Maailmalla tukka pystyssä- Suomi äärioikeistolaisten käsiin

Suuri osa maailman mediasta kuhisee Suomen kohtaloa ajautua äärioikeistolaisten käsikassaraksi. Äärioikeistoon leimautui myös muuttunut  kokoomus, joka hävettää ja pelottaa ikenet valkoisina entisiä sivistys-kokoomuslaisia. Keskustalaiset heittävät Orpon paskahallituksen valumaan Junttilan seinään. Demarit naama punaisena. Vihreät ihan vihreinä. Vasureita vituttaa. RKP, hyj helvete !  Pääosa RKP:n kannattajista ei hyväksy hallitukseen menoa.

Suomi on taantumassa poliittiselle kivikaudelle, torppariakaan 1900- luvun alkuun, josta ei hyvää seuraa hienolle hyvinvointiyhteiskunnalle vuosisadan hankkeena.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/vmlouek/konservatiivijohtaja-orpon-ilmoitus-hallitusyhteistyosta-aarioikeiston-kanssa-nousi-maailmalla-otsikoihin/

 

37 vastausta artikkeliin “Maailmalla tukka pystyssä- Suomi äärioikeistolaisten käsiin”

 1. ”Historiassa pitää mennä 1930-luvulle asti, ennen kuin löytyy oikeistolaisempi hallitus kuin nyt tarjolla oleva kokoomuksen, perussuomalaisten, Rkp:n ja Kd:n pohja, sanovat tutkijat.”

  – Perinteisessä talouslinjaan perustuvassa jaossa oikeistolaiseksi katsotaan puolue, joka ajaa valtion vähäistä puuttumista markkinoiden ja yksilöiden toimintaan ja joka kannattaa talouskuria ja mahdollisimman matalia veroja.

  -Merkittävä eroavaisuus Sipilän 2015 muodostaman hallituksen ja Orpon nyt yrittämän oikeistohallituksen välillä selittyy perussuomalaisten sisäisellä muutoksella.
  Jokisipilä, Vares ja Aunesluoma ovat yhtä mieltä siitä, että Timo Soinin johtama perussuomalaiset oli talouspoliittisesti suorastaan vasemmalla verrattuna Riikka Purran johtamaan puolueeseen.
  Perussuomalaisista on tullut talousajattelussa varsin klassinen oikeistopuolue. Se näkyy sekä ohjelmissa että puheissa.
  ”Ennen [perussuomalaisten puheissa] oli enemmän sosiaalipoliittisia painotuksia ja korostettiin hyvinvointivaltion merkitystä. Nyt puhutaan enemmän yrittäjyydestä, talouden vapaudesta ja talouskuristakin”, Vares sanoo.

  – 1930-luvulta löytyy myös Jokisipilän ja Vareksen vahvin ehdokas Suomen oikeistolaisimmaksi hallitukseksi.
  Heinäkuussa 1930 kokoomuksen oikeistosiipeä edustava Pehr Evind Svinhufvud kokosi hallituksen, johon hän yritti saada mukaan jopa väkivaltaisen ja oikeistoradikaalin Lapuan liikkeen edustajia.

  Kilpailijaa tuolle hallitukselle pitääkin sitten hakea jo aivan Suomen itsenäisyyden alkutahdeilta asti.
  ”Paasikiven vuoden 1918 hallitus ajoi Suomeen monarkiaa. Onhan sekin ihan hyvä ehdokas.”

  (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009546586.html)

 2. Koville ottaa kun koiras poikii sanoo vanha hokema. Sopinee hyvin tilanteeseen hallituksen muodostamisen kohdalla. Niin ulkopuolella nyt olevia puolueita ehkä Keskustaa lukuun ottamatta joka nyt tovin nuolee haavojaan ja etsii itseään kuin myös gallup tietojen mukaan RKPn väkeä. No loppupeleissä RKPlle kelpaa kaikki tai on ainakin aina kelvannut. Helppoa ei tule olemaan Orpolla, edessä on ehkä kaikkien aikojen aamu-, päivä- ja iltalypsy, jos hallitus syntyy saattaa sen ohjelma olla melkoinen kompromissi jonka noudattaminen ei tule olemaan helppoa. Oppositiosta tulevaa painetta voi helpottaa se että keskusta rupeaa taas keskustalaiseksi ja vasemmiston BVihreät ja Vasemmistoliitto eivät välttämättä kaikessa hetkeen tue demareita jotka heiltä niin paljon ääniä vaaleissa imuroi.
  Ulkomaiden reaktiot jättäisin omaan arvoonsa, hallituksen tekojen jälkeen kuuntelen tarkemmin.
  Olemme kimurantissa tilanteessa, mutta ei pidä unohtaa vaalien tulosta, kansa niissä puhui.

  1. Annetaan nyt sen hallituksen edes ensin syntyä, jos on syntyäkseen. Voi olla, ettei synnykään.
   Jos syntyy, se saa keskittyä välikysymysten myrskyyn.

 3. Keskusta tulee kunhan saavat henkilöasat kohdalleen, ei vaan tahdo nukyjohto antaa periksi.

  Kommunistit ovat kommunisteja, moniin vuosiin pahimmillaan. Sinne näyttää kääntyvän osa demareistakin, kamala tauti.

  1. Pentti. Meidän poitiikassamme on vain muutama vasemmiston ääriänkyrä. Ei yhtään kommunistia missään puolueessa.

   Sen sijaan IKL:n heimolaisia on huolestuttavan paljon nykypolitiikassa. Hesarin pääkirjoituksessa toimittaja Luukka kuvasi hallituskaavailijoita sinimustiksi vs. oppositiota viher-vasemmistoksi.

   1. Ei ole ”virallisesti” kommunisteja meillä mutta kyllä ääripään vasemmistoliittolaisen ja rauhallisen kommunistin ero on vähä kuin veteen piirretty viiva. Ajattelisin että pirulle ei pidä antaa pikkusormeakaan, kuten Pentti sanoi: kommunismi on kamala tauti. Otetaan kuvitteellinen esimerkki missä vaaleissa Vasemmistoliitto saisi 101 kansanedustajaa, voisimmeko olla varmoja että maa ei pikku hiljaa ajautuisi kommunismiin, ainakin riski olisi olemassa.

    1. Minusta pahinta on tämä IKL-hengen nousu kokoomuksen oikealla siivellä ja heitä vielä enemmän persuissa.
     Kommunismilla ei ole mitään sijaa ja merkitystä Suomessa.
     Mutta ihan puolivirallisesti on tätä sini-mustaa mustaakin mustempaa ääriastetta paljon. Se pitää torjua.

     On surullista, että Suomeenkin on tarttunut tämä rydman-kaleva
     oikeistopopulismi ja vielä kokoomukseen.

     Mutta vielä käsittämätöntä on, että ns. ”neutraali” Eduskuntatutkimuksen johtaja Jokisipilä pääsee suoltamaan omaa persuaatettaan taukoamatta mediassa.

 4. Eihän ääriliikkeet ole hyväksi missään, mutta kun eilenkin kuunteli vasemmistoliiton edustajia haastattelussa, sanon heitä kommunisteiksi. Kyllä heissä on ihan riittäväti punaista.

 5. Ei kommunismin aate mihinkään ole Suomesta hävinnyt. Se on vain häveliäisyys syistä puettu uuteen kaapuun, kun kommunismilla ei vuosiin ole ollut kovin hyvä maine kansalaisten keskuudessa.

  Vasemmistoliitto on Skdl:n, SKP:n ja Devan yhteenliittymä. Kyllä siellä kommunismin aate taustalla on.

  Ja kuten esim. Paavo Arhinmäen eilinen ulostulo osoittaa, Vasemmistoliittossa elää edelleen vahvana taistolainen rähinähenki.

  Paavo kehottaa kansaa kaduille vastustamaan hallitusta, jota ei vielä ole edes perustettu.

 6. Tätä nykyä äärioikeistolaisia ovat kaikki, jotka ovat maolaisuudesta oikealla.

 7. Punademarin painajainen – porvarihallitus, missä demut, vasurit ja virheet eivät pääse tekemään holtittomia päätöksiä ja jakamaan velkarahaa rajattomasti.
  Onhan se katkeraa, mutta se on demokratiaa, mitä punademu halveksii.

 8. Suomessa on äärimmäsen pieni stalinistinen kommunistien puolue. Eri asteisia sosialistisia sovelluksia on vasureissa skdl:n jäänteinä. Demarit ovat sosiaalidemokraatteja.

  ..mutta Suomessa on erittäin suuri äärioikeistolainen ryhmä, joka koostuu persujen, kokoomuksen ja kepun vanhoillisesta reunaoikeistosta. Se on suuri ja paha juttu sekä uhka yhteiskunnan eriarvoistamiselle vain talous perusteena.
  Menkäähän peilin eteen ja katsokaa valkoisia ikeniänne.

  1. Menehän itse peilin eteen niin näet, että sieltä se rasisti ja fasisti kurkistaa ja irvistää itselleen.

  1. Hui kauheeta, mitähän meistä nyt ajatellaan, kun kansa äänesti väärin.

   1. Kansa, joka äänesti näin osaa laskea vain lompakkonsa rahat. Muu sivityksen ja tasa-arvoisen hyvinvointiyhteiskunnan asia on hänelle kauhistus. Hän on moukka.

  2. Mitäs kyseenalaista Suomen vaaleissa oli? Esiintyikö vaalivilppiä, pimitettiinkö ääniä vai katosiko äänestyslippuja vai mitä?

   Jos jotain kyseenalaista oli niin ehkä se, että demarijohtaja kehoitti äänestäjiä äänestämään blokkiajattelun pohjalta. Marin kehotti kansalaisia äänestämään jotakin vastaa eikä minkään puolesta.

   No tulos oli loistava vaan ei Marinin tarkoittama.

 9. Juupa juu ja hallelujaa.
  Punademut, vasurit ja virheet tekevät kaikkensa julistakseen tätä maailmalle.
  Puna-anarkisti huutaa väkeä barrikaadeille vastustamaan demokratiaa.
  Jotenkin olen käsittänyt, että nimenomaan punademut aloittivat silloin 100 vuotta sitten sen rikollisen kapinan laillista hallitusta vastaan murhaamalla aseettomia siviilejä.
  Liekö nytkin se jonkun märkä unelma – porvareilta ja muilta kuin punavirheiltä oikeudet pois ja vähemmistön eli punavirheiden diktatuuri pystyyn…

   1. Uhoat punademujen propgandaa.
    Se, että yksi minimaalisen kannatuksen saaneen puolueen anarkistipelle vaatii osoittamaan mieltä demokratiaa vastaan ja sinä sitä puolustat, osoittaa punademujen diktatuurikaihon.
    Säälittävää demokratian halveksuntaa, mutta ei uutta.

    1. Kuka uhoaa ja mitä ? Kyllä 1 demari, vihreä, rantaruottalainen, kepulainen tai vasuri yksin vastaa aina sivistykseltään 10:tä persua.
     …ja joku aika sitten 1 kokoomuskakarakin.

  1. Olethan tämän blogin ilopilleri, koskaan ei tiedä mitä eteensä saa kun juttujasi lukee, joskus naurattaa, joskus itkettää, joskus ajautuu aivan ulalle, oletko aineissa tai piruilet, koettelet tavallisten ihmisten hermoja. Anna meidän kaikki kestää.

   1. Matti, minä en edelleenkään tarvitse päihteitä, sillä kuten eräs viisas ihminen aikanaan totesi: ”minulle riittävät musiikki ja feromonit” 🙂

 10. Trumppilaiset meillä ja maailmalla!
  No ministerien valinta on se tärkein
  toivotaan ette edes…

  1. Punapellet ja punademut pelkäävät ja ihan aiheesta.
   Holtiton rahan haaskaus ja byrokratian levittäminen ei enää jatku samalla tavalla.

 11. ”Stalikko”, minkähanlaisen hallituksen nimeksi se sopisi. Tuleeko siitä mitään mielleyhtymää. Olisiko meillä ollut hallitusta johon pilkkakirves tyhjänpuhuja sitä sovittaisi

 12. ”Mitä meistä maailmalla ajatellaan?” – hyvä kysymys.
  ”Pääsenkö lääkäriin tänä vuonna?” – vielä parempi kysymys.

  Voin vain toivoa että hallitus ymmärtää priorisoinnin päälle.

 13. Mitä meistä maailmalla ajatellaan?
  Suomalaiset ovat viimeinkin järkevöityneet. Äänestivät punavihervasemmiston oppositioon. Liittyivät Natoon, rakentavat aitaa Venäjän rajalle että humina käy.👍

 14. Kaikki, mitä nykyinen hallitus on voimalla rakentanut läpi karien ja myrskyjen sekä saanut positiivista aikaan Suomessa ja maailmalla, mahdollinen tuleva oikeistoänkyrähallitus tuhoaa.

  1. Se sotepaska ja holtiton rahan haaskaus, minkä nykyhallitus on saanut aikaan, tuhoaa itse itsensä hallituksen nomin toimenpitein.

   1. Tuntuu siltä, että siellä Teiskossa pyörii vain kommenttien monistuskone, joka räplää samoja näppiksiä asiaan kuin asiaan.
    Vaihda konetta tai ehän se mikisikään muutu, jos sitä veivaa sama räplääjä.

 15. Jokainen oikeistohallitus on ollut hävinneen vasemmiston mielestä täystuho jo ennen syntymistään.

  Jokainen vasemmistohallitus on ollut hävinneen oikeiston mielestä täystuho jo ennen syntymistään.

  Vaan aika monesta olemme eläneet yli ja vieläkin Suomen lippu liehuu ja mustamakkaraa myydään torilla.

  Opposition tehtävä on opponoida. Hyvä, tehkää niin vastakin! Mutta herran tähden, vähän vähemmälle sitä draamaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *