eri tahdissa.

  ——-

  Älyä omaavat Persut saattavat viedä Suomen kohden Norjan ratkaisua ja itsenäisyyttä. Sitä vaihtoehtoa kannattaisi tutkia.

 2. Onko asia vaan niinkin päin ettei taida äsdepee itsekkään olla innokas samaan hallitukseen näiden kahden juoksupojaksi terv tepivaari

 3. Mistä näkee että SDP ei Orpolle kelpaisi? Toki muistot päättyvältä hallituskaudelta ovat katkerat ja taloudenpidon ajatukset eri planeetoilta. Demareilla on se ”rasite” että oli mitä mieltä hyvänsä sen on oltava äänekkäästi äänestäjiensä ja AYn kanssa väleissä.

  Mutta viisaita sanoja avaajalta ylipäänsä koska suunnilleen samoin pohdiskelen itsekin.

  1. Säisä:

   Kokoomuksen ja demarien hallituksista katkerat muistot.

   Holkerin hallitus oli viedä maan Kansainvälisen Valuuttarahaston holjoukseen.

   Lipposen-Niinistön hallitus vei maan euroon ja on syyllinen jatkuvaan suhteellisen taantumaan muihin pohjoismaihin nähden.

   Kataisen-Urpilaisen hallitus aiheutti jättimäiset velat. Laiminlöi Suomen pelastamisen euron kurimuksesta, vaikka pässikin näki, ettei yhteisvaluutta sovi erilaisille kansantalouksille.

   Jos nyt tulisi kokoomuksen ja demarien yhteishallitus, niin kehitys maassa pysähtyisi ja jäisimme entistä enemmän jälkeen unionin muista maista.

 4. Orpo ei ole niin tyhmä, että jyräisi kokoomuksen johdon sivistyssiiven ja ottaisi persut mukaan pilaamaan kokoomuksen maineen. Tämä viesti kantautui Tampereen kokoomuksen päästä.
  Mutta toisaalta Orpo on menneen maailman mies ja saattaa tämän erehdyksen pääministeriksi pyrkijänä ja jo hourupäisyydessään yrittää tehdä.
  Keskustelut käydään kyllä Orpon/demareiden/Marin välillä.

  Demarit haluavat talouden tasapainotuksen tehdä yläpään verotuksen ja leikkaukset julkisten miljardihankkeiden kautta tinkimättä koulutus–terveys-sotu-ympäristö- mamu- eu- kannoistaan. Työvoimaa ei pois potkituilla työttömillä ratkaista, vaan investoimalla uuteen teknologiaan työhyvinvointiin ja maahanmuuttoon.

  Tähän sitoutuvat taas kaikki ex-hallituksen puolueet jopa KD. Mutta kokkaritkaan eivät halua oppositioon, joten…Persut, kepu, liike joutuvat sinne.

  Teatteri persujen kanssa ei johda mihinkään kuin nopeaan loppuun ja Orvon väistymiseen, ellei joku potkaise häntä oikein kunnolla.

 5. Kyllähän Orpo demarit mielellään hallitukseen ottaa, kun Marin lupasi laittaa AY- liikkeen verolle, en toki pidätä hengitystä sitä odotellessa 🤪

  1. Mika:

   ”Kyllähän Orpo demarit mielellään hallitukseen ottaa, kun Marin lupasi laittaa AY- liikkeen verolle, en toki pidätä hengitystä sitä odotellessa 🤪”

   On ollut ilmassa, että myös kokoomus kaipaisi korruptiorahaa talouselämältä, eikä
   Mielellään laittaisi työnantajarahastoja verolle. Sitä kuitenkin yleinen ”yleishyödyllisten yhteisöjen” verollepano edellyttäisi.

   Rohkein lausuma tuli ay:n Riku Aallolta. Sanoi olevansa valmis verollepanoon, jos se koskee kaikkia ”yleishyödyllisiä” tasapuolisesti. Myös Nallen peltopyy säätiötä ja ”Suomessa asuvien ruotsalaisten” säätiödynastiaa, joka on myös maamme korruption pahimpia pesäkkeitä.

   RKP on ruotsalaisen rahan musta suojelusenkeli. Se tuskin lähtee mukaan hallitukseen, joka rupeaa verottamaan ruotsalaista rahaa ja saattaa ruotsalaisten säätiöiden tilikirjat valtion tarkastajien käsiin.

   PS ja KD omannevat vähän salaisia sidonnaisuuksia valtiolta pimennettyyn säätiörahaan ja lienevät valmiimpia laajentamaan veropohjaa ”yleishyödyllisiin”.

   Jos ei löydy leikkaus kohteita tarpeeksi, niin luonnollista on laajentaa veropohjan, jolla päin vastoin on ollut taipumuksena supistus.

   Esimerkiksi maamme metsiä on siirtynyt ”ulkomaiseen” omistukseen veropakoilumielessä.

   ”Hyvinvointiyhteiskunnan” taloudelliset mahdollisuudet ovat mielestäni vakavasti uhan alaiset.

   PS ja KD ovat parhaiten ajan valtimolla. Rahan vastikkeeton lappaminen ulkomaille on lopetettava kertakaikkiaan.

   Natoliityntä tapahtui yllättäen yks-kaks. Samaan ripeään tahtiin pitäisi järjestää myös maamme itsenäistyminen unionista ja palaaminen Eftaan Norjan seuraksi.

 6. Ottas tietysti mutta noin kehnolle sulholle sanotaan hyvästi
  No teollisuus liitto on jo hyväksynyt verotuksen terv tepivaari

 7. Alkaa olemaan sellainen perstuntuma, että punademuilla on perse pahasti ruvella katkerasta raapimisesta.

 8. No miksi demuista minulle jankutat en ole demu vaan sitoutumaton terv tepivaari

  1. On se aika itsekeskeistä, kun luulet kaikkien kommenttien koskevan sinua itseäsi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *