17 vastausta artikkeliin “Demuilla on alkanut pakokauhu”

 1. Linden veti mattoja persujen jalkojen alta, koska ne on tietenkin suunnitellut jo välikysymystä Isosta Omenasta. Katsotaan nyt vielä oliko Securitaksen vartija mamu vai ihan kantasuomalainen ?

  1. Persukammo puhuu ja sivuuttaa tosiasiat.
   ”Tietenkin” on kornia potaskaa.
   Linden yritti saada irtopisteiä, vaan persiilleen meni – kuten demujen taloupolitiikkakin.

   1. Lindeenillä ei ehkä järkevää tekemistä. Otamme osaa.

   2. Juhak, se pitää tunnustaa,että Karjalaisen kyky tuottaa Huovis-Veikon selkäkeikkanaurujen kaltaisen reaktion ja vieläpä tahtomattaan,on lähes rajaton.

  2. Tuskin PS oli mitään kysymässä, koskapa meillä on suhteellisuudentaju.

 2. Mitä Stubb edellä, sitä Sipilä perässä, sitä Rinne seuraten ja Marin matkien.

  …nimittäin linjausta että turvallisuuspalvelut eivät kaipaa pykäliä tai valvontaa.

  Tästä ongelmasta on hyvin vaikea syyttää mitään yhtä hallitusta tai puoluetta.

 3. On jokseenkin huvittavaa se miten nyt sama ministeri joka on kovasti kauhistunut on se ihan sama,joka olisi ollut löysäämässä esim.poliisikoulun pääsyvaatimuksia…hmm?

  Toinen sellainen pikkuasia on se että tämän viimeisen tapauksen yhteydessä olisi ehkä paikallaan odottaa kuolinsyyn selvitystä ihan vaan vaikka siksi, että ei hutkittaisi ennen kuin on tutkittu.

  Mitä tulee lähiaikoina vartijoiden värikkäisiin taustoihin niin ihan oikeesti, käsi ylös joka yllättyi!

  Pitää kyllä olla melko metsäläinen jos asia on täydellinen yllätys.

 4. Seuraavassa hallituksessa sisäministeri Berner uudistaa vartiointialan. Vartijaksi saa alkaa kuka vaan kun ostaa vaikka Puuilosta koppalakin, pillin ja käsiraudat. Kilpailu tekee hyvää ja hinnat laskevat.

 5. Perussuomalaisilla taitaisi olla agendallaan duunariammattien koulutuksen kehittäminen?

  ”Vartijaksi voi Suomessa valmistautua vielä Yhdysvaltain poliisiakin nopeammin, sillä koulutuksen saa nopeimmillaan 120 tuntia kestävillä kursseilla. Väliaikaisen vartijakortin saa jo pelkillä 40 tunnin opinnoilla, mutta se on voimassa vain neljä kuukautta. Securitas kertoo sivuillaan, että koulutukseen kuuluu muun muassa ensiaputaitojen ja voimankäytön opettelua.

  Kurssiaikataulua vilkaisemalla 80 tunnin vartijakoulutuksesta suurin osa tarjotaan etänä. Kymmenestä kahdeksan tunnin päivästä vain neljä oli kesällä 2022 lähiopetusta. Jos tarkastelee sivustolla tarjolla olevia voimankäyttökoulutuksia, on niissä opetus ohi muutamassa tunnissa.

  Suomessa poliisikoulutukseen kuuluu psykologinen koe, jossa testataan henkilön soveltuvuutta alalle ja vastaavia kokeita suoritetaan myös muilla aloilla. Vartijan pääkopan menoa ei ymmärtääkseni tarkista kukaan, ennen kuin he kirmaavat koulutuksesta esimerkiksi kauppakeskuksiin ja rautatieasemille töihin. Johtuuko kokeen puuttuminen siitä, että sen järjestäminen olisi mahdotonta tai aivan liian kallista, vai siitä, ettei suurin osa vartijoista läpäisisi sitä?

  Kokonaisuudessaan koulutus on niin lyhyt ja helppo, että vartijana työskennellyt tuttavani totesi viime viikonloppuna, että sinne voi hakeutua vaikka ”läpällä”. Siinä jää aika iso seula, jonka läpi uiskennella”
  (https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/afabb961-6b0b-424b-9e2e-ffd7e7e8c236)

  1. Mielestäni psykologinen koe tulisi järjestää myös lääketieteen sekä kauppatieteen opiskelijoiden alalle soveltuvuutta arvioitaessa.

 6. Niin, on siinä jotain mielenkiintoista että sairaalan siivoojan koulutus on pidempi kuin vartijan. Toisaalta, siivojat ovat tappaneet paljon vähemmän Ison Omenan kävijöitä, eli hatunnosto heidän osaamiselle. Vartijat paiskivat ihmisiä maahan, siivoojat siivoavat heidän jäljet.

  Sinänsä sen verran tiedän itsekin järjestyksenvalvojaksi asti kouluttautuneena, että merkittävä osa koulutusta on psykologiaa ja juridiikkaa. Voimankäyttö on varsin mitätön osa ja niin sopisikin olla.

  Ainakin jos on pää kasassa. Mitä näillä hittifirmojen toopeilla ei selvästikään ole.

  1. Huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin asian politisointi. Siivoojien ammattiin liittyy lisäksi kaikenlaisia oksettavia riskejä, kuten käytettyihin neularuiskuihin käden vahingossa pistämistä sekä ilmatartuntoja sun muuta, mistä syystä heidän perehdyttämiseen kannattaakin satsata.

   Psykologiasta lukemista toki lienee yleislääkäreilläkin, mikä lienee eri asia kuin se, että heidän omaa soveltuvuutta lääkäreiksi arvioitaisiin.

  2. Siivoojat siis myös voivat epäsuorasti joutua yhteiskunnan holhoamien narkomaanisten sekakäyttäjien uhreiksi, mikä ei kiva, ei hjuva.

Kommentoi