Purra esittää asiaa taloudesta – persukammoinen tuskin kykenee tosiasiaa myöntämään

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000009315040.html

”Puolueen tiedotustilaisuudessa puheenjohtaja Riikka Purra sanoo, ettei veronkevennyksiin haluta lähteä välittömästi. Hänen mukaansa julkiset menot tulee saada ensin laskuun ja talouden yleiskuva paremmaksi.

”Mielestäni ei voida lähteä siihen, että hallitusneuvotteluissa ja -ohjelmassa linjataan välittömästi lehmänkauppoja ja toiveita talouden korjaantumisesta, ja uskotellaan, että talouskasvu tulee korjaamaan näitä asioita ja samalla tehdään suuria veronalennuksia”, Purra sanoi.”

Tässä on selvää järkeä, mutta persukammoinen kumoaa tämän samantien ja haukkuu Purran ja persut.

Nyt olisi tuhannen taalan paikka esittää selkeät perustelut sille, miksi näin ei voisi toimia, mutta lienee turha odottaa asiallista perustelua.

4 vastausta artikkeliin “Purra esittää asiaa taloudesta – persukammoinen tuskin kykenee tosiasiaa myöntämään”

  1. Toisin sanoen vaikka päättäjät vaihtuu niin suunta ei muutu.
    Talouskasvu ei nouse sillä hintojen nousu painaa sen alas.
    Työttömien kurjistaminen ei vähennä kuluja sillä he ovat olemassa.

  2. Pidin:

    – ”Valoa ei myöskään ole näkyvissä, sillä talouden kasvunäkymät pysyvät pitkään heikkoina, ja kriisien takia monet menot sosiaaliturvasta energiainvestointeihin ja -tukiin tulevat kasvamaan”, Purra kuvaili

    – Ohjelman mukaan julkista taloutta olisi sopeutettava seuraavalla vaalikaudella vuosittain 2–4 prosenttia kutakin hallinnonalaa kohden. Sopeuttamistoimenpiteiden ulkopuolelle jätettäisiin muun muassa hyvinvointivaltiolle ”välttämätön henkilöstö”, kuten poliisit, opettajat ja sairaanhoitajat

    – Perussuomalaisten jo aiemmin kertomista linjauksista ohjelmassa mainitaan muun muassa sosiaaliturvan muuttaminen kansalaisperusteiseksi sekä menojen vähentäminen kehitysavusta, maahanmuutosta ja vihreän siirtymän tukemisesta.

  3. On puoli totuutta että sanotaan madonluvut kuten ne ovat.

    On toinen puoli totuutta luoda haasteellista optimismia; osoittaa että kannattaa tehdä x ja hyväksyä y, jotta lopputulos on tällä ja tuolla tapaa ehdottomasti tavoittelemisen arvoinen.

    En pidä sokeasta optimismista, enkä sokeasta pessimismistä. Jokainen puolue tarjoaa jompaakumpaa.

  4. Hallitusohjelma on kompromissi ja Kokoomus ottaa valtionvarainministerlön. Jokainen leikkaus leikkaa myös Perussuomalaisten kannatusta. SDP nousee suurimnaksi ja Keskusta toipuu taas keskisuureksi. Kokoomus jatkaa kilpaa SDP:n kanssa, Perussuomalaiset vajoaa kymnenen prosentin kieppeille.
    Näin ennusti Hieronymus ja kaikki aiemmat ennustukset, kuten että Olkiluoto 3 ei koskaan valmistu ja että Väyrysestä ei tule presidenttiä ovat totetuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *