Neil Hardwick näki persujen sisimmän ennen kuin niitä edes oli

Hyvin kiinnostavaa persoonallisuusanalyysiä persuista Neil Hardwickiltä, josta Arto Vihavainen teki blogin ja osaltani kommentoin, kun tunnen asiaa.

Oliko Sulo Wilen persu? | Uusi Suomi Puheenvuoro

Kommenttini:

”Sulo Vilenin huoltoasema oli keskellä Ylöjärveä, Vaasantien ja Soppeenmäen kulmalla. Se, niin kuin aina jäi tien alle. Juhana kävi samaa yhteiskoulua kuin minäkin myöhemmin.

Ylöjärvi on persujen välillä, välillä kokoomuksen tai demarien valtakuntaa, jonka nyt persut ovat sekoittaneet perin juurin. Hallitus erotetaan, koska persut…Media on syyllinen tietenkin eli Ylöjärven Uutiset.
Ei siellä kukaan mene naimisiin persun kanssa kuin toinen persu.
Seuraan Ylöjärveä kauan sitten ex- kotikuntaani.”

… mutta Neil Hardwick, britti, näki sydämessään suomalaisen persun sielunmaiseman jo kauan sitten, ennen kuin persuja edes oli. Eli Sulo Vilen ei ollut persu !

—-

Ote: SK:n jutusta:

”Perussuomalaisten toiminta on Hardwickin mielestä selitettävissä. Kokoomusta on vaikeampi ymmärtää. Tunnen aika monta kokoomuslaista. Luulin, että en tunne yhtään sellaista, joka menisi sänkyyn perussuomalaisten kanssa.”

Neil Hardwick varttui keskienglantilaisessa kaivoskylässä. Hänen isänsä oli suvun ensimmäinen mies, joka ei työskennellyt hiilikaivoksessa. Isä oli opettaja.

Älykkyystestissä korkean pistemäärän saanut Hardwick lähetettiin 11-vuotiaana sisäoppilaitokseen. Hän kertoo, että viisi vuotta myöhemmin hänet kutsuttiin tutkivaksi fyysikoksi ydinenergiakomissioon.

”Sain tietää asioita, joiden paljastamisesta olisin joutunut vankilaan vuosikymmeniksi. Kuuluisa vakoilija George Blake sai 42 vuoden tuomion.”

Matka jatkui Cambridgen yliopiston King’s Collegeen. Siellä Hardwick opiskeli ensin fysiikkaa ja sitten filosofiaa.

Suomeen Hardwick muutti ihmissuhteen ansiosta. Hänen ensimmäinen työpaikkansa oli vuonna 1969 Berlitz-kielikoulussa.

Opetustyö oli kauheaa. Hardwickin mukaan suomalaiset eivät puhuneet tuolloin edes suomea toisilleen. Saati sitten englantia.”

— maahanmuutto pitää  kieltää Suomeen, ettei vain tänne tule Hardwickeä lisää !

30 vastausta artikkeliin “Neil Hardwick näki persujen sisimmän ennen kuin niitä edes oli”

 1. Tuo oli ihan kiva henkilökuvaus, luin SK:sta, tässä oikea lähde.

  Melko värikäs persoona. Monet sillat on polttanut ympäriltään mutta aina rakentanut yhden enemmän kuin polttanut. Juuri sellainen kulttuurimaailman veijarihahmo josta saa irti kaikenlaista. Juuri sellainen jonka ansiosta viihde on monipuolista.

  Tässä kohtaa luulen että nyt heijastuu hänen oma syyllisyyden tunne. Ihan kovin kehuttavasti ei ole hän itsekään suvaitsevuutta hanskannut. Liekö syyllisyys pinnalla? Paha sanoa. Mutta silti kiintoisa juttu.

  1. Lyriikkaa Moderatin kappaleesta, jotka sanat mielestäni sopivat oikeistohallituksen suuhun:

   ”I steal from the beggar’s empty plate
   And give to the fat man
   I dance in the halls of the newly insane
   And pray to a god that is vacant again
   Dark is the shadow
   Filled with prejudice no pride
   Worn out unwelcome
   His truth birthing lies
   A whisper now speaks
   What words used to say
   Fallen from grace
   Luster this way

   Burning bridges light my way
   Burning bridges light my way
   Burning bridges light my —

   And while the rain keeps coming down
   A rope of hope’s too thin to climb
   The night is closing in
   We’re down the bottom of the well…”

   (https://youtu.be/cJwsNUoazUg?feature=shared)

   1. Viimeinen järkytys taisi olla, kun tuli mennyksi pehkuihin persun kanssa? Vai miten luulot lähtivät?

    ”Kovasti huumori on kolhinut nyt lopen uupunutta ja sairasta neroa.”

    Olikohan persu vitsaillut Niilin pippelistä?

 2. Nyt tulee taas tuutista persujen viestintätoimiston tuote, kun Jani Mäkelä on liimautunut linssiluteeksi Saulin kyynärvarteen juhlakävelyssä.
  Naurussa on pitelemistä kuinka mediaa ei saa olla kuin persuspersulle. Härski jätkä.
  Muuten Sauli kutsui mukaan myös Bioden ja Harjanteen. On siellä Saurikin ja monta muuta kohteliaasti taaempana.

 3. Oletan että meillä syntyy tulevaisuudessa kokopersuja vaikkei sitä kokoomus tunnusta?

  1. Ei millään pahalla Heikki ja Niilo, mutta olen huolissani teidän jaksamisestanne, ihan vilpittömästi ilman ketunhäntiä kainalossa.

 4. Tankkasi Ylöjärven Sulon asemalla ja sitten asuin hetken Emminkammarissa – Artturin torni huojuu raskaan junan ohittaessa.

  1. Ylojärven kirkonseutu oli muutama kymmenen vuotta sitten erittäin kaunis kuntaeskus Keijärven rannalla, josta lähtee laskujoki Myllypuro Näsijärven Nuoralahteen.
   Silloin vielä Sulo Vilenin bensa-asema, Teboil oli voimissaan.
   Nyt Ylöjärvi on repaleinen riitelykeskus.
   Ainoa ilonpilkahdus siellä on entisyys, Hardwickin ”tankki täyteen”.

   1. Arvostan kauniiden asioiden ja arvojen konservointia, kuten kaupunkirakentamisessa wanhan kaupunkikuvan sekä historiallisten miljöiden suojelua, jollaisia arvoja soisin enemmän viljeltävän Suomessakin.
    Olen kerran elämässäni käynyt Ylöjärvellä, mutta pienen toivon kipinän sain lukiessa Tampereen Näsinsaareen sekä Niemenrantaan aioittuja uudenlaisen tiiviimmän ja kantakaupunkimaisen rakentamisen suunnitelmia, joissa ehkäpä tullaan näkemään kolossimaisen kerrostalorakentamisen sijaan erilaisia harja- ja tasakattoprofiileja, kaupungin värikkäälle historialle myötämielisesti nyökkääviä värejä ja materiaaleja, puisto-alueiden rakentamista ihmisten virkistys-käyttöön monipuolisemmin, esteettömiä liikuntareittejä inklusiivisesti kaikille jne. Tämä ilahdutti.

 5. Rasismi ja natsismikohut eivät ole lasten leikkiä eikä sen varsinkaan pitäisi olla viihdettä, koska kyseessä on suomalaisten hyvinvointi ja ”hyvinvointivaltion” tulevaisuus keskipitkällä aikavälillä. Mikäli Suomeen ei saada toimivaa hallitusta, joka toteuttaa työelämä uudistuksia, sosiaali- ja terveysuudistuksia ja tee niitä välttämättömiä leikkauksia toissijaisista asioista valtiontaloudessa, jotka eivät kuulu valtion ydintoimintaan, niin kestävyysvajetta ei saada karsittua kasaan.

  Mitä tästä sitten seuraa? Skenaariot ovat seuraavat: Suomen luotto velkojen maksuun romahtaa ja korkomenot nousevat tähtitieteellisiksi. Yhteiskuntarauha järkkyy. Kansalaiset joutuvat näkemään nälkää ja koko loppu hyvinvointiyhteiskunnasta- mitä siitä on jäljellä- romahtaa.

  Pahimpana mahdollisena vaihtoehtona Suomella on jälleen vihervasemmisto hallitus- mikäli nykyinen hallitus kaatuu-, koska SDP:llä ja kumppaneilla ei näytä olevan joko taloudellista ajattelukykyä tai vastuuntuntoa Suomen tulevavaisuudesta.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/miika-koskela/rasismi-ja-natsismikohuista-suoraan-konkurssiin/

 6. ”Luulin, että en tunne yhtään sellaista, joka menisi sänkyyn perussuomalaisten kanssa.”

  Miten Niili parani luulostaan? Tuliko tuntemaan Nykäsen tai Frederikin?

 7. Jep. Nyt se paljastui. Tällä sivustolla on ainakin kaksi henkilöä, jotka uskovat myös joulupukkiin. Meinaan kun uskovat, että kuvitteellinen Tankki täyteen -sarja oli totta. Oikein samaa koulua käyneet ja Sulon huoltoasemalla tankanneet.

  1. ”Juhana”, Ilmari Saarelainen kävi nyk.. Kaarilan lukiota, minäkin myöhemmin.
   Siinä oli ihan oikea huoltoasema, ei enää filmauksen aikoihin.
   Mikä oli pointti ?

   1. Tietääkseni tuo ”sulon huoltoasema” oli kyllä kurun tien varressa ylöjärvellä ja yhdeltä reunalta oli sitten pohjanmaan valtatie
    Siitä on kaarilaan pitkä matka terv tepivaari

 8. PS on työntekijöiden puolue ja pienyrittäjien puolue. Sulo Vile’ninkin tapaisia pienyrittäjiä löytynee. Optimistisia, perinteeseen tukeutuvia ja rehellisiä.

  Moni pienyrittäjä lienee yrittänyt käyttää puoluetta omaksi hyväkseen. Eli ovat olleet susia lammasten vaatteissa.

  PS puolustaa maaseutuelinkeinoja ja siksi äänestäjiä on tullut lisää kokoomuksella ja varsinkin keskustasta. Ja varmaan moni demarikin on ollut huolestunut työpaikkansa puolesta.

  Viime vaaleissa useimmat vaalipiirit vaihtoivat värinsä sinikeltaiseksi. Tämä pelästytti monien puolueiden toimijoita ja alkoi kova kälätys.
  Kokoomuksella ei syytä huoleen äänikadosta niin kauan kuin se toimii yhteistyössä PS:n kanssa. Jos olisi tullut kokoomuksen ja demarien hallitus niin kokoomuksella olisi siirtynyt ääniä PS:lle.

  Kokoomuksen ja demarien yhteishallituksista on tullut huonoja kokemuksia Holkerin ja Kataisen ajoilta.

  PS+koko+keskusta -hallituksesta kokoomukselle ja sen äänestäjille ei tainnut jäädä suuria traumoja.

 9. Vileeni oli aitovihreä persu. Kierrätti muille tarpeettomaksi käynyttä. Optimisti. Pessimisti olisi tyytynyt työttömyyteen.

  Neonvihreä hyvätuloinen olisi lennellyt ympäri Tellusta ottamatta henkilökohtaista vastuuta mistään, kälättänyt rasismista, vaatinut haittamaahanmuuttoa kouluongelmineen, kaikensuuntaisine rasismeineen ja kunniamurhineen. Ja neonvihreä kannattanut riskialtteita kokeiluja energian tuotannossa, vaatinut vesivoimalaitosten tuhoamista ja vaatinut duo-ojien tutkimista, vaikka se moninkertaistaisi soiden metaanipäästöt, olisi vaatinut energiaremontteja, jotka uhkaavat etenkin maaseudun asukkaiden toimeentuloa ja leivänostokykyä vaarantaen heidän ruumiillisen ja henkisen terveytensä.

 10. Vihreät ovat monomaaneja, myös hiilidioksidimonomaaneja. Suo-ojien tukkiminen vähentää suon hiilidioksipäästöjä, kun metaania hiilidioksidiksi muuttavat mikrobit tukehtuvat veteen. Tuo muutos tapahtuu vuosien kuluessa yläilmakehässä.

  Vileenille ei suo-ojien tukkiminen olisi tullut mieleenkään. Lisää Vileeneitä, niin maailma pelastuu.

  1. Ainoa persu, jolla on tajua huumorpuolueestaan, pisteet!
   Luo sitkopohjaa, ettei pullaansa tarvitse tukehtua- ai niin, perskules, leikkasivat pitkosta puolet omiin suihinsa. On niillä otsaa, ottavat vielä suihinsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *