Purra puree, Orpoon sattuu, RKP raapii, mutta persu vain käkättää !

Tämä on niin surkuhupaista, että on pakko liittää Ville Raantaa ja Tuomalaa samaan aloitukseen.

US:ssa ammutaan kovaa Orpoa liittoutumisesta rasiteihin vai oman etunsa, pääministeriyden säilyttämiseksi vuoksi. Kokoomus on kusessa ennen kuin Orposta on miestä heittää pirut ulos talosta.  Suomella ei ole enää aikaa tiimarissa tälle historialliselle sähläykselle.

Kaikki poliittiset konnat uivat nyt sameissa vesissä.

”Purra puree kipeästi RKP:n lihaa kaataakseen hallituksen ja voidakseen tehdä uhriutumisen Suomen ennätyksen. Miksi vaikean kautta? Koska perussuomalainen eliitti tietää, että jos he leikkaavat ydinkannattajiltaan hallitusohjelman mukaisesti, Purralle ja Halla-aholle käy populismin peruslain mukaisesti, kuten Timo Soinille.

Siksi perussuomalaisilla ei ole aikomustakaan toteuttaa hallitusohjelmaa. Hallitusyhteistyön torpedoimiseksi sopii erinomaisesti perussuomalaisten kansanedustajien ja ministereiden provosoivat ulostulot, joista Wille Rydman antoi viimeisimmän mojovan esimerkin salaliittoteorialla salaliitoista. Samalla Rydman voi kuitata syvät kaunansa kokoomukselle, etenkin Orpolle ja Kai Mykkäselle. Eikä Orpo ole tietävinään, miten hänen paattinsa pohjalautoja revitään irti.

Perussuomalaisten ulostulot ovat nauloja RKP:n lihaan. Perussuomalaiset katsovat kuola valuen sivusta, kuinka paljon RKP kestää kiusaamista, ja paljon RKP on kestänyt ”isänmaan hyväksi”.

Kaiken lisäksi perussuomalaiset ovat tempuillaan vallanneet median palstatilan. Heidän arvojaan vatkataan kuin sitkoa leipätaikinaan ja samalla rasismia voidaan aina enemmän normalisoida yhteiskunnassa. Kehitys alkoi jo Timo Soinin aikana, kun hän tarvitsi rasistien apua hillotolppaansa pääsemiseksi. Petteri Orpo on kuihtumassa Timo Soini Kakkoseksi.

Jos kauhuhallitus kaatuu RKP:n lähtöön, perussuomalaiset poistuvat pelikentältä voittajina. RKP kaatoi hallituksen ja perussuomalaiset voivat uhriutua valtiotasolla: ”meidän  ohjelmamme maahanmuuton ehkäisemiseksi kaatui vihervasemmiston vastustukseen, etenkin Sanna Marinin on syyllinen”.

Perussuomalaisuus on halla-aholainen uskonnollispoliittinen hurmosliike, jolloin uhriutuminen uppoaa seurakuntaan samalla logiikalla kuin Jehovan todistajissa ja esikoislestadiolaisissa: ”Me perussuomalaiset olemme totuudesta ja siksi meitä vihataan niin kotimaassa kuin etenkin Saksassa ja muissa suvakkimaissa”.

Olemme lähestymässä perussuomalaisen uhriutumiskliimaksin lakipistettä. Vielä muutama raju veto RKP:n piikitettyyn lihaan ja voitto on saatu hallitusvastuusta.

Taistelukentiltä poistuessaan perussuomalaiset voivat riemurinnoin jatkaa oppositiossa melskaamista. Persuautomaattikin on saanut lisää rasvaa koneistoonsa. Mutta mikä tärkeintä, puolue voitti populismin kirouksen, toisin kuin Timo Soini.

Oppositiossa voi sitten turvallisesti lihoa veronmaksajien rahoilla ja odotella sekasorron päivää, jolloin halla-aholaiset nousevat kumpujen yöstä viimeiseen suureen taisteluunsa pelastamaan Suomea. Rakennelma tosin lepää sen varassa, että seurakunta uskoo Jussi Halla-ahon olevan oikea profeetta, joka johdattaa puhdasrotuiset perussuomalaiset heille luvattuun valtakuntaan.

Kuka se olikaan, jolla oli myös puhdasrotuisen kansan syndrooma ja joka puhui puhdasrotuisten tuhatvuotisesta valtakunnasta? ”

21 vastausta artikkeliin “Purra puree, Orpoon sattuu, RKP raapii, mutta persu vain käkättää !”

 1. Samaan aikaan yhä kasvavampi osa suomalaisia haluaisi voidaan puhua hallituksesta. Sen politiikasta ja toimista, suunnasta eteenpäin. Jo useampikin kysely osoittaa että arkeologia ei enää kiinnosta kuin kiihkossa lööppejä tekeviä toimittajia avustajineen.

  Minua ei kiinnosta haukkua sen paremmin demarien, persujen, rkp:n kuin vassarienkaan natsimenneisyyksiä – joita löytyy ihan tarpeeksi. (ks. vaikkapa SK:n Vappu Kaarenojan pääkirjoitus). Samaan aikaan selvisi että oikeastaan maailmalla ei Suomi-kuva ole muuttunut sittenkään pisaraakaan eikä millään puheilla ole tipankaan väliä yrityksiin tai investointeihin. Olisi sen kait voinut arvata, koska ei Trumpin valintakaan tehnyt mitään USA:n taloudelle. Jos Trump ei kaada taloutta, ei sitä kaada Purrakaan.

  Vaaliohjelmassa on paljon haukuttavaa. Siirtykäämme siihen. Sillä on vaikutusta meihin. Vanhoilla nettiöyhötyksillä ei.

  1. Suomikuva on muuttunut radikaalisti siitä, miten hyväksi se oli kasvanut paljon edellisen halliutuksen toimesta. Luin sen SK:n jutun.
   Siitä kertovat myös viennin yritysjohtajat. Eli väitteesi ei pidä pailkaansa.

   Mitään toimia tämä hallitus ei pääse alkamaan, vaan sen tie on käyty loppuun heti alkuunsa.

 2. Heikki, kaksi eri asiaa:
  1. Yritysjohtaja ilmaisee poliittisen mielipiteensä.
  2. Havaittu vaikutus liiketoiminnassa.

  Katsoen minkälainen määrä startup-rahoitusta, asiantuntijoiden Suomen muuttoa ja liiketoiminnan suuria kehityshankkeita on jopa viimeisen kuukauden aikana tehty, sanoisin että mitään merkkiä huolesta ei ole.

  Sen sijaan – kuten esim. Talouselämässä on kirjoitettu – Suomen maabrändin tärkein asia on ennustettavuus. Tieto siitä, että lait ovat pitkäjänteisiä ja niitä noudatetaan, että esteitä kehityksen tiellä puretaan. Marinin hallituksella ei ollut mahdollisuutta näitä purkaa, koska selvitystöitä oli vielä kesken. Orpon hallituksella on nyt dataa saatavilla. Ehkäpä toimivat niiden pohjalta viisaasti, ehkäpä ei.

  Ei ole mitään estettä sille, etteikö hallitus voisi lähteä toimiin. Ville Rannan pilapiirros ei ole este, vaikka se olikin vankka kannanotto totalitaarisen diktatuurin puolesta. En valitettavasti kannata sellaista valtiomuotoa itse. En toki kiellä Rannalta oikeutta mielipiteeseensä.

  1. Kysymys on Suomi-brandistä, joka on saanut ison kolauksen myös presidentin suulla.
   Ja sen on aikaansaanut Orpo ja kokoomus päästämällä persut nokittamaan kaikissa hallitusasioissa.

   1. Muuten Heikiltä mielenkiintoista teoriaa, mutta minä olen ollut huomaavinani,että Hesari on pyrkinyt kaatamaan hallituksen eikä persut.

    Olen pitänyt meitä persuja persaukisina ja nuukina. Vaalimainontaankin käytimme rahaa suhteellisesti vähiten koko sakista.

    Mutta ehkäpä säästimme rahaa maksaaksemme Hesarille siitä, että se tekisi likaisen työn hallituksen kattamiseksi.

    On tää politiikka sitten merkillistä. Maksoin keväällä PS:n jäsenmaksun. Nyt sitten nekin rahat ovat erkkopeeläisten taskussa.

 3. Niin, eihän rasismilla mitään vaikutusta meihin valkoihoisiin miehiin ole, siksi on aiheellista vähätellä ja mitätöidä suomalaisen äärioikeiston järjetön halu tuhota muiden työ ja pilata jopa heillekin hyväksi pedattu maine maailmalla, vähän kuin hemmoteltu porvarikakara, joka tuhoaa iskän talon osoittaakseen että hänellä kyllä on varaa tehdä niin koska iskä hoitaa vähän kuin Sasin iskä.

  ”Kokoomuksen ongelma on ollut jo pitkään se, että meillä on paljon hienoja arvoja paperilla, me puhumme tasa-arvosta ja välittämisestä. Mutta kun menemme tekemään politiikkaa, me heitämme arvoillamme vesilintua ja sitten taloudesta tuleekin ikään kuin meidän arvo.”

  Totesi Helsingin kaupunginvaltuutettu Sini Korpinen Ylen jutussa

  1. Tuohan on melkein sama kuin väittäisi, että makoilu olisi työttömien korkein arvo.

  1. Ehkä kokoomuksen libertaarit honaavat, ettei suomalaisia huijatakaan ja lähtevät kokeilemaan onneaan neegermaihin, vai mitä ne oli.

 4. Eli Heikin mielestä Junnila ja Purra kirjoittelivat vuosikausia sitten nuo juttunsa jotta voisivat kaataa tahallaan oman hallituksensa sitten joskus?
  Enpä moiseen salaliittoon taida uskoa. Eihän tässä mistään Perussuomalaisten ulostuloista ole kysymys vaan vanhojen kirjoitusten kaivelusta ja joskus niiden tahallisesta väärin ymmärryksestä.
  Oppositio on löytänyt mielestään oivan aseen jolla se yrittää kaataa hallituksen heti alkuunsa. Apuna sillä on RKP joka ajaa kaksilla rattailla olken muka hallituksessa ja samalla pöyristellen opposition mukana kaikkea sitä mitä mediaan kaivetaan perussuomalaisten ministerien vanhoista kirjoituksista.
  Junnilan mukaan otto hallitukseen oli selvä virhe koska hän oli heikko lenkki ja siitä alkoi koko tämä pyöritys purkautua. Nyt mennään jo Purran aivan aiheellisissa kirjoituksissa naisten asemasta islamissa niitä väänneellen. Epäilemättä haetaan yhä uusia vanhoja kirjoituksia joilla yritetään kypsyttää RKP jättämään hallitus heti alkuunsa.
  Vaan eipå tämä ole mitään uutta, myös viime vaalikaudella asioita väänneltiin ja kirjoiteltiin milloin aamupaloista ja puhelimista, nykyinen hallitus ja varsinkin perussuomalaiset saavat nyt tuta mitä sellainen pyöritys on. Marin osoittautui kovaksi luuksi, saa nähdä miten Purra selviää,

  1. Melkoperäinen salaliittoteoriani:

   PS on maksanut Hesarille, jotta se tekisi likaisen työn hallituksen kaatamiseksi.

   Näin PS saisi kenties tuplattua suosionsa ja ennenaikaiset vaalit

 5. Jotenkin näyttää, että media suosii Kokoomusta. Marinin ja SDPn kimppuun käytiin olantakaa yrittäen alentaa sen kannatusta. Nyt taas kuten tutkija Juho Rahkonen esittää, Perussuomalaisten pyörittäminen luo savuverhon jonka takana tehdään Kokoomuksen hyvätuloisia suosivaa talouspolitiikkaa ilman että kukaan huomaa purnata.
  Mitäpä siitä, jos asumistuki ja työttömysturva heikkenevät ja hyvötuloiset saavat verohelpotuksia, ketä kiinnostaa kun puhutaan siitä mitä Riikka Purra kirjoitti joskus?

  1. Asia on luottamus, jota ei ole kenenkään välillä. Ja asia on myös rankka rasismi ja kirjoitukset näihin päiviin saakka, ei vain 15 v sitten, joita ei kielletä tai kaduta. Ja vielä Rydman ulostuloineen.
   RKP pitää vain kiinni omista moraalisista periaatteistaan.
   Ja Orpo seisoo tumput suorana. Hänen pitää ottaa ohjat käsiinsä ja heittää persut ulos, ei niin, että persut tai RKP uhkailee ja sanelee ehtoja.

  1. Ote edellisestä:

   ”Pääministeri Juha Sipilän johtama keskusta sekä Petteri Orpon johtama kokoomus olivat ilmoittaneet, että eriävien arvojen vuoksi puolueet eivät enää voisi toimia hallitus­yhteistyössä perussuomalaisten kanssa.

   Lähteneet perussuomalaiset kansanedustajat perustelivat eroaan ”halla-aholaisten” erilaisella ihmiskäsityksellä. Kyse ei ollut maahanmuutto­kritiikistä vaan jostain synkemmästä, he sanoivat.

   KESÄLLÄ 2023 Petteri Orpon hallitus on kompastellut ensiaskeleissaan syistä, jotka eivät liity hallituksen varsinaiseen politiikkaan vaan sen sisäisiin arvoeroihin. Nämä erot ovat samankaltaisia kuin ne, joilla osa perussuomalaisen puolueen jäsenistä perusteli lähtöään vuonna 2017. ”

  2. Tiina taisi pissiä telttaan sisään
   Ei ehkä ymmärtänyt, että PS:n agenda on parantaa Suomen turvallisuutta pitkällä tähtäyksellä.
   Tämä pyrkimys meillä on ollut myös putinistien tukikohtien vastustamisessa ja energiaratkaisuissa.

   Tulevaisuuden vaarojen ennakointi vaatii älyä enemmän, mitä Tiinalla oli tarjota.

   Minä kylläkin taktikoin ja äänestin Tiinaa vahvistaaksesi PS:n eduskuntaryhmää. Ja parin äänen marginaalilla Tiina pääsikin.

   Turhaan Tiina ruikuttaa. Olkoon kiitollinen siitä, että sai mahdollisuutensa.

 6. Poliitikot eivät ole ymmärtäneet internetiä. Vaikka siellä ”omassa porukassa” vähän revittelisi niin sen joku kaivaa. Marin joutui riepotteluun bilekuvien takia, perussuomalaiset vanhojen kirjoitustensa takia.

  1. Sinun on asenteisista syistä johtuen vaikea ymmärtää meitä älyä omaavia. Lulu on ilmeisesti perehtynyt asiaan esittämästään näkökulmasta käsin. Sinä taas et ole perehtynyt.
   —–
   Olemme varoittaneet kokoomusta, että monopoliluonteisten yhteiskunnan yritysten myyminen johtaa väistämättä vaaroihin. Kalervo Kummola on Tampereen vaarallisin mies luottaessaan yksityisten yritysten hyväntahtoisuuteen.

   Empatiakyvyttömyyttä aiheuttava ja häikäilemättömän omanvoitonpyynnin mahdollistava psykopatia on yritysjohtajien piirissä yleisenpuoleinen ilmiö.

   https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/07a995d3-6d7a-4326-991b-742b8add51c6?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1689740154

   1. Kokoomushan on aivan roistojen asialla, heillähän ei ole mistään arvoista tietoakaan, pelkkää tuulen viemää ja tulitikkutaloteoreettisia talous-argumentteja, joita soveltavat yksi-yhteen myös sosiaalipolitiikassa, koska amerikkalaistuminen on saavuttanut sen asteen, että ihminen ja korporaatio ovat heille käytännössä sama asia.

    Robotin kanssa älystä kilpaileva kokoomus-kukko on jo hävinnyt kilvan, mutta silti hyörii hirmuista kyytiä hamsterinrattaassaan, koska vauhdissa täytyy yrittää pysytellä hinnalla millä hyvänsä, yleensä ihmisvaluutalla, jotta valtion velka ei paisu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *