Matti Vanhanen pani kovat piippuun hallitusneuvotteluista !

Matti Vanhanen latasi, että muodostakoot hallituksen nyt oppositiopuolueet, jotka ovat taloudesta ja muusta tehtailleet välikysymyksiä koko hallituskauden ajan ja koko nykyinen hallitus vetäytyy oppositioon.

Uusi hallitus alkakoon Orpon johdolla panemaan Suomea kuntoon. Katsotaan montako päivää se pysyy pystyssä. Ei montaakaan.

Sitten alkavat oikeat hallitusneuvottelut demarien johdolla. Kokoomus ja KD lähtee mukaan, kepu + ps. + liike oppositioon.

https://areena.yle.fi/1-63937752  /  A-studio ma 2.4. kohdasta n. 35 min eteenpäin.

24 vastausta artikkeliin “Matti Vanhanen pani kovat piippuun hallitusneuvotteluista !”

 1. A-studioon osallistuivat myös Eduskuntatutkimuksen Markku Jokisipilä ja Yliopistotukija Hanna Wass.

  Jokisipilä on persujen agentti, vaikka hän tuossa roolissaan pitäisi olla täysin neutraali. Hän ihastui Halla-ahoon niin että kirjoitti hänestä kirjan ja on pitänyt haastatteluissa persujen lippua korkealla.

  Hanna Wass on taas intohimoinen vihreä, joka on tullut esiin kaikissa haastatteluissa hänen lähes suoraan sitä politikkaa tukien ja ilmaisten.

  Eräs valtakunnallisen gallup-tutkimuslaitoksen paljon haastateltu ja siteerattu tj. on hänkin persu.

  Puolustusalan kenraalit ja asiantutijat ovat kokkareita niin kuin Aaltolat jne..

  Soteen liittyvät asiantuntijat, Mika Salminen on demari, muut valtaosin kokkareita, jotka kirjoittavat US:n blogeissa päivittäin.

  Nämä merkittävinä vaikuttajina pitää osata panna omiin lohkoihinsa poliittisina manipulaattoreina.

 2. Demarit ovat hehkuttaneet kuinka he pääministeripuolueenakin olivat voittajia, kolme paikkaa lisää, mikä on kuulemma aivan ainutlaatuista Suomessa. Vähemmälle huomiolle jää että heidän johtamansa politiikan ansiosta hallitus menetti yhteensä 17 paikkaa mikä mielestäni on melkoinen epäluottamuslause hallitukselle. Tätä taustaa vasten Heikin avauksesta saa sellaista kuvaa että hän ei paljon anna arvoa sille mitä kansa on puhunut.

  Eri juttu on sitten kuinka vaikeita tai helppoja tulee hallitusneuvotteluista, sen aika näyttää. Kuinka totta ovat vaalipuheiden mää en leiki sun kaa ja mahtavat kynnyskysymykset.
  Yhteisten asioiden hoitaminen edellyttää joustavuutta itse kultakin.

  Matti Vanhasen lataamiset jätän omaan arvoonsa.

  1. Matti, osa kansasta on puhunut ja nippa nappa opposition voimat ovat puheillaan saanut äänestäjien enemmistön nyt taakseen, ei koko kansaa alkuunkaan.
   Luvut puhuvat puolestaan. Katsotaan nyt, johtaako se mihinkään muuhun kuin sekasortoon.

   1. Mielestäsi 17 paikan menetyksellä ei juuri ole merkitystä? Ei kerro suunnasta jota halutaan entisen sijasta?

    1. On sillä vaalituloksella ainakin hetkellinen vaikutus.
     Oppositiosta voidaan huudella vastuuttomia aikansa kunnes pannaan vastuuseen.

     Mutta Vanhasen, vanhan viisaan valtiomiehen malli olisi hyvä lähteä liikkeelle.

     Odotellaan mielenkiinnolla !

 3. Vanhanen sano tällä kertaa aika osuvasti.
  Nyt oppositiolla on vuoro näyttää miten asioita hoidetaan paremmin.
  Vasta hallitusohjelma ja aika näyttää?
  Kun ollaan kriisissä niin se syö vihreitä.
  Kepun alamäki alkoi jo Sipilän hallituskaudella.

 4. Kunhan pitävät vihreät ja Ohisalon poissa kuvioista. Ohisalo esiintyy kuin täydellinen itsehallintansa menettänyt sekopää. Eilen haukkui niin itsensä, kuin oman puolueensa.

  Myös Ville Niinistö sanoi, että jotain muuta ja paremmin olisi pitänyt tehdä. Minä ymmärsin, että hän pysyy poissa tarkoituksella naiskuvioista.

  1. Ohisalo on, on ollut uhka luonnon vihreydelle, sekoittamalla vahvan vasemmistolaisuutensa vihreyteen karkottaa puolueesta luonnonystävät jotka eivät koe itseään äreiksi vasemmistolaisiksi

   1. Minusta koko sana vasemmistolaisuus on täysin pöljä, kun on kysymys luonnosta, ilmasta, tasa-arvosta, oikeudenmukaisuudesta, eläimistä tai ihmisistä.
    Yhtä hyvin voitaisiin käyttää sanaa toisin päin kuten oikeistorosvot.

    1. On paljon ihmisiä joiden mielestä sana vasemmistolaisuus ei ole pöljä, ei huono, ei hyvä, päinvastoin se lyhyesti selittää mistä kaikesta on kysymys

     1. Matti. Koko oikeisto-vasemmisto keskustelu on tyhmää.
      Raha ei ole mikään arvo, se on vain väline ihmisarvoiseen elämään, jos sitäkään.

      1. Oikeisto-vasemmisto keskustelu on minunkin mielestäni väärä jaottelu, mutta minkäs mahdat, varsinkin ns vasemmisto haluaa pitää sitä yllä. Oli raha nyt mikä hyvänsä niin se kiiluu ihmisten silmissä, ihan kaikkien.

 5. Perskeko-hallitus kyllä pärjäisi mainiosti koko kauden, etenkin kun ei ole enää sipilää. Mutta kepun saamisen hinta voi olla liian kova joten on haettava muita optioita.

  Miksi sanon näin? Koska Orpo on, jos ei mitään muuta niin pragmaatikko. Hänellä on niin vähän egoa pelissä että hän voi keskittyä strategiaan.

 6. Aloituksesta loistaa kirkkaasti demokratian ja kansan halveksunta, mutta se ei todellakaan ole uutta.
  Punademujen johtama hallitus jatkaisi tätä katastrofista talouslinjaa kahdella v:llä eli lisää velkaa ja kireämpi verotus.

  1. Kuka niin on sanonut, että velkaa otetaan muuten kuin pakon edessä. Sopeutuksia ja leikkauksia tehdään tehosatamisineen, mutta niin että verotuksen porsaanreiät tukitaan ja yläpää ottaa osaa reippaammin.
   Persuilla ie ole mitään ohjelmaa muuta kuin huutelua vastuuttomana tuuliin.
   Nyt voidaan panna vastaamaan huutoonsa.

 7. Se nyt nähdään kun valtion velkaa kasvaa tulevankin hallituksen aikana
  Siitä he eivät pääse mitenkään ulos terv tepivaari

 8. Aika vähän on aihetta Vanhasella arviostella edellisten oppositiopuolueiden tekemisiä

  Vanhasen kannattaisi muistella kuinka terhakkaana taloudenpitäjänä VM Saarikko esiintyi aina ennen syksyn budjettiriihiä ja kevään kehysriihiä. Nyrkkiä löi pöytään ja vaati valtiontalouden velkaantumisen hillitsemistä.

  Kun sitten hallitus noista budjeteista päätti, niin Saarikko oli melko hampaaton, mitä nyt keskustan taustajoukoille sai jotain tingittyä.

  Mitä vaaleihin tulee, niin Marin osoitti melkoista vaalitaktista osaamattomuutta hyökkäämällä agressiivisesti oikeiston kimppuun käyttäen vuosikymmeniä vanhoja vasemmistosloganeita vaatien äänien keskittämistä demareille.

  Ainoa seuraus tästä oli, että oppositiopuolueiden kannattajat nousivat vastaiskuun ja pienemmät hallituspuolueet menettivät huimasti paikkoja.

 9. Näinhän siinä tulee käymään, kun alku on ehtinyt ottamaan viimeisen askeleensa. Vahanen on viisas mies. Katsotaan sanoo koira nuollessaan persreikäänsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *