Myllyt tulevat ja maailma pelastuu…

https://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/art-2000009760327.html

”Vihreä siirtymä tuo Pirkanmaalle ainakin 62 metriä leveän aukon metsään”

”Osin nykyisen johtolinjan yhteyteen, osin uuteen maastoon tulevan yhteyden pituus on 157–176 kilometriä. Metsää jäisi uuden johtoalan alle 800–900 hehtaaria. ”

On se vaan kumma, että talon rakentamiseen pitäisi saada kaataa muutaman sadan neliön suuruinen metsä.

Sehän on hirveää luontokatoa ja tuhoamista.

Myllyjen takia tarvitaan vain pikkuisen linjaa ja sellainen 8 Ha aukkoa kunkin myllyn kohdalla ja siitä sitten kiukutellaan…

7 vastausta artikkeliin “Myllyt tulevat ja maailma pelastuu…”

 1. ” Tuulivoimalat ovat valitettavasti vaaraksi luonnolle, vaikka niiden tarkoitus onkin suojella ilmastoa. Luonnon monimuotoisuus kärsii tuulivoimarakentamisesta. Tuulivoimateollisuuden aiheuttamat haitat ovat moninkertaisesti hyötyjä suuremmat.

  Harva tietää, että tuulivoimaloiden lavoista irtoaa tuhansia kiloja mikromuoveja, jopa 10 % lapojen massasta voi irrota niiden lyhyen käyttöiän aikana suoraan luontoomme. Tämä vaarantaa mm. pohjavedet ja voimaloiden ympäristön monin tavoin. Maahan upotetaan tuulivoimalan perustukseksi tonneittain betonia ja rautaa, joka ruostuessaan saastuttaa pohjavedet peruuttamattomasti!

  Metsää kaadetaan tuhansia hehtaareita tuulivoimaloiden sekä niistä johdettavien sähkön siirtolinjojen vuoksi. Kasvi- ja eläinkunnan lajituhot ovat valtavat.Tuulivoimaloiden lavat ovat suuri uhka linnustolle. Keski-Suomessa poikkeuksellisen laajaksi suunniteltu tuulivoimalakeskittymä vaarantaa paikallisen maakotkakannan.

  Tuulivoimaloista aiheutuu monenlaisia suoria ympäristöriskejä. Suurissa voimaloissa kuluu runsaasti voiteluöljyjä, jotka voivat vuotaan lähiluontoon ja pohjavesiin. Voimaloiden lapoja voi irrota, mikä on tietysti paitsi ympäristöriski myös ihmisille hengenvaarallista.

  Tuulivoimateollisuus on jo aiheuttanut tuhoisia metsäpaloja, ja niiden toistuminen on valitettavan todennäköistä.

  Usein unohtuu, että tuulivoimaloiden valmistus ja kuljetus tuottavat runsaasti päästöjä. Esimerkiksi lavat tuodaan enimmäkseen Kiinasta: 90 prosenttia tuulimyllyjen turbiinien harvinaisista maametalleista on Kiinasta peräisin. Kokonaispäästöistä jopa kolmasosa syntyy ulkomailla.

  Jo näiden muutamien näkökulmien perusteella tuulivoimateollisuuden aiheuttama tuho luonnon monimuotoisuudelle on sydäntäsärkevä. Vetoamme vahvasti päättäjiin: Suomeen tarvitaan kiireesti TUULIVOIMALAKI suojelemaan luontoa ja ihmisiä!”
  Lähde: Pelastetaan Suomen luonto ry.

  1. Silloin, kun sähköstä on suurin pula, kuten kovalla pakkasella ja tuulettomella säällä. Silloin voimalat ottavat sähköä verkosta lämmitykseensä.

   Sähköverkko voi silloin romahtaa.

 2. Mökillä kaadan puun ja teen halkoja saunan ja takan pesään – sähköstä viis.

 3. Jokainen maatuulivoomiala aiheuttaa vähintään 8 hehtaaria pysyvä metsäkatoa.

  ””Suomen tuulivoimarakentaminen on kovassa kasvussa. Vuoden 2022 lopussa Suomessa oli 1393 voimalaa, ja arvioiden mukaan jo 10 000 maatuulivoimalaa vuoteen 2030 mennessä. Fingridille on tehty kuitenkin liityntäkyselyjä jo 20–30 000 voimalasta.”

  https://pelastetaansuomenluonto.fi/wp-content/uploads/Naemmeko-metsaa-puilta-ja-luontokatoa-tuulivoimalta-Final-3.pdf

  ”Laki sallii siirto- ja voimalinjojen alle jäävän maan lunastamisen kertakorvauksella (noin 230–400 €/ha).”

  Tuulivoima pilaa ympäristön, aiheuttaa metsäkatoa ja maat sosialisoidaan pilkkahintaan. Vihreää siirtymää…”
  Lähde: Kaksplus.

 4. Vihreät tukkivat suo-ojis, jolloin suon metaanipäästöt moninkertaistunut.

  Metaanin haittakerroin on 25 hiilidioksidin verraten.

  Turve on ongelmajäte, josta pitäisi tehdä liikennepolttoaineita.

  Jos sähköt menevät pakkasilla kuukaudeksi, niin ruumiita voi tulla miljoona, jos sähköautotkin seisovat.

 5. Voisihan nuo uudet ruonkolilinjat porata maan alle ja kaapeloida putkiin kuten Päijännetunneli jne.. Siellä ne olisivat turvassa ja luonto kiittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *