Orpo möhlimisen Euroopanennätys

Saksan Süddeutche Zeitung maalaa synkän kuvan Orposta hallituksineen.

Suomen mainetta tahrattu miljardien edestä jo muutamassa viikossa.

Mistäs tämän onneton Orpo leikkaa !?

Tuon osasi ennustaa jo mummo kahvinporoistaan, ettei tuosta mitään tule.

Siis suomeksi: kokoomus vallanhimossaan, Orpon johdolla rakensi korttitalon, joka romahti alkuunsa persujen kytkykaupaan.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b14a1c3f-d824-4c47-8932-53c599319c4e

27 vastausta artikkeliin “Orpo möhlimisen Euroopanennätys”

 1. ” Länsimaissa natsismin ihailuun suhtaudutaan hyvin kielteisesti. Suomen edun mukaista ei ole, että Junnila jatkaa tehtävässään. Hänen on kestämätöntä edustaa valtiota neuvotteluissa, joissa pöydän toisella puolella istuvat esimerkiksi saksalaiset, britit tai amerikkalaiset.

  Pääministeri Petteri Orpolle (kok) tilanne on tukala.
  Vuonna 2017 hän sanoi, että kokoomus ei voi olla mukana arvojensa vastaisessa hallitusyhteistyössä.

  Silloin kyse oli pitkälti siitä, että perussuomalaisten puheenjohtajaksi noussut Jussi Halla-aho oli entinen äärijärjestön aktiivi, joka oli levittänyt kotisivuillaan rotuoppeja ja vähätellyt juutalaisten kansanmurhaa holokaustia.

  Junnilalla on niin ikään taustaa Suomen Sisussa. Hän on kirjoittanut järjestön kotisivuille ja isännöinyt sen jäseniä eduskunnassa.

  Orpo ja kokoomuslaiset joutuvat nyt myöntämään, että heidän arvonsa ovat muuttuneet. Näin käy, mikäli pääministeri sallii Junnilan jatkaa ministerinä.

  Pääministerillä on halutessaan mahdollisuus ilmoittaa, että Junnila ei nauti hänen luottamustaan. Silloin perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran pitäisi vaihtaa ministeriä.

  Purra on ilmeisen haluton vaihdokseen. Hän itse on kertonut lähteneensä politiikkaan mukaan sisulaisten keskustelupiirin Keskiviikkokerhon kautta.

  Miksi Junnila ylipäätään piti nostaa ministeriksi? Tohtoriksi väitellyt Sakari Puisto olisi hyvin voinut hoitaa postia neljä vuotta.”

  (Iltsikka)

 2. Junnila pakotettin eroamaan, mutta ei Purra pakottanut.
  Hän on huijannut opiskelustaan ja työurastaankin.
  Parasta Suomelle on, että koko hallitus eroaa.
  Tämä yhtälö on muuten mahdoton.
  Koko hallitus
  on pluffia !

 3. Jo valinta oli virhe. Ulkopolitiikka on pienelle Suomelle yksi tärkeimmistä.

  1. Jos miljoonia on hävitty, on se vasemmistossa lynyilevien sabotöörien vika.

   Tässä on koston kierteen vaara. Ehkä aletaan ilmoitella eduskunnassa lymyilevistä kommunismimyöteisistä.

   1. ”Tässä on koston kierteen vaara”

    — Kokoomuksen työministeri Matias Marttinen on 10 Teesiä-kirjoitelmassaan ottanut analyyttisesti kantaa blokkipolitiikkaa sekä koko Eurooppaa haastavan populismin muodostamaan ongelmaan, esittäen miten blokkipolitiikka ilmiönä olisi saanut alkunsa perussuomalaisen puolueen päädyttyä rikkomaan perinteistä puoluekenttää, jonka jälkeen jokainen uusi hallituskausi olisi vahvistanut vain voimistuvaa oskillaatioliikettä hallituskokoonpanojen ”vaihtuvuudessa”.

   2. Tuo vasureiden syyttelysi itsessään edustaa blokkipolitiikalle tyypillisen populismin toisen äärilaidan hedelmättömyyttä.

   3. Ja Orpo tuskin on vaivautunut edes kiinnostumaan oman puolueensa itseään fiksumman nuoren ajatuksista, vaan lähtenyt maltillisuuden edistämisen asemesta ajamaan suomea kovin yksioikoisella yritysjohtomentaliteetilla tuuliajolle, jossa tuuliajo kenties on hänen tulkintansa maltillisuudesta, jonka ymmärtämiseen hän ei ole vaivautunut paneutumaan; sen kuulee puheista.

  2. Kommaripaukapäät käyttivät muuta maita Suomea vastaan.

 4. En nyt tiedä Orpon Euroopan ennätyksestä mutta näkyvämpi soisi miehen tällaisessa hallitusta ravistelevassa tapauksessa olevan.

 5. Miten Orpo kiireiltään kaikki taustat tutkisi. Mutta ei syytä huoleen, opposition parhaat voimat, iltapäivälehdistö ja Yle ovat asialla, mitään ei näiltä haukansilmiltä jää piiloon

 6. Onhan tämä agitointi mennyt ihan överiksi tälläkin alustalla, mitä olen lähes vuoden ihmetellyt, että kuinka ylipäätään tällainen ”sananvapaus” sallitaan, mutta Suomessa ilmeisesti ei välitetä — ennen kuin joudutaankin miettimään kun ei ollakaan enää ”yksin” omassa kuplassa.

  ” Väestönvaihto on 2010-luvulla kehkeytynyt äärioikeistolainen salaliittoteoria, jonka mukaan versiosta riippuen esimerkiksi jonkinlainen globalistinen eliitti tai juutalaiset pyrkisivät maahanmuuton avulla korvaamaan valkoisen väestön ei-valkoisella.

  Suojelupoliisi on katsonut vuoden 2020 vuosikirjassaan, että väestönvaihto on yksi huomionarvoisista äärioikeistolaisen terrorismin aatteellisista vaikuttimista. Siinä myös todettiin, että väestönvaihtoteoriaan pohjaavat näkemykset ovat korostuneet useassa äärioikeistolaisessa terrori-iskussa.

  Yksi tunnetuimmista tapauksista on Uuden-Seelannin Christchurchin terrori-isku kahteen moskeijaan. Neljän vuoden takaisessa iskussa kuoli 51 ihmistä.

  #Väestönvaihto

  Rantanen on viitannut väestönvaihtoon Twitterissä jo helmikuussa 2021. Hän kritisoi tuolloin Helsingin Sanomien artikkelia, joka käsitteli Afrikan väestönkasvua.”

  (Avauksen linkin takaa)

  — Todella tervetullutta, että asiaan aletaan kiinnittää nyt huomiota täälläkin, kiitos siitä perussuomalaisille, jotka ongelmansa framille nostivat.
  Rasistien on hyvä tulla kaapeista ja komeroistaan kirkkaaseen päivänvaloon.

  1. Ei hillittömän lisääntymisen arvosteluun mitään rasismia tarvita. Käyttäköön järkeä se, jolla sitä on. Liisa voisi arvostella asiaa rasismilinjalla.

   Väestönvaihtoteoria on lähinnä matemaattinen teoria.

   On selvää, että monet matematiikkaa ymmärtävät toimivat salassa tihutöitään tehden.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Peter_Sutherland

   En väittäisin, ettei Sutherland olisi ymmärtänyt matematiikkaa ja politiikkaansa johdonmukaisia seurauksia.

  1. SS-perinneyhdistyksen tukeminen oli varmaan olalle taputus RKP:n rotufanaatikoille, sillä SS-sskkiin kelpuutettiin vain germaanien rotupiirteet omaavia.

  1. Samaa paskanjauhantaa HK:n jumalilta.
   Punademulle kaikki demuista oikealle olevat ovat äärioikeistoa ja natseja.

    1. Asia oli se, että vetoat aina noihin muutamaan jumalan asemaan nostamaasi sepustelijaan, joiden ideologinen lähtökohta on kaukana puolueettomasta ja journalistisesta lähtökohdasta.

     1. Suomen Uutisetko on puolueeton journalistinen aviisi, haloo ?
      Tuomaala on siteerannut monien medioiden uutisia ja liittänyt ko. henkilöiden omia kirjoituksia ml. Martin Scheininin arvio ihmisoikeuksista vaarantumisesta näiden henkilöiden ollessa päättäjinä. Se taas on myös laillisuusnäkökulma.
      Mutta sinun kommenttisi eivät kyllä täytä mitään asiallista näkökulmaa kuin vain saman huutelua ilman vastineita palstalta toiselle.
      Älä kommentoi, jollei sinulla ole asiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *