49 vastausta artikkeliin “Saksassa halutaan lopettaa AfD, Suomessa pitäisi PS”

 1. Jos Suomessa jotkut hörypäätä ja helppoheikit haluavat toiseksi suurimman parlamentaarista suosiota nauttivan puolueen lopettaa omien sisäisten etijäistensä ohjaamina, niin sen parempaa meidän vielä nykyistäkin poliittista demokraattista voimaamme vahvistaa tahoa ei voi kuvitellakkaan, kun ovat nämä omien hallusinaatioidensa vallassa kieriskelevät demokratian viholliset.

   1. Ookkons Oulusta vai muuten pöljä.

    Miksi vihaat Pohjolan, EU:n, Euroopan ja Telluksen vähemmistöä ja tänne ryntäävien kansojen rinnalla pientä kansallisuutta eli fennoja? Ookkona hullu?

   2. Ehkäpä rupean trollaamaan palstoilla nimimerkillä Kallu Hurjalainen.

 2. Jos vapaassa demokratiassa ruvetaan kieltämään joku puolue on ”tuomareille” asetettava korkeat laatuvaatimukset

   1. Pahasti kuviteltu. Sanotaan nyt varmuuden vuoksi että en kannata persujen politiikassa rasistisia osia, ja yleisesti selkeästi rasistisia yksilöitä. Olen siinä vakaa uskossa että kaikki persut eivät ole rasisteja. ja että ihan jokaisessa puolueessa on joukossa (sala)rasisteja.
    Jos eduskunnan enemmistö lakkauttaa minkä puolueen hyvänsä se toimii tuomarina.
    Joku voisi olla sitäkin mieltä että kommunistit on vaarallinen puolue ja se pitäisi kieltää.

 3. Rasismikeskustelu ei lopu, ennenkuin punavirheet ja demut lopettavat paskan jauhamisen ja aloittavat asiallisen keskustelun.

   1. Ja tähänkin kommenttiin piti kaivaa taskunpohjalta se r-kortti esiin.

   2. Haahuilet hölmöjä Kallu Hurjalainen. Fennot kuuluvat keltaiseen rotuun ja rasismiteoreetikkojen mukaan värillinen EI VOI OLLA rasistinen.

    Me älyä omaavat sitä paitsi ymmärrämme, toisin kuin ääliöt, että fennot on vähemmistö pohjolassa, eeuussa, Euroopassa ja Telluksella ja pieni kansallisuus myös niiden kansojen rinnalla, jotka tänne änkeävät.

    Voisitko Hurjalainen selittää syitä fennovainoosi? Suosittelen hoitoon hakeutumista. Sinne on kuulemma pitkät jonot, joten kannattaa hakeutua ajoissa ennen kuin käyt väkivaltaiseksi.

  1. Tarkkaan ottaen rasismi loppuu silloin kun maapallolla ei ole kun yksi ihminen terv tepivaari

 4. En ryhdy pidättämään hengitystä odotellessa, koska asiallisessa keskustelussa täytyisi kyetä keskittymään asialliseen argumentaatioon.

    1. Toni,- Mämä jotka huutavat metsään joka aiheesta rasistiaan, niin metsästä kaiku vastaa heille että, rasisti rasisti rasisti.

      1. Arvi, pointti ei Tonilla liene ollut metsään huutelu, vaan keskustelemisen taito, johon te persut ette ehkäpä kykene demutteluja, ”virheitä”, ärkoopeetä sekä kaikkia jokaisessa avauksessa ja kommentissanne haukkuessanne; Heikki rajaa kritiikkinsä persuihin. Suomalaiset ovat vasta ikään kuin kuoriutuneet munasta digitaalisen aikakauden partaalle, joka nyt meidän nuorempien voimin pakottaa teidätkin opettelemaan jotakin siitä, mitä keskustelu voisi olla…

      2. Jopa liikunnasta te äijät saatte tehtyä kilpailuviettisen kukkotappelun, jossa sheimataan kaikki itseä liikuntakyvyttömämmät/haluttomammat ihmiset, jopa ikätoverit ikärasistisesti. Semmoista onnetonta se.

       1. Liikunta on aivan oivallinen aihe kilpailla ja ylpeillä. Se monilla äijillä ihan verissä, mitään ei mahda.

 5. Matti 15.8.2023 11:10
  ”Liikunta on aivan oivallinen aihe kilpailla ja ylpeillä. Se monilla äijillä ihan verissä, mitään ei mahda.”

  — Liikunta on eri asia kuin siitä toksiseksi muuttuva keskustelu jossa sheimataan omia ikätovereita, en viitsi psykologisoida mistä johtuen.

  1. Täytyy nyt sanoa että ylivoimaisesti mieluisin ”lajini” on istua toppatuolissa, lukea kirja, katsella telkkua, plärätä sosiaalista media mikro polvieni päällä ja välillä kinastella viereisessä tuolissa virkkaavan armaani kansaa.
   Kilpailuvietti on haihtunut vaikka aina tuohon ikään alle 13 oli pitäjän paras pituushypyssä ja lyhyenmatkan juoksussa. Keihäänheitossakin olisi ollut mutta siinä ei järjestetty kilpailuja.

   1. Kuulostaa miellyttävältä. Itselläni jokapäiväiset arkiset repäisyt kuluttavat kehoni loppuun ennen aikojaan ja saavat minut näyttämään bodarilta, kun joudun esimerkiksi taistelemaan itseäni useita kertoja painavampien ulko-ovien ym. kanssa, joiden avaamisesta talvisäällä muodostuu fyysinen arpapeli, jossa pienikin vastatuuli vie minua kuin kevyttä höyhentä, jonka ovet repäisevät mukanaan jäykillä mekanismeillaan.
    Ja kun koko maailma on minulle pelkästään tätä, voit vain kuvitella, miten 80-vuotiaana minusta on jäljellä pelkkä pää tuotavaksi näytille.

    1. Voin kyllä kuvitella, ei ole helppoa Sinulla. Onneksesi älyn ja sanan lahjoja kuitenkin on sinulle suotu

     1. Matti tuo oli vähä niinku huumorilla kirjoitettu, en tiedä sopiiko suomalaisten setien maailmankuvaan, että naissukupuolisellakin voisi olla huumorintaju? Yhtä kaikki parempi nauraa kuin itkeä elämälleen. 😛

 6. Tällaisessahan avauksen aiheessa on puhuttelevana pointtina demokratiaan liittyvä haaste, jota voisi kuvailla ongelmana, jossa auktoriteetin puute edellyttäisi yksilöiltä sellaista vastuuta, että ihmisten täytyisi sitten kyetä itsenäisesti huolehtimaan, ennakoimaan sekä arvioimaan kriittisesti yhteiskunnalliseen vapauteensa liittyviä vastuita.

  Vastaavasti mitä katujengien kohdalla, on nähdäkseni myös oikeistoradikaalien puolueiden tai minkä hyvänsä demokratian sisällä toimivan yhteisön kohdalla samanlainen ongelma kuplautumiseen liittyen: jonkin valtakulttuurin sisällä toimivilla yhteisöillä on vaara muodostaa oma alakulttuuri sekä siihen liittyvät omavaltaiset normit, hierarkiat sekä toimintatavat, jotka voivatkin olla haitallisia niin kuplan ulkopuolisille ihmisille kuin heille, jotka sitten kuplan sisällä radikalisoituvat osana yhteisöön sopeutumistaan.

  Ehkäpä tällainen kuplautumis-kehitys on osa demokratian ja siihen sisältyvän liberalismin tuottamaa progressiota, jossa yksi kaikille yhteinen totuus ja laki pirstaloituu muodostaen kaikenlaisia erilliskuplia, kuten seksuaalivähemmistöjen pride-kupla, katujengit, radikaalioikeiston kupla jne. joilla kaikilla on toisistaan poikkeavat aivan omat ”totuudet”, säännöt, normit sekä omat tavoitteensa?

  1. Ehkäpä yksi kysymys voisi olla, että minkälaisia vastuita demokratian sisällä toimiville erillis-kuplille tulisi asettaa; ja millaista haittaa nämä erilaisten kuplien puitteissa toimivat alakulttuurit aiheuttavat heitä itseään ympäröivälle todellisuudelle? Ja onko demokratian puitteissa mahdollista ja kuinka lähteä vaatimaan vastuullisuutta — ja millä perustein? Onko olemassa mitään kaikille yhteisiä perusteita kun lakikin on liberalisoitu kaiken sallivaksi? Yksi perustehan voisi olla yhteiskunnallisiin valta-asemiin liittyvä vastuu, jota valta-asemaa voitaisiin määritellä ja laskea täsmällisesti mitattavin numeroin, että mihin julkiseen näkyvyyteen/ paljon kannatusta saavaan toimijuuteen liittyvä valta/ vastuu perustuu, mitä se tarkoittaa ympäröivän todellisuuden kannalta jne.

   1. Kun ei ole mitään Jumalaa tai kuningasta auktoriteettina, vaan on vain valloillaan vellova demokratia, joka tuottaa itse omat lakinsa sekä demokratiasta itsestään noudevat ääri-ilmiönsä sitten…

    1. Myöskin yksi mielestäni kiinnostrava kysmyksensä on se, että onko eri kuplien sisällä toimivilla ihmisillä mitään todellista tarvetta löytää yhteisymmärrystä toisissa kuplissa toimivien ihmisten kanssa, jos heidän kuplautumisensa pohjaa sille, että he kokevat ettei toisten totuus palvele heitä eikä ole heille itselleen totta?
     Eli millä todennäköisyydellä tämän ajan liberaaleissa demokratioissa voitaisiin edes saavuttaa jokin kaikkia palveleva yhteinen laki tai yhteneväinen kaikkia sitova ”totuus”?

     1. Onko se malli sitten se, että pakotetaan kaikki ihmiset vuoroin eri hallituskausien ajaksi aina yhden kuplan tai ääri-ilmiön mukaiseen todellisuuteen, rangaisten vuoroin eri ideologioiden mukaisesta liikehdinnästä, riippuen onko vallalla milloin mikäkin vellova ääri-vastaliike. Ja lopulta kukaan ei tiedä enää mistään mitään, joten paine kuplautumiseen ja omaan äärikuppikuntaan hakeutumiseen kenties vaan kasvaa entisestään… en tiedä.

      1. Itse en äänestä, en sen ennemmin rainbow-narsistien agendaa kuin radikaalioikeistolaisten rasistienkaan kuten en ulkomaalaisten asioita kuten en narkomaanisen vähä-osaisen joukon holhontaa, koska näistä kukaan ei edistä mitään lyhytkasvuisen ihmisen kannalta merkityksellistä yhteiskunnallista parannusta.

 7. Itse en äänestänyt perussuomalaista eduskuntavaaleissa. Toisessa puolueessa oli ehdolla minulle tuttu ihminen jota äänestin.

 8. EU-eliitti ja heidän häntyrinsä ovat hädissään kansallismielisten puolueiden nopeasti lisääntyneestä kannatuksesta Euroopassa. Siitä syystä supermökä kuvitellusta rasismista.

  Jos rasistipuolueelle ei hallitusyhteistyö maistu, kävelköön RKP ulos hallituksesta. Uskoisin että hallitus pärjää ilman RKP:täkin..

  1. Tämä on Lasse minunkin toiveeni, että Ruotsalainen rasismipuolue ulos hallituksesta, loppuu tämä kivireen vetäminen siihen.

 9. AfD:llä on todettuja kytköksiä mm. venäjään ja useisiin muihin laittomiin toimijoihin. Persuilla ei tällaisia ole. Vertailu ei siten päde.

  Vaan saahan sitä toki vaatia.

 10. Panokset kovenee, kun rasismikortin päälle pöytään lyötiin tämä venäjäkortti. Ismit eikun kiiltämään.

 11. Germaanit ovat kummaa porukkaa. Jo Caesar parituhatta vuotta sitten tuli tutamaan sen. Kertoi että isoja roikaleita ne olivat, pilkkasivat Rooman armeijan sotilaita miehenpätkiksi, kerskuivat että heidän soturinsa nukkuvat taivasalla, syövät raakaa lihaa eivätkä pelkää pirua eikä jumalaa. Rohkeita ne olivat, kertoi Caesar, mutta ei niillä ollut taistelussa järjestystä. Tulivat laumana päälle ja hävisivät järjestään taistelut kurinalaisille roomalaisille sotilaille.

  Olen joskus kirjoittanut puolittain kurillani: suomalaiset ovat pohjimmiltaan tosikkoja. Jätän sanomatta mitä on lännessä ja idässä, mutta tässä välimaastossa meistä on tullut tosikkoja. Tosin saksalaiset ovat vieläkin tosikompia kuin me, mutta se on taas toinen tarina kuten Kipling sanoisi.

 12. Saksalaiset ovat konversationalisteja ainakin, se on jo hyvä alku… Entäpä mikä on miehisen ja naisellisen huumorin ero? Miehet nauravat toisille siinä missä naiset luovat lämmintä yhteisöllisyyttä kykenemällä nauramaan itselleen.

  1. Naura sinä Liisa vaan itsellesi. Ei maksa paljoa. Kunhan vain rupeat kirjoittamaan suomeksi, niin.minäkin osaan paremmin sinulle naureskella. Tosin naisille naureskeleminen voi joskus käydä hyvinkin kalliiksi.

 13. On saksalaisissa paljon hyvääkin. Ne saivat jopa kommunismin toimimaan!

 14. Eikö joku oikeistotrolli voisi kirjoittaa tiukkaa hyötyblogia siitä, mitä suomalainen keskustelu on ja mitä steppejä siihen liittyy, siis havainnollistaen tarkalleen nämä formaatit ja oikeat hyveet, joita sitten voisi myötäillä tai paremmin osata jättää astumasta ansaan? Kaikille samat säännöt ja vaatimukset siitä mitä blogaus ja kommentointi on.

  1. Mielestäni Lasse voisi kirjoittaa aivan helvetin hyödyllisen blogin siitä, mitä suomalainen keskustelu on, koska hän itse on siinä niin hyvä. Omin sanoin selkeästi selventäisi kommentoinnin säännöt sekä sen, mitä hän haluaa, jos hänellä ylipäätään on minkäänlaista käsitystä siitä, mitä haluaa. Vinkkinä vaan mietin.

 15. Eipä täällä Perslandiassakaan, kun äärioikeistolaisiksi kääntyneet entiset viher- ja punafasistit ovat kammenneet itsensä vallankahvaan ja tehneet politiikasta areenan omalla paskapyykkäykselleen. Cheerio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *