Pekka Paavola

Tampereen pitkäaikainen kaupunginjohtaja eli virkeänä viime päiviin saakka. Hän käveli vielä noin viikko sitten omin jaloin Metson lukusaliin lukemaan lehtiä. Ja hän oli kulmilla tuttu näky lähes päivittäin. Hänen vaimonsa Leenan kuolema pari viikkoa sitten  mursi hänet ennen viikonloppua.

Sain hänen työtoverinaan Helsingissä YK:n lehtitalossamme kuulla Tampereen johtamismallista, jolla saatiin aikaan valtavat tulokset. Perusperiaate oli se, ettei valtuuston päätettäviksi saliin viety mitään keskeneräisiä asioita etukäteen kaikkien ryhmyreiden kanssa sopimatta. Sali oli muodollinen paikka lyödä asiat nuijalla pöytään.

Hänen kaltaisiaan tarkasti asioihin perehtyneitä vanhan kansan luonnollisen auktoriteetin omaavia johtajia ei enää tahdo löytyä.

4 vastausta artikkeliin “Pekka Paavola”

  1. Itsekin ymmärsin että paljon sai aikaan. Melkoisen värikkäitä vaiheita oli – ei tainnut oikein se oman talouden hoito pysyä oikealla puolen tietä.

    Vaan paljon tapahtui koska oli miehellä paljon tahtoa.

  2. Yksi hänen antinsa meille nuoremmille kollegoille oli se, että kaikkien kanssa tullaan päättäjäpöydissä toimeen.
    Hän tunsi ja oli yhteydessä ministerinäkin tavalliseen ”Pekka Työmieheen” tai ”Pasi Porvariin” saman tasoisina kumpaneina. Näiden kanssa valmisteltiin asioita niin pitkään, että Tampereen mallissa ei tapeltu päätöspöydissä vain nuijan kopautuksella asiat olivat selvät.

  3. No kyllä on vain yksi asia jossa valehdellaan jos kysyt ketä äänestän en takuulla sulle puhu totta vaan aivan muun keitä äänestän

    P Paavola teki Tampereella suurempia asioita joita jotkut piti hulluutena ei enää kun ihmiset ovat huomanneet isoja asioita että ne ovatkin nostaneet Tampereen imagoa terv tepivaari

Kommentoi