Pirha toimii- hammashoito

Hammashoitoa on moitittu, ettei se toimi. Toimii se, jos itse edes yrittää toimia.

Omakohtainen esimerkki:

 1. Kävin julkisen edellyttämässä hammastarkastuksessa noin vuosi sitten, jonne oli monen kuukauden jono. Aika vihdoin tuli ja sen tarkastuksen teki yksityinen Tampereen ostopalveluna.
 2. Sen perusteella tehtiin muutaman viikon päästä tarkastuksesta 1. pieni paikkaus ja sanottiin, että soita tänne aina suoraan, jos tulee joitakin lisätarpeita. Buukkasin lisätarpeina ”hammasrassauksen” hammashoitajalle, jonne oli jonoa pari kuukautta, jolloin  aika tuli  myös yksityiselle hammashoitajalle ostopalveluna. Se hammasrassaus tarkoittaa nykyään ultraäänipuhdistusta, joka on kivuton ja vaivaton ilman, että ikenet vuotaisivat verta.
 3. Nyt on yhden kuukauden sisällä hoidettu 2 krt ”hammasrassaus” ja yksi hammaslääkärikäynti. Viimeinen pikku paikkaus ensi kuun puolella.

Seuraavaksi hammashoitaja ehdotti, että varaan noin 1/2 v tai 1 v:n päästä uuden hammaspuhdistuksen soittamalla minulle määritellylle yksityiselle hammaslääkäriasemalle, niin saan ajan 1 kk tilauksesta.

Nopein tapa saada aika on marssia henkilökohtaisesti luukulle ja varata siinä aika. Puhelinpalvelu takaisinsoittoineen on vähän niin ja näin.

5 vastausta artikkeliin “Pirha toimii- hammashoito”

 1. Noin sen pitäisi toimia. Yksityinen tukee julkista,
  mutta nyt kalskahti että yksityinen houkuttelee suoraan palveluilleen?
  Maksanee enemmän yhteiskunnalle?

  1. Millekähän terkkarille pitäisi paperinsa siirtää, että tuollaisen saisi?
   Ei meinaan täällä meidän asemalla ole toivoakaan…

   1. Siirrä jollakin työ ym. perusteella sellaiseen kaupunginosaan, jossa on ”pörriäisen” terveysasema. Niitä on useita.
    Hammaspuolella on myös monia. Se selviää kun soitat kaupungin hammaspuolen ajanvaraukseen.

 2. Itselläni tuli kerran kesällä ien kipeäksi. Purskuttelin jonkin aikaa Corsodyliä, mutta varasin ajan myös hammaslääkärille. Oma yksityinen hammaslääkärini oli kesälomalla joten varasin Terveystaloon. Hammaslääkäri tutki ientä silmämääräisesti, pyysi sitten toisenkin hammaslääkärin katsomaan. Diagnoosi oli, että ikenessä ei ole mitään hammaslääkärin hoidettavissa olevaa. Kun kerroin käyneeni Pietarissa niin hammaslääkäri vihjaili sen voivan olla sukupuolitauti, herpes tms. Olin siellä kyllä vaimoni kanssa. Hammaslääkäri kehotti jatkamaan Corsodylillä purskuttelua ja käski menemään yleislääkärille ellei kipu helpota. Kipu oli välillä sellainen, että kun suuhun laski kylmää vettä hanasta niin se hellitti joksikin aikaa.
  Lähdin sitten mökille kumminkin. Poski turposi, soitin tyttärelleni joka on hammashoitaja ja hän kehotti menemään Acutaan. Sanoi, että kyllä ne auttavat kun poski on turvonnut, se voi olla vaarallistakin.
  Menin sitten Acutaan. Kerroin vaivan hoitajalle, odottelin reilut puoli tuntia ja pääsin vastaanotolle. Hammaslääkäri otti kohdasta röntgenkuvan jolloin paljastui, että posken takahampaassa oli tulehduspesäke. Kipu johtui siitä, että bakteerit tuottivat kaasuja. Kun kohtaan laski kylmää vettä, niin turvotus laski ja kipu hellitti. Acutan hammaslääkäri veti hampaan pois ja antoi antibioottikuuriin reseptin.
  Eipä ollut sukupuolitauti eikä tarvinnut mennä yleislääkärille. Ei mahda siellä Terveystalossa olla hammasröntgeniä kun pitää arvailla porukalla mikä vaivaa?

  Mainittakoon vielä että olin käynyt hammaslääkärin tarkastuksessa keväällä, joten tuollainen tulehdus voi kehittyä aika nopeasti jos on tullakseen.!

  1. Olipa mutkikas juttu. Tuon turvotuksen syyn tietää erkkikin, että sen aiheuttaa rikkinäisen hampaan aiheuttama hammas- tai ientulehdus. Eikä siinä tatvitse välttämättä hammasta poistaa. Se pitää aina kuvata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *