Punademuja kirveltää

Vastoin hysteeristä suu vaahdossa huutoa näyttää siltä, että Suomeen saadaan uusi hallitus ilman demuja, vasureita ja virheitä.

Nyt vaahdotaan hysteerisesti, kuinka Suomen käy huonosti, viherinvestointeja ei tulekaan ja köyhät joutuvat kärsimään.

Tosiasia kuitenkin on, että marinin sakin holtittoman velanoton ja vastuuttoman pysyvien menojen lisäämisen seuraukset kaatuvat kaikkien kansalaisten maksettavaksi.

Se tarkoittaa, että kaikenlaiseten tukien lisääminen loppuu, koska rahaa sellaiseen ei ole.

Menoja on karsittava pysyvästi ja menojen lisäys on pysäytettävä, koska marinin sakin utopiaan ei ole nyt eikä tulevaisuudessa varaa.

Vasurit ja punademut vouhottavat nyt itku silmässä, kun tuli vaaleissa turpiin ja holtiton meno ei saakaan jatkua.

24 vastausta artikkeliin “Punademuja kirveltää”

 1. Saas nähdä uppoaako taas jatkossa tämä vasemmisto populismi kansaan, vai joko ovat pikku hiljaa silmät aukeamassa tälle ”Moskovan suurelle sirkukselle”.

 2. Viherinvestoinnit toteutuvat jos ovat toteutuakseen, hallitusohjelmassa ei ole mitään sellaista, joka sitä estäisi.

  Aivan toinen asia sitten on, että onko investointien takana oikeasti rahaa vai ei. Suurista suunnitelmista toteutuu ainoastaan pieni osa.

 3. Mitä sitä kansasta kunhan puolueilla on hyvä olla terv tepivaari

 4. ”Vasurit ja punademut vouhottavat nyt itku silmässä, kun tuli vaaleissa turpiin ja holtiton meno ei saakaan jatkua.”

  Jos ajattelee miten vasemmalla ja varsinkin demarit olivat vaalien alla sitä mieltä, ettei juuri mitään sopeutuksia tarvita, kun talouskasvu hoitaa tilanteen, niin kuinka irti todellisuudesta joku voikaan olla.

  Tietenkin jos tavoitteena on Suomen asettaminen EU:n talousholhouksen alle, niin siinä tapauksessa vasemmiston talousoppi olisi oikeaa.

 5. No niinhän ne teki mutta eipä se haittaa minua lainkaan tekivät mitä tekivät
  Mutta huomenna sitten alkaa perussuomalaisilla hallitus politiikka ei käy enää oppositio politiikka terv tepivaari

 6. Onhan nämä hienoja nämä hallitusohjelman kirjaukset. Kokoomus haluaa pallon äitiyspakkaukseen 🙂 Perusteena nuorten liikkumisen edistäminen. Voi v…u sentään.
  Ja saihan se Orpo toki oman ”siltarumpunsa” radan muodossa. Kysymys kuuluu, onko turkulaisilla kiire Helsinkiin vai Helsingistä pois ?? Ne minuutit, jotka tuo rata säästää matkustusajassa maksaa kyllä ihan helvetisti. Olis varmasti ollut tärkeämpiäkin kohteita liikenteen kannalta muualla Suomessa.

  1. Tuo pallo äitiyspakkakseen on kyllä hauska yksityiskohta, vaikka sillä kaiketi on jokin tieteellinen perusta, vai olisiko poikkitieteellinen 🤣

   Tunnin junasta välille Turku Helsinki on puhuttu vuosikymmeniä, eikä se siitä huolimatta kuulosta yhtään järkevämmältä nyt kuin aiemminkaan.

   Aika monta päällysvaurioista tiekilometriä olisi tuolla rahalla mahdollista korjata.

   1. No enpä olis ikinä uskonut, että vauvan pallo laitetaan kirjauksena hallitusohjelmaan 🙂 Kertooko se jotain tulevan hallituksen tasosta 😉 Sen verran paljon liikun noilla teillä, että on siellä sitä korjausvelkaa ihan helvetisti. Mutta pääasia,että Orpo saa omat raiteensa ja Essayah oman vaalipiirinsä ”siltarummut” kuntoon.Muun Suomen liikenneverkostolle ei niin väliä..

    1. Ai siellä on tällaista eksessiivistä hyvesignalointia vauvapallon symboliikalla PR-tiimin leikkauspedagogiikan kuorrutteeksi: tule tule paha kakku, jotta saadaan sille kirsikka?

     1. Varmaan sininen pallo on oikean värinen pallo vauvalle — mutta mitä jos tuleekin tyttövauva?

      1. Kuinka absurdi olettama se on ylipäätään, ettei vauva tai lapsi haluaisi liikkua? Lapsienhan syy ja ongelmahan se on, kun innostus liikuntaan hiipuu. Juu, juu. Vanhemmilla eikä vanhempien lapsilleen hankkimilla älylaitteilla sun muulla passivoivalla telkkarin tuijottelulla ole mitään tekemistä liikkumattomuuden kanssa, kuten ei liikunnasta rangaistuksen sekä pakon tekemisellä, eli pakottamalla ja painostamalla ahdistaviin, suorittaviin ja kilpailuttaviin urheiluharrastuksiin 😀

       Ovatko suomalaiset unohtaneet sen, että lapsella on mielikuvitus, joka innostuu saduista, aarteiden etsinnöistä ja omasta seikkailunhalusta sekä luonnollisesta maailmaa kohti nousevasta uteliaisuudesta, joka laittaisi lapsen ihan itsestään liikkeelle sekä tutkimaan maailmaan, juoksentelemaan, pyöräilemään järvelle uimaan jne. kun lasten elämistä karsittaisiin passivoivat ja sairastuttavat tekijät??

       1. Lapsihan rakentaa vaikka metsän kävyistä ja kivistä mielikuvituksensa mukaisia hahmoja, puun oksista jännittäviä piilopaikkoja, jos hänelle sallitaan mahdollisuus toteuttaa itseään. Se ei vaadi paljoakaan rahaa eikä resursseja — sen sijaan mikä lienee katoava luonnonvara ovat ne vanhemmat ja iskät, jotka eivät saa tarpeekseen lapsestaan; jolle oman vauvan kanssa leikkiminen on hienoin ja upein asia mitä he voivat kuvitella, pieni ihminen maailman kiehtovin olento, johon tutustuminen on kyltymätön palo, joka ajaa isät lattioille kieriskelemään vauvojensa kanssa, rakentelemaan parvekkeilleen telttoja, joissa ”retkeillä” kotonakin oman lapsen kanssa, käydä metsissä seikkailemassa ja opettelemassa yhdessä kaikkea tärkeää oman lapsen kanssa jne.
        Ilman kiirettä minnekään. Ne isät, joilla ei ole kuin aikaa ja hellää lämpöä sekä aito kiinnostus lapsiaan kohtaan.

        Mistä heitä löytyy nyky-Suomesta?

       1. Pallo kun pallo koska ei lapsi edes näe kaikkia värejä synnyttyään terv tepivaari

 7. Suomalaisten yksi ongelma on tämä:

  1. isovanhemmat antavat omien lastensa entisen viulun omille lapsenlapsilleen lahjaksi.

  2. pikkulasten vanhemmat antavat soittimen lapsilleen hajotettavaksi; soitinta rämpytetään ja paiskotaan viisi sekuntia, kunnes soitin on rikki ja kiinnostus lopahtanut ja lapsi rääkyy uutta aktiviteettia, kunnes lopulta telkkari on ainoa, joka pitää lapsen hiljaa pidemmän hetken paikallaan, jotta vanhempi ehtii tehdä kotiaskareet.

  Sitten minunlaiseni kutsutaan kylään ja esitellään että on saatu viulu, joka on väärän kokoinen ja joka ei lasta kiinnosta: ”haluaisitko, Liisa, kokeilla leikkiä viulun kanssa minun lapsen mieliksi?”

  — Ilman muuta, Liisa vastaa, kokeillaan; eihän se haittaa vaikka onkin kokoviulu.

  Sitten Liisa ottaa viulun, virittää sitä voin about kohdilleen ja soittaa yksinkertaisen sävelen rauhassa, lapsen katsoessa ihmetellen. Sitten Liisa täti laskee viulun ja kysyy, haluaisiko lapsi kokeilla, mitä tapahtuu kun sormen laittaa yhdelle kielelle ja toisella kädellä tekee ”näin”.
  Lapsi kokeilee, epäonnistuu ja rämpyttää.
  Liisa kehoittaa kokeilemaan uudestaan, että ”kyllä osaat, katso vaikka!”
  Lapsi kokeilee ja onnistuu! Kokeilee uudestaan ja innostuu. Viulu alkaakin kiinnostaa soittimena, ei hajotettavana leluna.

  😉

 8. Vastaavasti se leikki, joka saa koiran rakastumaan palloon, on sellainen, jossa koiran emäntä/isäntä on valtavan kiinnostunut pennustaan sekä pennun pienimmistäkin kehon viesteistä. Toki älyllinen tietopohja pennun ikään sopivasta leikkituokion kestosta ynnä muusta on tärkeä, mutta oleellisin tekijä on ihmisen itsensä aito kiinnostus palloleikistä koiransa kanssa pennun tahtiin asioita yhdessä hioen.

  Näin saadaan lukuisten yhteisten progressiivisten leikkituokioiden tuloksena koira, joka tuo automaatiolla palloa boomerangina ihmiselle kyltymättömällä palolla sekä liikunnan riemulla, jopa hulluudella palloleikkeihin siten, että jo pelkkä pallon näkeminen saa koiran tärisemään innosta. 🙂

  1. Mitään nameja tai muita kannustimiahan tähän ei tarvita, sillä pelkkä palloleikki itsessään on palkitsevaa ja rimukasta! 🙂 Ja ulkosalta löytyy käpyjä, oksia ja ihan melkein mitä vaan, jotka kelpaavat namin korvikkeiksi!

 9. Tai vesileikit ja vesiliikunta! Varjele miten ihanaa onkaan etsiskellä omituisia ja ihmeellisiä pohjamudan kiviä, tai uimalla käydä ”pelastamassa” omaa emäntää, hakemalla limaisia vesikasveja emännältään; siinä ei veden pelkoa tunneta, kun intohimo ja ihmetys vie kuin itsestään usikentelemaan! 🙂

  Koirallakin on mielikuvitus! 🙂

 10. Holtitonta rahaa on tunnin junaan Turkuun ja tuottavaa valtion omaisuutta myydään verojen alentamiseen se on äärioikeistolaisuutta…

  1. Mielestäni ääri sana on kokenut inflaation ja menettää toimivuuttaan kun sitä jatkuvasti hoetaan kuin papukaija. Tuntuu että on yhä enemmän heitä jotka eivät puolueista puhuttaessa sano että joku on oikeistolaista tai vasemmistolaista vaan on aina edessä aina tuo ääri sana. No onhan siinä tietysti se että sanojaa itseään saattaa voimaannuuttaa.

  2. Niilo,- Nyt myydään valtion omaisuutta uusien investointien hankkimiseen ja luomiseen, kun Marinin vasemmistohallitus myi omaisuutta syömiseen ja kylvämälle rahaa tuottamattomaan, mahoon maahan.

 11. Jospa laitaisimme ne myynti tuotot kuten Sauli aikananaan laittoi ne tulot valtion velkaan
  Jota lyhennettiin n 60 miljardiin
  Sen jälkeen oli muutama hallitus joka saikin sen nousemaan reiluun 100 miljardiin
  Mutta oli siinä muutama hallitus ennen viimeistä Sipilä yhtenä
  Nyt saamme hallituksen jonka kansa on siten itse valinnut terv tepivaari

 12. Sipilä oli osaava talousmies, joka pani valtion yhtiöiden taseet töihin kikyn päälle, jonka rumia jalanjälkiä nyt tämä puujalkahallitus meinaa seurata.

 13. Juu ja päästi sen yhden koomikon rakentamaan uuden taksilain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *